ACTIVITATS FAMILIARS AL MUSEU D’ART DE GIRONA

El Museu d’Art de Girona

El Museu d’Art de Girona ofereix un ampli recorregut per l’art català, majoritàriament procedent de les comarques gironines. Un passeig de prop de 1.000 anys d’art amb obres excepcionals des del romànic fins l’actualitat i en un entorn arquitectònic únic i carregat d’història, l’antic Palau Episcopal de la ciutat.

 

 

Les activitats familiars del Museu

 

Retrats Brutals! Taller de pintura sobre vidre.

 • Dissabte 27 d’abril de 2024, a les 11.30 hores
 • Per a nens i nenes de 4 a 14 anys acompanyats d’una persona adulta
 • A la Sala-Taller del Museu d’Art de Girona

Taller de pintura sobre vidre

Atenció, atenció! Fem una crida a tots els nens i nenes més creatius i artístics. En aquest taller experimentarem amb les transparències i la llum per posar a prova la teva imaginació més boja i crear uns retrats súper originals.

No només confeccionaràs un rostre completament únic, sinó que també el pintaràs i decoraràs com tu vulguis. No t’oblidis de venir amb parella: ja sigui amb un amic, el pare o la mare (o l’avi!). La seva cara serà la teva inspiració en aquest taller de retrats il·luminats!

A cura de: Serveis Educatius del md’A

Preu: Infants: 4 €)i gratuïts per al seu acompanyant (únicament una persona per infant)

ℹ️ https://museuart.cat/retrats-brutals/

 

 

“Taquem-lo”. Taller d’experimentació artística.

 • Dissabte 4 de maig de 2024, a les 11.30 hores
 • Per a nens i nenes de 4 a 10 anys acompanyats duna persona adulta

El tachisme va ser una tècnica molt utilitzada per alguns artistes del segle passat i consistia, principalment, a crear taques sobre el llenç en el moment de pintar.

Agafant aquesta idea i observant les obres de l’exposició temporal «Un altre art. Informalisme a Catalunya 1956-1966», farem un taller en què ens embrutarem de valent. Crearem una obra d’art autèntica només amb taques i experimentarem la matèria, els colors i la gravetat en aquest taller no apte per a escrupolosos de la neteja!*

En el marc de l’exposició «Un altre art. Informalisme a Catalunya 1956-1966».

*Cal portar roba que es pugui embrutar.

A cura de: Serveis Educatius del md’A

Preu: Les activitats familiars són de pagament per als infants (4 €) i gratuïtes per al seu acompanyant (únicament una persona per infant)

ℹ️ https://museuart.cat/taquem-ho-tot-2/

 

Art i ciència: falsificacions al Museu

 • Dia Internacional dels Museus
 • Dissabte 18 de maig de 2024, a les 11.30 hores
 • Adreçat a nois i noies a partir de 10 anys acompanyats d’una persona adulta

El Museu d’Art de Girona ha trobat als seus magatzems dues obres idèntiques i busca joves promeses de la restauració per esbrinar quina de les dues pintures és una falsificació.

Segons sembla, el falsificador és un gran expert a enganyar museus i ni els ulls més entrenats són capaços de saber quina obra és autèntica i quina no.

Mitjançant experiments científics reals i l’ús de noves tecnologies com tablets i microscopis, s’aniran responent els enigmes que presenta el cas i, amb molta sort, es podrà resoldre aquest misteri de falsificadors al Museu.

A cura de: Serveis Educatius del md’A

Preu: Gratuït amb reserva prèvia al web. Únicament un acompanyant adult per infant.
ℹ️ https://museuart.cat/art-i-ciencia-falsificacions-al-museu-2/

 

Caçamosques a Girona! Un joc de pistes per la Girona Episcopal.

 • Dissabte 8 de juny de 2024, a les 10.30 hores
 • Adreçat a nens i nenes de 8 a 14 anys acompanyats d’una persona adulta
 • Lloc de trobada: Plaça dels apòstols (al costat de la Catedral).

Coneixeu la llegenda de les mosques de Sant Narcís?

Poseu a prova els vostres coneixements i habilitats en aquest joc de pistes per la Girona més monumental!

Visitarem els tres grans monuments de la ciutat: la basílica de Sant Feliu, la catedral i el Museu d’Art de Girona tot cercant les mosques més ben amagades de la ciutat. Quan les hàgiu caçat, tindreu un premi de valor incalculable. Les sabreu trobar totes?

A cura de: Serveis Educatius del md’A
Lloc de trobada: Plaça de Sant Feliu (Cul de la lleona)
Preu: Les activitats familiars són de pagament per als infants (6 €) i gratuïtes per al seu acompanyant (únicament una persona per infant)

Venda d’entrades: entrades.museuart.cat

 

 

Serveis per famílies – md’A en família.

Consulteu a l’agenda del museu la oferta d’activitats per als més petits de la casa (6 a 12 anys). Hi trobareu tallers, jocs de pistes, visites dinamitzades a les exposicions temporals i un munt de propostes interessants per apropar-nos a l’art en família!

Itinerari de descoberta per a mainada. Els més petits de la casa disposen d’un ampli ventall de làmines temàtiques que els permetran recórrer el museu tot resseguint i descobrint detalls de les obres exposades. Gratuït.

Punts de descoberta. Diversos espais del museu permeten endinsar-se en els secrets i les curiositats de la creació artística. Hi podreu conèixer els procediments artístics de la pintura sobre taula, el procés del daurat, i el procés d’elaboració dels pigments. Gratuït.

Per molts anys! El museu ofereix serveis i espais per a organitzar festes d’aniversari per a nens i nenes de 3 a 12 anys: visita dinamitzada, taller d’art i cessió d’espais per a la celebració. Consulteu preus, calendari i possibilitats al web del museu.

Més informació: reserves.girona.acdpc@gencat.cat

 

 
 

Altres activitats encara sense data al museu

Escape Room al Museu d’Art de Girona
 • Dies a concretar
 • LLoc de trobada: Pl.Catalunya
 • Adreçada a: nois i noies de 8 a 13 anys acompanyats d’una persona adulta

museu d'art de Girona

A les sales del Museu d’Art de Girona s’hi amaga un cofre que fins ara mai ningú ha pogut obrir! La vostra missió és localitzar-lo i desxifrar la contrasenya per obrir-lo.

Amb un mapa de la ciutat de Girona, haureu d’anar seguint les pistes i resoldre enigmes per tal d’aconseguir les cinc xifres del cadenat i poder obrir el cofre.

Amb l’ajuda de la guia que us acompanyarà, fareu un recorregut pels carrers del Barri Vell de Girona per descobrir, a través de diversos indrets de la ciutat, cinc obres emblemàtiques de la col·lecció del Museu i els secrets que amaguen.

Lloc de trobada: Font de Pl. Catalunya

A cura de: Serveis Educatius del md’A

Preu de l’activitat: Les activitats familiars són de pagament per als infants (10 €) i gratuïtes per al seu acompanyant (únicament una persona per infant).

Venda d’entrades: entrades.museuart.cat

 

Taller d’atrapasomnis
 • Dies a concretar
 • Per a nens i nenes de  4 a 12 anys, acompanyats d’una persona adulta
 • Gratuït, amb reserva prèvia

Tothom sap què és un atrapa-somnis, però no tothom sap atrapar-lo… Per això, en aquest taller, el grup Superart ens ensenyarà com fer-ne un de bonic! Junts, embolicarem fils, posarem decoracions, ens inspirarem i compartirem moments… A somiar s’ha dit!

 

Animàlia
 • Dies a concretar
 • Per a infants de 4 a 10 anys

Experimentem amb fang! Inspira’t en els animals que es troben al Museu per crear figuretes de fang. Deixa anar la teva creativitat, podràs decorar la teva criatura al teu gust. Et podràs emportar la teva obra d’art com a record!

Preu de l’activitat: Les activitats familiars són de pagament per als infants (4 €) i gratuïtes per al seu acompanyant (únicament una persona per infant).

Compra les entrades

 

Art en primera persona – visita teatralitzada
 • Dies a concretar

Visita el Museu d’Art de Girona com mai ho has fet. Et convidem a un recorregut dramatitzat pel Museu d’Art de Girona guiat pels protagonistes de les seves obres.
Artistes, models i personatges diversos prenen vida per explicar-te històries amagades darrere les obres del Museu.

Gaudeix d’aquesta visita teatralitzada en què el nostre patrimoni és més viu que mai.

Preu de l’activitat: 6 €. Amics md’A: 4 €. Places limitades.

Compra les entrades

 

  

Pintem el mar
 • Dies a concretar
 • Per a infants de 4 a 10 anys acompanyats d’una persona adulta
 • Lloc: Museu d’Art de Girona, Pujada de la Catedral 12

A l’exposició temporal Costa Brava: la descoberta del paradís, els artistes ens proposen visions fantàstiques de paisatges marítims de la Costa Brava.

Inspirant-nos en les seves obres, ens imaginarem que som a la platja i pintarem el nostre paisatge ideal.

Pensarem què ens agrada fer quan som a la platja, què ens fa sentir el soroll del mar i amb qui volem compartir els dies de vacances per fer la nostra obra mestra igual que els artistes de l’exposició.

A càrrec de: Servei Educatiu del md’A

Preu: Les activitats familiars són de pagament per als infants (4 €) i gratuïtes per al seu acompanyant (únicament una persona per infant).

 

Georgina Gavardina i les històries del Museu
 • Dies a concretar
 • Per a infants de 6 a 10 anys acompanyats d’una persona adulta
 • Al Museu d’Art de Girona

La Georgina Gavardina és una de les millors investigadores d’històries del món. Recorre països buscant les històries més divertides i emocionants. Ja fa temps que visita les obres del Museu i busca en els llibres polsosos i gruixuts dels arxius els millors contes, però últimament n’està buscant de nous.

Viviu aquesta aventura amb la Georgina i deixeu-vos guiar per contes de cavallers, animals convertits en pedra i històries sobre petons amagats. Però sobretot: prepareu-vos per construir la vostra pròpia història!

Preu de l’activitat: Les activitats familiars són de pagament per als infants (4 €) i gratuïtes per al seu acompanyant (únicament una persona per infant).Escape room urbà: l’enigma del Museu.

MÉS INFORMACIÓ

data inici
27-04-2024

lloc

Museu d'Art de Girona
Pujada de la Catedral, 12 - 17004 Girona

Comarca:

Gironès
Telèfon:
972 20 38 34
E-mail:
museuart_girona.cultura@gencat.cat
Web:
https://museuart.cat/

Horari

11.30 hores

Més informació

Venda d'entrades

entrades.museuart.cat
 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.