CASTELLFOLLIT DE LA ROCA, A LA GARROTXA

Sobre una cinglera basàltica

Castellfollit de la Roca és un dels municipis més petits en extensió de Catalunya amb menys d’1km2 de superfície.

És també un dels més fotografiats ja que el poble s’assenta sobre una cinglera basàltica de 50 metres d’alçada i gairebé un quilòmetre de longitud.


PUBLICITATSi visitem el poble, des del mirador natural podrem observar les valls dels dos rius: el Fluvià i el Toronell.

La plaça-mirador Josep Pla es troba la barri vell on moltes de les cases que hi ha estan construïdes amb pedra volcànica.

A banda d’unes increíbles vistes a la plaça hi ha l’església de Sant Salvador, un edifici que s’ha refet en diverses ocasions i que és d’estil renaixentista tardà.

Té un campanar de planta quadrada amb obertures a cada banda i coronat per una teulada casquet adornat amb petites pilastres. Es conserva una finestra romànica tardana i diversos carreus de basalt reutilitzats.

Museu de l’embotit

El Museu exposa els estris d’ús quotidià en la cuina i l’alimentació tradicional catalana.  Hi ha tota classe d’eines utilitzades en els darrers 150 anys per a l’elaboració de la carn, velles màquines, fotografies i diorames. Hi ha un punt de vendai de degustació de productes artesans.

 Horari:

dies feiners de 9:30 a 13:30 i de 16 a 20 hores
dies festius de 9:30 a 14 hores i de 16:30 a 20 hores
Crta. de Girona, 10
17856 Castellfollit de la Roca


PUBLICITATMÉS INFORMACIÓ

Castellfollit de la Roca

Castellfollit de la RocaLa Garrotxa

Comarca:

Garrotxa
Latitud i Longitud:
42.2194711, 2.549597

Més informació

Com arribar-hi
En cotxe: Des de Barcelona: Agafeu la E-15 fins a Girona i després la C-66 fins a Besalú i seguiu per la N-260. Un altre camí és per la C-17 fins a Ripoll i la C-26. Des de Girona: C-66 fins a Besalú i la N-260 Des de Figueres: Agafeu la N-260 Des d'Olot: Agafeu la N-260

Llegeix també VOLCÀ DE SANTA MARGARIDA SANTA PAU LA FAGEDA D'EN JORDÀ fageda d'en jorda BESALÚ

CASTELLFOLLIT DE LA ROCA LA FAGEDA

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.