LA VIA VERDA DE RIPOLL

El plaer d’anar en bici a la via verda del ferro i del carbó

Les anomenades vies verdes son antics traçats de ferrocarril que s’han reconvertit en  camins per a excursionistes i ciclistes.


PUBLICITATItineraris enmig d’un paratge natural molt bonic que ens permeten gaudir de tranquil·litat entre viaductes, túnels i antigues estacions.

La Via Verda del Ferro i del Carbó és totalment apta per fer amb bicicleta amb els nens, també amb patins, amb cotxets de nen,  i fins i tot amb cadira de rodes.

Aquesta ruta passa pel traçat que tenia l’antic carrilet que pujava des de Ripoll a les mines d’Ogassa. Té el seu origen, com totes les vies verdes, en una estació de tren: la de Ripoll.

També es pot arribar en cotxe i deixar-lo en un aparcament que hi ha a pocs metres de l’inici de la ruta, a la variant de la C 151.

Es tracta d’una via verda molt còmoda, asfaltada i amb poc desnivell on  hi ha bancs i zones per fer esport. Si fa molta calor, és convenient fer-la abans de les 12 del migdia i després de les 16 hores, ja que hi ha poques zones d’ombra. Al llarg de 12 quilòmetres, des de Ripoll arribarem fins a Sant Joan de  les Abadesses.

Durant el recorregut i depenen de l’època de l’any podrem trobar-hi vaques en els prats que creuarem. Passarem ben aprop del riu Ter i en alguns trams haurem de cedir el pas a vehicles rurals de les masies que hi ha aprop.

A deu quilòmetres de Ripoll el recorregut arriba a l’antiga estació de Sant Joan de les Abadesses, avui convertida en alberg. Just al costat hi ha una zona de jocs infantils, un punt d’informació i un monument a l’antic ferrocarril.

No cal fer tot el recorregut, quan ens cansem podem donar mitja volta i també iniciar la ruta des de Sant Joan de les Abadesses.

La Via Verda del ferro i del Carbó és una excursió que us recomanem especialment des de sortirambnens ja que és un itinerari molt planer, amb molt poca dificultat i envoltat de natura. Heu d’anar preparats si fa molt sol: agafar les gorres, portar crema protectora i sobretot aigua.

Pel camí podeu fer una parada per fer un mos i recuperar forces.

 

 

 

MÉS INFORMACIÓ

Via verda de Ripoll

Ripoll

Comarca:

Ripollès
Latitud i Longitud:
42.2382400, 2.285349

Més informació

Què necessitem?
Agafarem el kit bàsic per anar en bici: cascs, ulleres de sol, pegats per si se’ns punxen les rodes, alguna cosa per menjar, aigua, crema solar, i una càmara de fer fotos. Tot això dins la motxilla i ja podem començar la nostra excursió. Llegeix també ELS 4 MIRADORS DE RIPOLL

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.