L’ESTANY DE BANYOLES, AL PLA DE L’ESTANY

Voltejant en bicicleta el símbol de Banyoles

La millor manera de descobrir i conèixer l’Estany de Banyoles és recorrent-lo per tot el seu perímetre, endinsant-se en racons naturals que ens ofereixen una visió de l’estany ben diferent en cada pas.

L’Estany de Banyoles ocupa una superfície de 107 hectàrees, amb una longitud de 2.128 metres i una amplada de 775 metres. El recorregut complert per fer tota la volta és de 7 km. El temps que tardem a fer-ho depèn de molts factors: ja sabem que la velocitat dels nens depèn molt de l’edat o el seu domini de la bicicleta (encara que aquesta sortida no té cap mena de dificultat), però també dependrà molt de les parades que fem per gaudir dels diferents espais i paisatges que ens anem trobant. Recomanem prendre-s’ho amb calma … anar fent. Fins i tot, podem aprofitar i fer un descans per menjar i agafar forces per continuar.

El nostre recorregut ens portarà pels diferents espais naturals que envolten l’estany.

Partint del Parc de la Draga, anirem recorrent la vorera de l’estany i, a mesura que anem avançant, el paisatge i la vegetació aniran canviant: passarem per zones de pollancres, canyes i salzes, observarem les Pesqueres a la riba de l’estany, travessarem boscos de roures i alzines…. fins arribar a la zona dels Estanyols i, poc després, al Brollador de la Riera Castellana. Arribarem a la zona dels Desmais, prop de l’Estanyol del Vilar, un espai bucòlic on també hi trobarem la font de la Filosa i la font del Ferro.

MÉS INFORMACIÓ

Estany de Banyoles amb nens

Passeig de la Draga (17820 Banyoles)

Comarca:

Pla de l'Estany
Latitud i Longitud:
42.1257547, 2.754591
Web:
http://www.banyoles.cat/turisme?#

Més informació

En barca per l'estany
  • Aprofitant que estem a l'Estany, podem aprofitar per fer una passejada en barca i tenir, d'aquesta manera, una visió totalment diferent d'aquest paratge. Aquest serà el millor final d'etapa" per a les criatures: una aventura!
Passeig en barca de rems
  • Les podem llogar a la zona del Front d'Estany, Pg. Darder.
  • Més informació: 972 58 09 23

Recorregut en la barca “Ecològic”
  • Es troba també a la zona del Front d'Estany. Pg. Darder.
  • Durada: entre 35 i 40 minuts
  • Més informació: 972 58 09 23
El Tren Pinxo
  • Trenet turístic que fa un recorregut per la zona sud de l'Estany fins arribar a l'Església romànica de Santa Maria de Porqueres, i continua pel centre històric de Banyoles. S’agafa a la zona del Front d'Estany, Passeig Darder.
  • Durada: 50 minuts aproximadament
  • Més informació: 625 66 94 50