TRENET DE LA VALL D’ARO, A CASTELL D’ARO

Circulació de minitrens

  • Diumenges d’11 a 13 hores

El Parc de l’estació acull el circuit de 700 metres de via per a màquines de 5 polzades, amb dos vies de càrrega i descàrrega de viatgers.


PUBLICITATTambé hi han 4 vies mortes per deixar-hi els vagons i les màquines quan no es facin servir o be per reparar-les i una plataforma giratòria per encarrilar les màquines quan vulguin accedir al circuit.

TRENET DE LA VALL D'ARO
Imatge cedida per l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro

En el circuit hi ha un pont que permet tenir dos trams de via diferents i fer el circuit més divertit per la mainada. Un tram travessa un estany l’ altre tram va per darrera de l’estany.

L’Associació El Trenet de la Vall d’Aro compta amb dues màquines de tren de 5 polzades amb els seus vagons per fer els viatges.

Furca Oberalp, és una rèplica d’una locomotora Suïssa que funciona amb bateries de 12 volts.

Màquina de vapor construïda artesanalment. No és la rèplica de cap màquina. Aquesta màquina funciona igual que funcionava la grossa, amb carbó mineral “Antracita”.

Cada diumenge d’11 a 13 hores, el circuit ferroviari de Castell d’Aro està obert al públic per l’esbarjo de petits i grans.

Els viatges són gratuïts, ja que l’Associació del Trenet de la Vall d’Aro és una associació sense ànim de lucre.

Hi ha 18 vagons perquè els viatgers puguin gaudir d’un agradable i divertit viatge.

Dins el parc, hi ha restaurada òpticament la màquina Nº 5, coneguda com el “Feliuet o el Carrilet” que era la màquina que feia el trajecte de Sant Feliu de Guíxols – Girona. La màquina Nº 5 va ser la que va fer el darrer viatge a l’any 1969.

➡ Mira la guia que hem preparat a Sortir amb nens on trobaràs els millors trenets per anar amb nens! Trenets per nens AQUÍ

MÉS INFORMACIÓ

Trenet de la Vall d'Aro

Parc de l’Estació s/n Castell d'Aro

Comarca:

Baix Empordà
Latitud i Longitud:
41.8137610, 3.0310580

Més informació

El trenet de la Vall d'Aro es troba a Castell d’Aro, al “Parc de l’estació s/n”, on estava situada l’antiga estació del ferrocarril que feia el trajecte Sant Feliu de Guíxols – Girona.

Imatge cedida per l'Oficina de Turisme de Platja d'Aro

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.