PARATGE DEL CASTELL, A PALAMÒS, AL BAIX EMPORDÀ

A Palamós, un espai natural protegit per fer a peu i en bici

El paratge Castell és un espai declarat d’interès natural que pertany al municipi de Palamós.


PUBLICITATLa nostra proposta és fer una part d’aquest paratge en bicicleta i gaudir de l’entorn natural de prats i boscos que ens acompanyaran fins a arribar a la platja.

Una sortida en família que tindrà la platja com a recompensa final per als més menuts (tan si és estiu, amb la seva remullada corresponent, com si és hivern, ja que podrem jugar i córrer sobre la sorra i de la forma més saludable).

Recorrent els camins del Pla de Castell que ens conduiran fins a la platja, ningú diria que estem tan a prop de la costa, ja que el paisatge que ens envolta és típic de la zona interior.

El camí ressegueix prats i conreus, plantacions de gira-sols, zones d’oliveres i, en el tram final, s’endinsa en una frondosa pineda típica de la Mediterrània.

Un cop arribats a la platja, podrem deixar les bicicletes lligades i continuar a peu resseguint els camins de ronda que ens ofereix aquest paratge i així poder gaudir i assaborir la Costa Brava en el seu estat més pur.

Tot i que hi ha algunes edificacions, prèvies a la declaració d’interès natural i, per tant, zona protegida, podríem dir que aquest espai conserva encara l’estat “salvatge” de la Costa Brava de fa molt de temps.

Us proposem anar cap a la part esquerra de la platja del Castell i aprofitar aquesta sortida per visitar les ruïnes del Poblat Ibèric de Castell que es troba just al costat de la platja.

La Foradada, que es pot veure des del poblat ibèric, és una espectacular formació rocosa produïda per l’erosió del mar. Per aquí passen embarcacions petites.

MÉS INFORMACIÓ

Paratge del castell

Palamós, Girona 

Comarca:

Baix Empordà
Latitud i Longitud:
41.8728840, 3.151187

Més informació

Com arribar-hi
Sortint de Palamós, direcció Pals, trobareu les indicacions per anar cap al Castell. La nostra proposta és sortir des de davant del càmping "Benelux", on s’inicia un recorregut que trobareu perfectament indicat.
Poblat ibèric de castell
Aquest poblat va ser ocupat entre els segles VI i I a.C. pels Indiketes, els indígenes de l’Empordà. Les restes arqueològiques que es poden visitar mostren un poblat fortificat i urbanitzat en forma de terrasses, amb una acròpolis al centre (a la part més alta).
Gràcies a les restes trobades, es pot dir que els Indiketes comercialitzaven amb els grecs que estaven instal.lats a Empúries.
Què necessitem?
Agafeu aigua per fer la ruta  tot i que a la platja hi ha un "xiringuito". Si aneu a l'estiu, no us oblideu la tovallola ni el banyador. Agafeu la crema solar, i una càmara de fer fotos.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.