L’ARBORÈTUM, EL JARDÍ BOTÀNIC DE LLEIDA

El Jardí Botànic de Lleida

Espai únic de gairebé 7 hectàrees de terreny, on trobareu una completa col·lecció de plantes vives de més de mig miler d’espècies d’arbres i arbusts.

En aquest jardí botànic, el referent especial són els arbres, per això us presentem quatre biomes arboris, dels més importants del planeta:boscos boreals, boscos caducifolis, boscos escleròfils i selves temperades.

Dins de cadascun d’aquests biomes s’han reconstruït fins a 16 ambients boscosos molt representatius.

Aquest és un espai dedicat a difondre el coneixement sobre el món vegetal i també a sensibilitzar els ciutadans sobre el valor de la biodiversitat i el paper fonamental que juga per a la Humanitat, posant èmfasi en la necessitat de conservació de l’entorn natural davant de les amenaces creixents.

Apadrinament d’arbres

L’acció consisteix a apadrinar un arbre per contribuir de manera eficaç a la seva conservació i bon estat sanitari. El padrí o padrina té un lligam temporal amb l’arbre que contribueix a despertar l’estima i la sensibilització per la natura.

L’apadrinament finança el manteniment de l’arbre, la seva identificació, els tractaments, els adobs, els protectors i el reg que necessita i el cost de les eines que cal utilitzar. Exhaurit el període d’apadrinament, el padrí pot renovar-lo.

El padrí i la padrina escullen l’arbre que volen apadrinar entre els que l’Arborètum posa al seu abast. Reben un certificat d’apadrinament en què consta el nom de l’arbre i la seva ubicació. A més, poden visitar-lo gratuïtament dos cops a l’any i penjar fotos del seu arbre en un espai de la web de l’Arborètum. Si ho desitgen, poden formar part d’un llistat públic de padrins de l’Arborètum.

T'HA AGRADAT? COMPARTEIX 😉Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

MÉS INFORMACIÓ

L'Arborètum

Enric Farreny, 14425198 Lleida

Comarca:

Segrià
Telèfon:
973 272 922
Web:
http://arboretum.parcteclleida.es/?#

Més informació

Obert de dimarts a diumenge
  • De novembre a març: de les 10 a les 17 hores
  • D’abril a octubre: de les 10 a les 13 hores i de les 16 a les 20 hores
  • L’Arborètum romandrà tancat l’1 de gener, el 6 de gener, l’1 de maig i el 25 de desembre.
  • Es permet l’accés al recinte fins a 45 minuts abans de l’hora del tancament.
  • Accés lliure el primer diumenge de cada mes

Informació i imatges cedides per l'Oficina d'Informació i Turisme de Lleida

Turisme de Lleida
  • Major 31, bis
  • 25007 Lleida
  • Telèfon: 973 700 319
  • infoturisme@paeria.es