ACTIVITATS FAMILIARS AL MUSEU D’ART DE GIRONA

El Museu d’Art de Girona

El Museu d’Art de Girona ofereix un ampli recorregut per l’art català, majoritàriament procedent de les comarques gironines. Un passeig de prop de 1.000 anys d’art amb obres excepcionals des del romànic fins l’actualitat i en un entorn arquitectònic únic i carregat d’història, l’antic Palau Episcopal de la ciutat.

 

 

Les activitats del Museu

 

Serveis per famílies – md’A en família.

Consulteu a l’agenda del museu la oferta d’activitats per als més petits de la casa (6 a 12 anys). Hi trobareu tallers, jocs de pistes, visites dinamitzades a les exposicions temporals i un munt de propostes interessants per apropar-nos a l’art en família!

Itinerari de descoberta per a mainada. Els més petits de la casa disposen d’un ampli ventall de làmines temàtiques que els permetran recórrer el museu tot resseguint i descobrint detalls de les obres exposades. Gratuït.

Punts de descoberta. Diversos espais del museu permeten endinsar-se en els secrets i les curiositats de la creació artística. Hi podreu conèixer els procediments artístics de la pintura sobre taula, el procés del daurat, i el procés d’elaboració dels pigments. Gratuït.

Per molts anys! El museu ofereix serveis i espais per a organitzar festes d’aniversari per a nens i nenes de 3 a 12 anys: visita dinamitzada, taller d’art i cessió d’espais per a la celebració. Consulteu preus, calendari i possibilitats al web del museu.

Més informació: reserves.girona.acdpc@gencat.cat

 

Art-Acció, 2a jornada d’experimentació artística:

 • 30 de setembre de 2023, d’11 a 19 hores
 • Entrada i activitats gratuïtes

El Museu d’Art de Girona presenta la segona edició d’Art-Acció! 2a. Una Jornada d’experimentació artística que convida els visitants a expressar la mateixa creativitat, explorar procediments, tècniques i materials artístics des de la creativitat i l’exploració en primera persona.

Centrant-nos en un material, els participants de la jornada tenen l’oportunitat d’inspirar-se, experimentar i desplegar la seva imaginació, amb el suport i les indicacions dels mateixos artistes, i envoltats de les obres del museu. Tot i que l’objectiu principal no és simplement dominar els materials i les tècniques, aquestes serveixen com a eines que el md’A posa a disposició del visitant per fomentar la inspiració, el benestar i, en definitiva, la creativitat.

El teixit és un recurs versàtil que ofereix una gran gamma d’oportunitats creatives i que, com el fang, és un nexe amb les arrels del nostre passat. El teixit ha estat sempre una part essencial de la història de la humanitat, definint la nostra cultura i la nostra personalitat a través de les robes que vestim, les tendes que ens han protegit, les catifes que decoren les nostres llars, les banderes que hem fet onejar, o els tapissos i brodats que han capturat i preservat la nostra història. En definitiva, sense el teixit, la humanitat no seria l’entitat rica i diversa que coneixem avui en dia.

Amb les nostres mans teixirem, entrellaçarem i experimentarem les sensacions que produeix entre els nostres dits aquest material flexible i divers. La seva versatilitat ens permetrà expressar les nostres idees i emocions, així com descobrir les nostres capacitats artístiques. Durant la jornada, una desena d’artistes i mestres artesans compartiran la seva experiència amb tallers per a tots els públics i, al mateix temps, ens guiaran, a través de diverses tècniques artístiques, sobre com utilitzar aquest material que ens inspira, ens permet crear i ens ajuda a reinventar-nos.

Els tallers són ininterromputs i no cal fer inscripció. A mesura que les places del taller quedin desocupades, nous participants les podran ocupar.

La durada aproximada que es necessita per completar les propostes dels diferents tallers són d’entre 30 i 45 minuts.

Més informació: https://museuart.cat/art-accio-2a-jornada-dexperimentacio-artistica/

Consulteu el programa d’art acció 2023

 

 

Animàlia

 • Dissabte 7 d’octubre de 2023, a les 11:30 hores
 • Per a infants de 4 a 10 anys

Experimentem amb fang! Inspira’t en els animals que es troben al Museu per crear figuretes de fang. Deixa anar la teva creativitat, podràs decorar la teva criatura al teu gust. Et podràs emportar la teva obra d’art com a record!

Preu de l’activitat: Les activitats familiars són de pagament per als infants (4 €) i gratuïtes per al seu acompanyant (únicament una persona per infant).

Compra les entrades

 

Caçamosques a Girona!

 • 28 d’octubre de 2023 a les 11 i a les 13 hores
 • Adreçat a nens i nenes de 4 a 10 anys acompanyats d’una persona adulta
 • Lloc de trobada: Plaça de Sant Feliu, davant del Cul de la Lleona

Coneixeu la llegenda de les mosques de Sant Narcís? Poseu a prova els vostres coneixements i habilitats en aquest joc de pistes per Girona! Visitareu els tres grans monuments de la ciutat: la Basílica de Sant Feliu, la Catedral i el Museu d’Art de Girona tot cercant les mosques més ben amagades de la ciutat. Un cop les hàgiu caçat, tindreu un premi de valor incalculable. Les sabreu trobar totes?

Preu: 6 € per infant, adults acompanyants gratuït. Màxim un acompanyant per infant.

Venda d’entrades: entrades.museuart.cat

 

 

Escape Room al Museu d’Art de Girona

 • Dies a concretar
 • LLoc de trobada: Pl.Catalunya
 • Adreçada a: nois i noies de 8 a 13 anys acompanyats d’una persona adulta

museu d'art de Girona

A les sales del Museu d’Art de Girona s’hi amaga un cofre que fins ara mai ningú ha pogut obrir! La vostra missió és localitzar-lo i desxifrar la contrasenya per obrir-lo. Amb un mapa de la ciutat de Girona, haureu d’anar seguint les pistes i resoldre enigmes per tal d’aconseguir les cinc xifres del cadenat i poder obrir el cofre. Amb l’ajuda de la guia que us acompanyarà, fareu un recorregut pels carrers del Barri Vell de Girona per descobrir, a través de diversos indrets de la ciutat, cinc obres emblemàtiques de la col·lecció del Museu i els secrets que amaguen.

Lloc de trobada: Font de Pl. Catalunya

A cura de: Serveis Educatius del md’A

Preu de l’activitat: Les activitats familiars són de pagament per als infants (10 €) i gratuïtes per al seu acompanyant (únicament una persona per infant).

Venda d’entrades: entrades.museuart.cat

 

 

Art en primera persona – visita teatralitzada

 • Dies a concretar

Visita el Museu d’Art de Girona com mai ho has fet. Et convidem a un recorregut dramatitzat pel Museu d’Art de Girona guiat pels protagonistes de les seves obres.
Artistes, models i personatges diversos prenen vida per explicar-te històries amagades darrere les obres del Museu.

Gaudeix d’aquesta visita teatralitzada en què el nostre patrimoni és més viu que mai.

Preu de l’activitat: 6 €. Amics md’A: 4 €. Places limitades.

Compra les entrades

 

  

Pintem el mar

 • Dies a concretar
 • Per a infants de 4 a 10 anys acompanyats d’una persona adulta
 • Lloc: Museu d’Art de Girona, Pujada de la Catedral 12

A l’exposició temporal Costa Brava: la descoberta del paradís, els artistes ens proposen visions fantàstiques de paisatges marítims de la Costa Brava.

Inspirant-nos en les seves obres, ens imaginarem que som a la platja i pintarem el nostre paisatge ideal.

Pensarem què ens agrada fer quan som a la platja, què ens fa sentir el soroll del mar i amb qui volem compartir els dies de vacances per fer la nostra obra mestra igual que els artistes de l’exposició.

A càrrec de: Servei Educatiu del md’A

Preu: Les activitats familiars són de pagament per als infants (4 €) i gratuïtes per al seu acompanyant (únicament una persona per infant).

 

Georgina Gavardina i les històries del Museu

 • Dies a concretar
 • Per a infants de 6 a 10 anys acompanyats d’una persona adulta
 • Al Museu d’Art de Girona

La Georgina Gavardina és una de les millors investigadores d’històries del món. Recorre països buscant les històries més divertides i emocionants. Ja fa temps que visita les obres del Museu i busca en els llibres polsosos i gruixuts dels arxius els millors contes, però últimament n’està buscant de nous.

Viviu aquesta aventura amb la Georgina i deixeu-vos guiar per contes de cavallers, animals convertits en pedra i històries sobre petons amagats. Però sobretot: prepareu-vos per construir la vostra pròpia història!

Preu de l’activitat: Les activitats familiars són de pagament per als infants (4 €) i gratuïtes per al seu acompanyant (únicament una persona per infant).Escape room urbà: l’enigma del Museu

 

Retrats Brutals! Taller de màscares

Dies a concretar
Per a nens i nenes de 7 a 14 anys acompanyats d’una persona adulta
A la Sala-Taller del Museu d’Art de Girona

Atenció, atenció! Fem una crida a tots els nens i nenes més creatius i artístics.

En aquest taller de màscares posarem a prova la teva imaginació més boja per crear uns retrats originals amb les formes més irregulars possible.

No només confeccionaràs un rostre completament únic, sinó que també el pintaràs i decoraràs com tu vulguis. I no t’oblidis de posar-li un coll que li faci de suport!

Serà important per deixar-lo exposat en una de les sales del Museu, com si fossis un gran artista que exposa la seva obra. T’hi atreveixes?

 

MÉS INFORMACIÓ

data inici
30-09-2023
data fi
30-11--0001

lloc

Museu d'Art de Girona
Pujada de la Catedral, 12 - 17004 Girona

Comarca:

Gironès
Telèfon:
972 20 38 34
E-mail:
museuart_girona.cultura@gencat.cat
Web:
https://museuart.cat/

Més informació

Venda d'entrades

entrades.museuart.cat
 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.