EL POBLE VELL DE SÚRIA, AL BAGES

Descobriu la vila medieval i el castell

Descobriu el Poble Vell de Súria! Súria és un municipi situat a la vora del Cardener, al peu de la carretera C-55 que comunica amb Manresa, Cardona i Solsona.

Un dels seus grans atractius turístics és el Poble Vell, que va néixer a finals de l’Edat Mitjana als voltants del castell.


PUBLICITATDurant els segles  XII i XIII es va convertir en una vila fortificada, emplaçada dalt d’un turó que dominava la ruta de la sal al seu pas pel Cardener.

Durant les Guerres Carlines va ser escenari de moltes batalles i avui el podem visitar i conèixer tots els seus racons i secrets.

POBLE VELL DE SÚRIA
Imatges: Ajuntament de Súria

Es tracta d’una petita vila de tradició medieval, amb cases i carrerons estrets, amb porxades, que s’apinyen dins del recinte emmurallat, amb unes vistes esplèndides sobre el riu Cardener i un imponent castell alçat sobre la roca.

Imatges: Ajuntament de Súria

La visita ens conduirà fins l’església del Roser, el Portal de Cardona (un dels accessos a la vila emmurallada), la Bateria (on hi havia l’artilleria i ara hi ha un mirador sobre Súria), la Plaça Major (on es feia el mercat i les fires) o el carrer de la Mura.  I també tenim l’opció de visitar el Castell on podreu veure les estances i un muntatge de llum i so per descobrir com era la vida en un castell al segle XIV.

POBLE VELL DE SÚRIA
Imatges: Ajuntament de Súria

El Poble Vell es converteix en l’escenari de festes populars com la Fira medieval d’oficis, on els carrerons i les places s’omplen d’artesans que treballen diferents oficis, joglars i altres personatges d’època que amenitzen la festa. Es fa el segon cap de setmana de Novembre.

El Poble Vell i el Centre d’Interpretació del Castell, es poden visitar els divendres, dissabtes, diumenges i festius a les 11 hores, sempre amb reserva prèvia. Cal contactar amb l’Oficina de Turisme

Les reserves: s’han de fer amb una anticipació mínima de 48 hores per telèfon (93.869.69.84) o missatge de correu (turisme@suria.cat).


PUBLICITATMÉS INFORMACIÓ

Súria amb nens

Súria (Bages)

Comarca:

Bages
Latitud i Longitud:
41.8327126, 1.754506
Telèfon:
938696984
Mòbil:
673030435

Més informació

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.