EXCURSIÓ AMB NENS AL PARC DEL GARRAF

El clima Mediterrani en estat pur

El Parc del Garraf, junt amb el Parc d’Olèrdola, ocupen una extensió de 12.984 hectàrees i es troben entre les comarques del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf.


PUBLICITATMolta gent associa el nom del Garraf amb la carretera de corbes  a tocar del mar, o pel llarg túnel que travessa per sota les muntanyes. Però el Parc del Garraf és un espai natural únic i amb uns atractius paisatgístics insòlits que paga la pena descobrir.

La característica geològica del parc és la roca calcària, formant un paisatge rocós, àrid i agrest que, tot i donar la sensació de feréstec, té una bellesa singular i  salvatge al mateix temps.

parc del garraf

Al parc s’hi poden fer moltes excursions a peu, que trobarem ben senyalitzades, però el trajecte en cotxe que ens aproparà al nostre destí ja mereix una atenció especial.

Comencem a pujar la muntanya en cotxe des de la població de Castelldefels. Veureu que l’ascensió és espectacular: en pocs minuts veurem l’alçada que hem agafat quan contemplem les vistes de la costa i el mar Mediterrani quasi als nostres peus.

Seguirem per la carretera direcció La Pleta (l’Oficina d’Informació del Parc).

parc del garrafEls paisatge que ens rodeja es caracteritza per la vegetació en forma de matolls densos on hi creix el Margalló, l’única palmera autòctona d’Europa.

Arribarem a La Pleta, una antiga masia del Parc on actualment s’hi troba el Centre d’Informació i Oficina del Parc del Garraf i d’Olèrdola. Aquí podreu aconseguir tota la informació desitjada sobre el parc, i també  podreu gaudir d’una exposició permanent sobre l’àguila perdiguera i d’un audiovisual del Parc.

La Pleta també és el punt de sortida de diferents propostes d’itineraris per la zona. N’hi ha molts i de diferents nivells de dificultat o durada, tots ells molt ben senyalitzats. Nosaltres en proposem un de molt senzill i assequible per a fer amb nens, que ens permetrà gaudir del paisatge mediterrani que ens envolta i descobrir la rica i variada flora d’aquest espai:

Itinerari Botànic de la Pleta

S’inicia al Centre d’Informació de la Pleta i és un recorregut molt senzill que pot durar una 40 minuts.

La primera part del tram està adaptada per a discapacitats motrius, estant inclús asfaltada i es pot fer amb cadira de rodes. Després el camí s’endinsa entre els matolls, però sense perdre la facilitat per recorre’l amb criatures petites.

És una excursió curta ideal per a completar la visita del Centre d’Informació i per gaudir en directe del paisatge natural que ens rodeja.

Després de la parada a La Pleta, podeu prosseguir amb el cotxe per la carretera principal, conduint entremig del paisatge a vegades desconcertant, ja que es fa estrany veure aquest espai natural, lliure de l’acció de l’home, tan a prop de nuclis densament poblats.

MÉS INFORMACIÓ

Excursió amb nens al Parc del Garraf

Carretera del Rat Penat, km 3,5 (08870 Sitges)

Comarca:

Garraf
Latitud i Longitud:
41.2624152, 1.792832
Telèfon:
935 971 819
E-mail:
p.garraf@diba.cat
Web:
http://parcs.diba.cat/?parc=10#

Més informació

Recomanacions:

  • Porteu calçat adequat i aigua.
  • Eviteu els dies molt calorosos.
  • Durant el trajecte, trobareu identificades les principals plantes del massís del Garraf.

Llegeix també: