CIUTAT IBÈRICA D’ ULLASTRET

El jaciment ibèric més important de Catalunya

A la ciutat Ibèrica d’Ullastret visitareu el poblat ibèric del Puig de Sant Andreu d’Ullastret, el més gran i important de Catalunya.

ciutat ibèrica d'ullastret

Està considerat com una autèntica ciutat. Podreu passejar entre els seus carrers, entre les cases i edificis pertanyents a famílies aristocràtiques. i veure la impressionant muralla.


PUBLICITATEs tracta de la muralla ibèrica més gran i antiga de Catalunya, reforçada amb sis torres circulars.

ciutat ibèrica d'ullastret

El conjunt arqueològic d’Ullastret està format pel Puig de Sant Andreu i l’Illa d’en Reixac, i la necròpolis de Puig de Serra. L’únic que és visitable actualment és el Puig de Sant Andreu, que corresponen a l’última etapa d’ocupació del poblat per part dels indiketes (un poble iber de la província Tarraconense).

ciutat ibèrica d'ullastret

La visita és audioguiada per entendre millor el funcionament del poblat i per fer-nos una idea de com era i com vivien.

ciutat ibèrica d'ullastret

El recinte compta amb un museu nomogràfic que us portarà fins a 2.500 anys enrere i us permetrà interpretar el jaciment i conèixer la cultura ibèrica en aquesta zona.

ciutat ibèrica d'ullastret

Dins el museu hi ha un espai on podreu viure l’experiència de recórrer els carrers d’una ciutat ibèrica gràcies a una nova sala en 3D de projecció immersiva.


PUBLICITATMÉS INFORMACIÓ

Rutes culturals amb nens

lloc

MAC Ullastret
Afores s/n - Puig de Sant Andreu (17114 Ullastret)

Comarca:

Baix Empordà
Latitud i Longitud:
42.005944, 3.079829

Més informació


Imatge de les sitges (dipòsits per a emmagatzemar el gra a mig i llarg termini. Per a la seva construcció s'excavava una fossa sota terra, de forma cilíndrica que es revestien d'argila i palla per evitat la humitat. finalment la sitja es tapava amb fang. I així es garantia una perfecte conservació del gra.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.