FUNDACIONS I MUSEUS D’ARTISTES A CATALUNYA

museos de artistas en Catalunya

Llistat dels principals museus d’artistes a Catalunya

Hi ha un munt d’artistes reconeguts a Catalunya, i gairebé tots tenen el seu museu o fundació! Dedicar una tarda o un dia explorant aquestes figures amb els nens i nenes pot ser molt interessant, divertit, i educatiu, una estona cultural i familiar! Des de Sortir amb nens us deixem un llistat de les fundacions i museus d’artistes a Catalunya.

museus d'artistes a Catalunya

La fundació Antoni Tàpies a Barcelona

Va ser el mateix artista Antoni Tàpies qui a fundar-la l’any 1984 per promoure l’estudi i el reconeixement de l’art contemporani. Com a tal, té exposicions fixes i temporals, així com cicles de cinemes, i un munt d’activitats destinades al públic familiar!

museus d'artistes a Catalunya

➡  Troba tota la informació sobre la fundació Antoni Tàpies AQUÍEl Museu Víctor Balaguer a Vilanova i la Geltrú

Tot i que Víctor Balaguer no va ser un artista pintor o escultor, sí va ser un escriptor i polític amant de l’art que va fundar aquest museu ja fa més de 125 anys. Hi reuneix un munt d’obres del Greco, Rubens o Goya, i moltes altres vessants artístiques i culturals com col·leccions de l’Antic Egipte.

museus d'artistes a Catalunya

➡  Consulta més informació sobre el museu Victor Balaguer AQUÍ

 

El Museu Dalí a Figueres

Salvador Dalí és un gran pintor que encara és molt present als nostres dies gràcies a les seves escultures i pintures, i el seu museu és imprescindible per visitar amb els nens! Tant per fora com per dins és impressionant de veure, i també és interessant visitar casa seva.

museus d'artistes a Catalunya

➡  Consulta tota la informació sobre el Museu Dalí AQUÍ

 

El Centre Miró a Mont-roig

A Mont-roig no hi podia faltar un centre dedicat al pintor Joan Miró, ja que va ser el lloc a qui va dedicar gran part de les seves obres per la inspiració que segons deia li donava. Actualment, al centre hi ha diversos documentals sobre el tema i 22 reproduccions dels quadres de Miró relacionats amb la població.

museus d'artistes a Catalunya

➡  Troba més informació sobre el Centre Miró AQUÍ

 

El Gaudí Centre a Reus

I Reus també havia d’estar a la llista! Perquè el gran Antoni Gaudí va néixer en aquesta ciutat. Al Gaudí Centre hi ha un espai de més de 1200 m2 dedicats a les obres de l’artista. Reproduccions en miniatura, acompanyades de l’última tecnologia per ensenyar als més petits la vida artística de Gaudí.

museus d'artistes a Catalunya

➡  Consulta tota la informació sobre el Gaudí Centre AQUÍ