12 MANUALITATS CREATIVES PER FER AMB NENS I NENES

Manualidades creativas

Manualitats creatives per fer i aprendre amb nens i nenes

Les manualitats creatives reben aquest nom perquè precisament són diferents pels materials que utilitzen. I els seus avantatges no només són diversió i passar l’estona, perquè gràcies als diferents materials i textures que fan servir, els nens i nenes poden gaudir fent-les i, després, aprenent les diferents sensacions que ajudin a la psicomotricitat infantil. Aquí us deixem un llistat de les diferents manualitats creatives per treballar.

Manualitats creatives

 

Fem un cuadre amb sorra

Aquest kit de manualitats permet passar-ho d’allò més bé creant composicions amb un material totalment natural i que sol agradar molt als més petits; la sorra! A més a més, podem tocar, escollir formes i decorar com vulguem.

Manualitats creatives 

Quadres per metal·litzar

Les pintures metal·litzades solen cridar l’atenció dels nens i nenes pels seus intensos colors i per la seva brillantor. I, en aquest cas, el repte consisteix a resseguir les línies d’un quadre i pintar-ho amb aquests colors especials. Una bona estona que donarà com a fruit un bonic quadre per l’habitació.


 

Fem mosaics

Els mosaics no són més que petites peces de diferents colors que, unides, formen el dibuix que nosaltres vulguem. En aquest cas, treballem dues coses molt importants en els petits; la imaginació i la psicomotricitat de les mans! Perquè fa falta molta paciència i experiència per formar un bonic dibuix.

 

Aprenem a utilitzar les tisores

Però si el que volem com a pares és començar a treballar manualitats des del principi, hem de començar per les tisores! En aquest cas, el repte és anar resseguint les línies per tal de formar diferents formes i figures amb les quals poder jugar després.

 

Fem un quadre amb purpurina

La purpurina és i serà sempre la reina de totes les manualitats preferides dels nens i les nenes, i no és pas estrany, ja que permet milers de combinacions amb colors vius que permeten decorar totes les parts del dibuix; la roba, els pentinats o fins i tot la cara.

 

Pintem un quadre

Pot semblar fàcil i senzill, però no ho és tant! Pintar un quadre també permet als petits combinar colors de tota mena i aprendre d’aquestes barreges. També podem utilitzar de diferents maneres les pintures per crear més textures.

 

Spa Lab

I si als nens i nenes els agrada les llargues dutxes, també podem jugar i crear amb ells dibuixos i formes amb les sals de bany. Una manera diferent de crear art i relaxar-se alhora.

 

Purpurina i metal·litzat

Si la purpurina és la favorita de nens i nenes, la purpurina metal·litzada com a forma de retolador és encara millor. En aquest cas, els petits de casa poden aprendre a pintar i no sortir-se de les línies amb un bon material i sempre intentant mantenir una bona psicomotricitat a les mans.

 

Plantillas Kawaïland

Les plantilles també són una bona manera d’introduir els nens i nenes al dibuix. Amb aquestes plantilles ells i elles només han de resseguir els espais en blanc i pintar com més els hi agradi; purpurina, aquarel·les, pintures o retoladors.

 

Joc educatiu – Seguim les línies

Els llibres educatius també van bé per començar dibuixos i manualitats amb els més petits. Els llibres estan plens d’imaginació i els nens poden participar-hi i fer-hi la seva. Ressegueixen línies amb diferents colors i fent les formes que més els hi agradi.

Manualitats creatives

 

Làmines per rascar

Una forma diferent de pintar dibuixos! Treballem amb una textura diferent i sobretot amb un altre mètode; rasquem les làmines per fer el nostre dibuix particular. I el resultat és molt bonic!

Manualitats creatives

 

Fem collarets

Decorem, pintem i treballem amb múltiples materials. I així també alimentem la imaginació dels nostres fills i filles. Que puguin escollir la millor forma de decorar tots els dibuixos amb els materials que utilitzen per fer collarets. I el millor de tot, és que després aquests petits dibuixos seran collarets.
➡ Mira tots els jocs de puzles per fer amb nens i nenes AQUÍ

juegos de puzles para hacer con niños y niñas

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.