OLI DE CAMAMILLA

Per afavorir la digestió dels nadons

Les flors de Camamilla tenen, degut als seus olis essencials, bones propietats digestives utilitzades des de fa temps arreu del món. En el cas dels nadons l’oli de camamilla pot ser útil per tractar els mals de panxa provocats pels gasos i els espasmes que tot sovint es manifesten durant la digestió.

Preparació

En una cassoleta posem 50 grams de Flors de Camamilla i les cobrim amb oli d’oliva verge. Aquesta cassoleta la posem al bany maria (dins una altra cassola més gran i amb aigua) i tot junt ho posem al foc.

Quan l’aigua bulli, calculem 15 minuts i tanquem el foc. Posteriorment deixem refredar la cassoleta amb l’oli i la Camamilla durant una hora.

Passat aquest temps, colem l’oli, i el posem en un pot de vidre que guardarem  ben tancat.

Aquest oli el podrem utilitzar els cops que faci falta, untant-nos la palma de la ma i fent un petit massatge sobre la panxa del nadó seguint el sentit de les agulles del rellotge.

L’efecte antiespasmòdic de la camamilla reduirà les molèsties del nen evitant així el malestar.

VIGILEU: Cal diferenciar l’oli de camamilla elaborat com indiquem en aquest apartat i l’oli essencial de Camamilla elaborat per destil·lació. Aquest últim, NO és recomenable per a nens menors de sis anys. Només es pot aplicar externament i sota supervisió medica.
MÉS INFORMACIÓ

Més informació

Què necessitem?

  • Flors de Camamilla seques (Matricaria Chamomilla)
  • Oli d’oliva de primera pressió en fred.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.