6 IDEES PER FER AMB NENS I NENES A LA COSTA DAURADA

 6 idees per fer en família a la Costa Daurada

Hi ha destinacions tan polifacètiques que cal descobrir des de diverses de les perspectives que ofereixen. És el cas concret de la Costa Daurada, tant el seu litoral com dins, presenta un territori divers ple de llocs a visitar i activitats a realitzar. Des de Platja Montroig Camping Resort, un càmping cinc estrelles, podem fer tota mena d’excursions.

 

 

Reus, una ciutat plena de cultura

costa daurada

Ser el poble natal d’Antoni Gaudí converteix la capital del Baix Camp en una parada obligada pels més adeptes a l’arquitectura. Amb més de 75 edificis de marcada aparença modernista, que conformen i identifiquen el paisatge urbanístic de la ciutat. De fet, hi ha una ruta guiada que travessa la ciutat a través d’aquests immobles. Entre ells, n’hi ha tres que destaquen especialment: l’Institut Pere Mata, precedent de l’Hospital Sant Pau de Barcelona, la Casa Navàs, considerada bé d’interès cultural i Nacional, i el Centre Gaudí, tot un recorregut per la vida i l’obra del reconegut arquitecte català. Tots ells es troben a menys de mitja hora amb cotxe de Platja Montroig Camping Resort.

 

El valor patrimonial de Riudecanyes

Al petit municipi de Riudecanyes, a 20 minuts del càmping, hi ha el castell-monestir de Sant Miquel d’Escornalbou, una joia medieval del segle XII.

costa daurada

Imatge: © SBA73

Es troba a 600 metres d’altitud, és el ‘mirador’ perfecte per visualitzar una panoràmica de Tarragona i l’Ebre.

A més, aquesta localitat es caracteritza per tenir una gran tradició oleoturística: es poden fer visites que mostren com es cultiven les oliveres, com acaben aconseguint un oli d’excepció com el d’Extra Escornalbou que, a més, es pot tastar i assaborir.

 

De la Cova Foradada fins a arribar a l’Ermita de la Mare de Déu de la Roca

Per als més exploradors, l’excursió fins a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca és una molt bona opció, a 15 minuts amb cotxe. Allà els visitants descobreixen de primera mà perquè Miró es va enamorar d’aquestes terres fins al punt que Montroig era per a ell la seva força, la seva inspiració. L’itinerari és curt i és ple d’orificis creats per l’erosió a la roca vermellosa.

costa daurada

El punt àlgid és la Cova Foradada, una gran cova vermellosa de formes capritxoses amb dues entrades connectades per un petit pas. Un recorregut amb bona dosi d’adrenalina per als nens i un petit toc cultural.

costa daurada

L’Ermita només compta amb una sola nau i en part està excavada a la roca. Als peus del santuari s’aixeca un petit campanar. Davant l’Ermita hi ha una bonica plaça empedrada i porxada on gaudir d’unes vistes panoràmiques immillorables sobre el Baix Camp.

 

Serra de Llaberia, l’excursió més natural

Una serra prelitoral tarragonina que encara és un lloc força recòndit, a mitja hora amb cotxe. La seva geologia abrupta el converteix en un lloc no apte per a tots els públics, per això és encara un lloc desconegut i tranquil on planificar una caminada o una ruta amb BTT.

costa daurada

A més, hi ha l’opció de conèixer la Serra de Llaberia amb cotxe, per carreteres asfaltades que transcorren pels més de 10 termes municipals que s’engloben dins aquest territori muntanyós.

 

El parc natural del Delta de l’Ebre

A menys d’una hora amb cotxe de Platja Montroig Camping Resort es troba el Delta de l’Ebre és l’hàbitat aquàtic més important i singular de Catalunya, amb una gran varietat d’ambients: riu, mar, badies, platges, dunes, salobrars, bosc de ribera, llacunes costaneres, illes fluvials i deus conviuen amb els arrossars, la pesca, l’agricultura, la ramaderia, la caça i el turisme.

costa daurada

La confluència del medi marí i el continental afavoreix una elevada diversitat d’espècies de peixos, unes 50. Pel que fa a les aus, han estat citades més de 400 espècies i aplega algunes de les colònies de cria d’aus marines més importants de la Mediterrània.

 

Càmping Platja Montroig- Vacances de somni

Hi ha qui diu que Playa Montroig Camping Resort és un tros de cel, un somni per a nens i famílies.

El càmping acull, en la seva majoria, famílies amb nens que escullen aquest destí perquè els infants i joves gaudeixin de la natura, de les piscines, de la platja…i facin nous amics.

Un 35% dels clients repeteixin l’experiència cada any.

A Playa Montroig Camping Resort es programen tallers i activitats esportives i d’oci per a infants joves i adults.

Més informació: Platja Montroig Camping Resort

 Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.