POBLAT PREHISTÒRIC DEL PUIG ROIG DEL ROGET, AL PRIORAT

Poblat prehistòric del Puig Roig del Roget

El Puig Roig és un jaciment arqueològic, ubicat dins el terme municipal del Masroig, que s’alça sobre un turó estratègic enmig del bosc amb vistes al riu Siurana i al Montsant.


PUBLICITATEl jaciment, datat entre els segles IX-VII aC, és un dels més ben conservats de Catalunya dels quals es pot apreciar la planta sencera.

Puig Roig

A través d’uns plafons explicatius podreu conèxier el medi, les construccions i els habitants del poblat, pertanyents a la cultura dels Camps d’Urnes.

S’hi arriba per la pista asfaltada que va del Masroig a l’Ermita de les Pinyeres i al riu Siurana. Passada l’ermita, el camí comença a baixar i a pocs metres, en un revolt molt pronunciat, trobareu un pal de fusta amb una banderola metàl·lica verda que us indicarà el camí. Un cop fet el camí, cal deixar el cotxe en un camp i endinsar-vos uns metres en el bosc fins a trobar unes grans roques de gres roig que protegeixen l’entrada al poblat.

El camí de terra té un punt amb una petita dificultat, pel que es recomana anar-hi a peu (1,8 km) o en un vehicle tot terreny.

Més informació: http://www.ebresiuranaprehistoria.com/jaciments/masroig


PUBLICITATMÉS INFORMACIÓ

Excursions amb nens

Comarca:

Priorat

Més informació

Informació cedida per l' Oficina de Turisme del Priorat
  • Pl. de la Quartera, 1
  • Falset 43730
  • Telèfon: 977 831 023

oit@priorat.cat

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.