ACTIVITATS PER FER AL BAGES AMB NENS

Mira tot el que pots fer al Bages amb nens!

Teniu pensada una escapadeta al Bages amb nens i no sabeu què fer? Doncs hi ha moltes activitats a fer i molts llocs per visitar! Rutes a cavall, caravanes, cels plens d’estrelles, el monestir de Montserrat, les mines de sal… Descobriu tot el que hi podeu fer amb els més petits per passar uns dies inoblidable en família.


 

Castells per anar al Bages amb nens

Castell de Cardona

El Castell de Cardona és la fortalesa medieval més important de tota Catalunya. El va construir Guifré el Pilós l’any 886 amb una barreja d’estils romànic i gòtic. Tant per la seva interessant i antiga història com per les vistes que hi té, és un lloc imprescindible on s’ha d’anar, perquè a més compta amb visites teatralitzades pels més petits.

bages amb nens

➡  Troba més informació sobre el Castell de Cardona AQUÍ


PUBLICITATCastell de Balsareny

El Castell de Balsareny té una estructura que surt dels típics castells, de fet és dels pocs que té una forma gairebé rectangular. La seva arquitectura és un dels exemples del gòtic civil català. Va ser construït l’any 923 i està ubicat dalt d’un turó, sobre el poble de Balsareny. A més a més, també té visites guiades i teatralitzades!

bages amb nens

➡ Consulta més informació sobre el Castell de Balsareny AQUÍ

 

Monestirs del Bages

Monestir de Montserrat

I qui no ha sentit a parlar del famós monestir de Montserrat? És un lloc de visita obligada, és clar! Té una història molt i molt antiga, concretament va sorgir l’any 888 quan Guifré el Pilós dóna l’ermita de Santa Maria al monestir de Ripoll. Just al costat d’aquesta ermita és on es va construir el monestir de Montserrat l’any 1025. A més a més, té un munt de llegendes que encantaran als més petits. I a banda de la seva història, també és molt recomanable fer algunes excursions pels seus voltants, perquè és una de les muntanyes més boniques i especials.

bages amb nens

➡ Troba tota la informació sobre les excursions per Montserrat AQUÍ

 

L’aeri de Montserrat

I la millor manera d’accedir al monestir és amb l’aeri, que farà somiar als més petits com si estiguessin volant! A més, és l’opció més segura i ràpida, només trigarem 5 minuts fins arribar al monestir de Montserrat.

bages amb nens

➡ Consulta més informació sobre l’aeri de Montserrat AQUÍ

 

Món Sant Benet

Visitar el Món Sant Benet és visitar tota la història de Catalunya en els últims 1.000 anys: des de l’edat mitjana fins al modernisme. I també és conèixer gastronomia i cultura de la terra. El monestir ofereix visites guiades especials per a les famílies amb nens per aprendre tot el que significa aquest indret: les seves històries i les seves parts més amagades.

bages amb nens

➡ Troba més informació de les visites familiars a Món Sant Benet AQUÍ


PUBLICITATPoblets amb encant del Bages

El Poble Vell de Súria

El Poble Vell de Súria és un municipi just al costat del Cardener. És petitet però amb un encant gegant gràcies a la seva empremta medieval entre els seus carrerons i pel seu castell. Va ser durant els segles XII i XIII quan es va acabar convertint en una vila emmurallada, ja que dominava la ruta de la sal en la zona del Cardener. I també hi va tenir un paper molt rellevant durant les Guerres Carlines.

bages amb nens

➡ Coneix més sobre el Poble Vell de Súria AQUÍ

 

Mas de Sant Iscle

El Mas de Sant Iscle és un dels pobles més antics de tot el Pla de Bages. Hi destaquen tant història com gastronomia. El seu encant, de fet, resideix en la seva església d’estil preromànica i en les seves vinyes. En aquestes s’hi pot fer una passejada llarga i tranquil·la per gaudir de les vistes.

bages amb nens

➡ Consulta més informació del Mas de Sant Iscle AQUÍ

 

La natura del Bages amb nens

Centre d’apropament a la natura de Navàs

En aquest centre d’apropament a la natura els monitors van acompanyant a les famílies per fer un recorregut sencer de les instal·lacions i conèixer tots els seus animalets, i n’hi ha de tot! Animals exòtics com serps, animals de granja o tota classe d’aus. Els més petits s’ho passen d’allò més bé i aprenen molt sobre la importància dels animals i la natura.

granja de animales en navàs

➡ Troba més informació sobre el centre d’apropament a la natura AQUÍ

 

El meandre del riu Llobregat

Prop del Món Sant Benet també hi trobem molta natura amb el pas del riu Llobregat. En aquest punt es poden fer diversos recorreguts just per la vora del riu. Durant les rutes es pot veure la fauna i flora de la zona, sobretot ocells aquàtics.

bages amb nens

➡ Consulta tota la informació de la passejada pel meandre del riu Llobregat AQUÍ

 

Parc de l’Agulla a Manresa

Tot i que la funció principal del Parc de l’Agulla és abastir d’aigua a la ciutat de Manresa, també és un lloc ideal per passar el dia en família! Té un gran llac i per la seva vora es pot passar amb bicicleta. I a més també té parcs per als més petits. I què dir de les seves vistes del monestir de Montserrat!

bages amb nens

➡ Troba més informació sobre el Parc de l’Agulla AQUÍ

 

La Séquia de Balsareny a Manresa

La Séquia va de Balsareny fins a Manresa, i passa també per les poblacions de Sallent, Santpedor i Sant Fruitós de Bages. És una obra medieval que encara perdura, i una de les més importants d’aquest tipus a tot el Bages. La seva funció principal era abastir d’aigua alguns dels municipis dels seus voltants. I, de fet, encara abasteix d’aigua a la ciutat de Manresa. Però el que encara perdura és la seva connexió amb la natura i els seus camins plens d’animalets i conreus. Precisament per aquests camins es pot fer l’excursió completa, d’uns 26,7 quilòmetres,  sigui a peu, bicicleta o a cavall.

bages amb nens

➡ Consulta tota la informació de La Sèquia AQUÍ


PUBLICITATGranja d’estruços a Castellnou de Bages

Estruç granja és un parc zoològic dins d’un espai natural increïble. I es pot veure de tot: emús, cavalls, cabretes nanes africanes o fins i tot un nyandú albí, una espècie característica de l’imperi Inca, fixeu-vos si és antiga! Per gaudir encara més, es fan visites guiades perquè els més petits ho coneguin tot.

bages amb nens

➡ Troba més informació de la granja d’estruços AQUÍ

 

Granja de cargols a Castellfollit del Boix

A la granja de cargols Cal Jep es coneix tot sobre la cria dels cargols i la seva vida reproductora. Un espai on es mostra tota la vida del cargol des que neix fins que mor i acaba als nostres plats. I a més, també es combina amb una degustació boníssima.

bages amb nens

➡ Consulta tota la informació de la granja de cargols AQUÍ

 

Paisatges increïbles al Bages

Observatori Astronòmic de Castelltallat

Just a les ruïnes de l’antic castell de Castelltallat s’alça ara l’Observatori Astronòmic enmig d’un paradís nocturn d’estrelles. És precisament per les condicions que hi ha en aquest entorn que es pot veure tot el cel. Durant tot l’any hi ha activitats fixes per conèixer les estrelles i l’univers en general i xerrades i tallers puntuals. Tot per conèixer la meravella de cel que tenim i hem de preservar.

bages amb nens

➡ Coneix més sobre l’Observatori Astronòmic de Castelltallat AQUÍ

 

Les Mines de Sal de Cardona

La Muntanya de Sal de Cardona té a dins una antiga explotació minera que amaga una meravella de la natura, un seguit de recorreguts a través d’una muntanya de sal on ens sentirem miners a una aventura sota terra per un dia. Baixant un desnivell de 86 metres amb vehicles especials, trobem un munt de galeries amb un increïble aflorament salí, estalactites i estalagmites.

bages amb nens

➡ Consulta tota la informació sobre les Mines de Sal AQUÍ

 

Rutes pel Bages amb nens

L’ecorail del Cardener

Hi ha una millor manera per conèixer el Pla de Bages que amb la bicicleta? Segurament no, i per això aquestes vies de ferrocarril són perfectes per fer-hi la ruta,  sigui amb els ciclorails o amb el trenpat, i el millor de tots dos és que són vehicles sostenibles! El ciclorail està format per dues bicicletes unides a una plataforma que es desplaça amb les pedalades, i el trenpat és un trenet per pujar i gaudir només de les vistes que envolten la ruta.

bages amb nens

➡ Troba més informació sobre l’ecorail del Cardener AQUÍ

 

Rutes per Cardona

Cardona té castell, mines de sal… I també moltes rutes! Al llibre de “Cardona: els camins de la nostra història” trobareu vuit rutes per fer tant a peu, com en bici o fins i tot amb cavall. I a totes elles coneixerem la cultura, la natura i el patrimoni de la zona.

bages amb nens

➡ Coneix més sobre les rutes de Cardona AQUÍ