PARC CENTRAL A IGUALADA

L’espai verd més gran de la ciutat

Igualada compta amb el Parc Central, un espai verd per gaudir en família d’una passejada, de l’esport, dels jocs, de l’aigua i la vegetació! I fins i tot podem fer un pícnic!

Al Parc no es permet l’entrada als gossos, però hi ha un camí paral·lel per a passejar i que, a més, compta amb un carril bici.

Una de les estrelles del parc és el biollac, un espai bucòlic per observar!

 

parc-central-igualada

 

L’espai està fet amb elements naturals com l’aigua, el sòl, la fusta o la pedra, creant un espai molt bucòlic. Aquest biollac ajuda a millorar les condicions ambientals tant físiques (control de la temperatura i humitat) com biològiques (augment de la biodiversitat, pol·linització, millora del cicle de nutrients…). Juntament amb la vegetació, es crea una illa climàtica que ajuda a refrescar l’aire, crear ombres i a absorbir els contaminants atmosfèrics.

S’ha creat un tronc posador situat a la zona d’aigües profundes que serveix com a abeurador d’ocell i també s’ha creat un hotel d’insectes com a refugi i hibernació d’insectes i aràcnids.

Pels joves, l’atracció estrella és l’skatepark que compta amb l’spot més gran d’Espanya i un dels més grans d’Europa. Està pensat per amateurs i professionals i hi trobareu una zona d'”street” i una zona de “bowl” (amb 3,40 m de profunditat).

 

parc-central-igualada

 

El Parc Central d’Igualada disposa d’un circuit pump track, creat per a bicicletes BMX, i per a patinadors. La construcció de la pista,  amb salts i peralts, permet fer voltes al circuit sense pedalar (amb una tècnica que aprofita la inèrcia del cos bombejant amunt i avall).

 

parc-central-igualada

 

Pels infants de 3 a 12 anys, hi ha una zona de jocs infantils de fusta.

 

parc-central-igualada

Podeu fer un pícnic perquè hi ha algunes taules de fusta.

 

parc-central-igualada

 

I també hi ha una arbreda amb una zona de gespa per descansar.

 

parc-central-igualada

 

A l’altra banda del Parc Central, també trobem una gran zona de gespa per jugar i passar temps en família.

 

parc-central-igualada

 Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.