PARC SAMÀ A CAMBRILS

Parc Samà

Visitem el Parc Samà a Cambrils en família

El Parc Samà és història viva enmig d’un entorn idíl·lic de la comarca del Baix Camp. El seu origen està lligat al passat indià, concretament al passat de Salvador Samà i Martí, Marquès de Marianao, Regidor a l’Havana i Senador a Cuba. La família Samà està lligada a la història d’Amèrica, i en tornar alguns dels seus components, van voler edificar-hi aquest parc que fon tots els seus viatges i anècdotes pel món. Tot un espectacle que ens permet viatjar pel món alhora que gaudim de tranquil·litat, escultures i vida animal.

 

Natura i palaus

Si hi ha alguna cosa que destaca al Parc Samà, és la seva abundant natura. I precisament, entre d’ella, hi destaca el llac, el canal i la cascada, on hi abunden les plantes de tota mena i l’envolten palmeres i altres arbres com els pins.

Per creuar entre els petits llacs hi trobem el pont de la Gruta del Taxòdium, de petites dimensions i en el que ens sentirem com en una veritable pel·licula d’aventures enmig de la selva.


La natura del Parc Samà també hi és present més enllà del llac, com al seu jardí, mirador i, és clar, al seu famós Laberint dels Indians, dissenyat per admirar, aprendre i, perdre’s! Aconseguirem sortir-ne?

Parc Samà

 

Però la natura també és acompanyada constantment pels elements arquitectònics que l’envolten. El principal, el palau, residència del Marquesat d’uns 1.000 m2 conformats pels estils barroc, rococó i medieval, i on fer-se una fotografia davant de les seves escales o fonts, és obligatori.

Precisament les fonts són les altres protagonistes del jardí. Esculpides amb formes inspirades en la natura i que tenen un toc màgic per inspirar i relaxar mentre passegem. Les escultures, d’Hèracles i Demèter, també són dos punts interessants per visitar i admirar.

 

Animals al seu entorn natural

D’altra banda, els animals són els principals habitants d’aquest parc, i també podem admirar-los! Això sí, sense molestar. Perquè precisament el Parc Samà i el seu zoològic treballen amb l’objectiu de cuidar, estudiar i aprendre dels diferents animals amb el seu benestar absolut.

Dins el Parc Samà hi trobem diferents espècies d’aus, mamífers i rèptils, a part de plans de conservació d’aquests animals. I la fita del parc no és només mostrar-los, sinó conscienciar tots els visitants de la necessitat de conservar la flora i la fauna, d’educar i conservar el nostre medi ambient amb tots els seus habitants.

En definitiva, el Parc Samà és un punt imprescindible per anar amb nens. Tant per gaudir de la natura i relaxar-nos, com per aprendre història, biologia i admirar-nos de tots els animals que hi viuen.

 

➡ Pots comprar les entrades aquí

MÉS INFORMACIÓ

lloc

Parc Samà
Carretera de Vinyols, s/n, 43850, Cambrils

Comarca:

Baix Camp

Més informació

➡ Pots comprar les entrades aquí   Horaris:
  • De Dilluns a Diumenge de 10 a 14h i de 17 a 22h
 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.