TOT EL QUE FER A LA CONCA DE BARBERÀ AMB NENS

la conca de barberà con niños

Totes les activitats per anar a la Conca de Barberà amb nens

La comarca de la Conca de Barberà està plena de natura i d’excursions i rutes per fer. I a més compta amb poblets amb encant i molta història com Montblanc, museus interessants i únics a tota Catalunya i l’origen mateix de l’homo Sapiens. Aquí teniu un llistat de tot el que fer a la Conca de Barberà amb nens.

la conca de barberà amb nens

 

Poblets amb encant

 

La vila medieval de Montblanc

Montblanc és una de les viles medievals més famoses de Catalunya, i de fet, cada any ho commemora amb la seva Setmana Medieval. Tot el seu nucli antic conserva aquesta empremta del passat medieval que va viure, i les seves muralles, tot i haver estat reconstruïdes, són l’emblema d’aquesta població.

➡  Consulta més informació sobre Montblanc AQUÍ
Història a la Conca de Barberà

Les Coves de l’Espluga de Francolí

Les Coves de l’Espluga de Francolí repassen tota la història de la comarca i també de la humanitat. Allà es van trobar diferents pintures rupestres i per aquest motiu l’espai s’ha museïtzat per tal de mostrar l’evolució i l’origen de l’homo Sapiens. A més, també és un lloc d’aventura gràcies a les seves rutes sota terra, a través de totes les coves.

la conca de barberà amb nens

➡  Consulta tota la informació sobre les Coves de l’Espluga de Francolí AQUÍ

 

Rutes en família per la Conca de Barberà

La Ruta de l’aigua de Forès

Aquesta ruta circular comença al poble de Forès i té una distància de uns 4 quilòmetres aproximadament. Aquesta excursió serveix per adonar-nos de la importància de l’aigua, ja que recorre les fonts i els pous on havien d’arribar els habitants d’aquesta població per tal de poder beure aigua potable.

la conca de barberà amb nens

➡  Troba més informació sobre la Ruta de l’Aigua de Forès AQUÍ

 

Excursió per l’ermita de Sant Josep i la cascada de la Vall

Aquesta ruta comença a Montblanc i, tot i no ser circular, acaba al mateix lloc. Entre l’anada i la tornada són uns 5 quilòmetres de recorregut. Al voltant d’aquest camí hi ha paisatges increïbles de les Muntanyes de Prades. La cascada de la Vall, el punt mitjà del recorregut, és curiós per les formes de les seves pedres, desgastades després de tants anys caient l’aigua.

la conca de barberà amb nens

➡  Troba més informació sobre aquesta excursió AQUÍ

 

Camí al Molí i Bassa de Viern

Aquest recorregut per l’entorn de Vallclara segueix diferents barrancs com el del riu Milans, el de Viern i diferents afluents del riu Francolí. La ruta és semicircular i a través d’ella hi ha tot un seguit de paisatges plens de pi roig, oliveres, alzines, pi blanc i sotabosc de coscoll i romaní. Tota una experiència amb tanta diversitat de flora i fauna.

la conca de barberà amb nens

➡  Consulta tota la informació sobre el Camí al Molí i la Bassa de Viern AQUÍ

 

Camí als Calaixos de l’Ereldo

El punt de sortida i arribada és Vilanova de Prades, amb un recorregut d’uns 5,5 quilòmetres. És una passejada tranquil·la, perfecta per fer en família, i que a més a més ens descobreix paratges molt bonics de la zona de Prades i les seves muntanyes.

la conca de barberà amb nens

➡  Consulta més informació sobre el Camí als Calaixos de l’Ereldo AQUÍ

 

Camí dels Espadats de l’Anguera – Pira

Aquest itinerari circular és de baixa dificultat i només ens porta una hora fer-lo. És el camí que segueix el riu Anguera, pel que hi ha diversos espais fluvials com xops, canyissars i molta vegetació de ribera. Tot i això, també hi contrasta amb una vegetació més comuna com el pi blanc i l’alzina.

la conca de barberà amb nens

➡  Troba més informació sobre el Camí dels Espadats AQUÍ

 

Museus de la Conca de Barberà

Museu i forn de vidre de Vimbodí

Aquest és l’únic museu dedicat al vidre de tota Catalunya, pel que es converteix en una visita imprescindible. En aquest espai ens expliquen l’origen del vidre, així com la tradició de treballar-lo. I ho fan tant per grans com pels petits, incloent-hi una representació de com es fa un vidre.

la conca de barberà amb nens

➡  Consulta tota la informació sobre el museu i el forn de vidre AQUÍ

 

Museu de la vida rural a l’Espluga de Francolí

En aquest museu s’explica la vida de totes aquelles persones que vivien i es dedicaven a l’àmbit rural entre els segles XIX i bona part del segle XX. A més a més, aquesta visita també es converteix en una lliçó d’història en explicar com va ser el procés d’industrialització a Catalunya.

la conca de barberà amb nens

➡  Troba més informació sobre el museu de la vida rural AQUÍ