EXCURSIÓ A SANTA MARIA DE MERLÈS AMB NENS I NENES

excursió a Santa Maria de Merlès amb nens i nenes

Excursió fàcil i perfecta per a fer en família a Santa Maria de Merlès!

Santa Maria de Merlès és una petita població a la comarca del Lluçanès formada per unes poques cases al voltant d’una església. Tot i això, es tracta d’una destinació molt interessant si us agrada passar una bona estona envoltats de natura, ja que pels voltants del poble trobem tot un mosaic de camps, boscos i paisatges preciosos amb la riera de Merlès al costat. Des de Sortir amb nens us ensenyem l’excursió a Santa Maria de Merlès perfecta per a fer amb nens i nenes. Us animeu?

 

Passejada al voltant de la riera de Merlès

La passejada al voltant de la riera de Merlès és una ruta circular sense gairebé desnivell i de 3,7 km, així que és ideal per a fer amb els petits aventurers més petits.

La ruta comença i acaba al nucli de la població, davant de l’església de Santa Maria de Merlès. Sortim del poble en direcció est fins al pont gòtic que travessa el riu, just davant de l’església de Sant Martí de Merlès. En comptes de creuar-lo, continuem tot seguint la vorera de la riera i baixem seguint el curs del riu fins a arribar al Molí del Mas.

excursió a Santa Maria de Merlès amb nens i nenes

Durant tot el camí, passem per salts d’aigua, gorgs i balmes, amb paisatges increïbles i amb el so de l’aigua com a acompanyant constant. Sens dubte, és un camí perfecte per a fer amb nens, ja que sempre hi ha coses per veure.

Quan arribem al Molí del Mas, passem el riu i emprenem la pujada i la volta cap al poble per l’altra vorera del riu, passant per un petit bosc. Arribem a Cal Fuster i tornem a travessar el riu i continuem recte en direcció nord per arribar al poble.

excursió a Santa Maria de Merlès amb nens i nenes

➡ No us oblideu de descarregar-vos la ruta pel voltant de la riera de Merlès!

 
 

Mirador de Sant Pau de Pinós

Un lloc imprescindible que no us podeu perdre si visiteu Santa Maria de Merlès, és la seva església de Sant Pau de Pinós i el mirador.

Situat a 15 minuts en cotxe i a 1 hora i 20 minuts caminant, i a una altitud de 774 m, el mirador de Sant Pau de Pinós ens ofereix unes vistes magnífiques de tot l’entorn de la Vall de Merlès, les serralades del Berguedà i Montserrat.

excursió a Santa Maria de Merlès amb nens i nenes

A més a més, també podrem quedar-nos bocabadats amb l’església d’origen romànic que corona aquest mirador.

 

Patrimoni i història de Santa Maria de Merlès

No heu de marxar de Santa Maria de Merlès sense veure tot el seu patrimoni! Començant per l’església de Santa Maria de Merlès, d’estil barroc neoclàssic, amb un campanar torre i un rellotge de sol que crida l’atenció de tothom que hi passa.

excursió a Santa Maria de Merlès amb nens i nenes

Just al costat del poble també trobem dues construccions molt importants; el pont gòtic de Merlès i l’església de Sant Martí de Merlès. El pont gòtic va ser construït entre els segles XIV i XV amb maçoneria de pedra i format per tres arcs de mig punt.

excursió a Santa Maria de Merlès amb nens i nenes

Per la seva banda, l’església és el resultat d’un conjunt de reformes que s’han fet al llarg del temps, raó per la qual es poden veure diferents estils.

Ah! I també podeu visitar l’església de Sant Miquel de Terradelles, situada al sud del terme municipal, una petita construcció romànica.

excursió a Santa Maria de Merlès amb nens i nenes

 

Si us agraden les rutes fàcils, ràpides i perfectes per a fer amb nens i nenes petits, no heu de marxar del Lluçanès sense fer l’excursió a Santa Eulàlia de Puig-oriol. No us la podeu perdre!

 

Informació i imatges cedides pel Consorci del Lluçanès.