EXCURSIÓ AL BOSC DE LES BRUIXES DE L’ARGENTERA

bosc de les bruixes de l'Argentera

Ruta màgica pel Bosc de les Bruixes de l’Argentera!

  • Dificultat moderada
  • 8,5 km de recorregut circular
  • Desnivell d’uns 300 m

Des de Sortir amb nens tenim una notícia per a tots vosaltres, les bruixes existeixen! Les hem vist! I vosaltres també les podeu trobar al Bosc de les Bruixes de l’Argentera. Acompanyeu-nos en aquesta ruta i visiteu un dels racons més màgics de Catalunya, on podreu visitar les cases, els horts i els jardins de les bruixes. Va, que comencem!

 

Coneixerem a la Bruixa Avorrida, la Bruixa Enfadada i la Bruixa Contenta i visitarem les seves cases en aquesta ruta de 8,5 km que va ser creada pels habitants de L’Argentera i que ha esdevingut un indret ideal per visitar amb nens i nenes!

 

Es tracta d’una ruta circular 8,5 km i de dificultat moderada, si aneu amb nens i nenes petits, però de baixa dificultat si esteu acostumats i acostumades a caminar per la muntanya. El desnivell és d’uns 300 metres, i al punt més àlgid trobareu les cases de les bruixes!

Per arribar, agafem la carretera T-343 que surt del poble de L’Argentera i ens desviem a 1 km del poble per una pista de sorra que puja, on si ens fixem bé, ja veiem un cartell que indica l’inici de la ruta! Allà mateix al costat del camí es pot deixar el cotxe, tot i que quan hi ha aglomeració o molts visitants costa de trobar lloc.

Comencem pujant per la pista de sorra que passa pel costat d’una casa i sempre seguint les indicacions, que en aquest cas són petites marques blanques amb un dibuix de bruixa! Aquest primer tram és d’un desnivell desigual, amb petites pujades i baixades, però passats uns quilòmetres comencem un tram amb una forta pujada. No és molta estona, però millor parar a descansar amb els petits abans de fer-la!

bosc de les bruixes de l'Argentera

Durant el camí, anem trobant petites pistes que ens indiquen que anem en la direcció correcta: els llocs on fan els beuratges, coves on poden estar amagades, i un cartell que ens convida a cridar-les!

bosc de les bruixes de l'Argentera

Després de 5 km de pujades, i poc després de passar per un mirador que ens ofereix vistes panoràmiques de totes les muntanyes i fins i tot el mar, arribem al Bosc de les Bruixes de l’Argentera! Toc-toc, podem passar? Endavant!

bosc de les bruixes de l'Argentera

I aquí estem! Al bosc on viuen les bruixes de l’Argentera. La Bruixa Contenta, la Bruixa Avorrida, la Bruixa Enfadada, totes elles tenen aquí la seva petita llar, amb els seus calders, cadires, horts i un munt d’objectes peculiars.

bosc de les bruixes de l'Argentera

També ens anem trobant pedres que ens donen sempre bons consells o ens indiquen cap a on continuar! Aquest tram és el que més pujada acumula, però paga la pena!

bosc de les bruixes de l'Argentera

Quan ja hem visitat el Bosc de les Bruixes, toca acomiadar-nos i seguir recte per començar el camí que baixa novament cap a la carretera. Aquest tram té una baixada més pronunciada, compte amb les petites pedres del camí! I ara sí, adeu, bruixes!
 
 
I si necessiteu més plans a prop d’aquesta ruta per continuar gaudit de la natura, no us perdeu la visita al pantà de Riudecanyes!

pantà de riudecanyes amb nens

MÉS INFORMACIÓ

A 1 km per la carretera T-343 sortint de L'Argentera

Comarca:

Baix Camp

Més informació