MONUMENTS ROMANS A CATALUNYA PER VISITAR AMB NENS I NENES

monuments romans a catalunya

Els monuments romans a Catalunya per visitar amb la família!

Catalunya és plena de vestigis i restes romanes perfectes per descobrir la nostra història i també els nostres orígens culturals. I n’hi ha per tot arreu! Des de l’antiga i poderosa Tàrraco fins als primers assentaments d’Empúries, passant pels començaments de Barcino. Des de Sortir amb nens t’expliquem alguns dels monuments romans a Catalunya per anar en família.

monuments romans a catalunya

 

Restes romanes per visitar amb els nens i nenes

Les Ruïnes d’Empúries a l’Alt Empordà

Les ruïnes de l’antic Empúries són una de les grans meravelles de Catalunya. De fet, va ser un dels primers assentaments dels grecs i posteriorment dels romans. Amb unes vistes increïbles del mar, podrem gaudir i conèixer aquestes dues cultures, ja que de fet, sota les restes romanes encara s’hi conserven les gregues.

monuments romans a Catalunya

➡ Més informació AQUÍ
 

El Pont del Diable a Tarragona

El Pont del Diable o Aqüeducte de les Ferreres és un dels molts monuments emblemàtics de Tarragona. Construït al segle I, era l’antic aqüeducte que transportava l’aigua des de les muntanyes fins a tota la zona de Tàrraco. Avui dia és un gran vestigi de la importància d’aquesta zona a l’Imperi romà, i a més a més, el seu curiós nom amaga una llegenda.

monuments romans a Catalunya

➡ Consulta tota la informació AQUÍ

 

L’Amfiteatre i el Circ de Tàrraco

Però de Tarragona no només ens podem quedar amb el Pont del Diable, tota la ciutat és plena de l’antiga Tàrraco! I hi ha grans monuments, com l’amfiteatre o el circ i el teatre romà. L’amfiteatre encara representa lluites de gladiadors en l’actualitat, només representacions, això sí! I al teatre s’hi continuen fent grans obres de teatre i concerts.

 

El Camp de les Lloses a Tona, Osona

El Centre d’Interpretació del Camp de les Lloses, situat al municipi de Tona, és un jaciment museïtzat inaugurat el mes d’abril de l’any 2006. Els nivells més antics del jaciment daten entre el bronze final i el període preibèric (segles V III-V a.C), però l’ocupació més important, des del punt de vista urbanístic, data d’època romana tardorepublicana (s.II-I a.C), a la qual pertanyen la majoria dels edificis excavats.

monuments romans a Catalunya

➡ Troba tota la informació AQUÍ

 

La Muralla de Girona

La Muralla de Girona va ser aixecada pel general romà Gneu Pompeu al segle I aC, i en l’actualitat és el camí perfecte per recórrer i conèixer tota la ciutat. Gràcies a diverses ampliacions, es pot caminar per ella sense deixar de contemplar Girona i les muntanyes del costat.

Font: Ajuntament de Girona

Caldes de Montbui al Vallès Oriental

Caldes de Montbui és una vila famosa per la seva tradició termal. És la primera vila termal de Catalunya i té les termes romanes més ben conservades de la península. Les termes romanes de Caldes eren medicinals i hi havia un conjunt d’espais on es feien diferents tractaments terapèutics i un seguit d’activitats relacionades amb la higiene i l’oci. La piscina termal data del s. I. aC, i és només una part del conjunt termal que hi havia en temps dels romans.

monuments romans a Catalunya

➡ Consulta més informació AQUÍ

 

Parc Arqueològic Cella Vinària del Teià

El jaciment Cella Vinaria és un conjunt arqueològic del qual se’n destaquen els diferents cellers per la producció de vi d’època romana que s’han documentat. S’han documentat 6 premses, cisternes, torculariums i calcatorium, així com camps de dolium per emmagatzemar el vi. També s’han documentat diferents estructures corresponents a estructures d’habitació i una necròpolis.

monuments romans a Catalunya

➡ Troba més informació AQUÍ

 

Museus arqueològics i d’història sobre els romans a Catalunya

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona és tota una experiència per conèixer el passat d’aquesta gran ciutat i veure monuments, jaciments i objectes de l’època. A més a més, organitza tallers familiars on us podreu convertir en arqueòlegs, conèixer de primera mà com era una ciutat romana, fer de detectius per resoldre sis casos a la necròpolis Paleocristiana de Tarragona i convertir-vos en actors romans.

monuments romans a Catalunya

➡ Consulta més informació AQUÍ

 

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

En el Conjunt Monumental de la plaça del Rei, es pot visitar el jaciment arqueològic situat al subsòl de la plaça, amb una superfície de 4.000 m² que correspon a un important sector de la Barcelona romana, l’antiga Colònia Iulia Augusta Paterna Faventia Barcino, fundada per l’emperador August al voltant de l’any 10 aC.

monuments romans a Catalunya

➡ Troba tota la informació AQUÍ

 

El Museu Arqueològic de Girona

Un dels museus d’arqueologia més antics de Catalunya. En aquest cas, va ser fundat l’any 1846 i recull els materials arqueològics trobats a la regió de Girona, sobretot de Girona ciutat i d’Empúries.

monuments romans a Catalunya
Font: Ajuntament de Girona.