EL PARC DE LA CREUETA DEL COLL, A BARCELONA

Un llac convertit en una piscina pública, a l’estiu.

El Parc de la Creueta del Coll està situat al districte de Gràcia de Barcelona, a la zona de Vallcarca.


PUBLICITATLa peculiaritat d’aquest parc és que té un gran llac apte per al bany i que, a l’estiu, es converteix en una piscina pública. És un espai ideal per a tota la família, tan pel lleure com per l’esbarjo.

El parc, que ocupa un espai que antigament era una cantera (la pedrera del Coll), va ser dissenyat pels arquitectes Oriol Bohigas, David Mackay i Josep Martorell i cobreix una extensió de 1,68 hectàrees.

L’entrada principal és pel passeig de la Mare de Déu del Coll. Seguint el camí, arribem a una esplanada on trobarem una zona de jocs infantils. Al costat d’aquest espai hi ha un bar.

Però sens dubte, el què fa peculiar aquest parc és el gran llac que el presideix.

Amb rampes que el fan totalment accessible, és un espai únic perquè els nens es banyin i es diverteixin amb la total tranquil.litat dels pares.

Hi ha socorristes que estan atents en tot moment del què passa dins i fora de l’aigua.

L’espai total que ocupa el llac és de 2.100 m2 i la fondària màxima és de 60 cm.

El propi llac fa una forma irregular creant, a la zona del mig, una illa poblada per palmeres que li dóna, fins i tot, un toc exòtic.

Fora del llac, en una de les bandes, hi ha una zona molt àmplia de gespa on poder descansar i estendre les tovalloles per prendre el sol.

Realment és com estar a la platja però amb l’avantatge d’estar en un espai tancat i recollit, on es gaudeix de tranquil·litat, i on no cal patir per si els nens es perden.

A l’altra banda, el llac queda limitat per la muntanya, la qual imposa les seves pendents.

Abans d’arribar a l’esplanada de jocs, si seguim els camins que porten cap a la part alta del parc, trobarem diferents zones poblades de vegetació on s’hi ubiquen espais per descansar i una zona de pícnic.

Guardar

MÉS INFORMACIÓ

Parc de la Creueta del Coll

Passeig de la mare de Déu del Coll, nº77Barcelona

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.4186240, 2.146727

Més informació

Com arribar-hi
En metro: L3 estació de Vallcarca o Penitents L5, estació El Coll - la Teixonera, sortida Mare de Deu del Coll. En bus: línies 28, 87, 92, 119, 129, N4 i N5
Horaris del Parc
De dilluns a diumenge, a partir de les 10 i fins al capvespre, quan es fa fosc (diferent hora depenent de l’època de l’any)

Serveis
Vestidors, lavabos, infermeria. S’organitzen activitats dirigides: piragüisme, gimnàstica, jocs aquàtics infantils i tallers. Hi ha zona per a la pràctica d’esports: bàsquet, ping-pong i petanca.

Preus
Hi ha abonaments setmanals i per a famílies, i preus especials per a casals (consultar) Els menors de 14 anys han d'anar acompanyats d'un adult En un extrem del llac, hi ha una escultura de formigó que queda suspesa a l’aire per uns cables d’acer que la subjecten. Titulada l’Elogi de l’aigua, aquesta és una obra de l’escultor Eduardo Chillida.
Guardar

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.