LA BASSA D’ARRES A LA VALL D’ARAN

Anem a fer un pícnic

La Bassa d’Arres es troba a a 1.560 metres d’altitud i s’hi pot arribar en cotxe.

L’espai compta amb unes graelles, una font i unes taules on podrem fer un pícnic gaudint de les vistes del petit estany.

Des d’aquest punt poden alguna passejada, donar la volta a la bassa i si és estiu podrem observar els capgrossos que es converteixen en petites granotetes.

Des de la Bassa d’Arres podem anar fins a les mines abandonades de Margalida (hi ha zones perilloses si anem amb nens.


PUBLICITATCaldrà que els vigilem constantment. També hi haaccessos per on no es recomana passar-hi) o fer un itinerari panoràmic (només amb vehicles tot terreny) que porta a Bossòst.

Si us animeu podeu fer una visita guiada (durant els mesos d’estiu) a les Mines Victòria. Podreu conèixer de quina manera es treballava en una mina a la Val d’Aran fins fa només 60 anys.

La Mina Victoria es va començar a explotar a principis del segle XX, per extreure zinc i plom. Aquesta visita a les instal·lacions té un recorregut aproximat de 2 hores i 15 minuts per un desnivell de 360 metres i de dificultat mitjana (no és accessible amb cadira de rodes i tampoc amb cotxets de bebè)

El recorregut permet mostrar al visitant les dures condicions de treball dels miners durant la primera meitat del segle XX.

És un recorregut bucòlic entre prats, canyades, empinats boscos de pi negre i avet i espectaculars vistes.

Com a part del recorregut de la mina s’inspecciona l’entorn de la mina: el mirador, la casa, els edificis on van viure els miners, etc.

És una experiència que no et pots perdre, en la qual podràs viatjar en el temps per gaudir d’una Val d’Aran diferent a la qual vivim avui dia.

La ruta s’inicia a la Bassa d’Arres i es recorren les diferents instal·lacions mineres (restes de balances, galeries…).

S’ha recuperat la Sala de Màquines com a petit centre de visitants, a partir d’on sortirem amb la companyia d’un guia cap a la galeria Sacosta.

Dins la galeria (de 200m. de longitut) poden veure els diferents mètodes d’explotació del mineral (entibacions, carregadors, galeries d’explotació…).

La cantina, la casa dels obres, les balances…són els edificis que formaven part d’una explotació minera i que anirem troban al llarg del camí.

Es tracta del testimoni d’una activitat desapareguda. Als mesos d’estiu, es poden realitzar visites guiades.

Cal que porteu roba d’abric ja que a l’interior de les galeries la temperatura és de 9ºC.

MÉS INFORMACIÓ

La Bassa d'Arres

Vall d'Aran

Comarca:

Vall d'Aran

Més informació

Com arribar-hi
Sortim de Vielha en direcció a França. A uns 10 quilòmetres trobeu elt rencall en direcció a Vilamós (el poble més antic d'Aran). Travessem el poble i continuem la carretera fins arribar a Arres de Sus. Des d'aquest punt trobem 2 pistes: hem de seguir les indicacions de la Bassa d'Arres.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.