EL PARC DEL LABERINT D’HORTA, A BARCELONA

parcs infantils a Barcelona

Entra i diverteix-te al laberint d’Horta

El Parc del laberint d’Horta, com el seu nom indica, compta amb un laberint de xiprers.

Té 750 metres lineals i posa a prova l’orientació i la paciència de tothom qui s’atreveix a entrar.


PUBLICITATEntrar-hi és molt fàcil però sortir-ne ja resulta una tasca més complicada. El que sí permet és rebre ajuda des de l’exterior.

laberint d' horta

Però qui vol ajuda?

“Era per aquí, per aquí ja hem passat, girem a la dreta, aquí el camí està tallat, girem a l’esquera, no pot ser, hauria de ser per aquí… ” aquestes són les frases que més s’escolten quan ens trobem dins el Laberint.

Sembla molt fàcil trobar la sortida però és necessari donar moltes voltes, girar a dreta i esquerre i passar dues o més vegades pel mateix lloc, abans de trobar la sortida.

El que sí està assegurat són els somriures dels petits de la casa, l’emoció i l’esperit de superació. És un bon espai on divertir-se i també on aprendre.

El Parc té una superfície de 9,1 ha, és el més antic que es conserva a Barcelona, i està ubicat a l’antiga finca de la família Desvalls, als peus de la Serra de Collserola. Inclou  un jardí neoclàssic del segle XVIII i un jardí romàntic del segle XIX.

Just a prop de l’entrada al parc es troba l’antic palau de la família Desvalls, un edifici amb elements d’estil neoàrab i neogòtic i que conserva una antiga torre medieval de defensa: la Torre Subirana.

Mitologia grega

Un gran nombre de peces escultòriques repartides pel parc ens traslladen al mon de la mitologia grega. Les podem trobar al jardí neoclàssic que es divideix en tres terrasses esglaonades.

A la terrassa inferior, on hi ha el laberint, hi ha un relleu de marbre amb Ariadna i Teseu i al seu centre hi ha una estàtua d’Eros.

A la terrassa intermèdia, per sobre el laberint, destaquen dos templets d’estil italià amb estàtues de Dànae i Ariadna i columnes toscanes. Al costat de la gran escala que puja al tercer nivell es troba un bust de Dionís, déu del vi i de l’exuberància.

A la tercera terrassa s’aixeca un pavelló dedicat a les nou muses coronat per una escultura que representa l’art i la natura.  Darrere del pavelló hi ha un gran estany abastit amb aigua per la font de la nimfa Egèria.

Tranquil·litat a la ciutat

El Parc del Laberint és un parc tranquil on es pot passejar, descansar, llegir el diari, relaxar-se en els diferents espais que té i contemplar una exhibició esplèndida i variada de plantes, flors i vegetació.

Hi ha racons per descobrir com la porta xinesa, la gruta del minotaure,  el canal romàntic o la cascada artificial creada amb roques.

Parterres, places a l’ombra de grans arbres, el refugi del pagès, la cabana de l’ermità i fins i tot un fals cementiri formen part del parc. El jardí domèstic i el jardí dels boixos completen aquest parc on el color protagonista és el verd de la vegetació. També trobareu aigua pertot arreu: un safareig, cascades, rieres, basses, brolladors i fonts.

MÉS INFORMACIÓ

El Laberint d'Horta amb nens

Pg. Castanyers, 1 (08035 Barcelona)

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.4397599, 2.145702

Més informació

Com arribar al Laberint d'Horta
El Parc del Laberint es troba al districte d'Horta-Guinardó, a Barcelona. Es pot accedir o bé pel  passeig dels Castanyers, 1-17 o pel carrer dels Germans Desvalls, 21-51. Es pot anar en cotxe o arribar-hi amb autobús (27, 60, 73, 76 i 185)  o amb la línia 3 del metro (Mundet). El parc obre a les 10 del matí. Dimecres i diumenges l'entrada és gratuïta. No es pot accedir al recinte amb gossos, bicicletes ni patins. No es permet jugar a pilota i tampoc es pot fer pícnic a l'interior. A l'exterior si que hi ha una zona de pícnic, una àrea de jocs infantils, bar, lavabos i una font.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.