EXCURSIÓ AMB NENS ALS ULLS DE JOÈU A BOSSOST, A LA VALL D’ARAN

Un salt d’aigua increïble a la Vall d’Aran

Deixem el cotxe al pàrquing i agafem el trener que ens portarà o bé fins al salt d’aigua, o bé fins a l’Artiga de LIin.

El salt d’aigua és un espectacle sorprenent, espectacular per la quantitat i la força de l’aigua. Un regal per a la vista i un regal per als sentits.


PUBLICITATSón les aigües de la glacera de l’Aneto que desapareixen en el Forat d’Aigualluts, a la vall de Benasc, i reapareixen a prop de l’Artiga de Lin, a Val d’Aran, després de recórrer més de 4 quilòmetres subterranis.

sortir-amb-nens-a-la-vall-d-aran-ulls-de-joeu

Ben segur que us quedareu darrere la barana observant la bellesa i magnitud d’aquest salt d’aigua que es forma en el naixement del riu Joèu.

sortir-amb-nens-a-la-vall-d-aran-ulls-de-joeu

A la part esquerra hi trobareu un pont que travessa el riu i unes escales amb troncs de fusta que ens portaran fins a l’Artiga de Lin.

sortir-amb-nens-a-la-vall-d-aran-ulls-de-joeu

Quan hi arribem trobem un camí ombrívol. Girem a la dreta i seguim el camí fins que trobem un arc de pedra que ens porta fins a l’Artiga de Lin.

sortir-amb-nens-a-la-vall-d-aran-ulls-de-joeu

El contrast del verd dels arbres i el blau del cel és una imatge preciosa.

Aquí ens sentirem impressionats amb els pics que ens envolten: el Malh des Pois, Malh dera Artiga i el Tuc de Pomèro, tots ells de més de 2.000 metres d’altitud.

sortir-amb-nens-a-la-vall-d-aran-ulls-de-joeu

El camí és planer i creua la vall. Podem parar per descansar, menjar o contemplar el paisatge i fer fotografies.

El camí ens acosta fins al refugi dera d’Artiga i podem baixar per una pista asfaltada fins al pàrquing on hem deixat el cotxe o desfer el camí fet.

sortir-amb-nens-a-la-vall-d-aran-ulls-de-joeu

MÉS INFORMACIÓ

Ulls de Joèu

BossostVall d'Aran

Comarca:

Vall d'Aran

Més informació

Com arribar-hi
Desde Vielha, agafem la N-230 direcció Bossost. A es Bòrdes agafem la pista asfaltada que ens portarà fins als Ulls de Joèu.(Aquesta pista tanca els mesos d'hivern) Abans d'arribar al salt d'aigua, pel camí hi trobem Hónt deth Gresilhon, un bonic salt d'aigua amb força aigua. A l'altra costa de la pista hi ha un petit espai on fer un pícnic.

A l'accés als Ulls del Diable (ulls de joèu, Eths Uelhs deth Jueu, ulls de Júpiter) hi ha un espai habilitat per estacionar el vehicle. A partir d'aquí baixem pel camí fins el salt d'aigua.

 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.