EXCURSIÓ AMB NENS ALS ESTRETS D’ARNES, A LA TERRA ALTA

EXCURSIÓ AMB NENS ALS ESTRETS – TOLL BLAU

Sortim des d’Arnes, a Tarragona, a la Terra Alta.

El riu Estrets és un dels rius que neixen a la part catalana del Massís dels Ports.

Les seves aigües cristal·lines i de cabal irregular, vessen al riu Algars, afluent del Matarranya i entren a formar part de la xarxa d’afluents de l’Ebre.

Els Estrets és un dels llocs més visitats dels Ports on el riu obre pas al bonic congost de roca conglomerada amb cingles a dreta i esquerra.

Us proposem una excursió de gran bellesa on trobareu piscines naturals per banyar-vos.

Sortim des del Molí de l’oli (punt d’informació) i agafem el carrer Terra Alta i tornem a girar a l’esquerra pel carrer que porta a les Escoles del poble.


PUBLICITATKm 0,8- Pista dels Estrets
Al costat de les escoles surt la pista asfaltada que ens portarà fins els Estrets.

Km 4- El pontet
En aquesta altura el riu creua el camí per sota, en condicions normals, ja que si plou molt de vegades passa per sobre del camí. A partir d’aquí comencem a pujar uns 500m.

Km 5- Esplanada aparcament
Aquí deixarem el cotxe, és on s’acaba el camí i començarem la nostra excursió a peu.

En aquest indret trobem un cartell informatiu del Parc Natural pels escaladors que consideren aquesta zona com un autèntic paradís per aquest esport. S’hi han obert vies de diferents dificultats i llargària des de els anys 40.

En aquest indret tenim al nostre davant la Mola dels Viarnets, on està prohibida l’escalada per la presència de Voltors.

El Voltor és un animal protegit, ja que va ser molt perseguit per la seva espectacularitat i dificultat per caçar- lo. És fàcil que el veieu sobrevolar o veure com accedeixen als nius que hi formen a la Mola.

Baixarem durant uns 20m per una senda que forma la conducció d’aigua d’Horta, i un cop a baix el riu ens acompanya durant tota l’excursió sense desnivell fins arribar al Toll Blau.

Es tracta d’un petit embassament on a l’estiu s’hi fa molt agradable el bany.

Cal estar molt atent perquè és fàcil veure la Cabra Hispànica passejant-se per l’entorn, també està protegit i molt ben recuperat.

Nombrosos tolls alegren aquests paratges.

Si continuem l’excursió trobarem l’aqüeducte que creua el riu.

Arribat aquest punt donem mitja volta i tornem pel mateix camí. Si creuem l’aqüeducte arribarem a l’àrea recreativa de La Franqueta.

EXCURSIÓ AMB NENS ALS ESTRETS – TOLL DE VIDRE

Es troba al terme municipal d’Arnes, a uns 7 quilòmetres del poble.

S’hi pot accedir en bicicleta, a peu o en cotxe.

Hi ha indicadors que ens guiaran fins al toll de vidre.

Té un petit salt d’aigua que el fa molt atractiu.

ALTRES TOLLS

EL TOLL DE LA PRESÓ

Al terme municipal d’Arnes, a 1,5 km (aproximadament). Fàcil accès a peu i amb vehicle.

LES OLLES

A uns 7 Km d’Arnes, a la població d’Horta de Sant Joan. Bon accés amb vehicle. A l’arribar a Horta, agafar el camí que indica cap al Convent de Sant Salvador, i més endavant hi ha un cartell que indica direcció a Les Olles.

EL TOLL DE VALERO

A uns 3 km d’Arens. Direcció Horta de Sant Joan, passat el primer pont de la carretera, a la mateixa corba a mà esquerra (no està indicat) i seguir pel caminet que trobem a la dreta, trobarem lloc per aparcar i tot.

L’ASSUT DE LLEDÓ I L’ULLAL

A uns 4 km d’Arnes, direcció Horta de Sant Joan, trobarem a la carretera un trencall a mà esquerra que indica Lledó. Seguint la carretera i a l’arribar al pont seguir l’indicador que diu “Zona de Baños”. Molt bon accés amb vehicle.

EL GALERÓ

A Arens de Lledó. A 15 Km d’Arnes. Direcció Horta de Sant Joan, tombarem pel trencall de Lledó , i quan travessem el poble trobem un indicador que hi diu Arens de Lledó.
A l’arribar a Arens de Lledó, abans d’entrar-hi a la dreta hi ha un indicador que diu “Baños Naturales”. Bon accés amb vehicle.

LES PESQUERES

A Beseit, a uns 15Km d’Arnes en direcció Valderrobres. Piscines naturals de molt fàcil accés per a poder-se banyar al peu dels Ports de Beseit, està molt ben indicat dins el poble de Beseit.

MÉS INFORMACIÓ

Els Estrets d'Arnes

Els PortsTerra Alta

Comarca:

Terra Alta

Més informació

Recomanacions
Cal portar roba còmoda, sabates per caminar, banyador, tovallora, aigua, crema solar i gorra.
Llegeix també

matarranya

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.