MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS DE BARCELONA

Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al parc del Fòrum

Vine a l’exposició «Planeta Vida», i a l’exposició de «Bebés animals»

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al parc del Fòrum, ocupa 9.000 m2 distribuïts en dues plantes amb modernes instal·lacions i serveis per a tots els públics que s’estructuren al voltant d’un immens vestíbul de lliure accés que és el punt de partida i d’arribada a tots els programes i serveis del Museu: l’exposició de referència «Planeta Vida», els espais per a exposicions temporals, la Mediateca, el Niu de Ciència per a infants de 0-6 anys, les aules, la sala d’actes, els tallers, la cafeteria, el restaurant i la botiga.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Bebès animals

 • De dimarts a dissabte de 10 a 19h
 • Diumenges i festius de 10 a 20h
 • Fins al 8 de maig de 2022

L’exposició submergeix els infants de 3 a 8 anys i les seves famílies en el món fascinant dels bebès animals, des que neixen fins que s’independitzen. L’objectiu de la mostra és iniciar els més petits en nocions senzilles de la biologia i el comportament animal i convidar-los a comparar-s’hi per prendre consciència del seu propi desenvolupament.

Amb una museografia de colors vius i amb materials acollidors, l’exposició es presenta com un terreny d’aventures amb nombrosos jocs corporals, sensorials i activitats multimèdia que conviden a tocar, sentir, imitar, observar, emocionar-se i meravellar-se amb les bebès animals.

Al llarg del recorregut, dividit  en sis etapes—Naixement, Amenaça i Protecció, Aprenentatge,  Funcions vitals, Desenvolupament i Autonomia— els infants i les seves famílies trobaran 75 espècimens naturalitzats, 9 activitats multimèdia, 30 audiovisuals ( imatge real i dibuixos animats) i 13 activitats educatives i divertides que els convidaran, per exemple, a fer-se un niu, a camuflar-se per defugir els predadors o a transportar ous a l’esquena com fa el pare gripau.

L’exposició, que ha estat testada i aprovada en el seu procés de disseny per infants de 3 a 8 anys, presenta dos nivells de lectura: imatges per als més petits i textos per als infants més grans i els adults que els acompanyen.

 

Exposició “Planeta Vida”

El nucli de l’exposició de referència «Planeta Vida», ‘La Terra avui’, ofereix al públic visitant una visió integradora de la natura i mostra més de 4.500 peces del fons patrimonial del Museu.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Els àmbits més amplis corresponen a roques i minerals, fòssils, plantes i animals però també s’inclouen espècimens de grups com els fongs i els microbis i també les algues.

Les plantes tenen un espai a l’exposició.

Els espècimens que estan a la vista no pretenen únicament ser mostra d’una col·lecció, sinó també explicar conceptes relacionats amb cada àmbit.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Aixó podreu tenir una visió de conjunt de la natura que integra totes les disciplines de les ciències naturals, amb els recursos interactius i audiovisuals més moderns.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Aquest espai ha permès mostrar tresors amagats en els àmbits de la mineralogia, la petrologia, la paleontologia, la zoologia i la botànica. És una exposició que se centra en el patrimoni natural de Catalunya i del seu entorn més immediat, la Mediterrània, però que també mostra materials significatius d’altres regions del planeta.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, ha estat el primer museu del món que mostra roques procedents de l’erupció del volcà submarí del Mar de les Calmas al sud de l’illa de El Hierro.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Dins l’exposició de referència Planeta Vida s’ha destinat una taula-vitrina  a mostrar dues roques considerades ara mateix de les més joves del planeta.

Els tallers del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Tallers familiars al Museu de Ciències Naturals de Barcelona

➡ Un Niu d’històries

Quins relats s’amaguen darrere dels materials naturals? Us proposem crear històries a partir de diversos elements del bosc. Deixem volar la imaginació?

Terrat Viu

Vine a descobrir un espai verd de vegetació adaptada a la proximitat del mar. Tornem a les arrels!?

 

 

MÉS INFORMACIÓ

Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al parc del Fòrum

Parc del Forum - Plaça Leonardo da Vinci, 4-5

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.4111739, 2.218824
Web:
https://museuciencies.cat/

Més informació

Horari d'hivern:
 • De l'1 d'octubre al 31 de maig
 • De dimarts a divendres: 10-19 hores
 • Dissabtes i diumenges: 10-20 hores
Horari d'estiu:
 • De l'1 de juny al 30 de setembre
 • De dimarts a diumenge i dilluns festius: de 10-20 hores
Dies de tancament
 • Dilluns no festius
 • L'1 de gener i el 25 de desembre
Jornades de portes obertes i d'entrada gratuïta
 • Primer diumenge de mes
 • Tots els diumenges, a partir de les 15 hores
Niu de ciència
 • Consulteu els horaris al web del museu
 • Sessions de 30 minuts on els infants, acompanyats dels adults, experimenten amb materials naturals i instruments de recerca fins on els porti la seva curiositat.
 • Per participar a Niu de Ciència cal inscriure's prèviament el mateix dia de l'activitat a les taquilles del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.