FEM LA RUTA GAUDÍ EN FAMÍLIA

Fem la ruta Gaudí amb els nens i nenes

Antoni Gaudí és un dels mestres i genis per excel·lència de tot el nostre territori. Aquest arquitecte va ser el creador d’obres emblemàtiques que avui dia continuen sent imprescindibles per visitar. La Sagrada Família, la Colònia Güell, la Pedrera, la Casa Batlló, el Park Güell… Són moltes parades les que s’han de visitar, i per això podem recórrer la ruta Gaudí! En aquest article et donem les parades principals per gaudir de l’art i la història de Gaudí amb els nens i nenes.

ruta Gaudí

 

 

Cripta de Gaudí i Colònia Güell + Audioguia

La cripta de Gaudí a la Colònia Güell és un dels secrets millors guardats del famós arquitecte. En aquesta antiga zona tèxtil s’amaga un petit lloc on Antoni Gaudí experimentava amb tota mena de formes arquitectòniques que podem veure a altres emplaçaments com la Sagrada Família. Era, per tant, una zona d’experiments on podem aprendre una mica com pensava i treballava Gaudí.

 

La Pedrera Essencial (sense cues + audioguia)

Visita l’obra mestra de la natura, inspiració de Gaudí!

Amb aquesta visita podràs recórrer al teu aire, i amb una completa audioguia, els següents espais de l’edifici: l’icònic terrat dels guerrers i els seus espectaculars badalots i xemeneies; l’àtic de la balena, amb l’exposició Gaudí; el pis dels veïns que recrea la vida d’una família burgesa barcelonina del primer terç del segle xx; el pati de les flors i el pati de les papallones i el pis de la família Milà que acull la sala d’exposicions. I com a novetat (només per adults) et donaran una copa de cava perquè puguis gaudir del terrat dels guerrers mentre et relaxes veient les millors vistes de Barcelona.

➡ Compra les entrades per La Pedrera Essencial AQUÍ 

Casa Batlló: Gold Priority

La Casa Batlló representa el ple de l’època modernista de la ciutat de Barcelona. Amb molts motius decoratius que imiten escates de drac, finestres amb formes increïbles i colors ben vius que criden l’atenció de qualsevol. A més a més, el seu interior també té molts racons que mostren aquest modernisme tan característic de Gaudí. I amb el Gold Priority, no ens cal fer cap cua!

 

Entrades Park Güell

El Park Güell és un punt imprescindible per entendre l’obra completa d’Antoni Gaudí. A més a més, és un parc a l’aire lliure on nens i nenes poden gaudir-hi molt. El Park Güell reuneix gairebé tots els motius decoratius i arquitectònics popis de Gaudí, amb un munt de mosaics, columnes impossibles, colors preciosos i l’element de la natura com a rerefons.

 

Park Güell: sense cues + visita guiada

Si volem gaudir del Park Güell sense massa gent i amb temps, la millor opció és anar-hi sense fer cap cua. I, per aquells que no han anat mai, el millor és visitar el parc amb un professional que ens expliqui tot allò que anem veient. Perquè el Park Güell és preciós, però cal entendre’l!

 

Park Güell i Gaudí Experiència

Amb Gaudí Experiència els nens i nenes poden conèixer millor la vida i obra d’Antoni Gaudí, però d’una manera diferent i més divertida per a ells. A més a més, res millor que combinar-ho amb un gran dia al Park Güell.

 

Gaudí Experiència

L’experiència 4D de Gaudí en Barcelona

Entendre l’obra i la vida d’aquest famós arquitecte ja és una mica enrevessat pels adults, doncs imagineu pels nens! Per tot això, Gaudí Experiència explica la figura d’Antoni Gaudí en 4D, un format més cridaner pels nens que inclou una pel·lícula en 4D i una petita exposició que la complementa.

 

Entradas para Park Güell i Casa Milà-La Pedrera: Accés ràpid + Visita guiada

El Park Güell és impressionant, però també cal conèixer altres obres igual de conegudes i increïbles, com La Pedrera o Casa Milà. En aquest cas, el que més crida l’atenció no és l’exterior, sinó el seu interior, ple d’escales blanques, formes impossibles, columnes que semblen foses i molts colors al llarg de 5 plantes. A més, des del seu terrat les vistes de Barcelona són precioses per acabar el recorregut.

 

Casa Vicens de Gaudí: sense cues

La Casa Vicens és totalment imprescindible per conèixer la figura de Gaudí, perquè va ser precisament el seu primer encàrrec i, a més a més, l’obra que va impulsar el naixement del modernisme arreu d’Europa amb Barcelona com la seva capital modernista. La casa és una meravella tant per dins com per fora, i els seus jardins són impressionants!

 

Sagrada Família (accés ràpid sense cues)

I mai hem d’oblidar-nos de la Sagrada Família! Potser la seva obra més coneguda i la que gairebé corona el cel de Barcelona. Perquè a més a més, un dels punts més especials d’aquesta construcció és el fet de no estar del tot acabada, i tot i així ser increïble! La Sagrada Família és una barreja entre cristianisme i natura, que busca una bona relació entre el cel, el mar i la terra.

 

Sagrada Família sense cues, Visita guiada i accés a la torre

Sens dubte, si visitem la Sagrada Família, també s’ha de pujar a la seva torre per gaudir de les vistes de la ciutat i per veure tota l’estructura de la construcció sencera per dins. A més a més, millor si algú ens explica la seva història junt amb el recorregut, perquè la Sagrada Família és plena de referències! I és, potser, l’obra més completa de Gaudí, i això sense estar acabada.

 

Park Güell i Sagrada Família, visites guiades

Si volem un dia ben complet per conèixer Gaudí, llavors sempre podem aprofitar per visitar les dues construccions principals; el Park Güell i la Sagrada Família, que a més a més no queden gaire lluny l’una de l’altra.

 

Torre Bellesguard i audioguia

Aquesta és l’obra més diferent de Gaudí, en comparació a la resta de l’estil que marquen la resta de construccions. Tot i ser un edifici ben rectilini, part de la seva obra va ser el primer origen de la Sagrada Família. A més, visitar la Torre Bellesguard també ens fa desconnectar una mica de la ciutat, ja que està ubicada del bullici i també té unes vistes impressionants de la ciutat.

 

Casa Museu Gaudí

La Casa Museu Gaudí és un dels altres edificis emblemàtics d’aquesta ruta. De fet, va ser la casa on l’arquitecte va passar els seus últims anys de vida i això es pot veure tant al seu interior com a l’exterior de la casa. I el millor de tot, és que hi podem anar sense sortir-hi del Park Güell, perquè hi està dins.

 

Gaudí fora de Catalunya

Palau de Gaudí, a Astorga

Antoni Gaudí també va deixar el seu estil únic fora de Catalunya. Aquest palau n’és l’exemple perfecte, treballant la combinació de palau de contes i església neogòtica.

 

El Caprici de Gaudí, a Comillas

Aquest, a Cantàbria, és un altre edifici de Gaudí fora de Catalunya, i és igual d’impressionant! Un dels primers projectes de Gaudí va ser aquesta casa d’estiu on va deixar els seus particulars mosaics amb molts colors i motius inspirats en la natura.

 
Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.