VIL·LA ROMANA PLA DE PALOL A PLATJA D’ARO

Descobreix els secrets i misteris de la cultura romana

Les ruïnes de Pla de Palol ens mostren els secrets i misteris de la cultura romana. La descoberta d’aquest món antic submergeix el visitant en les arrels de la història d’aquestes contrades.

Segons totes les referències, la vil·la inicia activitat a l’entorn del segle I a.C. i subsisteix fins al final de la romanització, al segle VI d.C.


PUBLICITATHauria ocupat una àrea de 10.000 m2, una part important dels quals correspondrien a patis i a espais no construïts.

La vil·la explotava els recursos naturals de la terra, tant l’agricultura com el conreu de la vinya, així com l’extracció d’argila per a la fabricació de ceràmica. Els productes obtinguts s’exportarien per mar gràcies al port natural que constituïa Cala Rovira.

Pla de Palol

Avui, és un dels destins més atractius no tan sols de la Costa Brava sinó de tota la Mediterrània, contrasta amb una història relativament curta pel que fa al seu desenvolupament com a ciutat però alhora molt antiga en el seus orígens més primerencs a l’entorn del segle I aC.

  • La Vil·la romana del Pla de Palol, va estar habitada entre els segles I a.c. fins al VII
  • La vil·la és un recinte obert d’accés lliure on es pot contemplar l’estructura i distribució de les diferents estances que composaven la vil·la.
  • Cal fer la reserva a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro.

PUBLICITATMÉS INFORMACIÓ

Oficina de Turisme de Platja d'Aro

Mn. Cinto Verdaguer, 4 (17250 Platja d'Aro)

Comarca:

Baix Empordà
Latitud i Longitud:
41.8233333, 3.073333
Telèfon:
972 81 71 79

Més informació

  • Informació i imatges cedides per l'Oficina de Turisme de Platja d'Aro

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.