MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS DE BARCELONA

Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al parc del Fòrum

Vine a l’exposició «Planeta Vida», gaudeix d’una visita teatralitzada, o participa als tallers:  “Niu de Ciència” per a infants de 0-6 anys, i al Taller de descoberta “Pangèica” a partir de 7 anys.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al parc del Fòrum, ocupa 9.000 m2 distribuïts en dues plantes amb modernes instal·lacions i serveis per a tots els públics que s’estructuren al voltant d’un immens vestíbul de lliure accés que és el punt de partida i d’arribada a tots els programes i serveis del Museu: l’exposició de referència «Planeta Vida», els espais per a exposicions temporals, la Mediateca, el Niu de Ciència per a infants de 0-6 anys, les aules, la sala d’actes, els tallers, la cafeteria, el restaurant i la botiga.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona


PUBLICITATExposició “Planeta Vida”

El nucli de l’exposició de referència «Planeta Vida», ‘La Terra avui’, ofereix al públic visitant una visió integradora de la natura i mostra més de 4.500 peces del fons patrimonial del Museu.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Els àmbits més amplis corresponen a roques i minerals, fòssils, plantes i animals però també s’inclouen espècimens de grups com els fongs i els microbis i també les algues.

Les plantes tenen un espai a l’exposició.

Els espècimens que estan a la vista no pretenen únicament ser mostra d’una col·lecció, sinó també explicar conceptes relacionats amb cada àmbit.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Aixó podreu tenir una visió de conjunt de la natura que integra totes les disciplines de les ciències naturals, amb els recursos interactius i audiovisuals més moderns.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Aquest espai ha permès mostrar tresors amagats en els àmbits de la mineralogia, la petrologia, la paleontologia, la zoologia i la botànica. És una exposició que se centra en el patrimoni natural de Catalunya i del seu entorn més immediat, la Mediterrània, però que també mostra materials significatius d’altres regions del planeta.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, ha estat el primer museu del món que mostra roques procedents de l’erupció del volcà submarí del Mar de les Calmas al sud de l’illa de El Hierro.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Dins l’exposició de referència Planeta Vida s’ha destinat una taula-vitrina  a mostrar dues roques considerades ara mateix de les més joves del planeta.

Els tallers del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Tallers familiars al Museu de Ciències Naturals de Barcelona: “Niu de Ciència” per a infants de 0-6 anys,  i Taller de descoberta “Pangèica” a partir de 7 anys.

Niu de ciència

Caps de setmana

Aquest espai està dedicat als més petits (0-6 anys) que hi poden venir amb l’escola o amb la família i que té com a objectiu promoure la ciència i, sobretot, gaudir-ne a través de la descoberta, l’activitat espontània i el joc.

Cada sessió té una durada de 30 minuts

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Pangèica! Taller d’observació i descoberta!

 • Caps de setmana
 • Per a nens i nenes a partir de 7 anys

Desperta els sentits i obre la ment: Qui ha passat per aquí?

Activitat d’observació lliure de mostres reals, orientada per una educadora, per identificar elements i resoldre un seguit de reptes naturalistes, que passen cada dia a la natura.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Es plantegen petits reptes d’investigació que els participants hauran de provar de resoldre explorant diferents recursos: llibres de la Mediateca, mostres i reflexions naturals.

Cada sessió té una durada de 45 minuts

Activitat gratuïta, inclosa amb el preu de l’entrada de Planeta Vida.

Es recomanable fer reserva prèvia:

Tel. 93 256 22 20 (de dilluns a divendres, de 10 a 13 hores)
activmuseuciencies@bcn.cat

Cal confirmar la reserva 15 minuts abans de l’inici. Les places no confirmades s’oferiran als visitants.

MÉS INFORMACIÓ

Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al parc del Fòrum

Parc del Forum - Plaça Leonardo da Vinci, 4-5

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.4111739, 2.218824
Web:
https://museuciencies.cat/?#

Més informació

Horari d'hivern:
 • De l'1 d'octubre al 31 de maig
 • De dimarts a divendres: 10-19 hores
 • Dissabtes i diumenges: 10-20 hores
Horari d'estiu:
 • De l'1 de juny al 30 de setembre
 • De dimarts a diumenge i dilluns festius: de 10-20 hores
Dies de tancament
 • Dilluns no festius
 • L'1 de gener i el 25 de desembre
Jornades de portes obertes i d'entrada gratuïta
 • Primer diumenge de mes
 • Tots els diumenges, a partir de les 15 hores
Niu de ciència
 • Consulteu els horaris al web del museu
 • Sessions de 30 minuts on els infants, acompanyats dels adults, experimenten amb materials naturals i instruments de recerca fins on els porti la seva curiositat.
 • Per participar a Niu de Ciència cal inscriure's prèviament el mateix dia de l'activitat a les taquilles del Museu de Ciències Naturals de Barcelona.