EXCURSIÓ A SANTA EULÀLIA DE PUIG-ORIOL AMB NENS I NENES

excursió a Santa Eulàlia de Puig-oriol amb nens i nenes

Gaudiu d’una ruta en família amb l’excursió a Santa Eulàlia de Puig-oriol!

Gaudir de la natura en família és una de les millors activitats, tant per als nens i nenes com per als pares i mares! I si parlem de rutes a la natura, no ens podem oblidar de les excursions a la comarca del Lluçanès. A Santa Eulàlia de Puig-oriol, pertanyent al municipi de Lluçà, en trobem una ruta perfecta per a fer tots junts. Des de Sortir amb nens us mostrem l’excursió a Santa Eulàlia de Puig-oriol per a fer amb nens i nenes. Va, que comencem!

 

Itinerari Font de la Mosquera

A Santa Eulàlia de Puig-oriol trobem la ruta fins a la font de la Mosquera, un petit recorregut circular de gairebé 1,5 km i que només ens portarà mitja hora a completar. Es tracta d’una ruta ideal per a fer amb els petits i petites de la casa!

La ruta comença i acaba al carrer dels Rourets, just al costat de l’ajuntament. Sortim del poble en direcció nord-est i caminem per una pista que arriba fins a la font de la Mosquera i pel bosc dels Rourets. Quan baixem a la font, aneu amb molt de compte! Ja que per baixar-hi, passem per alguns graons picats a la mateixa pedra.

excursió a Santa Eulàlia de Puig-oriol amb nens i nenes

Aquest petit indret és el lloc ideal per gaudir de la tranquil·litat del bosc en una zona amb molta ombra.

excursió a Santa Eulàlia de Puig-oriol amb nens i nenes

Un cop sortim de la font, el camí continua en direcció sud-est passant per petits corriols. Després, el camí gira cap a la dreta fins a arribar novament a Santa Eulàlia de Puig-oriol pel carrer Major.

Una petita ruta que, tot i ser fàcil i ràpida, és perfecta per a gaudir de la natura en família.

➡ No us oblideu de descarregar-vos l’itinerari de la Font de la Mosquera!

 
 

Història i patrimoni de Santa Eulàlia de Puig-oriol

I ja que passegem per Santa Eulàlia de Puig-oriol, hem de visitar el seu patrimoni! I en destaquen les dues esglésies, la de Sant Cristòfol de Borrassers i la de Santa Eulàlia de Puig-oriol.

L’església de Sant Cristòfol de Borrassers està situada sobre una carena per on passa el camí ramader. Les primeres notícies d’aquesta església són del segle XI, tot i que al segle XVIII van fer-hi una gran renovació.

excursió a Santa Eulàlia de Puig-oriol amb nens i nenes

D’altra banda, l’església de Santa Eulàlia de Puig-oriol es troba al mateix poble i on destaca l’estil barroc popular.

excursió a Santa Eulàlia de Puig-oriol amb nens i nenes

Si us ha agradat aquesta ruta i voleu continuar gaudint de la natura a la comarca del Lluçanès, us recomanem que no us perdeu les excursions al Lluçà per a fer en família. Animeu-vos!

 

Informació i imatges cedides pel Consorci del Lluçanès.