APRENEM LES HORES

Si fem nosaltres el rellotge… Les hores són més fàcils d’aprendre!

Aprendre com funciona un rellotge (les hores, els minuts, l’agulla gran, la petita…) és molt més divertit i amè si prèviament els nostres fills i filles han fet ells mateixos el rellotge.

Mica en mica, mentre avancem amb la manualitat, anirem descobrint les diferents parts que després ens serviran per saber quina hora és.

Agafem una cartolina i hi dibuixem una circumferència, resseguint la forma d’un element rodó (un plat, per exemple). Ja tindrem l’esfera del rellotge.
Amb la cartolina de l’altre color, fem 4 petites circumferències on hi escriurem al mig 4 números: el 3, el 6, el 9 i el 12.

Retallem aquestes circumferències petites i les enganxem a la gran, on correspon en lloc de les 3, les 6, les 9 i les 12 hores. Entre cada un dels números que hem enganxat hi marquem les hores intermitges (podem fer ratlletes o bé escriure els números).

Dibuixem dues fletxes, una més gran i una altra més petita, que ens serviran d’agulla gran i agulla petita.

  

Marquem el centre de la circumferència i hi clavem les agulles: amb la xinxeta, travessem les dues agulles per l’extrem inferior i després l’esfera del nostre rellotge,

Perquè ens quedi subjecte, acabem clavant la xinxeta en un tros de tap de suro que prèviament haurem tallat (d’aquesta manera la xinxeta quedarà fixa i evitarem fer-nos mal amb la punta).

 
MÉS INFORMACIÓ

Més informació

Què necessitem?

  • Cartolina, de dos colors diferents
  • Pega
  • Tisores
  • Alguna cosa en forma rodona (un plat, per exemple)
  • 1 xinxeta
  • 1 tap de suro de vi o cava
  • I ja tindrem un rellotge on podem moure les agulles en funció de la hora que vulguem que sigui... I a practicar!
Quina hora és?

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.