COM FER UN SOBRE AMB ELS NENS

Manualitats per fer un sobre amb els nens!

Els sobres s’utilitzen per enviar cartes d’amor, felicitacions de Nadal o d’aniversari, per amagar premis i sorpreses, per guardar diners… S’utilitzen per a mil coses diferents! I fer-los a casa pot ser molt divertit i, a més, els podem personalitzar tant com ens agradi en forma, colors, adhesius i complements. Des de Sortir amb nens us donem idees de manualitats per fer un sobre amb els nens.

Què necessitem?

Els materials que podem necessitar depenen molt del tipus de sobre que vulguem fer. Però les coses més generals i imprescindibles poden ser:

  • Paper i cartolines
  • Tisores
  • Cola
  • Llapis i gomaFem el sobre!

Agafem una cartolina o paper mida gran del color que més ens agradi li tallem un dels marges per deixar un quadrat. Fiquem el paper en una posició on quedi forma de rombe i ara, amb l’ajuda del llapis, hi dibuixem una línia ben fineta just al mig perquè després puguem esborrar-la.

A continuació, agafem la punta de l’extrem esquerre i ho portem just al mig, on hem dibuixat les línies que ara ja podem esborrar. Fiquem una mica de cola en aquest extrem i fem el mateix amb l’altra costat, fins que tots dos extrems quedin units i es puguin enganxar.

Ara, afegim cola als costats del triangle que queda a la banda inferior i ho tanquem perquè quedi just al damunt dels dos costats anteriorment units. Ja tenim un sobre! Ara queda guarnir-lo. Aquí us donem 5 idees.

 

Decorem el sobre!

  1. Amb figuretes. Podem fer figuretes com cors o estrelles i les podem anar enganxant pel damunt del sobre. Fins i tot podem tancar el sobre amb una d’aquestes figuretes!
  2. Molta purpurina! La purpurina queda bé amb tot, i sempre podem ficar una mica de cola per l’exterior del sobre i afegir purpurina pel damunt. Així quedarà de molts colors.

  1. Figuretes de feltre. Sempre podem aprofitar si ens sobra tela per fer alguna figureta de feltre i incorporar-la al nostre sobre.
  2. Papers interiors de decoració. A l’hora de fer el sobre, hi podem enganxar un paper de dibuixos ben bonic al que serà l’interior, i ens quedarà un sobre molt original!
  3. Amb cares. I si convertim el nostre sobre en cares o en animals? Incorporem ulls, orelletes, nas, bigotis… I fem una cara o animal divertit.➡  Mira com fer punts de llibre amb els nens AQUÍ

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.