CASTELLS PER ANAR AMB NENS

Recomanacions dels castells per anar amb nens

Un pla perfecte per fer amb els més petits és anar a descobrir els castells d’arreu de Catalunya! Sens dubte és una manera d’aprendre història i cultura i, a més a més, de passar un dia tots en família. Des de Sortir amb nens us fem una llista dels millors castells per anar amb nens.


Castells per visitar amb nens a Barcelona província

Castell de Claramunt

El castell de Claramunt està situat a l’Anoia i forma part dels 10 millors castells de Catalunya. No és per a menys! Sembla una fortificació treta d’una pel·lícula amb una superficie d’uns 5.500 m2 i dalt d’un turó. A més a més, té molta història ja que es va construir al segle X. Important! Per accedir-hi s’ha d’anar a peu.

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Claramunt


PUBLICITATCastell de Gelida

Aquest castell formava part de la línea de fortificacions que controlaven el Penedès. És documentat per primer cop l’any 954, tot i que és del segle X. Feia de frontera entre els territoris d’Al-Àndalus i els comtats catalans. Té un Centre d’Interpretació on es pot veure tota la seva història!

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Gelida

 

Castell de Burriac

El castell de Burriac està a Cabrera de Mar i és ‘bé cultural d’interès nacional’. Està situat al cim d’un penyal a 401 metres d’altitud, així que les vistes són increïbles! Tot i que és del segle X o XI, al segle XV es va fer més gran i com a resultat va quedar la gran muralla que encara avui es veu. Per a arribar al castell s’ha de caminar una mitja hora.

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Burriac

 

Castell Cartoixa de Vallparadís

El castell Cartoixa de Vallparadís és la principal seu del Museu de Terrassa. És del segle XII, durant l’època monàstica. Hi destaca la nau gòtica on estava l’antigua capella, la sala capitular i el claustre, que en té dos pisos!

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell Cartoixa de Vallparadís

 

Castell d’Eramprunyà

Aquest castell està dins del Parc del Garraf, rodejat de penya-segats i només accesible per un dels seus costats. Data de l’època medieval i la seva construcció va ser amb objectiu de defensa del territori. Té una gran riquesa botànica i unes vistes increïbles! Encara segueix en construcció i el seu accés té una mica de dificultat.

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell d’Eramprunyà

 

Castell de Balsareny

El Castell de Balsareny està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional des de l’any 1949. Va ser construit l’any 923 i forma part de l’estil gòtic civil català. A més, és un dels pocs castells regulars i homogenis de tota la Catalunya central. Té també una bonica ermita romànica que es pot visitar i just al costat es troba el riu Llobregat. I el millor de tot: té visites teatralitzades!

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Balsareny


PUBLICITATCastell de Montesquiu

El castell de Montesquiu va ser edificat com a torre de guàrdia pel comte Guifré I el Pilós al segle IX. Cap al segle XIV, però, es va ampliar com a fortificació de defensa. Això dona pas a una construcció amb diversos estils. Una de les millors coses d’aquest castell és la seva ubicació, integrada dins del parc, que ofereix múltiples rutes als visitants.

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Montesquiu

 

Castell de Cardona

El castell de Cardona es la fortales medieval més important de tota Catalunya i va ser construïda l’any 886 per Guifré el Pilós. Va ser residència dels Ducs de Cardona. Al llarg del seu recorregut es veuen els diferents estils que el caracteritzen: el romànic amb el gòtic. I el millor de tot! Té 8 maneres diferents de veure’l.

castells per anar amb nens

➡ Compra les entrades AQUÍ

➡  Més informació sobre el castell de Cardona

 

Castells per visitar amb nens a Girona província

 

Castell de Benedormiens

El castell de Benedormiens és l’orígen de l’actual Platja d’Aro amb la missió de servir com a fortificació per frenar els atacs dels àrabs. Poc a poc, al voltant del castell va anar creixent un petit poble. Va patir un incendi i es va reconstruir, i actualment la construcció té cinc sales principals amb moltes històries interessants tant per grans com pels petits!

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Benedormiens

 

Castell de Torroella de Montgrí

Visitar aquest castell és un bon pla per al cap de setmana gràcies a la seva ruta! Per arribar a ell, s’ha de caminar durant 1 hora per on anirem veient diverses capelles fins a arribar al castell. La construcció d’aquest està molt ben conservada, ja que data dels anys 1294-1301. Fins i tot es pot pujar a les seves torres per unes escales de cargol! Des de dalt les vistes són increïbles.

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Torroella de Montgrí

 

Castell d’Hostalric

Aquest castell va estar construit en època moderna i va tenir molt protagonisme en la Guerra del Francès. Està ubicat sobre roca basàltica i és accessible a peu. Té racons increïbles i és una construcció plena d’anècdotes!

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell d’Hostalric

 

Castell de la Trinitat

El castell de la Trinitat va ser construït al segle XVI a Roses amb l’objectiu de protegir el seu port. Per tant, és un exemple de castell de defensa costanera. Junt amb la Ciutadella de Roses, va ser un punt estratègic clau tant per al comerç i l’estratègia d’expansió mediterrània com per a l’imperi espanyol.

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de la Trinitat

 

Castell de Mataplana

Aquest castell és una joia per anar amb els nens i una de les raons és pels paisatges del voltant! A més, és un castell important per la tradició trobadoresca, un fet molt curiós. Fins i tot va ser propietat del trobador Hug de Mataplana. I, segons diuen, un dels altres propietaris va ser el llegendari Comte Arnau.

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Mataplana

 

Castell de Sant Ferran de Figueres

El castell de Sant Ferran de Figueres és Monument Històric Artístic, de fet és el monument més gran de tota Catalunya! I no només això, també és la major fortalesa europea del segle XVIII, ja que té una superfície total de 550.000 m2. Com a molts castells, es va construir amb l’objectiu de defensar la zona.

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Sant Ferran de Figueres

 

Castell de Solius

El castell de Solius té el seu valor en els paisatges que l’envolten. La construcció en si mateixa està en ruïnes, però val al pena per les vistes que es veuen des de dalt! A més, per arribar-hi es poden fer varies rutes senyalitzades i de fàcil accés.

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Solius

 

Castell de Requesens

El castell de Requesens és d’orígen feudal i és una mostra de construcció neomedieval. Va ser construït a la muntaya més alta del parc de l’Albera per tenir una posició estratègica davant d’un assetjament. Gràcies a això, les vistes des de dalt són impactants i molt boniques. Per arribar-hi es poden fer diverses rutes.

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Requesens

 

Castell de Verdera

Tot i que el castell de Verdera ja són ruïnes, continua sent un bon lloc per a disfrutar dels paisatges i la naturalesa. Des de dalt es pot veure el Monestir de Sant Pere de Rodes, que és una visita molt interessant, i fins i tot el Golf de Roses. Per pujar des del monestir són uns 30 minuts caminant.

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Verdera


PUBLICITATCastells per visitar amb nens a Lleida província

Castell de Montclar

El castell de Montclar ha estat declarat ‘Moument Històric Artístic’. Està ubicat a 500 metres d’altitud, on les vistes de les terres del voltant són precioses! El castell encara forma part de la família De Miguel, una de les més antigues de tota Catalunya. Al castell s’hi pot recòrrer la història de la reconquesta cristiana del territori als musulmans. Bones vistes i molta història!

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Montclar

 

Castell de la Floresta

Aquest castell d’origen medieval va ser la zona d’esbarjo de varies famílies aristocràtiques importants a Catalunya: els ducs de Cardona, els ducs de Medinaceli i els comtes de Pallars. Tots ells han deixat una empremta i hi formen part de la seva història. A la visita és interessant conèixer el procés de construcció medieval!

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de la Floresta

 

Castell Templer de Gardeny

Tal i com indica el seu nom, aquest castell va ser construït per l’Ordre del Temple al segle XIII, concretament per la casa templera de Gardeny, una de les més importants de la Corona d’Aragó. Amb el recorregut per aquest castell també viatgem enrere per aprende molta història!

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell Templer de Gardeny

 

Castell de Florejacs

El castell de Florejacs formava part de la línia defensiva de castells que separaven el món àrab del cristià. El poble que l’envolta, també anomenat Florejacs, va sorgir gràcies a les cases que es van construir aprofitant les pedres de la muralla. Tot i que continua sent un espai privat, és obert pel públic!

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Florejacs

 

Castells per visitar amb nens a Tarragona província

Castell de la Santa Creu de Calafell

El Castell de Calafell és documentat per primer cop l’any 1037 i està ubicat al nucli històric del poble. És d’època medieval i a través del seu recorregut vivim més de 1000 anys d’història, pel que és molt interessant pels nens! L’itinerari és circular i passa per les muralles, la presó, la cisterna i l’església, que fou la part que més va créixer. Una dada important! Està prohibit sortir de l’itinerari marcat.

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Calafell

 

Castell de Miravet

El castell de Miravet és una antiga fortalesa medieval d’orígen andalusí que més tard, entre els segles XII i XIII van transformar els cavallers de l’Ordre dels Templers. És una visita molt interessant per veure aquest contrast i per saber-ne més de la història dels templers. A més, té unes vistes precioses del riu Ebre.

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Miravet

 

Castell de Siurana

Al poble de Siurana també hi ha un castell que, tot i estar pràcticament en ruïnes, té moltes llegendes, com la del Salt de la Reina Mora! A més a més, també s’hi poden fer moltes rutes i visitar el petit poble, amb uns vistes increïbles. Fins i tot té visites teatralitzades! Una manera diferent d’aprendre.

castells per anar amb nens

➡  Més informació sobre el castell de Siurana

 

Castell d’Escornalbou

El Castell d’Escornalbou té també un monestir i una església, tots ells d’estil romànic. És un lloc perfecte per veure com era un castell per dins i per conèixer la vida que s’hi feia. A més a més, tot el seu conjunt està en molt bon estat i s’hi pot visitar.

castells per anar amb nens
Imatge cedida per Ricard Ballo

➡  Més informació sobre el castell d’Escornalbou

 

PUBLICITATEstigues informat de les activitats familiars a Catalunya amb Sortir amb nens

Subscriu-te al butlletí de “Sortir amb nens” i cada setmana rebràs al teu correu les millors propostes per passar el cap de setmana amb els teus fills.

T’informem de les activitats familiars que pots fer amb nens.
Perquè sempre sàpigues on anar i què fer amb nens!

Perquè no et perdis res!

En omplir aquest formulari, accepto rebre les newsletter de Sortir amb nens, d’acord amb la política de protecció de dades política de privadesa.

Idees, plans i activitats setmanals per fer en família.

He llegit i accepto la polí­tica de privadesa

En qualsevol moment, podràs exercir els teus drets d’accés, rectificació, limitació i supressió de les teves dades a través del mail info@sortirambnens.com Des de Sortir amb nens tractarem la teva informació amb respecte segons marca el nou reglament General de Protecció de dades (RGPD). Així, acceptes que podrem processar la teva informació d’acord amb aquests termes.


Les nostres idees per sortir amb els nens!

Estem molt contents d’anunciar-te la nova REVISTA PREMIUM de Sortir amb nens.

La revista té un preu de 2,5 euros!

COMPRA LA REVISTA DE SORTIR AMB NENS AQUÍ

Una guia on trobaràs més d’una trentena d’activitats per fer amb nens a la província de Barcelona.

  • Sortides a la natura
  • Sortides culturals
  • Museus
  • Coves
  • Parcs
  • Espais amb animals
  • Castells
  • Espais esportius
  • I molt més

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.