MUSEU D’HISTÒRIA DE LA CIUTAT DE BARCELONA

Conjunt monumental de la plaça del rei dins el museu d’història de la ciutat

Voleu saber com era la Barcelona dels romans?

Feu un viatge en el temps per descobrir-ho.


PUBLICITATAl subsòl de la plaça del rei hi ha un impressionant recorregut arqueològic per descobrir amb els nostres ulls com era la colònia romana de Barcino.

Començant per l’època romana, anirem avançant en la història de la ciutat fins arribar a la Barchinona visigòtica del segle VII dC.

En el Conjunt Monumental de la Plaça del Rei, es pot visitar el jaciment arqueològic situat al subsòl de la plaça, amb una superfície de 4.000 m2 que correspon a un important sector de la Barcelona romana, l’antiga Colonia Iulia Augusta Paterna Faventia Barcino, fundada per l’emperador August al voltant de l’any 10 aC.

La visita al museu és com fer un viatge en el temps i retrocedir uns 2.000 anys en la Història per poder passejar pel què fou l’antiga Barcino.

El viatge comença amb un ascensor que ens portarà al subsòl de la ciutat, i apareixerem enmig d’una Barcelona desconeguda fins ara. Veurem con eren les cases, els carrers, el clavegueram … semblarà que hàgim entrat en un món misteriós dels nostres avantpassats els romans.

El jaciment, declarat Bé d’Interès Cultural, conserva vestigis arqueològics que van del segle I aC al segle VII dC.

Es pot visitar un barri de tallers i indústries de transformació, entre els quals hi ha una fullonica i una tinctoria del segle II dC, tallers on es rentava la roba i es tenyien els draps o les peces de roba utilitzades.

També es pot visitar una cetaria, factoria del segle III dC, dedicada a salar el peix i a elaborar-ne salses derivades, com el garum.

El recorregut arqueològic permet d’entrar en una instal.lació vinícola i veure com s’elaborava el vi durant la segona meitat del segle III dC.

A mesura que anem  pujant de nivell, al mateix temps estarem avançant en el temps, descobrint altres etapes de la història de la ciutat.

El conjunt episcopal de Barcino, format per l’aula episcopal, el baptisteri, la residència episcopal i una església cruciforme, ens permet veure l’evolució d’una part de la ciutat des del segle IV al VIII.

A les sales del palau comtal/reial es presenta l’exposició permanent de la Barcelona a l’alta edat mitjana (segle VIII-XIII).

A través de les peces de la col.lecció s’aprecia la formació de la ciutat medieval i la seva transformació en capital d’un imperi mediterrani així com el seu creixement i el procés de fortificació, fins a arribar al govern de la ciutat.

També s’explica el paper de Barcelona en el context de Catalunya i de la Mediterrània i la vida quotidiana dels seus habitants.

En el palau Reial Major es pot visitar el Saló del Tinell i la Capella de Santa Àgata.

MÉS INFORMACIÓ

Conjunt monumental de la Plaça de Rei

Plaça del Rei, s/n,08002 Barcelona

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.3839693, 2.175454
Telèfon:
93 256 21 00
Web:
http://museuhistoria.bcn.cat/?#

Més informació

Com arribar-hi
  • Metro: Línies 1, 3, 4 (Catalunya, Urquinaona, Jaume I, Liceu)
  • Autobús: 17, 19, 40 i 45
Horaris
  • De l’1 d’octubre al 31 de març, de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.
  • De l’1 d’abril al 30 de setembre, de dimarts a dissabte, de 10 a 20 h.
  • Durant tot l’any, diumenges i festius de 10 a 15 h. Dilluns tancat.
  • Dies de tancament anual: 1 de gener, 1 de maig, 24 de juny i 25 de desembre.