“CULTURA EN FAMÍLIA”, ACTIVITATS CULTURALS PER VIURE EN FAMÍLIA, A TARRAGONA

Activitats gratuïtes al “Cultura en família”

Cultura en família. Les activitats es fan a diferents espai i l’accés a les activitats és lliure condicionat a l’aforament de l’espai.

Cultura en família

 

Dissabte 9 de juliol

 • Plaça García Lorca, Torreforta, d’11 a 13 hores

La carpa invisible del Sr. Trifelli

La magnífica carpa del senyor Trifelli s’ha convertit en un autèntic laboratori experimental que busca els futurs artistes d’aquest particular circ ambulant. Tothom està convidat a jugar en equip. Enginyosos jocs d’equilibris cooperatius, sobre objectes voluminosos, boles, xanques… La pròxima estrella de la pista pots ser tu!

A càrrec de Cia. La Circoteca

Betu el Pallasso

L’espectacle d’en Betu és l’essència del pallasso propi d’Albert Vinyes, un recull de números de creació pròpia que ha passejat per diversos escenaris, des de carrers i petits menjadors fins a grans teatres i pistes de circ. Un conte d’animals amb actors triats entre el públic que ens parla de l’amor amb humor, el mític número de l’acròbata, la màgia que surt per art de màgia (o no) i el llegendari número del monociclista que acaba amb el voluntari damunt les espatlles. Sens dubte, un espectacle ideal per a tots els públics!

Durada: 60 minuts

A càrrec de Cia. Albert Vinyes

 

 • Via Augusta, jardins al costat de la Casa de la Festa, d’11 a 13 hores

Taller Art&Festa

Vols venir a passar un matí divertit tot fent manualitats amb la companyia d’alguns elements de la Casa de la Festa?

A càrrec de Namibia Coronado (@namibiacoronado)

Les Entret(r)es us presentem Allò que va passar al Drac de Sant Roc i el Negrito i la Negrita

Vosaltres sabeu que els gegants, els nanos i les bèsties del Seguici de Tarragona viuen junts a la Casa de la Festa, oi? El que no sé si sabíeu és que… són màgics! Si ens guardeu el secret, us ho explicarem. Ei, però muts i a la gàbia!

A càrrec de les narradores Imma Pujol i Karme González

 

Dissabte 16 de juliol

Parc de l’Arrabassada, d’11 a 13 hores

La banda reciclada
Taller familiar

Taller familiar on podreu elaborar els vostres propis instruments (maraques, timbals, panderetes, xiulets, etc.) a partir de materials reciclats d’ús quotidià com ara ampolles de plàstic, taps, botons, tubs de cartró, envasos de iogurt o llaunes de conserva. Podeu portar materials i residus que tingueu a casa o bé fer servir els que hi haurà al taller. I després podreu provar els vostres instruments tot tocant conjuntament amb els DJs Casiotones.

A càrrec d’El Far Cooperatiu

Casiotones

Un viatge musical de caràcter retro a la màgia dels vuitanta amb els mítics teclats Casio interpretant grans clàssics del tecno-pop alternatiu. Veniu amb tota la família a ballar les versions més mogudes dels èxits actuals i d’abans.

A càrrec de Casiotones Brothers

 • Plaça Centre Cívic, Bonavista
  Teatret de Bonavista, d’11 a 13 hores

Carrer del Mar
Teatre d’objectes

Al carrer del Mar no hi ha semàfors: la gent s’atura quan vol. El carrer enfila entre la fina línia de l’aigua i una filera de cases amb gust de sol, cel i sal. Al carrer del Mar s’expliquen 730 històries a l’any, dues per dia. Sempre les mateixes 730 històries, però no són mai iguals. El carrer del Mar és un lloc on descobrir mil històries marineres tot passejant.

Laboratori de lletres i imatges: Relats del carrer del Mar
Exposició i taller interactiu

Els visitants primer escolten, miren, descobreixen…, i després esdevenen els narradors de les seves pròpies històries.

A càrrec de Cia. Genovesa, Narratives Teatrals

 

Dissabte 23 de juliol

 • Plaça Cuba, Sant Pere i Sant Pau, d’11 a 13 hores

Taller d’iniciació al ball flamenc

Vols aprendre a treballar el ritme, el compàs, la resistència física i l’amor incondicional al flamenc, i concretament al seu ball? Vine aquest dissabte al nostre taller de flamenc, on t’ensenyarem la postura corporal, la tècnica de braços i peus, la dissociació de parts del cos i la coreografia. Dirigit a persones que mai hagin ballat flamenc o que vulguin millorar.

A càrrec de Flamenco Azabache

Espectacle de màgia amb Mag Manu

L’il·lusionista Manu Barea ens porta el seu espectacle de màgia familiar, en què tant petits com grans gaudiran de la màgia en primera persona, una màgia còmica i participativa amb què no podreu deixar d’il·lusionar-vos.

 • Plaça García Lorca, Torreforta, d’11 a 13 hores

Taller de circ Ximple

El taller de circ bàsic de la Cia. Passabarret no és simple: és ximple! La proposta més adaptable de la companyia com a activitat familiar, en què grans i petits (sí, sí, junts!) poden aprendre diferents habilitats que van del funambulisme als equilibris sobre objectes, malabars, cicles, xanques i moltíssim més.

A càrrec de La Circoteca

Espectacle
Capitán Maravilla

Alguna vegada t’han atacat aliens? Algun conegut teu ha estat mai desintegrat per un meteorit gegant? Algun supermalvat ha envaït la teva petita ciutat? No? Potser el Capitán Maravilla hi ha tingut alguna cosa a veure… Camina amb tranquil·litat sabent que els carrers són més segurs amb la presència del Capitán Maravilla, el superheroi que es riu del perill i el món riu amb ell! 45 minuts de superincreïble diversió que et pot canviar la vida… o llevar-te-la (depèn del vent).

A càrrec de Capitán Maravilla Productions

Durada: 45 minuts

 

Dissabte 30 de juliol

 • Parc de l’Arrabassada, d’11 a 13 hores

Tecnotubs (*estrena 2022)

Un espectacle itinerant carregat d’intencions. Un original grup de percussió porta el seu ritme festiu al carrer. Són ben peculiars. Els seus instruments són reciclats i els han construït amb canonades, pots i bidons de plàstic. Fan música, sí, però també lluiten contra els residus i volen conscienciar de la importància del reciclatge.

A càrrec de Traüt Companyia d’Espectacles

Taller familiar
Batucada reciclada!

Taller familiar on podreu elaborar els vostres propis instruments de percussió a partir de materials reciclats d’ús quotidià (ampolles de plàstic, envasos de sabó de roba, llaunes de conserva, galledes, cubells, tapes de metall, etc.). Podeu portar materials i residus que tingueu a casa o bé utilitzar els que hi haurà al taller. I després us convertireu en uns autèntics músics de carrer! Podreu provar els vostres instruments tocant conjuntament amb la banda de tecnotubs. Senyores i senyors, amb tots vosaltres, la Batucada reciclada!

A càrrec d’El Far Cooperatiu

 • Plaça Centre Cívic Bonavista
  Teatret de Bonavista, d’11 a 13 hores

Taller de bombolles de sabó solidàries

Aprèn a fer la barreja màgica de les bombolles de sabó i envia un missatge d’esperança a tots els nens i nenes d’Ucraïna. Cal vindre amb una ampolla d’aigua petita buida (si vols ser més solidari, porta’n més d’una), i porta també aquells mitjons desaparellats (nets, si pot ser) que hi ha a casa.

A càrrec de Karme González

 

Teatret de Bonavista
El Circ Esperança. Un circ sorprenent i increïble!

Un circ ple de vida i alegria que acull artistes vingudes d’arreu del món, qui sap si fugint de la fam, de malentesos, de silencis…, però desitjoses de trobar un lloc millor. Artistes que arriben al circ carregades només amb unes quantes maletes on guarden tot el seu món, els millors contes i històries!

A càrrec de les narradores Imma Pujol i Karme González (Entret(r)es)

 

Dissabte 6 d’agost

 • Via Augusta, jardins al costat de la Casa de la Festa, d’11 a 13 hores

Taller Art & Festa

Vols venir a passar un matí divertit fent manualitats amb la companyia d’alguns elements de la Casa de la Festa?

A càrrec de @bertaartigal

Els Jardins de la Festa

Matí de descoberta i festa! Descobrirem tots els elements que s’amaguen a La Casa de Festa amb una gimcana popular pensada per a tota la família.

A càrrec de @Tecletes

 • Plaça Vermella, Sant Salvador, d’11 a 13 hores

Street Escape. El misteri de Sant Salvador

Un secret ha estat custodiat durant mil·lennis per una ordre desconeguda. Es diu que oculta els orígens més ancestrals del barri de Sant Salvador i la relació que aquest lloc té amb un dels personatges cabdals de la història de la humanitat. L’enigma resta ocult als carrers del barri esperant que persones aventureres i enginyoses el descobreixin i facin trontollar tot el que crèiem saber.

A càrrec de l’associació juvenil cultural Ariadna. Projecte SansaLab.

 MÉS INFORMACIÓ

Activitats gratuïtes. Cultura en família

data inici
02-07-2022
data fi
06-08-2022

lloc

A diferents espais de Tarragona

Més informació