JOCS PER DESPRÉS DE LES VACANCES

JOCS PER DESPRÉS DE LES VACANCES

10 jocs per posar-se les piles després de les vacances

Després de 90 dies de vacances i malgrat el quadernet d’estiu que han anat fent (ejem, ejem…), no recorden quan era 8×4?

Els costa agafar el llapis per fer un resum? Confonen la data de la revolució francesa amb l’arribada de Colom a Amèrica? No parlem per parlar, ho hem viscut a les nostres carns…

Hem preparat una amanida de jocs petits i grans que ajudaran els vostres fills a tornar a connectar les neurones i a preparar-se per a l’inici del curs d’una forma gradual, relaxada i divertida.

1. Crazy Office. És un joc de lògica per jugar en solitari, a partir dels 7 anys. Hi ha cinc personatges, cinc objectes, 5 habitacions i un llibre de pistes on ens diu on hauria d’anar cadascú.

El nivell de dificultat dels problemes és progressiu.

2. Fauna. El jocs és força senzill, treus una carta on surt la foto d’un animal, per exemple: “ornitorinc” (com el Perry, però sense barret): saps on viu? A Australia segur, però occidental o oriental?, i quant deu pesar? 500 grams, 2 kilos? També pots intentar esbrinar la seva alçada o la llargada de la cua. Els encerts i les aproximacions tenen premi.

Ja veieu que en un sol joc podeu treballar geografia, zoologia i fer estimacions matemàtiques (amb els seus centímetes, metres en el cas de l’alçada o els seus grams, quilograms o tones en el cas del pes, que a segons quines edats no resulta tan obvi).  A partir de 10 anys.

3. Level X. Hi ha 6 fileres i al final de cadascuna una pila de fitxes que valen entre 5 i 10 punts i que poden agafar quan hem fet un petit recorregut. Per avançar els nostres peons fins la casella que ens permet agafar aquests punts hem de llençar quatre daus i combinar-los com vulguem.

Un petit joc d’estratègia on es fan moltes operacions, sense adonar-se. A partir de 6 anys.

4. Halli Galli. Molt bo per fer operacions de suma i resta, però que afegeix l’ingredient de la velocitat i reforça, per tant, el càlcul mental ràpid. Es pot jugar a partir dels 6 anys.

S’afegeix un component d’atenció i concentració: has d’estar en tot moment pendent de les cartes dels teus companys de joc. Incorpora un timbre, d’aquests de recepció d’hotel, que dóna molt de joc.

5. Alles Tomate Memòria, velocitat de reacció i vocabulari relatiu a la granja i els aliments.

Es pot jugar en qualsevol idioma a partir dels 4 anys. Podeu ampliar-lo amb  Alles Trolli (viatges, esports)i Alles Kanone (pirates, mar).

6. De Mudanzas. Un joc molt ràpid i divertit amb el qual estaràs treballant càlcul, aproximacions i percepció espacial mentre intentes esbrinar quin és el camió que et va millor per carregar un munt de paquets de diferents mides.

A partir de 9 anys es pot jugar bé. No oblidem que també treballarem, com qui no vol la cosa, la psicomotricitat fina mentre apilem els paquets als camions.

7. Triovision. Una quadrícula de 4×4 amb 8 peces de 4 colors,  al voltant  es col·loquen dotze cartes que mostren 3 d’aquestes peces en diferents posicions. Movent ÚNICAMENT una peça fins a una casella lliure, pots reproduir algun dels patrons de la carta? Pots jugar sol o amb altres 10 persones.

A partir de 8 anys. La percepció espacial i la concentració les tindrem a flor de pell.

8. Letter Roll. Un joc molt divertit per practicar qualsevol idioma.

El sistema és molt senzill: un jugador llença 4 daus on apareixen unes lletres, el jugador de la seva esquerra pot apartar un dels daus, s’apunten les 3 lletres que queden i ràpid!: apunteu qualsevol paraula que les contingui abans que acabi el temps! És pot simplificar per jugar a partir dels 7 anys.

9. Timeline és un joc molt interessant en el qual haureu d’utilitzar la vostra memòria, els vostres coneixements, la lògica i tenir una mica de sort per poder posar les vostres cartes abans que els altres jugadors en una línia temporal que s’anirà allargant i complicant conforme avanci la partida.

Què es va inventar abans, la goma elàstica o la d’esborrar? la xeringa o el saxofó? la fotocopiadora o el televisor? N’esteu segurs?  haureu de fer una partida al Timeline per esbrinar-ho. Segons la versió que agafeu es pot jugar a partir dels 8 anys.

10. Marrakech. és un interessant joc estratègic que se situa en un mercat de catifes i on cada jugador s’haurà de posar a la pell d’un hàbil comerciant que intentarà que les seves catifes ocupin el màxim d’espai possible i siguin més visibles per als compradors.

En aquest cas, a cada torn haurem de valorar dues coses: en quina direcció volem que vagi en Assam (el comertciant) i quines catifes volem tapar amb la nostra. Totes dues eleccions són importants ja que el lloc on caiguem i com utilitzem les catifes determinaran quants diners guanyem o perdem. A partir de 6/7 anys.MÉS INFORMACIÓ

Més informació

Compra Crazzy office aquí
Compra Halli Galli
Compra Fauna
Compra Alles tomate Memoria
Compra Triovisión
Compra Timeline
Compra Marrakech

Qui som?

  • A Lu2 som uns apassionats dels jocs de taula.
  • Busquem arreu del món els millors jocs, aquells amb els quals us podeu reunir tota la família o als amics al voltant d'una taula per gaudir d'una estona de diversió, de companyia i també d'aprenentatge.
  • Ens agradaria convidar-vos a conèixer un món increïblement ampli on tenen cabuda jocs d'acció i de reflexió, en solitari o per a grans grups, competitius o cooperatius, jocs de memòria, de percepció visual, de lògica, de càlcul, d'anglès, de geografia, d'estratègia, d'engany, de creativitat o de comunicació…
  • Els jocs que us ensenyem porten el segell de qualitat Lu2.
  • Els hem provat i us garantim que són molt bons jocs.
  • Al web www.lu2.cat trobareu les instruccions traduïdes al català (n'hi ha que són d'importació) i, com una imatge val més que mil paraules, us estem preparant videos explicatius per fer encara més fàcil l'experiència de jugar.

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.