PARC DE VALLPARADÍS, A TERRASSA

Parc de Vallparadís

El Parc de Vallparadís.

El parc més gran de Catalunya, a Terrassa

La ciutat de Terrassa compta amb el Parc de Vallparadís declarat Monument Històric Artístic per part del Govern de l’Estat.


PUBLICITATEls més de 364.000 metres quadrats de zona verda el converteixen en el parc urbà més gran de Catalunya. La natura, l’esport i les activitats festives es donen la mà amb l’art i la cultura.

Un dels trets més característics és que hi ha una piscina a l’interior del parc. Té més de 4.000 metres quadrats i està oberta al públic a partir de Sant Joan fins a finals d’Agost. (els dies de Festa Major està oberta fins a les dues de la matinada) Una bona manera d’acabar una excursió o una ruta en bicicleta.

Parc de Vallparadís piscina

Vallparadís és el pulmó verd de Terrassa amb una longitud de 3’5 quilòmetres. Un espai que s’ha convertit en l’escenari de moltes activitats lúdiques i culturals.

Aquí es poden fer esports d’aventura, tirolina, tir amb arc, rem, escalada artificial, bicicleta de muntanya, o  patins en línia (s’ha d’encarregar prèviament als telèfons 93-785 09 88 i 93-739 70 65)

El Parc també us ofereix la possibilitat de passejar en barca pel llac o pujar al tren en miniatura que fa un recorregut de 340 metres (tots els diumenges, des de les 10 fins a 2/4 de 2 del migdia. El mes d’Agost no circula) Una experiència emocionant per a grans i petits.

➡ Mira la guia que hem preparat a Sortir amb nens on trobaràs els millors trenets per anar amb nens! Fes clic AQUÍ

També hi trobareu el Parc de les sensacions, un museu a l’aire lliure, construït per tal que el visitant interactuï amb els elements que el conformen, una proposta única a l’Estat espanyol per a apropar la física i la ciència als ciutadans i ciutadanes. També podreu conduir els vostres vehicles  de radiocontrol pel circuit del Parc, al Pla del Mas de la Castlania.

A l’estiu es fa cinema i teatre a l’aire lliure així com també tot un conjunt d’activitats lúdiques i festives  (més informació a  http://www.terrassa.cat/ )

Hi ha moltes zones de jocs infantils i camins amples i estrets que ens permetran passejar amb tranquil·litat gaudint del paisatge i escoltant els ocells que ens faran oblidar que ens trobem al bell mig d’una ciutat.

Parc de Vallparadís

El Parc de Vallparadís és completament accessible per a persones amb discapacitats, té rampes a tots els seus accessos, i ascensors. La piscina, i el ferrocarril també estan adaptades. També a les zones de jocs infantils s’han inclòs atraccions que afavoreixen la integració dels nens i nenes que tenen discapacitats motrius o psíquiques. Hi ha jocs que fomenten el joc tranquil  i d’altres on  s’han d’utilitzar les mans.
En poc més de  mitja hora podrem recórrer el Parc de Nord a Sud i descobrir tots els seus racons.

La cultura al Parc de Vallparadís

Caminant pel parc trobareu escultures, una d’elles dedicada a les víctimes del terrorisme, i també centres culturals i museus que podreu visitar com per exemple el Museu de Terrassa, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil, el Castell Cartoixa de Vallparadís (edifici original del segle XII que es converteix en cartoixa en els segles XIV-XV), o el Conjunt Monumental de les Esglésies de Sant Pere (cal destacar l’arquitectura medieval de les tres esglésies que l’integren: Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria)

Llegeix també:

MÉS INFORMACIÓ

Parc de Vallparadís amb nens

Terrassa (Vallès Occidental)

Comarca:

Vallès Occidental
Latitud i Longitud:
41.5578500, 2.020783

Més informació

Com arribar-hi
  • FGC sortiu de l'estació en direcció al centre de la ciutat. Passareu pel carrer de Font Vella i després pel Passeig del Compte d'Ègara. En 10 minuts caminant ja sereu al Parc.
  • RENFE sortiu de l'estació i gireu a mà dreta. Una mica més endavant ja trobareu el parc.
  • EN COTXE Agafeu la sortida Terrassa centre i anireu a parar a la carretera de Montcada, que trobareu girant a mà dreta a la primera rotonda. Passareu per sobre un pont i just a sota hi el parc.

 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.