MUSEU INTERNACIONAL DELS TITELLES DE CATALUNYA (MIT)

Voleu conèixer com són el titelles que hi ha a Catalunya i a la resta del món?

 • Dies 1, 2, 8 i 9 de juny de 2024
 • Dies 6, 7, 13 i 14 de juliol de 2024
 • Dies 1, 7 i 8 de setembre de 2024
 • Dies, 5, 6, 12 i 13 d’octubre de 2024
 • Dies 2, 3, 9 i 10 de novembre de 2024
 • Dies 1, 7 i 8 de desembre de 2024
 • Entrada gratuïta fins als 18 mesos.

Sens dubte, el Museu Internacional dels Titelles de Catalunya és l’espai ideal on els més petits aprendran sobre els titelles i les seves tècniques de manipulació i tindran l’oportunitat de ser titellaires per un dia, experimentar i ser curiosos i creatius.

MUSEU INTERNACIONAL DELS TITELLES DE CATALUNYA

Podreu veure titelles del món dels segles XVIII al XXI, titelles de les companyies catalanes, titelles utilitzats en teràpia i educació i titelles dels espectacles guardonats de la Companyia Teia Moner.

La visita al MIT és màgica pels més petits. La mateixa Teia Moner els dóna la benvinguda amb un titella que és molt dormilega i a partir d’aquí comença una visita guiada i comentada amb tota mena d’explicacions sobre els titelles, les diferents tècniques emprades,  les històries que s’amaguen darrere els titelles i les anècdotes dels titellaires que els han donat vida.

MUSEU INTERNACIONAL DELS TITELLES DE CATALUNYA

Sota el lema: “Un museu, mil històries“, el museu explica històries de cadascun dels titelles, ensenya i crea un espai participatiu on destaca la passió pels titelles i on es fa una visita totalment personalitzada i dedicada als visitants. Un espai de visita obligada per a grans i petits.

MUSEU INTERNACIONAL DELS TITELLES DE CATALUNYA

Hi ha titelles que daten de l’any 1800 fins a l’actualitat i durant la visita coneixereu els titelles de diferents països i a través d’ells i de les tècniques utilitzades coneixereu la vida, la cultura, la història i els costums d’aquests països. Hi ha peces úniques com és el cas del guinyol de Laurent Mourguet, ombres xineses que daten de l’any 1800, i material de l’espectacle del Quixot de la inauguració de l’Expo de Sevilla.

MUSEU INTERNACIONAL DELS TITELLES DE CATALUNYA

Hi ha espais sorprenents, titelles que amaguen sorpreses, espais interactius i també una zona lúdica exterior on els més petits podran fer el que més els agrada: jugar, tocar, manipular titelles… I durant les visites familiars, podreu gaudir d’un espectacle de màgia i titelles.

MUSEU INTERNACIONAL DELS TITELLES DE CATALUNYA

 

Una sortida única a Catalunya per treballar els valors, la creativitat i les emocions amb la família i els amics, mitjançant els titelles, l’art i la natura. Un museu pioner per divulgar, preservar i donar a conèixer els titelles de tot el món.

 

A la visita passareu per diferents sales i a cada sala veureu els titelles agrupats per modalitat i tècnica: titelles de guant, titelles de dit, titelles de fil, titelles de tija, Muppets, titelles de taula i els bunraku, titelles portats, autòmats, la silueta, titelles objectuals, els titelles de guant català i altres titelles com el teatre d’ombres o les ombres xineses.

MUSEU INTERNACIONAL DELS TITELLES DE CATALUNYA

Una part important del museu es dedica als titelles que han utilitzat psicòlegs, terapeutes i pedagogs per fer teràpia i educació i treballar amb els infants els aprenentatges, les emocions, les malalties i la salut mental.

No hi ha pressa, podem mirar, observar, preguntar… La passió de Teia Moner  (dona polifacètica i referent en el teatre de titelles a Catalunya)  es veu reflectida en cada racó del Museu. Aquest màgic espai que aglutina titelles de tot el món ha estat un somni que ha perseguit al llarg de més de 14 anys i que s’ha fet realitat en aquest espai on conflueixen totes les disciplines de les arts escèniques, visuals i plàstiques des de la tradició a l’avantguarda.

MUSEU INTERNACIONAL DELS TITELLES DE CATALUNYA

La col·lecció del Museu Internacional de Titelles de Catalunya acull més de 800 titelles d’arreu del món (entre elles els titelles dels espectacles de la Companyia Teia Moner que han estat premiats i on trobem al famós Tomàtic) i aquesta xifra augmenta per la voluntat de molts titellaires que volen cedir la seva obra. No tots estan exposats, però sí que hi ha la voluntat que es vagin mostrant tots ells.

MUSEU INTERNACIONAL DELS TITELLES DE CATALUNYA

El MIT es troba ubicat a la Masia de Can Falguera que data del segle XIV i la població que l’acull: Palau-solità i Plegamans ha d’estar orgullosa de tenir un museu de projecció internacional que conserva el patrimoni del país i la memòria històrica del món dels titelles.

MUSEU INTERNACIONAL DELS TITELLES DE CATALUNYA

Al voltant de la masia hi ha un espai natural on els nens i nenes podran jugar, esmorzar, prendre el sol o escoltar els ocellets i jugar en un espai amb gronxadors.

 

El Museu Internacional de Titelles de Catalunya també acull visites escolars on es fa la visita, es gaudeix d’un espectacle de màgia i un taller on podran fer un titella i emportar-se’l a casa. Només es reserva el matí per a una única escola per visita perquè la visita sigui més personalitzada i es conservi el “tempus” dels infants.

 

Preus per a famílies:

 • Entrada general: 10 euros.
 • Discapacitats, persones a l’atur, jubilats i mestres amb acreditació vigent: 9 euros.
 • Infants: 8 euros.
 • Entrada gratuïta fins als 18 mesos.

El museu obre uns dies concrets > mira els dies i horaris AQUÍ

Compra les entrades AQUÍ

 MÉS INFORMACIÓ

data inici
01-06-2024
data fi
09-06-2024

lloc

MIT, Museu Internacional dels Titelles a Catalunya
C/ Can Mas, 1-3 (Can Falguera ) - 08184 Palau-solità i Plegamans

Comarca:

Vallès Occidental
Web:
https://cutt.ly/newR6VJC

Més informació

 
 • El museu obre uns dies concrets > mira els dies i horaris AQUÍ

 • Compra les entrades AQUÍ


 

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.