L’ESTANY DE BANYOLES, AL PLA DE L’ESTANY

estany de banyoles

Voltejant en bicicleta el símbol de Banyoles

La millor manera de descobrir i conèixer l’Estany de Banyoles és recorrent-lo per tot el seu perímetre, endinsant-se en racons naturals que ens ofereixen una visió de l’estany ben diferent en cada pas.

 

L’Estany de Banyoles ocupa una superfície de 107 hectàrees, amb una longitud de 2.128 metres i una amplada de 775 metres. El recorregut complert per fer tota la volta és de 7 km.El temps que tardem a fer-ho depèn de molts factors: ja sabem que la velocitat dels nens depèn molt de l’edat o el seu domini de la bicicleta (encara que aquesta sortida no té cap mena de dificultat), però també dependrà molt de les parades que fem per gaudir dels diferents espais i paisatges que ens anem trobant. Recomanem prendre-s’ho amb calma … anar fent. Fins i tot, podem aprofitar i fer un descans per menjar i agafar forces per continuar.

El nostre recorregut ens portarà pels diferents espais naturals que envolten l’estanPartint del Parc de la Draga, anirem recorrent la vorera de l’estany i, a mesura que anem avançant, el paisatge i la vegetació aniran canviant: passarem per zones de pollancres, canyes i salzes, observarem les Pesqueres a la riba de l’estany, travessarem boscos de roures i alzines…. fins arribar a la zona dels Estanyols i, poc després, al Brollador de la Riera Castellana.

Arribarem a la zona dels Desmais, prop de l’Estanyol del Vilar, un espai bucòlic on també hi trobarem la font de la Filosa i la font del Ferro.Excursió familiar a Les Estunes, un bosc màgic (llegiu-ne més AQUÍ)

Les Estunes

MÉS INFORMACIÓ

Estany de Banyoles amb nens

Passeig de la Draga (17820 Banyoles)

Comarca:

Pla de l'Estany
Latitud i Longitud:
42.1257547, 2.754591

Més informació

Publicitat

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.