10 IDEES PER FER EN FAMÍLIA A LLORET DE MAR

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar? 10 idees

Lloret de Mar encara conserva un patrimoni material i immaterial que recorda l’estret vincle històric que la ciutat ha tingut amb el mar. El Museu del Mar, que tracta sobre la vinculació històrica de Lloret amb el mar; la Dona Marinera, que és un homenatge a les dones dels mariners i pescadors; l’Ermita de Santa Cristina o els camins de ronda —antics camins utilitzats per a la vigilància davant d’atacs marítims o contrabandistes— en són una mostra; sense oblidar una rica cultura gastronòmica lligada a la pesca, les platges i els castells.

 

Visita 2 castells

Castell de Sant Joan

És un lloc ideal per tenir unes fantàstiques vistes panoràmiques de tot Lloret de Mar. Gaudeix dels contrastos del color blau del cel amb el de la mar i el seu entorn muntanyenc.

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar

Castell d’en Plaja

Situat al final de la platja de Sa Caleta és una de les icones de Lloret de Mar.

Tot i que sembla un castell antic, en realitat és una casa d’estiueig construïda el 1935 per l’industrial gironí Narcís Plaja i obra de l’arquitecte gironí Isidor Bosch. Tot i iniciar-se a la dècada dels anys 30, les obres no es van acabar fins als anys quaranta, un cop acabada la Guerra Civil. 

Platges i cales a LLoret de Mar

 

Platja de Canyelles

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar

 

Platja de Fenals

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar

 

Platja de Lloret

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar

 

Platja de Santa Cristina

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar

 

Platja Treumal

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar

 

Cala Boadella

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar

 

Cala Banys

 

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar

 

Descobreix la preciosa Dona Marinera

Aquesta bella escultura de bronze, obra de l’artista Ernest Maragall i que es pot contemplar el final de la platja de Lloret, és un homenatge a la dona de l’època marinera, que era responsable de tirar endavant la família mentre l’home anava a buscar fortuna a l’altra banda de l’Atlàntic. L’escultura, també anomenada Venus de Lloret, dota la costa lloretenca d’un element artístic de gran bellesa i qualitat; a més, s’ha creat una llegenda que afirma que la persona que miri a l’horitzó (com l’estàtua) i alhora toqui amb la mà el peu dret de l’escultura veurà realitzats els desitjos que formuli en aquell moment.

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar

 

Coneix com es tenyien les xarxes de pesca a Es Tint

Ubicada al centre del municipi, conserva el seu estat original com a espai on els pescadors anaven a tenyir les seves xarxes de pesca. Algunes creences afirmaven que les peces reconeixien les xarxes de color blanc, abans fetes de cotó, per la qual cosa els pescadors acudien a Es Tint —fins a mitjan segle XX— per tenyir de fosc les xarxes amb escorça de pi triturada. Al lloc, s’exhibeixen fotografies antigues i records de famílies dedicades a la pesca durant l’últim segle.

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar

 

Camí de ronda Lloret de Mar.

El Camí de Ronda de Lloret de Mar és un dels més especials de tota la Costa Brava. De fet, està vist com a un dels cinc millors de tota aquesta zona del litoral. I no és pas estrany, perquè en aquest recorregut de gairebé una hora i mitja i 4 km, tenint en compte només l’anada, viatgem a platges rocoses, parcs naturals i castells.

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar

Hi ha dos trams que podeu fer en família:

 

Camí de ronda Lloret de Mar – Tossa de Mar

El recorregut costaner de Uns 12 km de longitud que separa Lloret de Mar de Tossa de Mar és una muntanya russa que Puja i baixa penya-segats. L’excursió exigeix una bona forma física, ja que Alguns trams passen per zones asfaltades i cal prestar atenció a les señalizacion, però tindreu ocasió de fer parada en alguns dels nombrosos racons màgics que aniran apareixent davant els vostres ulls en forma de petites cales salvatges , com la de Porto Pi, la cala Figuera, la cala d’On Raja l’Aigua i moltes altres. Tot esforç sol tenir una recompensa i aquest la té!

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar

L’arribada a la Platja Codolar, sota les muralles medievals de Tossa de Mar, és un premi més que merescut. La cirereta de l’excursió és una passejada amb aires medievals por la Vila Vella de Tossa de Mar i, per rematar, una pujada al far.

 

Camí de Ronda Lloret de Mar – Blanes

Aquest camí de ronda constitueix una de les més belles passejades que es poden fer per la Costa Brava. És un recorregut pels camins i boscos de pins i alzines que voregen la costa lloretenca, i queet permet gaudir del paisatge natural de la línia de la Costa Brava, que continua essent un dels valors principals d’aquesta destinació turística, per gaudir d’aquest camí de ronda que va des de la platja de Lloret fins a la vila de Blanes.

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar

Aquest camí es pot realitzar a qualsevol època de l’any. A l’estiu pots aprofitar i banyar-te a qualsevol de les cales que vas trobant durant el trajecte, ja que el camí passa a tocar de l’aigua.

La resta de l’any és ideal si busques tranquil·litat i calma, ja que és ple de racons, vegetació i penya-segats. I no oblidam les vistes, espectaculars per als amants de la fotografia.

 

Experimentar l’ambient únic de Sa Caleta

Aquesta petita cala, ubicada a tocar de la platja de Lloret  i a l’inici del camí de ronda que va des de Lloret de Mar fins a Tossa de Mar, és una de les més emblemàtiques de la localitat. Transcorre sota el Castell de Plaja que domina unes vistes espectaculars de la ciutat. A la sorra s’hi acumulen petites embarcacions de pescadores, que doten aquesta cala d’un ambient únic i especial.

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar

 

Jardins de Santa Clotilde

Els Jardins de Santa Clotilde van ser realitzats per l’arquitecte Nicolau Rubió i Tudurí. Són un perfecte exemple del que és un jardí noucentista.

Estan situats sobre un penya-segat, i hi trobem unes increïbles i meravelloses vistes sobre el mar.

Jardins de Santa Clotilde

Trobarem diferents plantes mediterrànies i plantes aromàtiques entre petits estanyols i conjunts escultòrics, terrasses, camins que s’entrecreuen, rampes i escales que conformen el traçat del jardí. I a l’entrada dels jardins hi ha la casa original.

Els jardins s’organitzen al voltant de l’escalinata principal, coneguda com l’Escala de les Sirenes, que surt des de l’esplanada de la casa.

Passeja amb calma i no et perdis les panoràmiques sobre el mar.

 

Water World Lloret

Té una extensió de 140.000m2 i més de 15 atraccions aquàtiques diferents, moltes de les quals no es poden trobar a cap altre parc d’Europa. Envoltat de natura és el lloc ideal per a passar un dia inoblidable en família. Dintre el parc es troba una gran varietat d’opcions de restauració, i es permet fer pícnic a les àrees de pícnic.

 

Visita l’ermita de Santa Cristina

Es tracta d’un dels espais més estimats pels lloretencs i compta amb unes vistes espectaculars de tota la costa de la ciutat. La primera notícia que se’n té data del 1376, encara que el temple actual és de finals del segle XVIII.

Aquesta preciosa ermita blanca, dedicada a la patrona de Lloret i protectora de la gent del mar, és d’estil neoclàssic i té un altar més gran de marbre fet a Itàlia, així com una interessant col·lecció d’exvots i vaixells en miniatura.

 

Enamora’t de la història marítima al Museu del Mar

Situat al passeig marítim, a primera línia de mar, Can Garriga és una de les cases hindús més rellevants de Lloret de Mar. Actualment, acull el Museu del Mar, que proposa un viatge per les diferents sales per conèixer part de la història de la ciutat, des de l’època en què la platja de Lloret acollia la construcció de vaixells fins als viatges a Amèrica amb capitans i mariners que comerciaven amb cafè, tabac o cotó. Cada sala explica un fragment de la història de Lloret amb experiències sensorials i visuals.

Què fer amb nens i nenes a Lloret de Mar

 

*Informació i imatges: Ajuntament de Lloret de Mar

* Imatges: Oscar Gutierrez

 
Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.