PLASTILINA PER JUGAR AMB NENS I NENES

plastilina para jugar con niños y niñas

Jocs de plastilina per jugar amb nens i nenes

La plastilina sol ser un dels primers materials que els nens i nenes utilitzen per jugar i construir les seves primeres formes. El fet de ser mal·leable, tova i de colors que criden l’atenció, fa que els més petits vulguin jugar-hi. Us expliquem per què els jocs de plastilina per jugar amb nens i nenes són una bona opció per a començar amb les manualitats.

plastilina per jugar amb nens i nenes

 

Avantatges i beneficis de jugar amb plastelina

Jugar amb plastilina des de ben petits té una sèrie d’avantatges i beneficis, sobretot pels nens i nenes. El primer de tots és que és un material ben fàcil de manipular i a més a més existeixen moltes varietats, tant de colors com de duresa, ideal tant per nadons com pels nens i nenes una mica més grans.

El fet de ser tan manipulable fa que es puguin construir un munt de formes que els nens poden explorar, i això incentiva la imaginació! A més a més, també afavoreix una bona psicomotricitat i bon treball de les mans i els dits.

La plastilina també permet jocs per construir diferents formes; menjar, cases, personatges… Tot s’hi val! 

10 jocs de plastilina per jugar amb els petits

Plastilina de 15 colors

Si volem cridar l’atenció dels nens i nenes per jugar a la plastilina, el millor és apostar per molts colors diferents. Així, podran treballar moltes més figures i formes.

 

Plastilina per cuinar

I si juguem a cuinar? Però sense menjar! Aquests tipus de jocs ajuden a millorar la psicomotricitat i els treballs manuals. Agafem un menjar com a base, i l’intentem imitar com més semblant millor.

 

Plastilina per fer pasta

Un exercici perfecte per saber com es fa la pasta fresca, i combinant-lo amb les salses que més ens agraden. De tomàquet, bolonyesa, vegetal, carbonara… Combinem colors i presentem el millor plat.

 

Plastilina de perruqueria

Pels nens i nenes que somien amb ser perruquers i perruqueres, poden practicar! I a més a més també poden escollir el color dels cabells de cada persona. Cabell més curt, més llarg, una trena o una llarga barba.

 

Plastilina amb animals

La plastilina i la seva facilitat per fer formes també ajuda a aprendre diferents àmbits com els animals. Amb plantilles i molts colors diferents es poden formar tota mena d’animalons i aprendre millor les seves parts.

 

Plastilina de la patrulla canina

A qui no li agrada la Patrulla canina? Doncs els podem crear nosaltres mateixos amb plastilina, i a més a més amb els colors que representen a cada personatge.

 

Plastilina per aprendre emocions

Les classes que ens ensenyen el cos i el comportament també es poden fer amb plastilina, i nosaltres mateixos hi podem participar activament! Escollim l’emoció que vulguem i hi associem un objecte que ho causi. Formem i aprenem.

 

Plastilina per aprendre els números

Les matemàtiques no només és cosa de llibreta i boli o llapis, la plastilina també hi pot ajudar. No només formant números, sinó fent les formes que haurem de restar, sumar, dividir o multiplicar.

 

 

Plastilina per crear formes bojes

I juguem de forma ben boja! Perquè el millor de la plastilina és que en haver-hi tants colors es poden barrejar, sempre amb molta cura, i formar objectes i colors ben diferents. Un exercici que estimula la imaginació dels petits.
➡  Mira com treballar les diferents textures amb els nens i nenes AQUÍ

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.