FIRA DE TEATRE DE TITELLES DE LLEIDA 2023

34a Fira de Teatre de Titelles de Lleida.

Dies 5, 6 i 7 de maig de 2023

Lleida acull la Fira de teatre de Titelles.

Durant la Fira de teatre de Titelles de LLeida, els titelles inundaran els carrer, places i teatres de la ciutat amb un ampli ventall d’espectacles que inclouran des de propostes tradicionals fins les més innovadores; espectacles de sala i de carrer; per a totes les franges d’edat, amb prop d’un centenar d’actuacions que es realitzaran en diferents espais.

Les companyies porten les seves maletes plenes, d’objectes, titelles, teatrets, escenografies, màgia… per explicar-nos històries increïbles, històries tradicionals que perduren de generació en generació, d’altres que ens parlen de temps futurs i que ens faran volar la imaginació.

Alguns dels espectacles de la Fira de Titelles de Lleida

De les companyies catalanes presents a la Fira una serà la barcelonina Cia. eLe, que ens presentarà la seva proposta familiar L’Extraordinària, un espectacle de titelles de fil que reivindica les persones grans. L’Extraordinària, no és una residència d’avis a l’ús, doncs darrera les seves parets amaga una realitat fora del comú, on hi conviuen persones molt diverses que han trobat un indret on ser tal com són i en el que ser persones grans no vol dir resignar-se, deixar enrere que són i han estat i molt menys encaixar amb una imatge preestablerta.

Pel que fa a l’assistència de companyies de la resta de comunitats, la madrilenya Cía. M.A.R,  presentarà el seu primer curtmetratge de teatre d’objectes sota el nom de Precuela. Ens parla sobre el tancament i l’absència que s’instauren darrera d’un confinament, quan el món es fa més petit i cada racó de la casa és un refugi. Quan com en la infància, juguem a crear micro-mons, realitats que ens permeten imaginar el fora i ens convertim en arquitectes de la nostra fantasia, en jutges amb les nostres pròpies lleis i en habitants d’un món propi.

La companyia balear Cia. Manipulats,  presentarà Trot. Un espectacle familiar que a cavall entre la realitat i la fantasia, ens presenta un passatge visual, poètic i salvatge al voltant de la relació home-animal.

A la franja juvenil, trobarem The Erlking de la companyia alemanya Puppet Theatre Zwickau. Un espectacle de realitat virtual, inspirat en el poema de Johann Wolfgang von Goethe. Amb ulleres de realitat virtual, el públic estarà en mig d’aquesta emotiva lluita contra el temps, i podrà sentir de ben a prop la història amb tota la seva intensitat i desesperació. Cada espectador, mirant al voltant virtual, viurà la història a la seva manera i fins i tot, podrà escapar del Rei dels Elfs.

Des d’Itàlia i per als més petits Coppelia Theatre, arriba amb Trucioli. Una proposta poètica nocturna en la que somnis i visions evoquen una de les majors obres mestres de Varo, La creación de los pájaros, de 1956. Una història sense paraules, acompanyada de música original, que porta a l’espectador a les portes d’un món ambigu. Els protagonistes d’aquest univers són essers híbrids, meitat mussol i meitat artista, criatures màgiques i misterioses, el sorgiment de l’invisible. Tot és transició, passatge, vol. Tot és moviment. Esmoladores màgiques, dibuixos vius, alambins que destil·len colors, arbres com a parets, són sols alguns elements que formen part d’una escenografia misteriosa i onírica. Les imatges i els sons provoquen vacil·lacions i moviments inusuals, les llums i les ombres revelen formes i materials desconeguts.

Consulta tota la informació AQUÍ

 MÉS INFORMACIÓ

data inici
05-05-2023
data fi
07-05-2023

lloc

Lleida (Segrià)

Més informació

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.