LA BASSA DE L’ENCANYISSADA I LA CASA DE FUSTA AL DELTA DE L’EBRE

La llacuna més gran del Delta

La bassa de l’Encanyissada, entre els termes municipals d’Amposta i Sant Carles de la Ràpita és la mes gran del Delta, amb una extensió de 879,23 ha.

Està declarada Reserva Nacional de Caça. Es troba dividida en dos parts: la cubeta gran i la cubeta petita (més coneguda com el Clot).

El seu nom prové del perímetre vegetal que l’envolta, un espès canyissar molt important per al refugi, aliment i punt de nidificació e moltes espècies d’ocells, sobretot Ardèids (la colònia més important de tot el Delta), ànecs, fotges, limicoles, fumarells i rapinyaires.

Per gaudir de les meravelloses vistes de la bassa, podeu fer un recorregut a peu o en bicicleta que surt des de la Casa de Fusta.

La llacuna de l’Encanyissada, gestionada des del Parc Natural del Delta de l’Ebre, compta amb una important estructura d’equipaments entre els quals destaquen miradors, aguaits, itineraris, rètols informatius i, tot i que se situa fora de la zona humida, un centre d’informació per als visitants, la Casa de Fusta, situat a Poblenou del Delta (Amposta).

Casa de Fusta-Museu del Parc Natural del Delta. Centre d’interpretació ornitològic a Amposta

La Casa de Fusta és una de les construccions més emblemàtiques del delta de l’Ebre. Va ser construïda a finals dels anys 20 del segle passat per un grup de caçadors que s’instal·laren al delta atrets per la quantitat i varietat d’ocells que hi havia en aquest espai natural.


PUBLICITATActualment ha estat habilitada per acollir el Centre d’Informació del Parc Natural del Delta de l’Ebre, on s’aconsella sobre els itineraris, els espais més destacats i les activitats que es poden realitzar a la zona. A més, disposa de tot un seguit de publicacions i materials d’interès per al visitant.

En una de les estances del centre es troba el museu ornitològic, una col·lecció representativa de les espècies d’aus que viuen al delta de l’Ebre. Hi ha 182 exemplars de 134 espècies diferents que intenten mostrar la peculiaritat de cadascun dels ecosistemes deltaics. Podreu descobrir com eren les llacunes del Delta l’any 1880, com es van formar les llacunes, la formació del Delta…

Just al davant de la Casa de Fusta hi ha una torre d’observació des d’on es pot apreciar una àmplia perspectiva de la bassa de l’Encanyissada.

MÉS INFORMACIÓ

La Bassa de l'Encanyissada

Partida de la Cuixota (llacuna de l'Encanyissada - Poblenou del Delta)43870 Amposta

Comarca:

Montsià
Telèfon:
977 261 022

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.