BARCELONA BOSC URBÀ

El Parc d’aventures de Barcelona

 • Obert dissabtes, diumenges, festius i cada dia en períodes de vacances escolars
 • Tancat el 25 i 26 de desembre i 1 de gener.

El Barcelona Bosc Urbà és el primer i únic parc d’aventures en alçada de Barcelona.
Renovat el 2021, està ubicat al Bosc de Columnes de la plaça del Fòrum i ofereix més de 30 atraccions d’aventura per a tota la família.

bosc urbà

Hi trobareu 2 circuits d’aventura amb diferents nivells (familiar o esportiu) i la novetat del  Jumping en alçada, voleu descobrir-les?

Circuit familiar

Per a infants a partir d’1,30 m d’alçada.

bosc urbà

Us ho passareu d’allò més bé enfilant-vos a les 15 atraccions de nivell mitjà-baix entre les quals trobareu tirolines, ponts, túnels, escales i xarxes, pensades per a la diversió dels petits-grans aventurers!

Més informació: AQUÍ

 

Circuit esportiu

A partir d’11 anys i 1,40 m d’alçada.

Gaudireu de la diversió més bèstia lliscant per les seves tirolines, slacklines, skate aeri i laberints pensats per als amants de les emocions fortes.

Més informació: AQUÍ

 

Jumping en alçada

A partir de 5 anys (els menors de 8 anys han d’anar acompanyats d’un adult que també faci l’activitat).

L’atracció consta de 2 grans habitacles tancats, fets de xarxes elàstiques, on jugar i saltar tenint la mateixa sensació que a un llit elàstic, però a 5 metres d’alçada! En ser habitacles tancats, no es requereix subjecció i sempre hi ha un monitor/a en la zona, per supervisar i dinamitzar l’activitat.

Més informació: AQUÍ

 

I per gaudir de l’aventura amb total seguretat, a l’inici dels circuits i en les atraccions que ho requereixen, els monitors/es del parc fan una explicació de seguretat prèvia adaptada a l’edat dels i de les participants. El parc compta també amb el nou sistema de seguretat CLIC-IT®, que disposa de dos connectors que estan sincronitzats, de manera que en obrir un connector es bloqueja l’altre. Aquesta tecnologia planteja un nivell addicional de seguretat evitant així el risc de despreniment accidental del cable de seguretat.

 

Zona de restauració

I si tanta aventura us ha obert la gana, podreu fer un mos ben original i deliciós a la Food Truck del Bosc, on podreu gaudir d’opcions gastronòmiques per a tota la família: snacks, tapes, creps i menús especials en un ambient relaxat a l’aire lliure.

 

Festes d’aniversari

Si vols que la teva festa sigui una aventura per recordar, convida-hi als teus amics/gues. A més de passar-ho molt bé, podreu esmorzar, berenar i bufar-hi les espelmes! També hi ha packs d’aniversari que inclouen servei de ludoteca, on un monitor dinamitza jocs per als infants mentre els adults es relaxen a la zona de restauració.

Més informació: AQUÍ

Al Barcelona Bosc Urbà, diversió d’alçada per a tota la família!

 

 ACTIVITATS FAMILIARS AL CENTRE DE RECUPERACIÓ D’ANIMALS MARINS, A EL PRAT DE LLOBREGAT

Activitats familiars al CRAM! Al centre de recuperació d’Animals Marins

A El Prat de Llobregat

El CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins) apropa la seva tasca de conservació i sensibilització del medi marí, a través d’una activitats participatives i divertides adreçades a tots els ciutadans!


PUBLICITATVisitareu les instal·lacions del CRAM, us ensenyarem les exposicions que tenim, coneixereu la tasca de conservació del medi marí que realitzem i com podeu ajudar-hi vosaltres, i podreu veure alguns dels pacients que s’estan recuperant.

➡ Visites guiades tots els caps de setmana i festius de l’any.

 

Visites guiades

 • La visita guiada es pot realitzar tots els caps de setmana i festius de l’any a les 10 i a les 12 hores
 • Durant el mes d’agost i durant les vacances de Nadal es fan visites guiades cada dia a les 10 i a les 12 hores, a excepció dels dies 25 i 26 de desembre i l’1 i 6 de gener que el centre romandrà tancat.
 • Per a famílies amb infants a partir de 5 anys

sortir-amb-nens-al-baix-llobregat-cram

Visitareu les instal·lacions del CRAM, us ensenyarem les exposicions que tenim, coneixereu la tasca de conservació del medi marí que realitzem i com podeu ajudar-hi vosaltres, i podreu veure alguns dels pacients que s’estan recuperant.

 

La Floreta al CRAM

 • Desembre: dissabte 18, dijous 23 (especial Caga Tió), divendres 24 (especial Caga Tió), divendres 31
 • Gener 2022: diumenge 2, diumenge 9, dissabte 29
Per a infants de 3 a 5 anys

Coneixeu a la Floreta?

sortir-amb-nens-al-baix-llobregat-cram

És una tortuga babaua que viu al CRAM. Vol explicar-vos la seva història i tot el que passa al mar perquè l’ajudeu a que tots els animals visquin millor.

CENTRE DE RECUPERACIÓ D'ANIMALS MARINS

A més, també podreu aprendre a rescatar una tortuga marina com ho fem al CRAM. Ah!, i us presentarà a les seves companyes (les tortugues que s’estan recuperant).

Durada: 1 hora i 15 mimuts

Més informació de la Floreta al CRAM

 

Descobreix el CRAM!

 •  Novembre: dissabte 27
 • Desembre: diumenge 5, dimecres 29
 • Gener 2022: divendres 7, diumenge 23
 • Per a infants de 6 a 12 años

sortir-amb-nens-al-baix-llobregat-cram

Descobrireu quins problemes té el mar, investigareu què passa amb els taurons, escoltareu les històries dels animals que s’estan recuperant, coneixereu molts dels racons del CRAM i entre tots decidirem què podem fer per conservar el nostre entorn.

sortir-amb-nens-al-baix-llobregat-cram

Durada: 1 hora i 30 minuts

Més informació: visita per descobrir el CRAM

Hem trobat un niu de tortugues!

 • Desembre: dissabte 4
 • Gener 2022: dissabte 22

A partir d’una situació real, la descoberta d’un rastre de tortuga marina a la platja, les famílies hauran de treballar conjuntament per saber quins passos seguir en aquest cas.

Tots els participants tindran un rol i una tasca a fer. Entre tots descobrirem la importància de la nostra actuació com a ciutadans i com estan les tortugues marines al mar Mediterrani.

Més informació sobre l’activitat Hem trobat un niu de tortugues AQUÍ

Salvem el dofí Ulisses!

 • Novembre: diumenge 21
 • Desembre: dilluns 6, diumenge 12, diumenge 28
 • Gener 2022: dimarts 4, diumenge 16
 • Per a infants de 3 a 5 anys

El dofí Ulisses és un dofí que viu al mar Mediterrani. Està malalt i ha perdut el seu grup… ens necessita!

Gràcies a l’ajuda de tota la família intentarem tornar el dofí Ulisses al mar, aprendrem com són els dofins, quins problemes tenen i què podem fer nosaltres per fer que el mar estigui millor!

A més a més, anirem a veure els animals que s’estan recuperant a les instal·lacions del CRAM.

Veniu a ajudar l’Ulisses?

Durada: 1 hora i 15 minuts

Més informació AQUÍ

 

Com es rescata una tortuga marina?

 • Desembre: dimarts 7, dijous 30
 • Gener 2022: dilluns 3, dissabte 15, diumenge 30
 • Per a famílies amb infants a partir de 5 anys

sortir-amb-nens-al-baix-llobregat-cram-activitats-familiars

Com podem ajudar les tortugues marines? Què s’ha de fer si en trobem una a la platja? Quins són els passos per rescatar-la i curar-la?

Tota la família participarà en el rescat d’una tortuga marina, des que la trobem fins que aconsegueix tornar al mar. Aprendrem com ajudar-la i què és el que realment podem fer si en trobem una.

Voleu convertir-vos en voluntaris i veterinaris del CRAM per un dia?

Durada: 2 hores

Més informació sobre el rescat d’una tortuga marina al CRAM

 

Simulacre de rescat d’un dofí

 • Novembre: dissabte 20
 • Desembre: dimecres 8
 • Gener 2022: dissabte 8
Per a infants a partir de 6 anys

Participareu en el simulacre del rescat d’un dofí de la mà dels nostres especialistes; així podreu conèixer com treballem en aquesta situació.

sortir-amb-nens-al-baix-llobregat-cram-activitats-familiars

Visitareu l’ambulància que tenim preparada per als rescats, coneixereu tots els elements veterinaris que utilitzem, les lliteres per als trasllats, les persones que hi participen i què hi fa cadascú.

sortir-amb-nens-al-baix-llobregat-cram-activitats-familiars

A més a més, fareu una visita guiada per conèixer algunes de les tortugues marines que s’estan recuperant a les nostres instal·lacions i descobrireu què podeu fer cadascú de vosaltres per la conservació del medi marí.

Durada: 3 hores

Més informació sobre el simulacre de rescat d’un dofí al CRAM

 

Taller de maualitats: Estampació de boses

 • Desembre: dilluns 27
 • Gener 2022: dimecres 5

El mar necessita la nostra ajuda!

En aquesta activitat descobrirem què passa al mar i quins animals necessiten que els ajudem perquè estan amenaçats.

Amb l’ajuda de tota la família, podreu estampar una bossa de roba amb siluetes d’animals que ajudem al CRAM! És un taller divertit on tots hi participareu, des dels més petits fins als més grans, i que us podeu endur a casa (o a la platja!) per recordar aquesta estada al CRAM tan especial!

A més, gaudireu d’una visita guiada per les instal·lacions del CRAM on podreu conèixer els animals que s’estan recuperant en aquest moment!

Més informació >> AQUÍ

Guardar

Guardar


PUBLICITATTallers per a grups, esplais i AMPAS

 • Dies a concretar

Com es fa el rescat d’una tortuga marina? I el d’un dofí? Quines són les principals problemàtiques que pateix el medi marí?

Per descobrir què li passa al mar i com s’actua des del CRAM per a la conservació del medi marí,  AulaCram organitza tallers per a grups organitzats, els caps de setmana.

Més informació per a la conservació del medi marí

MUSEU MOTO BASSELLA

Passió per les dues rodes

Veniu a Museu Moto Bassella. Viureu una experiència única, ideal per compartir amb els petits de la casa; us divertireu i aprendreu moltes curiositats sobre el món de la moto.

museu moto bassella

Joc de pistes

Els més petits podran resoldre un joc de pistes mentre visiten l’exposició o deixar volar la seva imaginació i creativitat personalitzant reproduccions d’algunes de les motos que formen part de la col·lecció.

museu moto bassella

Inclòs amb el preu de l’entrada.

Museu Moto Basella és un espai de referència i visita obligada per a tots els aficionats del món del motor. S’ha convertit en una parada obligatòria en la ruta cap Andorra.

És el primer museu de Catalunya i Espanya dedicat íntegrament a la història i la cultura de la moto.

museu moto bassella

El Museu Moto Basella proposa un recorregut des dels models més rudimentaris dels inicis de la motocicleta fins als nostres dies, a través d’una selecció de més de 190 motos de les principals marques nacionals i internacionals de totes les especialitats.

Cada una de les motocicletes que configuren la col·lecció, expliquen històries personals, curiositats, anècdotes, …

Amb 1000m2 d’exposició i motocicletes de tots els estils i èpoques, el museu convida a realitzar un viatge en el temps sobre dues rodes.

A més d’un àmbit dedicat al món de la competició, acull també petites mostres temporals que permeten conèixer detalls i anècdotes de determinats pilots, fabricants, marques, models, disciplines…

Actualment i fins al 31 de desembre de 2021 es pot visitar l’exposició temporal: “Montesa. 75 anys d’una aventura irrepetible”

Al centre del museu hi ha el taller on Mario Soler va reconstruir la majoria de les motocicletes que configuren actualment la col·lecció. Un espai molt singular que manté l’essència de tota la seva activitat, on el temps es va aturar fa més de 20 anys…

Més informació i horaris AQUÍ

 MUSEU DE CIÈNCIES NATURALS DE BARCELONA

Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al parc del Fòrum

Vine a l’exposició «Planeta Vida», i a l’exposició de «Bebés animals»

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, al parc del Fòrum, ocupa 9.000 m2 distribuïts en dues plantes amb modernes instal·lacions i serveis per a tots els públics que s’estructuren al voltant d’un immens vestíbul de lliure accés que és el punt de partida i d’arribada a tots els programes i serveis del Museu: l’exposició de referència «Planeta Vida», els espais per a exposicions temporals, la Mediateca, el Niu de Ciència per a infants de 0-6 anys, les aules, la sala d’actes, els tallers, la cafeteria, el restaurant i la botiga.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Bebès animals

 • De dimarts a dissabte de 10 a 19h
 • Diumenges i festius de 10 a 20h
 • Fins al 8 de maig de 2022

L’exposició submergeix els infants de 3 a 8 anys i les seves famílies en el món fascinant dels bebès animals, des que neixen fins que s’independitzen. L’objectiu de la mostra és iniciar els més petits en nocions senzilles de la biologia i el comportament animal i convidar-los a comparar-s’hi per prendre consciència del seu propi desenvolupament.

Amb una museografia de colors vius i amb materials acollidors, l’exposició es presenta com un terreny d’aventures amb nombrosos jocs corporals, sensorials i activitats multimèdia que conviden a tocar, sentir, imitar, observar, emocionar-se i meravellar-se amb les bebès animals.

Al llarg del recorregut, dividit  en sis etapes—Naixement, Amenaça i Protecció, Aprenentatge,  Funcions vitals, Desenvolupament i Autonomia— els infants i les seves famílies trobaran 75 espècimens naturalitzats, 9 activitats multimèdia, 30 audiovisuals ( imatge real i dibuixos animats) i 13 activitats educatives i divertides que els convidaran, per exemple, a fer-se un niu, a camuflar-se per defugir els predadors o a transportar ous a l’esquena com fa el pare gripau.

L’exposició, que ha estat testada i aprovada en el seu procés de disseny per infants de 3 a 8 anys, presenta dos nivells de lectura: imatges per als més petits i textos per als infants més grans i els adults que els acompanyen.

 

Exposició “Planeta Vida”

El nucli de l’exposició de referència «Planeta Vida», ‘La Terra avui’, ofereix al públic visitant una visió integradora de la natura i mostra més de 4.500 peces del fons patrimonial del Museu.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Els àmbits més amplis corresponen a roques i minerals, fòssils, plantes i animals però també s’inclouen espècimens de grups com els fongs i els microbis i també les algues.

Les plantes tenen un espai a l’exposició.

Els espècimens que estan a la vista no pretenen únicament ser mostra d’una col·lecció, sinó també explicar conceptes relacionats amb cada àmbit.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Aixó podreu tenir una visió de conjunt de la natura que integra totes les disciplines de les ciències naturals, amb els recursos interactius i audiovisuals més moderns.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Aquest espai ha permès mostrar tresors amagats en els àmbits de la mineralogia, la petrologia, la paleontologia, la zoologia i la botànica. És una exposició que se centra en el patrimoni natural de Catalunya i del seu entorn més immediat, la Mediterrània, però que també mostra materials significatius d’altres regions del planeta.

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona, ha estat el primer museu del món que mostra roques procedents de l’erupció del volcà submarí del Mar de les Calmas al sud de l’illa de El Hierro.

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Dins l’exposició de referència Planeta Vida s’ha destinat una taula-vitrina  a mostrar dues roques considerades ara mateix de les més joves del planeta.

Els tallers del Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Tallers familiars al Museu de Ciències Naturals de Barcelona

➡ Un Niu d’històries

Quins relats s’amaguen darrere dels materials naturals? Us proposem crear històries a partir de diversos elements del bosc. Deixem volar la imaginació?

Terrat Viu

Vine a descobrir un espai verd de vegetació adaptada a la proximitat del mar. Tornem a les arrels!?

 

 

MUSEU DE CERA DE BARCELONA

Vols veure el teu personatge preferit i fer-te una foto amb ell? Vine al Nou Museu de Cera!

 • Obert divendres, dissabtes i diumenges.

El Nou Museu de Cera es troba al carrer més emblemàtic de Barcelona: Les Rambles. Un projecte totalment renovat, tant en l’àmbit conceptual com de figures, on es combinen personatges emblemàtics i l’última tecnologia per a fer-te viure una experiència inoblidable.

museu de cera de barcelona

Personatges que han destacat al llarg de la història i que queden inmortalitzats al museu amb gran realisme.

museu de cera de barcelona

Aquest és un museu que fascina als més petits, pel misteri i la màgia, i per les sensacions que els provoca: por, riure, emoció o tendresa. Serà una visita que els impactarà i que recordaran per sempre.

museu de cera de barcelona

Un museu actual en el qual podem trobar 28 escenaris com La Casa de Paper, Star Wars o el Hall of Fame en els quals es troben més de 120 figures a escala real tant de personatges clàssics com Picasso o El Quixot com dels més actuals, com Rosalia o Billie Eilish.

museu de cera de barcelona

Mai saps què serà el següent que et trobis al Museu de Cera de Barcelona. Amb més de 200 figures representant diferents escenes històriques, la col·lecció del Museu de Cera de Barcelona abasta moltes àrees i temes.

museu de cera de barcelona

No t’oblidis de la nostra última parada, el Bosc de les fades, l’emblemàtic bar, ambientat en un bosc encantat, un autèntic oasi enmig de la ciutat.

🔎 Compra les entrades pel museu de cera AQUÍ

 

 
 

El bosc de les fades, al Museu de Cera

Quan acabis la visita al museu, visita El Bosc de les Fades, un cafè ambientat en un bosc ple de gnoms, fades i llums de colors.

El Bosc de les Fades és una atracció més del museu. És un espai màgic ple d’arbres molt especials i de diferents criatures. Cada racó, cada detall amaga un tresor i una història.

 ESTADES AMB NENS A MÓNNATURA PIRINEUS

Estades en família a MónNatura Pirineus

MónNatura Pirineus ofereix la possibilitat de viure experiències úniques. Estades per a famílies a MónNatura Pirineus per gaudir de la natura.

Estades amb nens a MónNatura Pirineus

Ubicat en el bonic paratge de les Valls d’Àneu, al Pallars Sobirà, el centre disposa d’unes instal·lacions úniques que ens permeten descobrir els atractius dels Pirineus.


PUBLICITAT 

Estada Puríssima 2021

Del 3 al 8 de desembre (6 dies/5 nits)

Per aquesta estada t’hem preparat activitats familiars per descobrir la màgia dels Pirineus. Observarem com s’alimenten els voltors, viurem una nit sota el majestuós cel de les Planes de Son i descobrirem les petjades que han deixat els animals.

Més informació AQUÍ

 

 

Estada de Nadal

Del 27 de desembre de 2021 a l’1 de gener de 2022 (6 dies/ 5 nits)

Hi haurà activitats per descobrir en família la mágia dels Pirineus. L’últim dia de l’any, farem la baixada de torxes, aprendrem a fer un iglú per protegir-nos del fred i descobrirem les constel·lacions que s’amaguen al cel d’hivern.  Et sorprendrà!

Més informació: Programa de Nadal

 

 

Al teu aire

Estada al teu aire. Monta’t la teva estada!

Sou repetidors i ja coneixeu les nostres activitats?… voleu gaudir del Pirineu pel vostre compte? MónNatura Pirineus us ofereix l’allotjament perfecte per gaudir del Pirineu sols, amb la vostre parella, amb familia o amb amics. Gaudireu de totes les nostres comoditats mentre coneixeu un dels indrets més ben conservats dels Pirineus.

Escolliu l’opció d’estada que millor s’adapti als vostres plans, sense patir si després heu de fer canvis quan ja estigueu al centre.

Tant al centre com a través dels nostres consells podreu organitzar-vos la vostre estada, fer rutes, gaudir de la natura, visitar el romànic de les Valls d’Àneu, als seus elements patrimonials, disfrutar de la gastronomia pallaresa… i, si us ve de gust, fer alguna de les nostres activitats habituals.

 

Viu el Pirineu

Estada Viu el Pirineu (2 dies/1 nit)

MónNatura Pirineus us ofereix un programa d’una nit especialment pensant pels caps de setmana i per aquells que no els importi fer Km per gaudir d’una experiència inoblidable.

Vine al Pallars a gaudir d’un dels millors cels de Catalunya i deixat seduir per la nostre activitat “Viatge per les Galàxies”.

Et passejarem per tot el firmament des del nostre planetari, t’ensenyarem a identificar les constel·lacions i a gaudir de cúmuls. nebul·loses i galàxies amb els nostres potents telescopis.

Al dia següent preparat per coneixer “de molt a prop” la fauna del Pirineu… els nostres educadors faran que linxs, genetes, cabirols, galls fers,… fins a onze espècies autòctones pirinenques se t’apropin per que poguis observar-les amb deteniment… i entre tant, t’anirem explicant com vieuen, que menjen, com es reprodueixen…

 

Viu la natura

Cap de setmana 3 dies/2 nits

MónNatura Pirineus us ofereix aquest programa de cap de setmana amb el que gaudireu d’una completa estada en un dels indrets més ben conservats dels Pirineus i en coneixereu els seus atractius naturals, socials i culturals.

Inclou l’allotjament i els àpats, des del sopar del primer dia fins l’esmorzar de l’últim, amb un complert programa d’activitats.

De la mà d’un tècnic visitareu el nostre Centre de Fauna, un espai integrat en el medi on coneixereu les espècies més representatives de la fauna salvatge dels Pirineus. Endinseu-vos també al planetari del centre on repassarem la mitologia i astronomia de les principals constel·lacions per posteriorment observar el cel nocturn del Pirineu al nostre observatori astronòmic. I si vols, gaudeix de l’entorn de Les Planes de Son través d’algun dels nostres itineraris de descoberta i d’interpretació del medi.

 SANT JORDI

23 d’abril

 • El dia dels enamorats a Catalunya

Sortir amb nens t’explica la tradició de Sant Jordi.

Sant Jordi és el patró de Catalunya i en aquesta diada se celebra el dia de la Rosa i el Llibre, per a molts catalans, el dia dels enamorats.

Tots els carrers i places dels pobles i ciutats catalanes s’omplen de parades de llibres i roses.

Tot i que no és un dia de festa laboral, la gent envaeix els carrers per passejar i viure aquesta jornada tan tradicional.

La tradició de regalar roses prové de l’Edat Mitjana. Al palau de la Generalitat s’obsequiava amb una rosa a les dones que assistien a missa a la capella de sant Jordi.

La rosa vermella, símbol de la passió, i l’espiga que l’acompanya, símbol de fertilitat, fa que sigui el millor obsequi per a la enamorada, però actualment també es regala a altres éssers estimats. Per altra banda, el 23 d’abril és el Dia Mundial del Llibre.

Així doncs, a Catalunya, aquesta jornada esdevé el dia dels enamorats on els homes regalen una rosa a les seves parelles i les dones un llibre.

LA LLEGENDA DE SANT JORDI

Diu la llegenda que per les terres de Montblanc hi vivia un Drac ferotge que tenia aterrida a tota la població de la comarca.


PUBLICITATCORS DE XOCOLATA

Galetes en forma de cor

Des de Sortir amb nens us expliquem la recepta de les galetes de xocolata. I aquesta vegada hem volgut fer una forma de cor i una presentació més romàntica.

Si teniu tots els ingredients preparats: Comencem!

.

Ingredients

 • 125 grams de mantega
 • 125 grams de xocolata
 • 125 grams de sucre
 • 1 ou
 • 200 grams de farina
 • 1 cullerada de llevat


.

Desfeu la mantega i deixeu que es refredi. Afegiu el sucre i l’ou i remeneu fins que obtingueu una pasta. Aleshores hi afegiu la farina que prèviament haureu mesclat amb el llevat i la xocolata ratllada.

Haureu d’anar treballant la massa. La millor manera de fer-ho és amb les manes. Quan veieu que ja teniu la massa lligada (us haurà quedat fosca per la xocolata), pre escalfeu el forn a 200 graus i comenceu a donar forma a la massa.

Podeu utilitzar qualsevol motlle, de la mida que vulgueu.

Baixeu la temperatura del forn a 180 graus i poseu les galetes durants uns 10 minuts.

Aneu-les vigilant, ja que si feu cors petits les haureu de tenir menys estona al forn.

Quan més petit sigui el motllo, més galetes us sortiran.

Feu-les amb els vostres fills i regaleu galetes pel dia dels enamorats (amb forma de cor) o qualsevol altre dia de l’any amb les formes que vulgueu.

Si poseu les galetes en un pot hermètic les podreu conservar durant molts dies.

Galetes cruixents per esmorzar o berenar o fins i tot com a complement a unes postres o per acompanyar el te o el cafè!

 EL JARDÍ DELS OCELLS, A OLÈRDOLA

Gaudeix d’un parc enjardinat on podràs descobrir ocells de tot el món

El Jardí dels Ocells es troba a Olèrdola, a prop de Vilafranca del Penedès on trobaràs una experiència espectacular!

Hi trobareu una gran col·lecció d’aus exòtiques provinents d’arreu del món com Africa, Asia i Australia!

jardí dels ocells

Es troba en un ambient tranquil i enjardinat, envoltat de 3 parcs naturals, on el més joves de la família estaran encantats amb els conillets, rucs i altres animals, i el més grans podran trobar diversos figures d’animals amagats al volta de senders ambientats.
El Jardí dels Ocells és un lloc excel·lent per passar un dia agradable en família

 

Què trobaràs al parc?

Es poden veure ocells d’Àfrica, com les impressionants Vídues amb les seves cues llargues.

jardí dels ocells

D’Austràlia arriben els ocells més colorits: Qui no adora els Periquitos amb les seves mirades captivadores?

jardí dels ocells

O bé els ocells que sonen i semblen del temps Juràssic com la parella de Turac Cresta vermell!

jardí dels ocells

A més, qui no es queda enlluernat pels colors impactants del Diamant de Gould?

jardí dels ocells

Enmig dels ocells també trobaràs Estanys que atreuen la fauna natural; tal com els insectes, libèl·lules i fins a les serps!

jardí dels ocells

És un espai molt divertit! Pels que prefereixen pèl a plomes, hi ha els conills nans més bonics del planeta i com li agrada que li donis herba natural per menjar.

 

Activitats extra

 

Aventura Entre els Arbres

Si t’agraden les aventures has de provar “L’Aventura Entre els Arbres”, al bosc!
Aquí hi trobaràs, si et fitxes bé, tota mena d’animals del bosc, esperant saludar-te.
Hi ha guineus, cérvols, mussols, i més; tots molt amables i quiets.

Experiència amb rucs al Jardí dels ocells

Podràs donar menjar a l’ Olivia i la Sombra. Els encanten les pomes i les pastanagues. Pots aduirir per 1 euro, menjar per a ell/a.

Mini safari golf

Jugant en aquest mini golf, orientat a les famílies, podreu conèixer i veure molts animals de la selva que actualment estan en perill d’extinció!

 

Noves zones dins el parc

Zona d’abelles

Per ajudar a atreure les abelles inofensives, ara trobareu la nova “Zona de les Abelles”.
Aquí trobareu quines flors podeu posar al vostre jardí per ajudar a un dels animals més importants de la natura, l’Abella!

jardí dels ocells

 

Àrea de les papallones

De la mateixa manera que amb la “Zona de les Abelles”, aprendràs quines flors pots tenir al jardí per gaudir de la bellesa de les acolorides papallones i gaudiràs d’un mini joc de “veig-veig”!

Zona dels ratpenats

Sabeu quin és el ratpenat més gran del món?
I el més petit?
Us puc assegurar, no us resultarà difícil veure-ho!

 

Zona de pícnic

I si et vols quedar a menjar, hi trobaràs una àmplia zona de pícnic, tot a l’ombra!
L’AERI DE MONTSERRAT

Puja a la muntanya de Montserrat en només 5 minuts

L’Aeri de Montserrat és una manera diferent i divertida de pujar a la muntanya de Montserrat i, pel nens, el  trajecte fins i tot es converteix en una aventura!

aeri de montserrat

Es tracta del mitjà de transport més segur i ràpid per arribar fins al Monestir de Montserrat i el seu trajecte, que tan sols dura uns 5 minuts aproximadament, permet gaudir d’un paisatge privilegiat tot tenint la sensació d’estar volant.
L’aeri, que es va inaugurar l’any 1930, té dues cabines amb una capacitat de +/- 35 persones cada una. Fa un recorregut de 1.350 metres, a una velocitat mitjana de 5 metres per segon.

aeri de montserrat

Des del peu de carretera de l’eix del Llobregat C-55 (just des de l’estació Montserrat-Aeri de la línia Barcelona-Manresa dels FGC), puja fins arribar a la zona del Monestir de Montserrat, punt de partida per a fer la visita a aquest recinte o bé per a iniciar un plegat d’excursions i passejades per la muntanya, o també per agafar algun dels Funiculars que parteixen d’aquest punt d’arribada de l’Aeri).

aeri de montserrat

Convé arribar aviat per tal de poder pujar quan abans millor i gaudir de totes les possibilitats que la muntanya de Montserrat ens ofereix, i també per evitar cues i aglomeracions a l’hora de pujar.

➡️ Compra les entrades per l’Aeri AQUÍCENTRE D’EDUCACIÓ AMBIENTAL A CAN COLL, A COLLSEROLA

Per conèixer els animals de granja

La Masia de Can Coll és un centre d’educació ambiental que pertany al Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Podeu passejar i visitar la granja, un espai petit on podreu veure els diferents animals que hi viuen: gallines, pollets, conills, ànecs, una somera, una truja i una vaca. Podreu saber què mengen, com es cuiden i algunes curiositats d’aquests animals.

Els diumenges al matí, de 9.30 a 14.30 h  Can Coll està obert a tothom. Està tancat de Nadal a Reis, Pasqua i del 24 de juny a l’11 de setembre.

Can Coll

De les 11h a les 13:30h hi haurà visita lliure i gratuïta al corrals exteriors de la granja on trobareu la somera, les truges, la vaca i l’aviram del galliner (les visites guiades a la granja queden anul·lades fins a nou avís).

Del primer diumenge de novembre a l’últim diumenge de febrer, de 10.30 a 13.30 h es poden fer observacions d’aus hivernants a la Feixa dels Ocells. Cal que us porteu els vostres prismàtics. Descarregueu-vos el tríptic.

Hi trobareu un servei d’informació i venda de publicacions del Parc, podreu descobrir la masia i el seu entorn rural i participar en diferents activitats.La masia es pot visitar de manera lliure. La planta baixa conserva l’estructura de les masies de finals de segle XVII i XVIII i a la primera planta s’hi aprecia l’aspecte més senyorial que va anar adquirint a mitjans del segle XIX i principis del XX. Dins hi trobareu l’exposició l’Home i el medi a Collserola que mostra la manera de viure de la pagesia antigament.

També podreu visionar els audiovisualsAixò és Collserola  i  Can Coll 500 anys i fer jocs de descoberta per a famílies.

Podreu fer, pel vostre compte, alguna de les 6 Passejades senyalitzades pels voltants, que us permetran passejar pel bosc i descobrir les vistes panoràmiques del Vallès o els ambients frescals dels torrents.

 • El Centre es troba al Km 2 de la carretera de Cerdanyola a Horta.

Coordenades: lat. 41.473554, long. 2.124503
Google maps: Centre d’educació ambiental

➡️ Més informació AQUÍ
MUSEU DEL CINEMA A GIRONA

Un paradís per als cinèfils

Llums, càmera, acció!

Visita el Museu del Cinema a Girona i explora més de 20.000 articles amb el cinema recopilats pel director català Tomàs Mallol.

Museu del Cinema a Girona

Descobreix artefactes històrics de cinema de 1800 a 1970, participa en diferents tallers.

Museu del Cinema a Girona

Assisteix a un espectacle de teatre d’ombres xineses i entra en el món de les icones més preuades del cinema.

Descobreix com es feien les pel·lícules abans de les càmares.

Museu del Cinema a Girona

Contempla artefactes, fotografies, teatre d’ombres xineses i el treball revolucionari dels germans Lumière i Charlie Chaplin.

🎥 Compra les entrades pel Museu del Cinema a Girona AQUÍ

Dilluns tancat.

.


MÀGIC MÓN DEL TREN, A SANTA EUGÈNIA DE BERGA, OSONA

Impressionant!

El Centre de modelisme ferroviari és únic a Espanya i uns dels més importants d’ Europa. Es troba ubicat en un edifici de 1000 metres quadrats dividit en tres plantes, a Santa Eugènia de Berga.


Planta Baixa: Recepció i zona de descans

Exposició de la col·leccióamb 1.750 locomotores i 3.500 vagons; objectes relacionats amb el món del ferrocarril, diorames d’ambient ferroviari, cases de nines, reproduccions de botigues en miniatura.

La visita al centre s’inicia en un gran sala on s’exposa una mostra amb 750 locomotores i 3.500 vagons a escala HO (1:87) classificats per països. La col·lecció de trens correspon a la casa centenària Märklin, excepte algunes peces – bàsicament de tren espanyol – que s’han considerat interessants i que no fabrica la marca alemanya.

Primer pis: Màgic món del tren

250 m2 de maqueta d’escala converteixen aquesta planta en la més màgica, única, i espectacular de tot el recinte.

En aquest primer pis es troba l’essència de tot el museu. Quan entrem ens quedem meravellats de la quantitat de escenaris diferents que hi ha. No sabem per on començar, ens falten ulls per observar…a cada centrímetre quadrat de la maqueta hi trobem un detall per veure…i comentar!

Per a la construcció d’aquesta maqueta s’han requerit  més 15.000 hores de treball,  1000 metres de via, 660 edificacions, 6000 arbres, 8000 “persones”, i 2000 punts de llum, entre molts altres elements com fusta, guix, ferro, suro etc.

La maqueta transmet un munt de sensacions. El tren és la base de la maqueta però per allà on passa hi trobem diferents escenaris ambientats amb tots els detalls.

Màgic món del tren

A primer cop d’ull hi trobem una ciutat (Barcelona) es reprodueix un port

Màgic món del tren

i un passeig marítim amb palmeres i alguns dels monuments més coneguts de la ciutat.

També hi trobem la Costa Brava, platges, penyasegats i pins mediterranis.

Màgic món del tren

Hi ha una desfilada animada per més de 1.000 persones.

Hi ha una estació de trens construïda a dos nivells.

Hi ha zones agrícoles, camps de conreu, granges i fins i tot una recreació amb certs aires holandesos: molins de vent enmig de canals, una mar de tulipes, 2.000 girasols, i variades plantacions gaurnides amb diminutes flors.

Màgic món del tren

Hi ha un gran parc d’atraccions, i també un ferrocarril de via estreta. Un dels principals atractius ferroviaris és el tren aeri que envolta tot el parc (un model que reprodueix l’existent a la ciutat Alemanya de Wuppertal)

Màgic món del tren

Al costat de les atraccions hi ha un Parc temàtic al més pur estil de Jurassic Park: les figures d’animals prehistòrics creen un ambient inquietant i sorprenent.

Màgic món del tren

La indústria també hi és representada a la maqueta: un important complex siderúrgic, pous miners, vagons carregats amb carbó…

Un altre dels indrets industrials destacats és el port de mercaderies.

També destaca un paissatge alpí: un tren cremallera  s’enfila fins a la base d’un massís escarpat i els telefèrics  s’encarreguen d’animar una important estació d’esquí on podem descobrir detalls increïbles.

Màgic món del tren

Les carreteres i els carrers tenen vida pròpia.

Màgic món del tren

La il·luminació és un atractiu més de la maqueta. Es fa de nit, i es fa de dia donant un toc màgic a tota la sala.

Segon pis: Condueix el teu tren

Aquesta zona, encara en construcció, comptarà amb una maqueta d’escala 1 (1/32) que podrà ser visitada per tots els públics. A més es vol organitzar un “club escala 1”, que donarà dret, amb reserva prèvia,  a que els seus membres puguin conduir les seves locomotores.

Hi haurà, també,  l’exposició de la col·lecció particular de trens d’escala 1 (1/32) de Josep Arumí Bou i de Josep M. Dot Bres.

 BARCELONA EN HELICÒPTER

Barcelona com mai l’havíeu vist encara

Sobrevola la costa amb un emocionant tour en helicòpter per Barcelona! Contemplar des del cel la ciutat comtal i reconèixer els principals edificis, carrers o avingudes… Contemplar la característica Eixample, els seus límits amb el mar i la muntanya… Un espectacle incomparable.

Vola sobre el port i veuràs les platges de sorra i els monuments que hi ha al llarg de la costa!
I no et preocupis pel soroll, la protecció auditiva està inclosa, de manera que pots seure, relaxar-te i gaudir d’aquestes vistes.

Perfecte per als amants de l’emoció o per a qualsevol que busqui records màgics de la Mediterrània, aquest tour en helicòpter per Barcelona dura sis minuts, però seran els sis minuts més emocionants de tot el dia, garantit!

Ja no cal somiar per veure Barcelona a vista d’ocell.

Recomanacions:

 • Si us plau, arriba a l’heliport 20 minuts abans del teu vol.
 • Es requereix identificació amb fotografia o passaport per embarcar.

🚁 Reserva el teu vol AQUÍLES MINES DE SAL DE CARDONA

Ens sentirem com a miners per un dia

La Muntanya de Sal de Cardona és una meravella natural que amaga en el seu interior una antiga explotació minera (les antigues instal.lacions de Mina Nieves). La visita que hi podem fer ens descobrirà un indret únic en el món.


PUBLICITATÉs una visita ideal per anar tota la família: els grans podrem gaudir i admirar un paisatge subterrani desconegut fins el moment, i els més petits viuran una aventura memorable.

mines de sal de cardona

Durant la visita, uns vehicles especials ens conduiran fins a la Vall Salina, descendint un desnivell de 86 metres. Allà podrem admirar un increïble aflorament salí: la Muntanya de Sal.

A continuació, equipats amb un casc miner, entrarem a l’interior de la Muntanya per recórrer uns 500 m de galeries, on podrem gaudir de les espectaculars estalactites i estalagmites, així com de les diferents vetes de sals: sòdiques, potàssiques i magnèsiques.

mines de sal de cardona

El recinte Mina Nieves fou una de les explotacions de sals potàssiques més importants d’Europa fins a l’any 1990.

mines de sal de cardona

A part de les pròpies mines, el recinte compta amb una part destinada al museu, on s’ofereix una visió global d’aquesta explotació minera, tan des del punt de vista geològic, mineral, botànic i històric.

Podrem també contemplar els pous d’extracció i la seva maquinària.

➡ Compra les entrades AQUÍ

 
EL CASTELL DE CARDONA, AL BAGES

La fortalesa medieval més important de Catalunya

Explora aquest antic castell al cim d’un turó que es va construir fa més de mil anys i descobreix que nobles hi vivien

El Castell de Cardona es troba dalt d’un turó que domina la vall salina i la del Cardener. El va construir l’any 886, Guifré el Pilós. És un castell d’estil romànic i gòtic.

El Castell de Cardona va ser des del segle XI i fins al XV, el nucli residencial dels senyors de Cardona. Del conjunt monumental destaquen la Torre de la minyona (data del segle XI i té més de 15 metres d’alçada i més de 10 metres de diàmetre ), el Patí ducal, els seus baluards de defensa,  les vistes sobre la vall salina i l’església romànica de Sant Vicenç.

Visita també la Col·legiata de Sant Vicenç, un dels monuments més notables de l’època romana catalana, construïda en 1040 en l’emplaçament de l’antiga capella del castell.


PUBLICITATActualment el castell alberga el parador de turisme Ducs de Cardona.


La Fundació Cardona Històrica organitza les visites guiades al conjunt monumental del Castell de Cardona a través d’un acord amb el Museu d’Història de Catalunya, entitat que gestiona el monument.

➡ Compra les entrades AQUÍ

 
I després de visitar el castell: 8 opcions per fer al teu aire

“Cardona: els camins de la nostra història”, és un llibre que ha presentat Cardona on hi ha 8 rutes per fer a peu, en BTT o fins i tot a cavall pels voltants de Cardona que ens descobriran un gran patrimoni natural i cultural.

Cada ruta va acompanyada d’una guia amb informació, mapes, explicacions i símbols per seguir el recorregut. Però a més, el projecte incorpora les últimes tecnologies ja que cada ruta també es pot consultar en format digital i permet a l’usuari descarregar-se la informació a través de l’ordinador o del GPS. Cada ruta és podrà comprar per 2 euros mentre que el pack amb tots 8 itineraris inclosos es comercialitzarà al preu de 10 euros, a l’Oficina de Turisme de Cardona.

Les rutes: Els molins de la sal, El camí de la frontera, El camí dels monjos, La via salària, El camí d’Urgell i El camí dels santuaris que proposa tres itineraris diferents.


PUBLICITAT10 MESURES DE SEGURETAT INFANTIL A LA PISCINA

Gaudeix del bany amb seguretat

10 mesures de seguretat a la piscina! I quadern d’estiu gratuït! ⤵️

L’arribada de l’estiu i l’obertura de les piscines públiques suposen l’inici de la temporada de bany i un bon moment per a recordar les mesures de seguretat infantil que permetran gaudir de la piscina amb seguretat.

Abrisud, l’empresa líder en cobertes de piscina, ha creat juntament amb l’Escola Segoviana de Socorrisme un decàleg perquè els més petits tinguin en compte les recomanacions per a gaudir del bany amb seguretat. Per això s’ha creat un pòster on es sent la veu d’un nen que repassa les normes elementals per a tenir un bany més segur.

Un menor pot ofegar-se amb tan sols 20 centímetres d’aigua, en menys de dos minuts.

10 mesures de seguretat a la piscina

Les 10 pautes a seguir abans de cada immersió

 • Haig de banyar-me sempre acompanyat d’un adult.
 • Fins que nedi com un campió haig de posar-me una armilla homologada.
 • Abans de banyar-me haig de dutxar-me i entrar a poc a poc a l’aigua perquè no em donin calfreds.
 • Ara que ja sé tirar-me de caps haig d’anar a la part més profunda de la piscina per a saltar des d’allà.
 • Tot i que m’encanta córrer no puc fer-ho prop de les vorades i tobogans perquè rellisquen.
 • Abans de sortir de la piscina haig de recordar recollir les joguines, no sigui que altres nens vulguin agafar-les i caiguin a l’aigua.
 • Si cap dels meus amics o jo mateix estem en perill, haig d’avisar de seguida a l’adult o socorrista que estigui més a prop.
 • Sempre que estigui al sol han de posar-me crema i posar gorra i ulleres de sol per a protegir-me.
 • Quan surti de la piscina haig de recordar-li al pare o la mare que tanquin la tanca o la coberta. Jo sóc petit i no puc obrir-les mai.
 • Quines ganes tinc de nedar com un peix dins de l’aigua! És la millor manera de passar-ho d’allò més bé, amb seguretat.

La vigilància contínua és la mesura més eficaç. Realitzar una supervisió al tacte – que el nen estigui sempre a l’abast de la mà- i organitzar torns de vigilància entre els adults són dues bones mesures de prevenció perquè un descuit no causi un incident a la piscina.

En cap cas els nens i nenes han d’accedir sols a la zona de bany!

 
Quadern d’estiu

Us podeu descarregar uns quadernets d’estiu on els més petits de la casa aprenguin les normes de seguretat més importants de manera didàctica i amena.

.

Hi ha mots encreuats infantils o un laberint que els inculcarà la idea que és vital portar sempre una armilla a l’hora de banyar-se o que no poden accedir sols a la piscina. També es presenten altres activitats com dibuixos amb 7 diferències o diferents mandales estiuencs que els faran comprendre que en totes les piscines és essencial fer cas al socorrista, no deixar joguines a la piscina o córrer.

També s’inclouen jocs de memòria visual que els permeten reforçar els consells anteriors, o tasques de cal·ligrafia i unir els punts, així com una divertida classe de fonètica anglesa.

Aquests quadernets d’estiu us els podeu imprimir a casa, i serveixen com a eina de conscienciació per compartir en família.

🔎 Descarrega’l ➡ Quadern d’estiu 2020_X Campanya de Seguretat Infantil a la Piscina

 
EL PARC DE LA CREUETA DEL COLL, A BARCELONA

Un llac convertit en una piscina pública, a l’estiu.

El Parc de la Creueta del Coll està situat al districte de Gràcia de Barcelona, a la zona de Vallcarca.


PUBLICITATLa peculiaritat d’aquest parc és que té un gran llac apte per al bany i que, a l’estiu, es converteix en una piscina pública. És un espai ideal per a tota la família, tan pel lleure com per l’esbarjo.

El parc, que ocupa un espai que antigament era una cantera (la pedrera del Coll), va ser dissenyat pels arquitectes Oriol Bohigas, David Mackay i Josep Martorell i cobreix una extensió de 1,68 hectàrees.

L’entrada principal és pel passeig de la Mare de Déu del Coll. Seguint el camí, arribem a una esplanada on trobarem una zona de jocs infantils. Al costat d’aquest espai hi ha un bar.

Però sens dubte, el què fa peculiar aquest parc és el gran llac que el presideix.

Amb rampes que el fan totalment accessible, és un espai únic perquè els nens es banyin i es diverteixin amb la total tranquil.litat dels pares.

Hi ha socorristes que estan atents en tot moment del què passa dins i fora de l’aigua.

L’espai total que ocupa el llac és de 2.100 m2 i la fondària màxima és de 60 cm.

El propi llac fa una forma irregular creant, a la zona del mig, una illa poblada per palmeres que li dóna, fins i tot, un toc exòtic.

Fora del llac, en una de les bandes, hi ha una zona molt àmplia de gespa on poder descansar i estendre les tovalloles per prendre el sol.

Realment és com estar a la platja però amb l’avantatge d’estar en un espai tancat i recollit, on es gaudeix de tranquil·litat, i on no cal patir per si els nens es perden.

A l’altra banda, el llac queda limitat per la muntanya, la qual imposa les seves pendents.

Abans d’arribar a l’esplanada de jocs, si seguim els camins que porten cap a la part alta del parc, trobarem diferents zones poblades de vegetació on s’hi ubiquen espais per descansar i una zona de pícnic.

Guardar

aquopolis costa daurada

AQUOPOLIS COSTA DAURADA, A VILA-SECA, AL TARRAGONÈS

Aquopolis Costa Daurada,  a Vila-Seca

Parc aquàtic situat a la Costa Daurada on divertir-se tota la família amb una gran oferta d’atraccions d’aigua (tobogans i piscines per a tots els gustos) i zones d’esbarjo i descans.

A part, el parc té un Dofinari on s’ofereixen espectacles de dofins i lleons marins: demostracions de salts i exercicis sincronitzats per gaudir de seves habilitats i conèixer aquests mamífers més a prop.

➡ Compra les entrades AQUÍ

 


PUBLICITATILLA FANTASIA A VILASSAR, AL MARESME

Illa Fantasia, a Vilassar

 • Sense cues a l’entrada

Parc aquàtic situat a la comarca del Maresme, on la diversió està assegurada per a tota la família amb la infinitat d’atraccions d’aigua.

Hi ha tres piscines enormes, 22 atraccions aquàtiques amb tobogans, una zona per a nens, llocs per picnics i el millor de tot: és d’allò més refrescant!

El parc ofereix, a banda dels tobogans d’aigua i les piscines, zones de lleure i espais per a practicar el ball, zones per a practicar esports i activitats infantils.

¡Porta els nens a la zona lúdica i prova el swing al camp de minigolf o aborda un vaixell pirata!

➡ Compra les entrades AQUÍ (no facis cues per entrar dins el parc)


PUBLICITATLES RUÏNES D’EMPÚRIES, A L’ALT EMPORDÀ

* El conjunt arqueològic d’Empúries està obert de nou i amb entrada gratuïta fins el 28 de juny!*

Jaciment arqueològic i museu

Empúries és l’únic jaciment arqueològic de la península Ibèrica on conviuen les restes d’una ciutat grega –l’enclavament colonial d’Empòrion- amb les restes d’una ciutat romana, creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d’un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior.

Constitueix un lloc privilegiat per entendre l’evolució de l’urbanisme grec implantat a l’extrem occidental de la Mediterrània, així com per analitzar l’urbanisme romà del període final de la República i la seva transformació posterior durant l’època imperial.

A mig camí de l’itinerari es pot visitar el Museu monogràfic de les excavacions d’Empúries. Es conserven alguns dels objectes descoberts durant les excavacions, així com la sala monogràfica de l’Esculapi d’Empúries.

Els elements més destacats estan senyalitzats en un itinerari que podreu seguir amb el plànol que us donaran a l’entrada. Les restes que veureu tenen aproximadament 2000 anys d’història.

Durada aproximada: 1 hora i 30 minuts

 
CARIBE AQUÀTIC PARK, A SALOU, AL TARRAGONÈS (SENSE CUES)

Caribe Aquàtic Park, a Salou

Parc aquàtic tematitzat a l’estil caribeny, al costat de Port Aventura.

Hi trobareu moltes atraccions i tobogans aquàtics per a tota la família!

CARIBE AQUÀTIC PARK

Té atraccions d’aigua per a tots els gustos i edats. Des de les emocions més fortes pels més intrèpids i atrevits, fins a atraccions i activitats pensades per al públic més petit.

CARIBE AQUÀTIC PARK

El parc aquàtic disposa de 34.262 metres quadrats de diversió distribuïts en dues zones, una de coberta i una altra a l’aire lliure. Inclou atraccions interiors i exteriors, àrees de jocs, restaurants i espectaculars piscines que escenifiquen a la perfecció l’ambient quotidià del Carib.

CARIBE AQUÀTIC PARK

➡ Compra les entrades AQUÍ (sense cues a l’entrada)

Salta la cua de taquilla i ves directe als torniquets del parc per escanejar el tiquet digital.

FEM BULLIR L’OLLA, A CALDES DE MONTBUI

El Mercat de l’Olla i la Caldera

 • Acte central del programa “Fem bullir l’olla”
 • Dies 14 i 15 de març de 2020

El Mercat de l’olla i la caldera és l’acte central del programa “Fem bullir l’olla”

La vila termal celebrarà la 12a edició del mercat d’artesans i gastronòmic més singular del territori català, dedicat als productes de la terra.

En aquesta edició, es cuinaran llenties en les calderes i cigrons en l’olla més gran de Catalunya, amb aigua termal i llenya. Tot plegat acompanyat de botifarra calderina.

fem bulli l'olla

Aquest any es farà també  la campanya gastronòmica «Se’ns en va olla!»: cada restaurant oferirà un plat estrella singular dins la seva carta.
També es farà l’activitat de “L’anada de l’olla de la Fira”  amb el salt de pont (puenting) des del pont de Can Rius.

Una cita amb la gastronomia i l’aigua termal

El Mercat va néixer amb l’objectiu de singularitzar i posar en valor els productes de proximitat i de qualitat  i els productes típics calderins, cuinats amb aigua termal.

Hi haurà un ambient molt festiu i familiar amb parades de productes gastronòmics i productes artesans i activitats i taller familiars.

A tot plegat s’afegeix una singularitat calderina: l’olla gegant amb 1.600 litres de capacitat on es cuinaran cigrons amb aigua termal i llenya.

Durant el mercat també podreu participar en els tallers familiars o assaborir altres grans plats de la cuina a través de les activitats anomenades “tastaolletes”.

Ho podreu assaborir tot plegat i alhora passejar per les 100 parades que s’instal·laran al centre històric i gaudir del conjunt de tallers i activitats per a tots els públics que oferirà el mercat.

Aquí trobareu una demostració d’artesania i oficis antics relacionats amb  la terrissa, la cistelleria i la cuina. I parades d’artesania diversa: culleres de boix, olles i cassoles d’aram, estris de cuina, vidre, ceràmica, fusta, pintura, bijuteria, minerals, sabons…

En el recorregut, podreu afegir una parada en qualsevol dels restaurants calderins que participen en el Fem bullir l’olla i gaudir de la gastronomia de cullera més típica de la zona.

Mira tota la programació > AQUÍCAVALLADA A PERALADA

AJORNAT! Peralada celebra la Gran Cavallada

Diumenge 15 de març de 2020 a partir de les 10 hores

Peralada acollirà la 35a edició de la tradicional Gran Cavallada de Peralada.

cavallada a peralada

L’acte atraurà diversos genets i grups de cavallistes de tot Catalunya i en especial els de l’Alt Empordà i la Comarca de Girona.

La desfilada pel centre històric comença a les 12 hores on veureu genets de totes les edats, a
cavall o carruatge guarnits amb les millors gales.

La cavallada finalitza amb el dinar de germanor i el ball de cloenda amenitzat per Jordi Rubau.

 
PARC ARQUEOLÒGIC MINES DE GAVÀ

El principal centre d’interpretació del neolític de Catalunya

Voleu passejar per l’interior d’una mina i conèixer com vivien els miners de la prehistòria? Voleu descobrir quins són els objectes i les eines que utilitzaven?


PUBLICITATDoncs no us perdeu la visita al Parc Arqueològic Mines de Gavà.

parc arqueologic mines de gava

El fil conductor de l’exposició és la recerca arqueològica. Gràcies a escenografies, recursos gràfics i sobretot recursos audiovisuals, descobrirem com la ciència arqueològica reconstrueix una etapa del nostre passat.

parc arqueologic mines gava

La ciència, les proves, els professionals que hi intervenen, la metodologia…ens permetran fer la visita amb els ulls i tenir l’emoció de participar en una veritable expedició arqueològica. Podrem conèixer a partir de petites restes com grans de pol·len, carbons o ossos quines plantes i quins animals habitaven en aquesta zona fa 6000 anys. I descobrirem objectes i eines que ens diran com vivien i treballaven els homes i les dones i sabrem més sobre els enterraments i alguns objectes singulars com la Venus de Gavà (una representació d’una divinitat femenina), elements que ens permeten apropar-nos als seus costums i creences.

parc arqueologic mines gava

Així, els continguts sobre el medi natural, la tecnologia i l’ésser humà d’època neolítica s’han ordenat seguint aquesta metodologia de treball arqueològic: trobem per una banda les proves, és a dir, reproduccions de restes i peces arqueològiques trobades al jaciment; en segon lloc, es proposen diferents recreacions que sintetitzen les conclusions a les que han arribat els arqueòlegs, i finalment les anomenades “caixes de mètodes” ens donen a conèixer quins professionals, i de quins mètodes analítics i tecnològics disposem per arribar a les conclusions.

parc arqueologic mines gava

La visita es completa amb la mina reproduïda. Aquesta és una mina ideal, d’uns 50 metres de recorregut, construïda artificialment però amb un alt rigor científic, que sintetitza els coneixements que avui es disposen sobre la geologia i la mineria de l’època.

parc arqueologic mines gava

És totalment segura i accessible i aconsegueix un efecte escenogràfic absolutament fidel a la realitat. Ens permet traslladar-nos en el temps i sentir-nos miners de la prehistòria.

Per entendre bé el que van ser les mines neolítiques i conèixer el treball que s’hi feia, aquí trobareu tots aquells elements que ens ajuden a explicar el jaciment, i que a la realitat, es troben dispersos entre l’extensa xarxa minera subterrània.

Una mica d’història

parc arqueologic mines gavaAls anys setanta, amb la urbanització del barri de Can Tintorer de Gavà (Barcelona), es va posar al descobert un singular jaciment: les mines en galeria més antigues d’Europa i les úniques dedicades a l’extracció d’un mineral verd, la variscita, utilitzat per a la confecció de joies i l’intercanvi.

Es tracta d’un jaciment únic, per les característiques de l’explotació minera i per ser una excepcional font d’informació sobre l’època, ja que un cop havien extret el mineral, les cavitats eren re aprofitades per deixar-hi el rebuig del treball miner i les deixalles, o bé per practicar-hi enterraments.

Té una antiguitat de 6000 anys i data de l’època neolítica.

La gran importància científica de les Mines Prehistòriques, va associada a la importància del jaciment com a recurs museístic.

El jaciment conserva intactes les estructures mineres completes (formades per una xarxa de pous, cambres i galeries), amb el valor afegit de misteri i aventura que provoquen habitualment en els visitants, i del seu gran potencial com a recurs didàctic.

El Parc Arqueològic Mines de Gavà, impulsat per l’Ajuntament de Gavà, té una superfície de 4.000 metres quadrats i està construït en un sector amb una alta concentració de mines.

EL MUSEU AGBAR DE LES AIGÜES, A CORNELLÀ

On l’aigua viu. On vius l’aigua.

El Museu Agbar de les Aigües ocupa els edificis modernistes de la Central Cornellà, la planta que Aigües de Barcelona va inaugurar el 1909 per extreure aigua de l’aqüífer del Baix Llobregat i abastir així Barcelona.

Avui dia, la Central Cornellà continua fent la mateixa funció que ara fa un segle, i la instal·lació hidràulica de vapor original conviu amb les modernes bombes d’impulsió.


PUBLICITATAixí doncs, el Museu és també, al mateix temps, una indústria en funcionament, un lloc on passat i present s’entrellacen sobre un substrat comú: l’aigua subterrània.

Però per sobre de tot, el Museu és un espai viu, concebut perquè hi aflorin les diverses manifestacions i aproximacions a l’aigua, a través d’una oferta d’exposicions i activitats per a tots els públics.

Visites comentades

Diumenges i festius (excepte dilluns) a les 11h en castellà i a les 12h en català

Descobreix els secrets de la Central Cornellà, una instal·lació centenària d’extracció i distribució d’aigua, encara avui en funcionament. Al llarg d’un agradable passeig podreu visitar una zona habitualment tancada al públic que ara et permetrà conèixer els pous de la central, porta d’entrada a les aigües subterrànies de l’aqüífer del Llobregat. El més emblemàtic de tots ells és el pou Fives Lille, construït el 1905 i on encara avui s’extreu aigua a més de 30 metres de profunditat.

museu agbar de les aigües

Després, recorre l’edifici modernista d’Amargós i Samaranch on s’allotjava la maquinària original de la Central i on avui a més s’hi troba l’exposició permanent del museu. Descobreix en el seu interior els diversos elements originals de la instal·lació hidràulica de vapor que permetia, des de l’any 1909, l’extracció i el bombament d’aigua a la ciutat de Barcelona.

Durada aproximada: 50 minuts

Preu: Gratuït amb l’entrada al Museu

Places limitades, no es fan reserves

La màquina de vapor

Diumenges i festius (excepte els dilluns) a les 13 hores

Els diumenges podreu veure com giren el volant d’inèrcia i el regulador de Watt, com es mouen les vàlvules i els pistons d’una de les màquines de vapor de la Sala de l’Electricitat del Museu.

museu agbar de les aigües

Veniu a descobrir el funcionament d’aquesta espectacular obra d’enginyeria de començament del segle xx.

Preu: Gratuït amb l’entrada al Museu

Places limitades, no es fan reserves

Racó de lectura

El Museu Agbar de les Aigües ha habilitat un espai perquè les famílies puguin passar una bona estona llegint un ampli ventall de llibres infantils en diversos idiomes, amb l’aigua com a fil conductor.

Horari: Obertura del museu només els caps de setmana. Gratuït

MONSTRES DE HALLOWEEN

Quina pooor!

Pintem tots els rotlles de paper de cartró i deixem que s’assequin: taronja, blanc, lila, verd, balu, negre….

Pintem els ulls i la boca..i les dents….

Podem posar-hi ulls de plàstic!

Ulls i boques amb goma eva.

Quant més lletjos… Millor!

Repartiu-los per tota la casa o amagueu-los perquè els trobin els nens!

➡  Si t’ha agradat aquesta manualitat, no et perdis la nostra guia amb les millors manualitats per fer amb els nens per Halloween.

carbassa de halloween

CARBASSA DE HALLOWEEN

Una tradició importada… però que agrada molt als nens

Aquesta tradició, tot i que sembla que vingui d’Estats Units, té el seu origen en la cultura celta. Es creia que la nit del 31 d’octubre, el dia abans de Tot Sants, els esperits sortien dels cementiris.

Per fer-los fora, la població els espantava col·locant coses que fessin por fora de les seves cases.

Si us hi fixeu, la carbassa decorada i amb una espelma encesa a l’interior fa molta por!

Obrim la carbassa per la part superior (com si li traguéssim el barret).

Buidem molt bé la carbassa: retirem les pipes i els filaments que trobarem al mig, i traiem tota la polpa o carn de la carbassa (que ens quedi només la pell de la carbassa.

Si el fruit estava madur, la polpa sortirà més fàcilment, però sinó haurem d’ajudar-nos amb un ganivet per anar tallant-la.

La polpa la guardem perquè ens servirà per fer una fantàstica crema de carbassa (ja veureu que us en llepareu els dits).

Quan estigui ben buida, ja la tenim llesta per fer-li la cara.

Amb un ganivet, perforem els ulls i seguidament la boca en forma se serra com a la foto.

I ja la podem posar on més ens agradi: al balcó o en una finestra mirant cap a fora, o a qualsevol altra racó de la casa.

Encenem una espelmeta petita en el seu interior i ja veureu…

Quina pooor!

➡  Si t’ha agradat aquesta manualitat, no et perdis la nostra guia amb les millors manualitats per fer amb nens per Halloween.

LES GRANDS BUFFETS, A NARBONA

L’autèntica cuina tradicional francesa!

 • Obert tots els dies de l’any

És un dels buffets més grans d’Europa on es poden assaborir les receptes clàssiques de la burgesia francesa.

A Les Grands Buffets, viureu una autèntica festa gastronòmica. Hi trobareu langouste ou homard a l’Américane, foie gras o cassoulet au confit de canard….

La decoració és única i ens transporta al temps de l’època de la  burgesia.


PUBLICITATEl recorregut pel buffet

La Rostissérie.

Al centre del restaurant es troba un immens rostidor panoràmic, on es cuinen els plats al moment i al gust del comensal oferint, Cassoulet, Coquille Saint Jacques gratini, “Vol au Vent” de ris de Veau et Morilles, Tournedo i el tradicional Steak tàrtar de Bou i cavall. També podreu demanar entrecots, tournedó, costelles, magret d’ànec, llagosta, llamàntol o una gran varietat de truites.

La Mer.

Les Grands Buffets ofereix la plàtera de marisc a voluntat més gran que s’hagi proposat mai, amb ostres de Thau, musclos, llagostins, crancs, gambes i cargols de mar, crancs de mar… I delicatessen de productes del mar, amb 6 varietats de l’autèntic salmó de noruega.

I no us perdeu la cascada de llamàntol!

La Fromage.

Si us agrada el formatge, aquest serà el vostre paradís personal.Es tracta del buffet de formatges més gran del món amb 11 varietats de formatge. I ja us diem ara, que caldrà visitar el bufet diferents dies per tastar-los tots!

Podreu degustar una seleccionada col·lecció de formatges – Camembert, Saint Nectaire, Comté, Salers, Morbier, Reblochon, Brie, 4 varietats de Rocafort, Munster, roda de parmesan, així com formatges de productors europeus com Feta, Ladotiri i Graviera de Grècia, Gouda a Comino d’Holanda, Gorgonzola, Taleggio, Pecorino amb pebre i Roccolino Nero d’Itàlia, Stilton d’Anglaterra, Tête de moine de Suïssa i els espanyols Manchego i Cabrales, etc. Un mestre cremier us aconsellarà per fer més fàcil la tria.

Els pernils

Una varietat de 7 pernils, tots ells boníssims.

La Pastissérie.

Hi trobareu més de 100 postres al voltant d’una font de xocolata. És difícil resistir-se als clàssics de la pastisseria, com ara els Paris-Brest (tortells), Saint-Honorés (pastissos de nata), Babas au Rhum (rosquilles al rom), Forêts Noires (pastissos de xocolata), milfulles, pastissets farcits de crema, macarons (pastissets cruixents i farcits de crema), cannelés (magdalenes típiques de Bordeus), mousses, crepes, gelats…

Es preparen diàriament de la mà de 6 pastissers.

Els vins

La carta de vins de les Grands Buffets s’ ha convertit en la guia per excel·lència de la regió de Languedoc-Roussillon.

S’hi poden degustar tots els vins de la regió, més de 70 varietats servides en condicions òptimes, en copa o en ampolla i al preu del distribuïdor.

El restaurant

Les Grands Buffets compta amb diferents sales i capacitat per a 500 persones. Es poden llogar espais privats i menjar a l’interior o bé al jardí. Un jardí extraordinari amb moltes flors, on l’ombra dels arbres  protegeixen les taules del sol, en un espai amb fonts i escultures obra de l’artista Hervé di Rosa. Hi ha un microclima que refresca l’ambient els dies d’estiu.

I els nens…

Aquest és un buffet per anar amb nens on els menors de 5 anys, acompanyats d’un adult que hagi demanat un dinar, no paguen i pels nens de 6 a 10 anys  hi ha una tarifa especial de 14,90 euros.

A l’hora de menjar, tenen un ampli ventall de plats molt variats.

Mentre mengen o bé per a després, hi ha un espai d’ús exclusiu per a nens que integra un “village africain” i una sala de projecció pels amants dels dibuixos animats.

A més, Les Grands Buffets es troben al cor d’un complex d’oci ple d’activitats: piscines obertes tot l’any, un tobogan gegant, un Pentagliss (tobogan de cinc carrils), un jardí aquàtic cobert, una pista de patinatge, una sala de bitlles i, per als professionals del patinatge, un skate park.

Narbonne

Narbonne és una ciutat mediterrània amb 2.500 anys d’història que pertany a la província de Aude Pays Cathare a la regió de Languedoc – Roussillon. Es troba situada a 100 quilòmetres de la frontera espanyola.

Narbonne permet que la família gaudeixi d’una ciutat històrica i urbana, en un entorn natural que ofereix una àmplia gamma d’activitats esportives de mar i muntanya i gastronòmiques..

A la ciutat es troba el “Canal de la Robina” on podrem fer una passejada pel canal en un vaixell,

visitar la ciutat en un tren turístic,

descobrir la catedral de Saint-Just i Saint-Pasteur, conèixer el Horreum (galeries subterrànies romanes que es van utilitzar com a magatzem a finals del s.I a C) o simplement passejar pels bonics racons de la ciutat.


PUBLICITATCATALUNYA EN MINIATURA, A TORRELLES DE LLOBREGAT

Una exposició en miniatura pels minis de la casa

Catalunya en miniatura és un parc temàtic de maquetes a escala on podreu descobrir i veure els monuments, edificis i llocs més emblemàtics de Catalunya. Es troba a Torrelles de Llobregat, a pocs quilòmetres de Barcelona.
Visitar Catalunya en miniatura és una manera de viatjar diferent. Es pot conèixer el més bonic de Catalunya en un sol dia. És com un museu a l’aire lliure, envoltat de natura on podrem fer un recorregut pels paratges més bonics. L’itinerari es pot fer en poc més d’una hora, depèn del temps que ens entretinguem en cada punt.

Es pot jugar a endevinar el nom del monument o lloc d’interés o mirar els cartells que acompanyen a totes les maquetes on apart del nom, hi ha escrit la comarca, l’estil arquitectònic i altres dades d’interès. És interessant prendre nota del que més ens hagi agradat per després fer-hi una visita.

Catalunya en miniatura és una mostra viva a escala que evidencia la realitat cultural de tota Catalunya i que pretén donar a conèixer millor les característiques concretes dels seus pobles i de les  seves tradicions.

Es va inaugurar l’any 1983 i s’ha posicionat com el complex turístic i cultural en miniatura més gran del món.

El recorregut per aquesta peculiar exposició, on hi ha més d’un centenar de maquetes, es pot fer de dues maneres: seguint un camí molt ben senyalitzat o en tren.

Catalunya en miniatura.

Serveis del Parc: punt d’informació, farmaciola, cadira per a discapacitats, botiga de records,  restaurant amb terrassa, amfiteatre d’espectacles per a infants, zona de pícnic, tren de passatgers i parc infantil.

➡ Compra les teves entrades de Catalunya en miniatura AQUÍ


PUBLICITATFIRA MODERNISTA A TERRASSA

La gran festa del Modernisme català

Dies 10, 11 i 12  de maig de 2019
 • Festa declarada com a festa local d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya.

Terrassa fa un viatge al passat per reproduir l’esplendor modernista de finals de segle XIX i principis del XX. Una oportunitat molt especial per viure una experiència única a través de personatges singulars, recreacions històriques, artesans tradicionals, visites als principals edificis modernistes, exposicions, espectacles i sobretot el caliu de la gent que protagonitza la Fira al carrer amb els seus vestits d’època.

Hi haurà més de 300 activitats destinades a un públic infantil i familiar, amb tallers per als més petits de la casa,  jocs tradicionals i d’època, atraccions, narradors de contes, un espai dedicat a les titelles amb històries de l’època, circ, cercaviles o gegants, entre moltes altres activitats.

L’Ajuntament de Terrassa va impulsar la Fira Modernista de Terrassa l’any 2003 amb l’objectiu de recuperar la vella tradició de la Fira de Primavera a la ciutat. Des de llavors la ciutat es dota d’una Festa Major de primavera, tant pel volum d’activitats que es realitzen com per la implicació de la ciutadania.

fira modernista a terrassa

El Cinema i el modernisme de principis del segle XX, protagonistes de la XVII Fira Modernista de Terrassa

Aquesta nova edició de la Fira Modernista de Terrassa estarà dedicada al Cinema i el públic que visiti el certamen tindrà l’oportunitat de gaudir d’espais on viure les primeres experiències pre cinematogràfiques amb un gran nombre d’activitats singulars.


PUBLICITATEl modernisme és una etapa històrica rellevant i on van sorgir els grans invents del segle XIX i XX. Un d’ells va ser el naixement del cinema que, prèviament va passar per diferents etapes a la recerca de la imatge en moviment fins que el setè art va tenir l’oportunitat de mostrar-se al públic gràcies al moviment modernista.

La Fira Modernista de Terrassa ens ofereix la possibilitat de reviure aquestes primeres experiències cinematogràfiques amb un programa que inclou activitats com la llanterna màgica, exposicions amb peces úniques i originals de l’època provinents d’arreu d’Europa o espectacles per reviure un període on la imaginació i la creativitat començaven a donar forma al futur del món del cinema. Terrassa és una de les 13 úniques ciutats d’arreu del món reconegudes per la Unesco com a ciutat Creativa en l’àmbit del Cinema i a la Fira Modernista d’aquest any, els orígens del setè Art tindran un protagonisme destacat.

Tot plegat acompanyat d’una àmplia proposta gastronòmica en la que un gran nombre d’establiments de restauració de la ciutat també fan un viatge en el temps recuperant receptes de l’època i oferint als seus clients uns menús modernistes originals i de qualitat.

La Fira Modernista de Terrassa d’enguany ens reserva moltes altres sorpreses plenes de creativitat i on la il·lusió del cinema impregnarà una programació àmplia i variada que permetrà gaudir de l’ambient dels carrers amb recreacions històriques tot participant de les manifestacions de cultura popular, la gastronomia, l’artesania, el patrimoni o les activitats familiars. Terrassa ens ofereix gaudir de l’esplendor modernista en un entorn de cinema!

Mira el programa sencer d’activitats AQUÍ


PUBLICITATACTIVITATS FAMILIARS DE SETMANA SANTA AL MUSEU DE LA VIDA RURAL, A L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ

Activitats familiars per Setmana Santa

El Museu de la Vida Rural ha preparat un conjunt d’activitats per fer amb nens per Setmana Santa. Us hi apunteu?

Construïm una escultura tridimensional amb plàstic

Dimarts 16 d’abril de 10 a 12 hores

Reutilitzarem, repensarem i reciclarem deixalles domèstiques per convertir-les en treballs artístics.

Setmana Santa al museu de la vida rural

 


PUBLICIDADCuinem amb herbes i flors espontànies de primavera

Divendres 19 d’abril de 2019 a les 11 hores

Aprendrem els seus noms populars i les petites històries que s’amaguen darrere de cada nom. Elaborarem una recepta i ho tastarem.

Setmana Santa al museu de la vida rural


PUBLICIDADReutilitzem objectes per crear instruments i visitem l’exposició “Plàstic”

Dies 20 i 21 d’abril d’11 a 13 hores
Per a infants a partir de 5 anys

Estem envoltats de molts objectes quotidians que es poder convertir en un excel·lent instrument de percussió. Descobrirem i els farem sonar. Visitarem també la nova exposició del museu “Plàstic” i reflexionarem plegats sobre l’ús què fem d’aquest material.

Setmana Santa al museu de la vida rural


PUBLICIDAD • Per a tots els tallers és recomanable la inscripció prèvia ja que les places són limitades.
 • Totes les activitats tenen l’entrada del museu inclosa.
 • Podeu fer les vostres reserves contactant amb el museu.

Descobreix el Museu de la Vida Rural AQUÍ

 

amb nens al Pallars Sobirà

FESTA DELS INFANTS A MÓNNATURA PIRINEUS

Vine a la Festa dels Infants

Del 23 al 25 de novembre de 2018

El dia 20 de novembre, les Nacions Unides celebren el Dia Universal de l’Infant.

festa dels infants

A MónNatura Pirineus us proposen:

Veniu a l’estada familiar al nostre centre durant aquell cap de setmana i, per començar, gaudeix de gratuïtat pels teus fills entre 0 i 11 anys.

Tot el cap de setmana gratuït: allotjament, àpats i activitats!

I encara més: El dissabte 24 al matí (a partir de les 12 h) celebrarem la Festa dels Infants.

festa dels infants

El porxo s’omplirà de tallers i activitats diverses, especialment pensades perquè xics i grans passem una bona estona tots plegats.

I a la tarda, de la mà de la companyia Ai Carai gaudirem d’un espectacle d’animació on riurem, ballarem, saltarem… i en ho passarem d’allò mes bé!

 • Preu estada: 137 € (els adults) / Infants fins als 11 anys gratuït.
 • Preu dinar dissabte: 13 € (els adults) / Infants fins als 11 anys gratuït.
 • Descomptes: Infants de 0 a 11 anys: gratuït /Famílies monoparentals i nombroses 10 % (no acumulables)
 • Informació i reserves: Tel. 973 626 722
 • Mail: monnaturapirineus@fcatalunyalapedrera.com

festa dels infants

La programació:

 • Divendres 23 de novembre de 2018:

Arribada i instal·lació

20.30h Sopar

21.30h Cinema naturalista

 • Dissabte 24 de novembre de 2018:

8h Esmorzar

10h Recorregut naturalista

12h Tallers infantils amb AI CARAI

13.30h Dinar

16h Tarda d’animació amb AI CARAI

18h Xocolatada

19.45h Viatja per les galàxies: sessió al planetari

20.30h Sopar

21.45h Viatja per les galàxies: observació astronòmica exterior

 • Diumenge 25 de novembre de 2018:

8h Esmorzar

10h Fauna dels Pirineus

Podeu veure el programa complert aquí: Festa dels Infants


PUBLICITATfelicitacions de nadal

FELICITACIONS DE NADAL PER FER AMB NENS

Les millors postals de Nadal per fer amb nens… Fes-les tu mateix!

Com fer felicitacions de nadal amb els nens?

Regalar una felicitació feta a mà pels nens fa molta il·lusió. A Sortir amb nens us donem idees perquè els nens facin postals de Nadal per regalar a tota la família.

felicitacions de nadal per fer amb nens

Idees per fer les postals de nadal amb els nens

El primer que hem de fer és agafar una capsa i posar a dins tot el que trobem. Anirem recopilant el que hi ha per casa: un element decoratiu de Nadal que s’hagi trencat o que tenim penjat de l’arbre, cintes de colors, fustes de colors… Si busquem bé segur que trobarem moltes coses.

Què necessitem?

 • Cartolines, goma eva, paper, purpurina…
 • Feltre, goma eva, cotó fluix…
 • Tisores
 • Cola
 • Cintes
 • Elements decoratius de Nadal…
 • Tot allò que trobem a casa i que puguem enganxar o lligar a les cartolines.

Quan ho tinguem tot dins la capsa, deixem que surti la imaginació i comencem a retallar les cartolines de colors a la mida d’una targeta, més gran o més petita, com vulgueu. I comencem a enganxar el que trobem…

felicitacions de nadal per fer amb nens

El vermell i el verd, els colors estrella del Nadal

Si utilitzem cartolines vermelles, colors, platejats, purpurines de colors, ja tindrem força ingredients per començar a fer la nostra postal de nadal.

felicitacions de nadal per fer amb nens

El color verd combinat amb el vermell també és una molt bona opció per decorar les nostres felicitacions de nadal. Mireu que fàcil és fer un ninot de neu amb un disc de cotó fluix!

felicitacions de nadal per fer amb nens

Qualsevol motiu nadalenc el podrem utilitzar per fer postals de nadal amb els nens.

felicitacions de nadal per fer amb nens

El daurat fa Nadal

El color daurat dona un toc nadalenc a les nostres targetes de nadal.

felicitacions de nadal per fer amb nens

Felicitacions de Nadal fetes a mà pels nens

Deixeu que els és petits aportin les seves idees, que dibuixin, retallin arbres, posin la seva dedicatòria personal…

felicitacions de nadal per fer amb nens

Postals de Nadal amb feltre

Utilitzeu clips, botons, figuretes, imans, robes, purpurines, feltre, botons…. Hi ha molts petits objectes que podeu utilitzar quan feu la felicitació de nadal.

felicitacions de nadal per fer amb nens felicitacions de nadal per fer amb nens

Postals de Nadal amb pals de gelat

Aquesta és una postal de nadal que també la podem utilitzar per penjar a la porta o a l’entrada de casa nostra. Es fa amb pals de gelat. Els pintarem combinant el verd i el vermell. I els enganxem amb cola. També els popdem reforçar amb cinta adhesiva.

Retallem les formes de les potes i el cap i li posem ulls i boca al nostre ren.

En una cartolina groga escriurem el nostre missatge nadalenc!

felicitacions de nadal per fer amb nens

Postals de Nadal amb scraap

Amb diferents papers decorats podem crear unes felicitacions ben boniques.

felicitacions de nadal per fer amb nens

TIONS AL BOSC MÀGIC DEL RUKIMON

TIONS AL BOSC MÀGIC DEL RUKIMON, AL MARESME

El bosc esdevé  un espai realment màgic

Fins al 23 de desembre de 2018

Tions al bosc màgic del rukimon. És “la trobada dels tions”!

Cada any, quan s’acosta el Nadal, els tions baixen de les muntanyes i, abans d’anar a menjar a les cases dels nens, s’aturen al bosc del rukimon per a explicar-se les aventures de l’any.

Els agrada trobar-se a l’espai del jardí botànic natural. Entre cirerers centenaris, avellaners, alzines i pins . Descansen sobre els arbres, arrepenjats als marges, sobre les predres, sota les bardisses, aixoplugats per les falgueres ….. Allà on menys ho esperes apareix un tió!

TIONS AL BOSC MÀGIC DEL RUKIMON

Alguns nens que ens visiten en aquestes dates troben el seu “tió de sempre” en el recorregut del bosc, altres troben un tió nou i, hi ha nens que ja el tenen a casa i passen només per a viure la màgia de l’indret.

Visita’ns i troba el teu tió. Tens dues opcions:

1- Feu reserva si voleu trobar el vostre nou tió dins el bosc màgic. ((inclou el tió i la col·locació en el recorregut del bosc amb el nom de nen)
Preu segons la mida del tió: de 18€ (llargada 30/35cm- diàmetre 9/10cm), 25€ ( llargada 35/40 – diàmetre 12/13cm)o 35€ (llargada 45cm – diàmetre 15/18cm). (Els nostres tions porten etiqueta indicant el tipus de fusta de la que són fets).
2- Feu reserva si voleu que col·loquem el vostre tió de casa al llarg del recorregut. (Preu col·locació 5€) No inclou el preu d’entrada al recinte per als adults (3€/adult)

 • És ideal combinar la trobada del tió amb alguna petita activitat amb ruc:  ruta infantil a lloms de ruc- 1/2h=13€/ruc, 1h.=18€/ruc.
 • Gimcana carnet conductor amb rucs de nadal 7€/nen. (1/2h.)

Excursió a lloms d’un ruc pel Parc Natural del Corredor

Rucs del Corredor és una associació que té com a objectiu la conservació i recuperació de l’espècie asinina.

La seva tasca se centra en la promoció i reinserció dels rucs com a animals útils en el context actual, per tal de garantir la seva continuïtat.

Les instal.lacions estan ubicades dins el Parc Natural del Corredor Montnegre, a la Vall de Canyamars, en un entorn natural envejable, i allà es pot participar en una sèrie d’activitats que garanteixen la diversió de tots i ens aproparan a aquest animal autòcton, el guarà català.

Les activitats que s’organitzen els caps de setmana i festius són les següents:

Rukimon

El parc visitable de les races i la vida dels rucs, on aprendre-ho tot sobre el món d’aquests animals: com viuen i en quin entorn, què fan actualment, com treballaven abans, què vol dir estar en perill d’extinció, races de rucs…

Els rucs us porten…

Passejada tranquil.la, de poc menys d’una hora, a lloms de ruc per camins de conreus i bosc.
Recorreguts guiats i en grup (no hi ha nombre mínim de persones).

No cal experiència i és apte per a totes les edats (els menors de 4 anys van muntats amb un adult).

L’Aventura sense risc

Per a nens de 2 a 8 anys.

Circuit senyalitzat (sense guia) que els adult fan a peu tot conduint el ruquet on va muntat el nen/a. Camins de conreu i bosc.

RUKILAND: carnet de conductor de ruc

Per a nens de 4 a 12 anys.

Roda de 4 activitats per aconseguir el carnet: Tirar del ruc, Respallar-lo, Fer un petir circuit en el carret i Dibuixar un ruc.
És imprescindible la col.laboració d’un adult.

Obtenció del Carnet de Conduir Ruc (per a grups de més de 30 persones)

Activitats per a grups a partir de 30 participants. Activitat a l’aire lliure on grans i petits gaudiran d’una experiència divertida i diferent. Els participants hauran de “viatjar” en el temps a l’època en què els rucs tenien un paper important en les feines del camp, com animals de càrrega, o com a mitjà de transport. L’activitat consisteix en obtenir el carnet de conduir ruc tot realitzant les següents proves: Llaurar amb l’arada dels avis, Passejada a lloms d’un ruc, Transport d’aigüeres plenes (Sense vessar l’aigua), Recollida de llenya i transport en feixos a lloms del ruc … La durada de tota l’activitat pot anar d’una a dues hores, segons necessitats i nombre de participants.

Ruta de les 7 masies – Canyamars

Senderisme amb el ruc de portador

Aprofitant l’entorn privilegiat de la Serralada del Corredor dins el Parc Natural del Montnegre-Corredor, es fa la primera de les rutes en que el ruc fa d’acompanyant portant la càrrega i també els nens si cal.

Viu el paisatge de la Serralada del Corredor i camina sense càrrega, fes-te amic de la calma, acompanya’t d’un ruc.

Ruta a peu, sempre acompanyats d’un ruc que porta les càrregues o els nens si és necessari. La sortida i arribada són al Rukimon.

Distància total: 10 km
Desnivell: 183 metres
Dificultat: baixa

Interès de la ruta:

Descobrireu 7 de les masies d ela zona de Canyamars. Construïdes entre els segles XVI i XVII.

Arribareu fins a elles per senders i camins entre sureres, arboços i pins. Viureu el paisatge, collireu els fruits del bosc i coneixereu la fauna de la zona. La vostra experiència variarà en funció de l’època de l’any.

Què inclou?

Instruccions escrites sobre els passos a seguir i plànol orientatiu. Un ruc per a cada 4 persones. Avituallament per al ruc.
Breu curset sobre el ruc i instruccions escrites.
Motxilles adherides a l’albarda per a omplir-les amb la vostra càrrega.

Què cal portar?

Un bon calçat per anar per la muntanya. Esmorzar, aigua, gorra i crema solar.

FESTES DEL MODERNISME A LA COLÒNIA GÜELL

Festa del Modernisme de la Colònia Güell

A Santa Coloma de Cervelló
Dies 20 i 21 d’octubre de 2018

Les Festes del Modernisme a la Colònia Güell, recreen determinats elements de la vida de la Colònia Güell de l’any 1892, mitjançant racons teatrelitzats al carrer, actuacions musicals, taverna Modernista, exposicions i tallers per a la mainada.

FESTES DEL MODERNISME A LA COLÒNIA GÜELL

Aquesta recreació utilitza el mètode d’Història Viva mitjançant teatralitzacions al carrer i altres activitats culturals, totes elles en un context festiu i en un marc arquitectònic incomparable de la pròpia Colònia.


PUBLICITATAmb aquesta festa organitzada anualment per l’Associació La Colònia Modernista, es vol mostrar de la manera més fidel possible a la història, alguns aspectes de la vida social de principis del segle XX, així com els elements de l’arqueologia industrial que conté la Colònia Güell.

Però sobretot, amb la divulgació es vol contribuir a la preservació de la seva identitat, a la conservació del seu patrimoni arquitectònic i a la cohesió dels seu veïnat

Gratuït.

La Colònia Güell és una colònia industrial fundada l’any 1890. L’empresa va construir cases per a les famílies treballadores, escoles, l’Ateneu, la Cooperativa, l’església i altres equipaments socials per tal d’oferir unes millors condicions de vida als seus habitants. Diversos arquitectes que treballaven amb Gaudí van projectar la colònia i les seves cases. Era l’època del modernisme i la Colònia va néixer amb aquest estil. Finalment Gaudí va començar una església, que no es va acabar.

Recepta de panellets per fer amb nens

RECEPTA DE PANELLETS PER FER AMB NENS

Panellets, la tradició més dolça

Descobreix la recepta dels panellets per fer amb els nens

A Sortir amb nens t’expliquem la recepta dels panellets.

En aquesta guia t’expliquem com fer els panellets típics amb pinyons, els panellets de sabors i la recepta dels panellets macrobiòtics.

Recepta de panellets per fer amb nens

Com fer panellets amb els nens: 3 tipus de massa.

La recepta dels panellets es pot fer amb patata o amb moniato o sense patata i sense moniato. És una qüestió de gustos. Si li afegim patata o moniato, tindrem més panellets.

També podem fer panellets macrobiòtics que son molt bons i saludables.
Prepararem els panellets amb els nens i omplirem una safata amb diferents varietats.

📌 Ingredients per fer els panellets

 • 500 grams d’ametlla crua mòlta
 • 500 grams de sucre
 • 2 ous
 • 250 grams (pes en cru) de moniato o 250 grams de patata (opcional)
 • La pell ratllada d’una llimona
 • Margarina o mantega
 • Ingredients per fer els panellets amb sabors: Clara d’ou, pinyons, ametlla, xocolata, coco, llimona ratllada, taronja ratllada, cirera confitada, canyella…
 • Colorant alimentari (si volem canviar el color dels panellets. Per exemple que siguin grocs els de llimona 🍋 o de color taronja els de taronja 🍊 o de color rosa!
 • Pels panellets macrobiòtics: melassa d’arròs, llavoretes (pinyons i sèsam), cafè de cereals, farina de garrofer.

La recepta dels panellets sense moniato i sense patata

En un bol posem l’ametlla, el sucre i la ratlladura de la pell d’una llimona. Remenem en sec. Li afegim dos ous, un a un, barrejant-ho bé. Ho amassem fins a obtenir una textura de plastilina. Fem una bola, tapem amb film i deixem la massa unes 12 hores a la nevera.

Recepta de panellets per fer amb nens

Ara podem fer les varietats al gust. Primer partim la bola de massapà amb tantes parts com varietats vulguem fer. Fem un xurro (cilindre allargat) de cada porció. I anem tallant petites porcions per fer les boletes.

I és en aquest punt, abans de coure’ls quan afegim els sabors que volem o quan els envoltem amb pinyons, coco, ametlles…

I és en aquest punt, abans de coure’ls quan afegim els sabors que volem o quan els envoltem amb pinyons, coco, ametlles… Més avall 🔽 us expliquem els sabors que podeu incloure als panellets però per exemple per fer els panellets de pinyons amb els nens el primer que farem és fer les boletes i passar-les per clara batuda i després per un plat amb pinyons. I farem el mateix amb els panellets d’ametlles.

Quan ja els tinguem distribuïts per sabors i/o ingredients, els pintem amb ou sencer batut i els coem per tandes, posant-los en una placa de forn coberta amb una planxa de silicona, amb paper de forn o untem la safata amb mantega o margarina.

Posem la safata al forn (que prèviament haurem encès) i courem els panellets a 225-250 graus de 8 a 10 minuts. Les coccions varien: uns 10 minuts a 240 graus pels de pinyons i uns 8 minuts per la resta, tot i que pot variar segons el model de forn.

Hem de treure els panellets quan encara semblen tous de dins perquè la temperatura que han agafat els continua coent.

La recepta dels panellets amb moniato i/o patata

Posem a bullir els moniatos o la patata (250 grams). Quan estiguin ben tous, els retirem de l’aigua: que quedin ben escorreguts. Després, encara calents, els pelem i els aixafem amb una forquilla fins que quedi una pasta homogènia. Ho deixem reposar.

Quan estigui la pasta tèbia, hi afegim el sucre (500 grams) (és millor haver-lo passat per la picadora prèviament), l’ametlla en pols (500 grams) i la pell de la llimona ratllada. Ho aixafem bé tot amb una forquilla fins que vagi quedant una pasta unida i compacta. Quan tinguem ja la pasta, ens untem les mans amb farina i seguim treballant la massa amb les pròpies mans.

Deixar reposar la pasta de 12 a 24 hores.

Recepta de panellets per fer amb nens

Ara podem fer les varietats al gust. Primer partim la bola de massapà amb tantes parts com varietats vulguem fer. Fem un xurro (cilindre allargat) de cada porció. I anem tallant petites porcions per fer les boletes.

I és en aquest punt, abans de coure’ls quan afegim els sabors que volem o quan els envoltem amb pinyons, coco, ametlles… Més avall 🔽 us expliquem els sabors que podeu incloure als panellets però per exemple per fer els panellets de pinyons amb els nens el primer que farem és fer les boletes i passar-les per clara batuda i després per un plat amb pinyons. I farem el mateix amb els panellets d’ametlles.

Quan ja els tinguem distribuïts per sabors i/o ingredients, els pintem amb ou sencer batut i els coem per tandes, posant-los en una placa de forn coberta amb una planxa de silicona, amb paper de forn o untem la safata amb mantega o margarina.

Posem la safata al forn (que prèviament haurem encès) i courem els panellets a 225-250 graus de 8 a 10 minuts. Les coccions varien: uns 10 minuts a 240 graus pels de pinyons i uns 8 minuts per la resta, tot i que pot variar segons el model de forn.

Hem de treure els panellets quan encara semblen tous de dins perquè la temperatura que han agafat els continua coent.

La recepta dels panellets de sabors

Partint de la massa treballada, podeu retirar-ne una part per preparar altres tipus de panellets i així fer una mostra més variada.

Panellets de pinyons

Recepta de panellets per fer amb nens

Pels panellets de pinyons, agafem les boletes i les untem amb l’ou batut i les cobrim amb pinyons (la millor manera és agafar els pinyons amb la mà, posar la boleta untada al mig, i començar a pressionar amb les dues mans, fent que els pinyons quedin enganxats i que la boleta segueixi essent rodons).
Panellets ametllats

Amb les boles que ja tenim formades poder fer dues decoracions.

 • Aixafem les boletes amb les mans i posem una ametlla crua sencera al mig.

Recepta de panellets per fer amb nens

 • Pintem la boleta amb clara d’ou batuda i hi afegim amb les mans trossos d’ametlla o ametlla laminada i li podem donar una forma més allargada.

Panellets de coco

Recepta de panellets per fer amb nens

A la massa que ja tenim, li afegim coco ratllat i fins i tot li podem posar xocolata en pols a dins. Quan tinguem fetes les boles els tirem sucre o coco per sobre.

Panellets de canyella

Recepta de panellets per fer amb nens

Fem boles de la massa que ja tenim i les arrebossem amb sucre que haurem barrejat amb força canyella en pols.

Panellets de taronja 🍊

A la massa que ja tenim, li afegim el suc d’una taronja i la seva pell ratllada molt fina. Fem boletes i les ensucrem. Podem posar-hi per sobre trossos petits de fruita confitada.

Panellets de llimona 🍋

A la massa que ja tenim, li afegim el suc d’una llimona i la seva pell ratllada molt fina. Fem boletes i les ensucrem. Podem posar-hi per sobre trossos petits de fruita confitada.

Panellets de xocolata 🍫

Recepta de panellets per fer amb nens

A la massa que ja tenim, li afegim xocolata en pols (pot ser d’aquesta que posem normalment a la llet) i els tirem sucre llustre o cacau en pols per sobre o bé podem afegir un tros de xocolata a l’interior de la boleta o una ametlla. Quan estiguin fets també els podem banyar en xocolata.

Panellets de vainilla

A la massa dels panellets li afegim sucre de vainilla i essència de vainilla.

Panellets de codonyat

Per fer els panellets de codonyat, una vegada tinguem la boleta formada, introduïm un trosset de codonyat a l’interior.

Panellets de cirera 🍒

Fem les boletes i al centre de cada boleta hi posem mitja o una cirera sencera.

Recepta de panellets per fer amb nens

La recepta dels panellets macrobiòtics

Recepta de panellets per fer amb els nens sense sucre, sense lactosa i sense gluten.

Els ingredients:

 • 150 grams d’ametlla mòlta
 • 150 grams de melassa d’arròs
 • 150 grams de moniato
 • Ratlladura d’una llimona

Recepta de panellets per fer amb nens

Barrejarem tots els ingredients per fer una massa base.

Panellets de pinyons: 80 grams

➡ Panellets de coco: 100 grams de coco ratllat (50 grams massa)

Panellets de cafè: Barrejar amb la massa mitja tassa de cafè cereals

➡ Panellets de garrofer: Afegir farina a la massa.

➡ Panellets de llavors. Barrejar i arrebossar amb pipes i sèsam.

Recepta de panellets per fer amb nens

Fer boletes, arrebossar i enfornar fins que estiguin daurats.
La tradició de fer els panellets

Els panellets son dolços típics de Catalunya que tradicionalment es preparen als voltants de Tots Sants (1 de novembre). Els dolços de la Castanyada!

Aquesta festa se celebra amb la família i els amics, i a banda dels panellets també és típic menjar castanyes i moniatos.

Fer els panellets amb els nens ens farà mantenir viva una tradició familiar antiga i molt dolça, i els nens s’ho passaran genial fent de pastissers.

CAMINADA CULTURAL AL RIU LLOBREGAT

 Passejada popular

Diumenge 16 de setembre de 2018 a les 10 hores

➡ Gratuït

➡ Punt de trobada: Centre Jujol-Can Negre

Tot passejant pel riu Llobregat podreu conèixer la importància històrica que ha tingut com a via d’accés a l’interior de Catalunya, i quina protecció va donar a la ciutat de Barcelona en diferents èpoques de la història.

caminada-cultural-al-riu-llobregat

És una caminada gratuïta que s’inclou dins la programació de la Setmana de la Mobilitat sostenible.

Reserves al telèfon: 93 373 73 63

palau mercader

PALAU MERCADER, A CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Visita un Palau d’una bellesa extraordinària!

30 de setembre de 2018

Places limitades: cal inscripció prèvia al tel. 93 474 51 35 de dimarts a divendres de 10 a 14h.

Activitat gratuïta.

El Palau Mercader, construït entre els anys 1865 i 1870, està situat just al centre del Parc de Can Mercader. Es poden visitar les diferents estances de la planta noble decorada a l’estil de l’aristocràcia del segle XIX.


PUBLICITATÉs un majestuós edifici digne de les famílies més importants de l’època, i actualment acull un museu d’arts plàstiques i decoratives, i on també s’hi celebren actes culturals. I també acull el Museu de les Matemàtiques.

palau mercader

L’avinguda dels plàtans, amb exemplars centenaris, és l’eix principal del part i és el camí majestuós que ens condueix fins al palau.

El Museu Palau Mercader és avui l’exponent de la forma de vida i de les afinitats culturals i artístiques d’un llinatge aristocràtic del segle passat.

El museu està ubicat a la planta principal del Palau i presenta més de 3.000 objectes que formaven el “museu del comte de Bell·lloc”.

Es troba dins el Parc de Can Mercader, una joia de Cornellà que compta amb un circuit de tren elèctric al·lucinant i que s’ha convertit en el símbol i el reclam per a milers de visitants: un entramat de vies per on hi circulen trens elèctrics en miniatura, i que ofereixen la possibilitat, tan a petits com a grans, de pujar-hi i viure un viatge d’allò més divertit.

El Palau acull també a la planta superior el Museu de les Matemàtiques, un espai on les matemàtiques s’aborden des d’un vessant pràctic i lúdic. Exposa la col·lecció ‘Experiències matemàtiques’, constituïda per jocs, construccions i elements diversos agrupats en sales dedicades a la Geometria, els Miralls, Càlcul i estadística, Combinatòria i estratègia, i Cartografia.

I diumenges, al Parc, hi trobarem el Mercat de Pagès.


PUBLICITATVISITA UNA GRANJA D’OVELLES

Visita, tast i taller!

Mas Marcè és una granja d’ovelles de l’Empordà (Siurana d’Empordà) on s’hi elaboren formatges i recuits de llet d’ovella (100% ecològic). T’expliquen i pots veure com es fan!

Des de l’any 2011 obren les portes de la granja per explicar i donar a conèixer qui son, com treballen i quin és el seu producte final.


PUBLICITATOfereixen un ampli ventall d’activitats per fer en família, amb amics, en grup, amb gent de la tercera edat o amb escolars (prèviament a la seva visita, se’ls envia un dossier perquè puguin explicar-ho a l’escola).

La visita a les instal·lacions es pot fer en català, castellà, anglès i rus. Cal fer reserva prèvia com a mínim 24 hores. Grups reduïts!

Novetat! Donar el biberó a les ovelles!

.

La visita sempre acaba quan els petits pinten el dibuix d’un xaiet amb llana.

La visita en família

La visita guiada comença amb la visita a l’obrador on pots veure com elaboren el formatge i els recuits de llet d’ovella. De la part de l’obrador (que es pot veure a través d’un vidre) es passa a la sala de munyir, i d’aquí al corral on els més petits podran veure i tocar un xai petit de poques setmanes de vida.

Després es fa un recorregut pels camps on pasturen les ovelles  s’arriba fins una bassa on ens explicaran com funcionen la depuradora i les plaques solars.

I ja de tornada, es fa un tastet de 5 formatges, recuit, iogurt, vi de l’Empordà, aigua i un tall de pa amb Oli de Mas Marcè.

Al final de la visita es pot escollir fer algun dels següents tallers:

Taller de llana

Us ensenyaran a cardar i filar la llana i després es pot escollir fer una bola de sabó o bé un dibuix d’una ovella que s’haurà de decorar amb llana.

Taller de mató

Un explicaran com elaborar un mató (amb la llet d’ovella, quall herba col…) i després, cadascun dels assistents, en prepararà un i se l’emportarà a casa

Tastet de làctics

Fareu el tastet de formatges acompanyat de vi jove de la Denominació d’Origen Empordà

L’ESQUILADA A MAS MARCÈ (activitat temporal)

Al mes de maig i al mes d’octubre (només uns dies en concret) es fa una activitat que és l’esquilada. No és com la visita convencional sinó que es dóna la benvinguda, es va directament al corral (on hi ha els esquiladors), s’agafa (per grups) la llana directament de les ovelles, es posa en cistells, es va a la riera a netejar-la, seguidament a secar-la i després, s’acaba amb un tast de formatges.

Trobada i benvinguda a Mas Marcè. Escollireu una cistella i anireu fins al corral. Allà hi haurà l’esquilador treballant amb les ovelles. Un dels responsables de la granja us explicarà el procediment i, per grups, anireu entrant al costat de les ovelles.

Allà escollirem la llana més adequada i millor per poder-la posar a la cistella.

Seguidament, podreu pujar sobre una saca on hi ha quantitats de llana per tal de poder-la trepitjar amb els peus.

Després anireu camintant fins a la riera i allà netejareu la llana.

Després de deixar-la ben neta, la possareu a assecar, i a cardar i filar.

Acaba la jornada amb un tast de formatges, recuit, iogurt, vi de l’Empordà, aigua, un tallet de pa amb Oli de Mas Marcè.

 • Preus: De 0 a 2 anys gratuït, infants de 3 a 11 anys 6 € i joves a partir de 12 anys 11 €
 • Informació i reserves: visites@peraladamasmarce.com
  972 52 51 99/ 972 53 80 03 / 674 076 691
 • Grups reduïts.
 • Durada: 2 hores i 30 minuts
 • Lloc: Granja Mas Marcè- Siurana d’Empordà

I també pots venir amb l’escola!

A Mas Marcè pots venir amb la classe.

Un dels principals objectius de Mas Marcè/ Ecolàctics Peralada és fer pedagogía en el consum de productes de qualitat, sans, ecològics i sobretot en com és el treball, del dia a dia, d’una granja.

És per aquest motiu que any rere any, durant tota l’any, tenim les visites d’escolars d’arreu de Catalunya.

En què consisteixen:

El dia que reservem per escoles no agafem a ningú més.

Arribada amb autocar a la granja i seguidament, abans de començar, esmorzen el que porten de casa.

Un cop han esmorzat, comencem la visita guiada: visitem la munyidora, anem al corral, allà donem palla a les ovelles i agafem un xaiet petit de només unes setmanes de vida

Seguidament, abans de tornar sota el porxo o l’aula, anem a visita una petita bassa on hi ha unes oques i uns ànecs.

*Durant la visita es fa èmfasis en què és la vida a la granja: el pastor, pasturar, la palla, el corral, els gossos del pastor…*

Un cop hem finalitzat, és el moment de fer el taller. Es pot escollir entre taller de mató o talla de llana.

Taller de llana.

Els ensenyem a fer una bola de llana que s’emporten a casa. Els posem uns bols d’aigua amb sabó -fa de cola- i amb un trosset de llana seca van fent la bola del tamany que ells prefereixen.

A més, se’ls ensenya que és cardar la llana i filar-la.

Taller de mató.

Els ensenyem com hem bullit la llet, com preparem el quall (herbacol) i com el tirem dins la llet. Un cop ha quallat, se’ls ensenya com es talla i com es cola el xerigot.

Cadascun d’ells tindrà una tarrina en la qual hi faran el seu propi mató que, més tard quan marxin, s’emportaran cap a casa.

Si es decideix quedar-se a dinar a Siurana, hi ha l’opció de fer-ho en el Centre Cívic Municipal (podran utilitzar els lavabos i és cobert en cas de pluja).

Si es vol fer activitat a la tarda es pot fer tranquil·lament. Són bastantes les escoles d’arreu de Catalunya que venen i per tant, ens adaptem a les seves necessitats.

NOVETATS!

Ruta per les dues granges

Pels amants de la natura, a partir del mes de juny, es fa una passejada per les dues granges. Veureu el procés d’elaboració de Mas Marcè fareu un tast de formatges al costat de la granja de Làctics Peralada i sota les oliveres centenàries.

Es pot alimentar un xaiet acabat de néixer.

Alguns dels xais lletó neixen i al poc temps (durant la seva alimentació) es queden orfes. El pastor i els seus ajudants, diàriament els donen biberons de llet de les ovelles perquè puguin creixer igual que la resta. Proposem que ens ajudeu en aquesta bonica tasca.

Vine amb nosaltres i sigues tú qui li donguis el seu aliment.

 LAS GOLONDRINAS, A BARCELONA

Barcelona des d’un altre punt de vista

Si voleu veure la ciutat de Barcelona des del mar no hi ha res millor que agafar Las Golondrinas, embarcacions que ens portaran a fer una travessia pel port i el litoral de la ciutat.


PUBLICITATPodreu escollir entre tres recorreguts diferents i gaudir de la brisa marina i l’aventura de pujar a una atracció turística amb més de cent anys d’experiència.

Els més petits de la casa quedaran bocabadats amb aquesta excursió.

Qui no recorda haver pujat de petit amb els pares a Las Golondrinas?

Fins i tot és possible que alguns de vosaltres us haguéssiu marejat, però el record d’aquell viatge és el record d’una aventura emocionant. I és que Las Golondrinas formen part de la història del Port i de la història de Barcelona i de molts passatgers que hi han pujat.

Més de cent anys fent viatges,  oferint les vistes més atractives i curioses de Barcelona des d’una bonica perspectiva: la del Mediterrani.

🔎 Compra las entradas AQUÍ

Els itineraris

Totes les sortides i les arribades es fan des de Colon. Hi ha la possibilitat de fer el trajecte amb guies turístics en 4 idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Itinerari 1: recorregut per l’interior del Port. Té una durada de 35 minuts. Aquí s’utilitzen les clàssiques embarcacions amb casc de fusta que tots recordem. Hi ha dues cobertes: la principal i la superior. Les embarcacions tenen dos ponts de comandament per facilitar la maniobrabilitat en espais reduïts.

Itinerari 2: recorregut pel port i el litoral. Té una durada d’una hora i 30 minuts. El catamarà TRIMAR és l’encarregat de fer aquest itinerari, una embarcació que permet veure el fons marí. Està adaptada per a minusvàlids i té una capacitat de gairebé 200 passatgers. El Catamarà OMNIBUS també fa aquesta ruta amb similars característiques que l’anterior i amb capacitat per a 146 passatgers.

Itinerari 3: Special Tour, recorregut alternatiu a port o litoral per l’estat de la mar.

 • Si t’interessen més activitats per sortir amb nens a Barcelona, no et perdis la selecció que t’hem preparat a Sortir amb nens. Trobaràs els millors plans a Barcelona amb nens AQUÍRUCS DEL CORREDOR, A CANYAMARS, AL MARESME

Visita Rukimon

Coneix els rucs de ben a prop.

Les activitats que s’organitzen els caps de setmana i festius són les següents:

Rukimon

El parc visitable de les races i la vida dels rucs, on aprendre-ho tot sobre el món d’aquests animals: com viuen i en quin entorn, què fan actualment, com treballaven abans, què vol dir estar en perill d’extinció, races de rucs…

rucs del corredor

Els rucs us porten…

Passejada tranquil.la, de poc menys d’una hora, a lloms de ruc per camins de conreus i bosc.
Recorreguts guiats i en grup (no hi ha nombre mínim de persones).

No cal experiència i és apte per a totes les edats (els menors de 4 anys van muntats amb un adult).


PUBLICITATL’Aventura sense risc

Per a nens de 2 a 8 anys.

Circuit senyalitzat (sense guia) que els adult fan a peu tot conduint el ruquet on va muntat el nen/a. Camins de conreu i bosc.

RUKILAND: carnet de conductor de ruc

Per a nens de 4 a 12 anys.

Roda de 4 activitats per aconseguir el carnet: Tirar del ruc, Respallar-lo, Fer un petir circuit en el carret i Dibuixar un ruc.
És imprescindible la col.laboració d’un adult.

Obtenció del Carnet de Conduir Ruc (per a grups de més de 30 persones)

Activitats per a grups a partir de 30 participants. Activitat a l’aire lliure on grans i petits gaudiran d’una experiència divertida i diferent. Els participants hauran de “viatjar” en el temps a l’època en què els rucs tenien un paper important en les feines del camp, com animals de càrrega, o com a mitjà de transport. L’activitat consisteix en obtenir el carnet de conduir ruc tot realitzant les següents proves: Llaurar amb l’arada dels avis, Passejada a lloms d’un ruc, Transport d’aigüeres plenes (Sense vessar l’aigua), Recollida de llenya i transport en feixos a lloms del ruc … La durada de tota l’activitat pot anar d’una a dues hores, segons necessitats i nombre de participants.

Excursió a lloms d’un ruc pel Parc Natural del Corredor

Rucs del Corredor és una associació que té com a objectiu la conservació i recuperació de l’espècie asinina.

La seva tasca se centra en la promoció i reinserció dels rucs com a animals útils en el context actual, per tal de garantir la seva continuïtat.

Les instal.lacions estan ubicades dins el Parc Natural del Corredor Montnegre, a la Vall de Canyamars, en un entorn natural envejable, i allà es pot participar en una sèrie d’activitats que garanteixen la diversió de tots i ens aproparan a aquest animal autòcton, el guarà català.

 

Ruta de les 7 masies – Canyamars. Senderisme amb el ruc de portador

Aprofitant l’entorn privilegiat de la Serralada del Corredor dins el Parc Natural del Montnegre-Corredor, es fa la primera de les rutes en que el ruc fa d’acompanyant portant la càrrega i també els nens si cal.

Viu el paisatge de la Serralada del Corredor i camina sense càrrega, fes-te amic de la calma, acompanya’t d’un ruc.

Ruta a peu, sempre acompanyats d’un ruc que porta les càrregues o els nens si és necessari. La sortida i arribada són al Rukimon.

Distància total: 10 km
Desnivell: 183 metres
Dificultat: baixa

Interès de la ruta:

Descobrireu 7 de les masies d ela zona de Canyamars. Construïdes entre els segles XVI i XVII.

Arribareu fins a elles per senders i camins entre sureres, arboços i pins. Viureu el paisatge, collireu els fruits del bosc i coneixereu la fauna de la zona. La vostra experiència variarà en funció de l’època de l’any.

Què inclou?

Instruccions escrites sobre els passos a seguir i plànol orientatiu. Un ruc per a cada 4 persones. Avituallament per al ruc.
Breu curset sobre el ruc i instruccions escrites.
Motxilles adherides a l’albarda per a omplir-les amb la vostra càrrega.

Què cal portar?

Un bon calçat per anar per la muntanya. Esmorzar, aigua, gorra i crema solar.

VISITA EL CENTRE D’APROPAMENT A LA NATURA, A NAVÀS

Un espai on tocar i conèixer els animals de ben a prop

Visita guiada a la granja: dissabtes i diumenges d’11 a 13 hores

Al Centre d’apropament a la natura podreu fer una visita guiada i interactiva amb monitors especialitzats.

sortir-amb-nens-al-bages-centre-apropament-a-la-natura

Itinerari:

1.- TOCA-TOCA d’animals “especials” con la taràntula, la serp, granotes, l’eriçó, la xinxilla..

sortir-amb-nens-al-bages-centre-apropament-a-la-natura

En aquest espai nens i adults podreu tocar-los tots mentre n’apreneu algunes característiques.


PUBLICITAT2.- LA GRANGETA on visitareu i donareu menjar als animals de granja com cabres o ovelles…els coneixereu i n’aprendreu les diferències com les que hi ha, per exemple, entre un ànec i una oca.

sortir-amb-nens-al-bages-centre-apropament-a-la-natura

3.- EXÒTICS (visiteu i doneu menjar a animals exòtics com l’ós rentador o el coartí).

sortir-amb-nens-al-bages-centre-apropament-a-la-natura

4.- DAINES . Les visitem dins la seva gran instal·lació i els donarem menjar.

sortir-amb-nens-al-bages-granja-animals

Elles el vindran a buscar a la vostra mà si us esteu ben quiets!

sortir-amb-nens-al-bages-centre-apropament-a-la-natura

5.- EMÚS . Els més atrevits podreu tocar aquesta gran au que no vola però corre moltíssim.

6.- Passejada per l’AVIARI on hi ha ocells de tota mena

Hi trobareu còrbids, faisans, cotorres, paons reials, gallines de races exòtiques…

El més espectacular és el Gran duc, que podreu tocar i agafar al puny.

centre d'apropament a la natura

7.- Passejada amb la Blanca, una euga, el Mint i el Sir – cavalls- o l’Àfrica –una poni i mare de la petita Kenia que us farà companyia.

 • I ara queda’t a dinar i utilitza les barbacoes del centre. Cal fer reserva prèviament.

 • Informació i reserves al telèfon 938392940
 • Cal reserva prèvia.

 

LUDI RUBRICATI, A SANT BOI DE LLOBREGAT

La Festa Romana de Sant Boi de Llobregat

 • Divendres 8 de juny de 2018 a les 9.30h, als Jardins de Can Torrents: Teatre Aulularia o comedia de l’olla, amb la companyia Et Alia.
 • Dissabte 9 de juny de 2018 entre les 17 i 21h, tallers i recreacions històriques a Can Barraquer i Can Torrents, visites guiades a les Termes Romanes.
 • Diumenge 10 de juny de 2018, entre les 10 i les 14h, tallers i recreacions històriques a Can Barraquer i Can Torrents, visites guiades a les Termes Romanes.

Ludi Rubricati: Jornades de recreació històrica.

L’objectiu principal deLudi Rubricati és la posada en valor dels espais museístics de Sant Boi de Llobregat (Can Barraquer, Can Torrents i Termes Romanes), els quals s’obren al públic d’una manera lúdica i festiva.

ludi-rubricati

El Ludi Rubricati se centra aquest any en la recreació activa per tal d’oferir informacions sobre diversos aspectes relacionats amb el Convivium i en general amb el menjar en època romana (una bona part dels nostres aliments i les maneres de consumir-se de manera col·lectiva, són herència de l’activitat i i costums d’època romana).

El Convivium era un banquet, un festí, un dinar generalment celebrat amb ostentació, com una celebració. En aquest acte, l’objectiu genèric era el gaudir dels sentits, el compartir amb els amics, els convidats, la taula, el menjar i el moment, però també amb els deus. El banquet romà era hereu del banquet grec, però molt més ostentós i elaborat.

ludi-rubricati

En general, el menjar era un ritual important que es celebrava en una de les dependències més grans de la domus, el triclinium.

Tos els tallers i les recreacions històriques giren al voltant del Convivium.

L’obra de teatre del divendres 8 de juny de 2018 al vespre, també girà al voltant del banquet romà. L’obra Aulularia o comedia de l’olla, adaptada per la companyia “et alia”, ens farà riure molt.

S’ha programat un seguit d’activitats lúdiques i pedagògiques i de reconstrucció històrica, que ajudaran a traslladar-nos a temps passats.

Activitats gratuïtes. Aptes per a tots els públics.

PARC D’ATRACCIONS DEL TIBIDABO

Tibidabo: el Parc d’atraccions de Barcelona

El parc d’atraccions del tibidabo és el parc de referència a la ciutat de Barcelona.


PUBLICITATHi trobareu atraccions i també una zona gratuïta amb fonts d’aigua i tobogans gegants ➡ segueix llegint

parc d'atraccions del tibidabo

Situat al cim de la muntanya del Tibidabo, és el parc on gran i petits troben les atraccions més divertides per a cada edat: des de les atraccions de tota la vida (l’emblemàtic Avió, la Talaia, la Muntanya Russa, …), a les atraccions dels més petits (Alaska, el Carrousel, els Globus, …), passant per les tradicionals (la Muntanya Russa, el Diavolo, el Castell Misteriós, el vaixell Pirata, el Tibidabo express, …), fins a les atraccions pels més atrevits com per exemple l’Hurakan.

A part de multitud d’atraccions, el parc també ofereix els espectacles de Krueger Hotel, el marionetarium i, els caps de setmana d’estiu, un espectacle de cloenda.

Una opció per visitar el Parc és l’anomenada Àrea Panoràmica, un espai de lliure accés dins del Parc d’atraccions Tibidabo, inaugurat l’any 1899. Des de l’àrea panoràmica podreu gaudir  de les millors vistes de Barcelona sobrevolant la ciutat en un avió centenari o des de la sínia mirador.

La seva ubicació és única tant per l’entorn natural que l’envolta com per les vistes que ofereix de la ciutat de Barcelona.

Què hi trobareu?

> Tobogans gegants

Els Tobogans gegants es troben a l’Àrea Panoràmica del Tibidabo, un espai de lliure accés.

Trobarem diferents tobogans connectats per una estructura de fusta que fa al mateix temps de mirador, pont i passarel·la que fa l’espai molt atractiu.

És una bona opció per passar un matí divertit amb els nens al Tibidabo.

🔎  Si us encanten els tobogans gegants, mireu la guia que hem preparat des Sortir amb nens amb els millors tobogans gegants que hi ha a Catalunya AQUÍ

> Les fonts d’aigua interactives

Un espai de joc amb efectes de llum, so i colors per a tota la família, d’accés lliure i obert cada dia.

Les noves fonts d’aigua interactives estan situades als voltants de l’Edifici Cel, a l’àrea panoràmica del Parc, amb l’objectiu de dinamitzar l’entorn i oferir als visitants noves activitats.

Aquesta nova àrea de jocs d’aigua té aproximadament 50 brolladors repartits en 300 m2 de pavimentació de pedra natural que alternen diferents efectes de llum, so i colors.

LES ATRACCIONS EMBLEMÀTIQUES

Talaia

Viviu l’experiència d’estar al punt més alt de Barcelona.
Una atracció única al món que permet gaudir de les millors vistes de Barcelona a 550 metres sobre el nivel del mar.

.
Història: El 1921 s’obria la Talaia o Gran Palanca, una imponent construcció metàl·lica de 50 m d’alçària que ascendia els visitants fins a situar-los a 551 m sobre el nivell del mar. L’èxit va ser rotund, fins al punt que el públic li va atribuir propietats curatives: es creia que si els nens amb tos ferina s’estaven uns minuts en aquelles altures, els feia bé.

L’avió

Sobrevolant Barcelona des de 1928.


Petits i grans us podreu enlairar amb l’Avió, l’atracció més emblemàtica del parc i el primer simulador de vol de la història. Propulsat per la seva pròpia hèlix porta a tothom, des del 1928, en un viatge de sensacions per fer volar la imaginació.

Història: Aquesta va ser l’última gran obra del Dr. Andreu i és potser una de les atraccions més emblemàtiques del Parc d’Atraccions. És una rèplica del primer aparell que va fer el trajecte Barcelona-Madrid. Com a principal característica cal esmentar que és impulsat per la seva pròpia hèlix i a l’interior conserva elements originals com ara l’estació radiotelefònica de 1933.

Museu d’autòmats

Un museu únic reconegut mundialment.


Més de 40 peces del segle XIX i XX; una autèntica joia inclosa en el Catàleg de Museus de Barcelona.

Història: Des de l’obertura del Parc d’Atraccions el 1901, aquest va anar important de diversos països europeus autòmats i màquines automàtiques, però a partir de 1925 varen ser els propis treballadors els qui els varen anar fabricant fins el 1954. Actualment la peça més antiga és el “Pallasso Mandolinista” de l’any 1880, però hi destaquen d’altres molt populars com “Els Equilibristes, “L’Orquestra Prodigiosa”, “El Poeta s’adorm” o “La Monyos”, personatge cèlebre de les rambles els anys trenta. La fama de la col·lecció va fer que fins i tot Walt Disney volgués comprar-los el 1957 durant una visita al Parc d’Atraccions. Sortosament va marxar amb les maletes buides per la negativa de l’empresa a vendre’ls. A finals dels anys setanta van ser retirats per ser restaurats en profunditat i des del 1982 formen part del museu d’autòmats.

El museu es troba dins d’un edifici modernista del 1909 i constitueix una de les millors col·leccions del món. La darrera incorporació ha estat “Els germans Gaüs o l’equilibri del Món”, autòmat d’última generació finalista a l’exposició universal d’Aichi al Japó l’any 2005.

Giradabo, roda panoràmica

Admireu Barcelona des de la roda panoràmica.


Situada al nivell més alt de la muntanya, us permetrà pujar fins als núvols i gaudir d’unes increïbles vistes de la ciutat de Barcelona i el mar.

Carroussel

Un carrousel d’època que et transporta a un món de fantasia
El Carrousel porta a tothom a un conte de fades i fantasia, envoltat d’un ambient d’època. Torneu a sentir-vos nens pujats als seus caballs o carrosses d’encant mentre gireu envoltats de música i il·luminació.

L’Àrea panoramica també ofereix diversió per als més petits amb tres atraccions que els faran viure emocions úniques en un entorn natural: Pony Rodeo, tren Rio Grande i les Llaunes.

Edifici Cel, audiovisual de la història del Tibidabo

Passeu una estona de cine a L’Edifici Cel on es projecta el documental sobre la història del Tibidabo amb imatges inèdites de l’època.

El parc, entre altres ofertes, organitza festes d’aniversari per a nens i nenes.

I PUJA A LA MUNTANYA RUSSA!

La muntanya russa: Una atracció familiar que combina emoció i natura

La muntanya russa del Tibidabo és adaptada, pot arribar als 80 quilòmetres per hora i fa el recorregut complet en menys d’un minut.

Es tracta d’una atracció plena d’emoció ja que el recorregut agafa una velocitat màxima de 80 quilòmetres per hora, té el seu punt més alt en els 522 metres per sobre del nivell del mar i té una baixada de 37 metres, amb un pendent del 66%.

No cal tenir por per muntar-hi, ja que és una atracció familiar, però si cal tenir en compte que:

– Els menors de 120 cm no poden accedir a l’atracció.

– Les persones amb una alçada compresa entre els 120 cm i els 130 cm poden accedir-hi acompanyats i a partir dels 130 cm s’hi pot accedir sense necessitat d’anar acompanyats.

Durant el recorregut, que dura poc menys d’un minut, també es poden contemplar unes magnífiques vistes de la ciutat de Barcelona i del Vallès, alhora que es gaudeix de la natura, mentre es passa per entremig del bosc.

GRANJA DE VAQUES CAN GEL, A CANYAMARS, AL MARESME

Viu Can Gel, amb els amics, la família, l’escola...

 • Cal reservar prèviament!

A la Granja de Vaques Can Gel podreu conèixer el dia a dia d’una granja de vaques lleteres.

sortir-amb-nens-al-maresme-granja-de-vaques-can-gel

A partir d’una pregunta a priori tan bàsica com és “d’on surt la llet?” us endinsareu en el seu món, sabreu com viuen, què mengen, de quins cultius prové aquest menjar, quines són les característiques físiques i fisiològiques de les vaques, quin és el seu cicle de vida i el seu cicle de la llet, què vol dir “corba de lactància”, i veureu tot el procés fins la recollida de la llet que produeixen.

Podreu interactuar amb els animals, conèixer els diferents tipus de menjar, veure una sala de munyir, etc.

Podreu recòrrer totes les instal·lacions de la granja acompanyats d’una persona que us farà de guia i us donarà explicacions específiques en cada zona.

granja de vaques can gel

Es tracta d’una visita molt pedagògica i lúdica al mateix temps, un projecte d’alt interès cultural per petits i grans.

La visita a la granja de vaques de Can Gel, es complementa amb un audiovisual de presentació, una zona d’interacció amb els animals,

sortir-amb-nens-al-maresme-granja-de-vaques-can-gel

una zona d’interacció productiva i amb els aliments, panells informatius, exposició de de maquinària i estris, una minigranja…

sortir-amb-nens-al-maresme-granja-de-vaques-can-gel

i una zona d’esbarjo.

sortir-amb-nens-al-maresme-granja-de-vaques-can-gel
EL MUSEU DE LA XOCOLATA, A BARCELONA

El museu més dolç de Barcelona

Vine al Museu de la Xocolata i fes de pastisser, fes una piruleta, bombons, experimenta i pinta amb xocolata, descobreix mitjançant el joc i els contes la història de la xocolata o vine a celebrar la teva festa d’aniversari.


PUBLICITATAl museu més dolç de Barcelona trobareu jocs i emoció però també cultura, tradició i història.

El seu esperit és el de divulgar la cultura i tradició de la xocolata i explicar la seva relació amb Barcelona i Catalunya.

museu de la xocolata

Més enllà de fer l’explicació d’un producte alimentari, es fa un recorregut pels seus orígens, s’explica el valor simbòlic i econòmic que té en el món precolombí, com va arribar la xocolata a Europa?, i quina ha estat la seva difusió com a element exòtic amb propietats medicinals i un alt valor nutritiu.

En un espai de 600 m2, es combina la presentació d’objectes, escenografies, interactius i audiovisuals.

El Museu de la Xocolata, inaugurat l’any 2000, és un dels museus més visitats de Barcelona, acull a un públic familiar que vol sensacions, conèixer i jugar.

I això precisament és tot el que es pot fer en aquest museu, el més dolç de la ciutat.

S’hi organitzen un conjunt de tallers pensats per a nens de 3 a 16 anys i també per a majors de 16 anys.

> Compra les entrades per visitar el museu més dolç!

Consulteu totes les activitats al web

http://www.museuxocolata.cat/activitats_obertes.php

MUSEU DEL BARÇA, A BARCELONA

El museu més visitat de Catalunya

Josep Lluís Núñez va fundar el Museu del Futbol Club Barcelona l’any 1984. Des d’aleshores s’ha convertit en el museu més visitat de Catalunya i en un punt de referència per altres clubs que han volgut recollir també la seva història en un museu.

Està considerat el millor museu de futbol del món.


PUBLICITATEl Museu ocupa una superfície de 3.500 metres quadrats.

A l’inici hi trobem una sala dedicada a Joan Gamper, fundador del club, que als anys 20 ja va tenir la idea de fundar un museu però que per diferents raons no es va portar a terme.

El seu somni el va fer realitat Josep Lluís Núñez amb la creació del museu que va ser una experiència pionera i que amb els anys s’ha convertir en una visita obligada per a molts turistes que venen a Barcelona i pels amants del futbol i els seguidors del Barça.

El Museu fa un recorregut per la història centenària del club. Veurem exposats els trofeus més importants que han aconseguit les diferents seccions.

Hi ha fotografies, material esportiu de totes les èpoques, audiovisuals i articles i records que emocionaran als nostàlgics. Un espai on veurem les grans llegendes que han format part del FC Barcelona, jugadors, directius etc…i tot tipus d’objectes relacionats amb l’equip, els  jugadors i la societat.

Contempla les Lligues i les Lligues de Campions guanyades pel FC Barcelona al llarg de la seva història.

Un espai on veurem les grans llegendes que han format part del FC Barcelona, jugadors, directius etc…i tot tipus d’objectes relacionats amb l’equip, els  jugadors i la societat.

Espai Messi. Zona dedicada al crac argentí Leo Messi, on es poden veure les seves Pilotes d’Or i les Botes d’Or, a més de poder gaudir de tots els seus gols a través de 2 taules interactives.

També hi trobarem la Col·lecció Futbolart – Pablo Ornaque, un munt d’objectes curiosos i antics, relacionats amb la història d’aquest esport, des del segle XIX fins l’actualitat.

És la col·lecció més important del món relacionada amb el futbol.

El museu organitza exposicions temporals i compta amb un fons artístic d’obres relacionades amb el món de l’esport d’artistes tan importants com Dalí, Miró, Tàpies Segrelles o Subirachs. També té un centre de documentació, biblioteca, hemeroteca, arxiu de fotos, documentals i vídeo.

Camp Nou Experience

Una manera diferent de visitar el Museu del FC Barcelona és amb el Tour Camp Nou, que permet visitar tots els racons de les instal·lacions.

Ens passejarem pel vestidor que fan servir els equips visitants, la llotja presidencial, la sala i les cabines de premsa, el túnel que porta al terreny de joc, tindrem una panoràmica de l’estadi des de diferents punts de vista i podrem visitar espais normalment restringits al públic.

 

Hi ha la possibilitat de llogar un audioguía (en set idiomes: català, castellà, anglès, francès, italià, alemany i holandès)  perquè no perdre cap detall de tota la història del club i les anècdotes més divertides.

➡  Compra l’entrada pel Museu del Barça AQUÍ

La Botiga del Barça

La visita al museu acaba a la botiga, el  punt de venda oficial on hi ha tots els articles oficials del Barça i més de 3.000 productes per a tota la família.

Hi ha diferents serveis: estampació de nom i número de dorsal, fotos amb els teus ídols, el Còrner Museu per endur-te part de la història del teu club centenari com la samarreta del centenari, la pilota històrica o litografies i el Còrner Barça Toons, amb articles dissenyats i pensats per als blaugranes més petits de la casa.
Pedraforca Parc Aventura

PEDRAFORCA PARC AVENTURA, A SALDES, AL BERGUEDÀ

Pedraforca Parc Aventura

Natura, arbres, ponts, penjants, lianes, tirolines, llibertat, diversió…A Pedraforca Parc Aventura!

Hi ha un total de 60 jocs repartits en 3 recorreguts: Gresolet (per a nens i nens a partir de 3 anys i fins a 1,15m. d’alçada), Ensija (per a persones a partir de 6 anys i 1,15m. d’alçada), Pedraforca (pesones a partir de 1,40m. d’alçada).


PUBLICITATPonts, lianes, tirolines, cables, … tot enfilat en plataformes dalt dels arbres i sempre assegurat i sota el control dels monitors.

 

LA MOLINA AVENTURA PARC, A LA CERDANYA

La Molina Aventura Parc
Aventura al bosc gaudint de la natura!

La Molina Aventura Parc et garanteix la diversió i l’emoció amb els seus circuits instal·lats als arbres: l’objectiu serà anar superant-se tot passant per tirolines, ponts tibetants, lianes, salts de Tarzàn, passarel·les, xarxes, escales, túnels, estreps, surf… i així fins més de 30 jocs diferents, de major i menor dificultat.

Hi ha circuits per a totes les edats:

Verd (circuit infantil) per als més petits (13 Jocs diferents). De 4 a 7 anys i fins una alçada màxima de 1,30 m. És l’aventura dels nens acompanyats per un adult.

Els circuits Blaus per a tota la família (16 Jocs diferents). A partir de més de 7 anys i 1,20 m d’alçada mínima. Es recomana que els menors de 10 anys vagin acompanyats d’un adult.

Els circuits Vermells per als més intrèpids i atrevits (17 Jocs diferents) .A partir de més de 12 anys i 1,45 m d’alçada mínima. Es recomana que els menors de 12 anys vagin acompanyats d’un adult.

LA MOLINA AVENTURA PARC

La Molina Aventura Parc t’ofereix una activitat plena d’emocions, diversió i seguretat per a totes les edats.


PUBLICITATTu gaudeixes de la teva pròpia aventura de forma autònoma.

EL BOSC VERTICAL, A DOSRIUS-CANYAMARS, AL MARESME

El bosc vertical, a Dosrius-Canyamars

Et proposem gaudir d’un parc d’aventura entre els arbres: el Bosc Vertical.


PUBLICITATUn espai de lleure en el medi natural, un entorn privilegiat on practicar i gaudir de l’esport i l’aventura, un viatge al misteri del bosc.

bosc vertical

Més de 80 activitats, totalment integrades en el bosc, que varien segons el grau de dificultat de cada recorregut: tirolines, ponts, passarel·les, lianes, xarxes, túnels, salts …

Hi ha quatre itineraris o recorreguts per viure l’aventura del bosc amb la intensitat que a cada un li pertoca:

– Montnegre, el recorregut familiar: s’ha de fer un mínim de 1,15m. d’alçada
– Canopy, el recorregut d’alçada: s’ha de mesurar un mínim de 1,35m.
– Els Encants, el recorregut esportiu, pels atrevits: s’ha de fer un mínim de 1,40m. d’alçada.
– Infantil, el recorregut pels més petits.

Puja als arbres i comença l’aventura pel bosc. Descobreix la experiència de moure’s entre les branques, a metres del terra.

espais naturals de catalunya

EN VAIXELL A LES ILLES MEDES

Una oportunitat única per admirar de forma privilegiada la riquesa del fons marí

Si esteu a l’Estartit, o pels voltants, una de les visites obligades que no us podeu deixar perdre és anar a les Illes Medes, declarades reserva natural protegida.

Aquest petit arxipèlag, situat tan sols a una milla de la costa, és una de les reserves marines més importants del Mediterrani, per la gran riquesa de flora i fauna i la immensa diversitat del seu ecosistema.


PUBLICITATNo podeu deixar escapar aquesta oportunitat. La millor manera per poder visitar aquestes illes és agafant una embarcació amb el fons transparent.

Per una banda, podreu gaudir de l’aventura de sentir-vos mariners per un dia a bord d’aquest vaixell, descobrint la bellesa abrupta i imponent de la Costa Brava i les seves cales.

Per altra banda, podreu admirar amb els vostres propis ulls la riquesa submarina de les Medes. Pels més petits serà com viure una aventura dins un submarí.

L’excursió que us proposem, a bord del catamarà Nautilius, és la ruta nº2 que organitza l’empresa Subaquàtic Visión.

Evidentment el destí de l’aventura és anar a la reserva Natural de les Illes Medes, però prèviament el vaixell fa un recorregut costa amunt per poder apreciar la bellesa del litoral, recorrent la Costa del Massís del Montgrí, passant per la Cala Pedrosa i per l’espectacular Roca Foradada.

Després d’aquest recorregut arran de costa, el vaixell es dirigeix cap a les illes, on farà parada per contemplar i admirar el fons marí. El catamarà té submergides 2 àmplies cabines que representen uns finestra oberta al fons del mar.

Des d’aquestes cabines podrem gaudir de la fascinació que produeix veure els peixos en el seu propi hàbitat. Una visió privilegiada per descobrir el sorprenent món subaquàtic i contemplar la vida del fons marí.

L’excursió té una durada d’una hora i mitja. La diversió de tota la família està assegurada.

Les Illes Medes

Qualificada com a la millor reserva natural de la part occidental del Mediterrani, l’arxipèlag de les Illes Medes el formen 7 illots. Del més gran al més petit, pel què fa a la part emergida, aquests són: la Meda Gran, la Meda Petita, el Carall Bernat, els Tascons Grossos, el Medallot, els Tascons Petits i les Ferranelles (en total, una extensió de 23 hectàrees).

Però el total de àrea submarina protegida és de més de 500.000 m2. Les Medes van ser declarades reserva marina l’any 1983 i des d’aleshores la riquesa del seu fons marí s’ha preservat aconseguint fins i tot la recuperació d’espècies en perill d’extinció.

Però les illes també tenen una riquesa excepcional pel què fa a la fauna terrestre, amb més de seixanta espècies d’aus.

LA CIUTADELLA I EL CASTELL DE LA TRINITAT A ROSES

La Ciutadella

La Ciutadella és una fortificació renaixentista situada a l’entrada de Roses, per la carretera de Figueres.

És un Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) i jaciment arqueològic en continua investigació on es pot gaudir d’un complet itinerari senyalitzat i conèixer les diferents ocupacions històriques del lloc a través de les restes conservades, del s.IV a.c., data de la fundació de la colònia grega de Rhode, fins al s.XX.

La fortificació renaixentista clou un recinte que conté un jaciment arqueològic de cronologia molt àmplia, amb restes d’època antiga (barri hel·lenístic) i visigòtica o tardo-romana (edifici A).


PUBLICITATDe la Roses medieval són presents el monestir i el nucli urbà que es desenvolupa al voltant amb els diferents perímetres de muralles, fins a la darrera fase, la d’època moderna, de les qual se’n conserven les restes de diferents edificis militars.

Actualment aquest és un espai on el visitant pot passejar en un ambient relaxant, llegir a l’aire lliure envoltat de silenci, aprofitar l’àrea Wi-Fi o, simplement, gaudir d’un entorn incomparable.

Per tal d’arribar a un públic ampli, la Ciutadella disposa d’un espai modern, diàfan i polivalent, que allotja propostes expositives de diferents temàtiques, mostres didàctiques, conferències i actes.

El castell de la Trinitat de Roses

El Castell de la trinitat és un magnífic exemple de fortalesa de costa construït a mitjan segle XVI per protegir l’entrada al port de Roses.

la ciutadella i el castell de la trinitat

Juntament amb la Ciutadella, formaven un conjunt defensiu i d’avituallament fonamental per a l’estratègia mediterrània i europea de l’Imperi espanyol d’època moderna.


PUBLICITATFEM SCRAPBOOKING AL JARDÍ BOTÀNIC DE BARCELONA

Fem scrapbooking!

Diumenge 18 de març de 2018 de 12 a 13.30 hores
Per a infants a partir de 7 anys

Combinarem la nostra vessant científica i artística per plasmar la diversitat de formes fent scrapbooking com a quadern de camp, i ens inspirarem amb els relats que les acàcies ens expliquen. Dins del món de les acàcies no tot és el que sembla. Canviem la mirada per redescobrir aquestes lleguminoses.

scraapbooking al jardí botànic de barcelona
Imatge: Vee

El Jardí Botànic de Barcelona ens ofereix l’oportunitat de conèixer una bona varietat de plantes d’aquest gènere originàries de diverses parts del món.

Activitat accessible.

Punt de trobada: taquilles del Jardí Botànic de Barcelona, c. Dr. Font i Quer, 2, Barcelona

És necessària la inscripció per realitzar les activitats.

Informació i reserves: activmuseuciencies@bcn.cat
Tel. 932562220 (dl. a dv., de 10 a 13 hores)

Durada: 1 hora i 30 minuts

Activitat gratuïta

 

AQUÀRIUM DE BARCELONA

Per conèixer el centre marí lúdic i educatiu més important del món

L’Aquàrium de Barcelona és un espai per visitar els animals que hi viuen i per a aprendre la importància que té el mar en el desenvolupament de la vida al nostre planeta. En total hi ha 35 aquaris que ens permeten conéixer millor el mar i la seva flora i fauna.

A l’Aquàrium hi viuen 11.000 exemplars de 450 espècies diferents. Dit així sembla que no haguem d’acabar mai la visita però la veritat és que es fa curta.

Hi podem veure infinitat de formes de vida, un ventall amplíssim de colors, moviments per a tots els gustos i molta aigua. Tot vist com si ben bé estiguessim dins l’aigua.

aquarium

Podem trobar 14 aquaris amb les espècies més representatives del Mediterrani, 7 aquaris tropicals on veure els esculls de coral i aquaris on trobarem petits organismes vius que conformen la vida dins el mar.

També hi ha l’Oceanari que és únic a Europa. Té 35 metres de diametre i cinc de profunditat. Els visitants recorren un túnel de més de 80 metres de longitud i poden observar orades, morenes, peixos lluna, rajades i dues classes de taurons: el solraig de sorra i el tauró gris, les autèntiques estrelles de L’Aquàrium.

aquàrium

Una exposició: Planeta Aqua, ens descobrirà moltes de les criatures que s’han adaptat al medi aquàtic en condicions extremes de fred glacial, la foscor dels abismes o les càlides aigues tropicals. I vol ser un punt de referència per mostrar la importància del medi aquàtic en el desenvolupament del nostre planeta.

Després de veure totes les criatures que viuen a l’Aquari aribem a l’espai anomenat: Explora, que té més de 50 jocs on els més petits poden tocar mirar, escoltar, investigar i descobrir la natura.
Activitats en família

L’Aquàrium de Barcelona ofereix activitats perquè infants i adults pugin participar conjuntament. Es tracta d’activitats que es fan en família per tal d’aprofundir en el món marí. Aquestes activitats canvien cada tres mesos.

Una excursió a la maquinària interna de l’Aquarium

Què s’amaga darrera dels aquaris?, qui prepara el menjar dels peixos?, on es curen els animals malalts? Per respondre aquestes preguntes l’Aquàrium organitza visites familiars guiades per la part tècnica i recórrer totes les dependències que normalment no estan obertes al públic. Veure com es preparen els menús, la zona de filtratge de l’aigua, la infermeria, o veure com els bussos donen de menjar als taurons són alguns exemples.

Taurons

Sabies que els primers taurons van aparèixer fa 400 milions d’anys? O que alguns poden arribar a tenir fins a 20 fileres de dents a la boca? Per als qui vulguin conèixer millor els taurons i el seu món, hi ha un taller on aprendre quan van aparèixer, quines espècies habiten la Mediterrània o què mengen… El públic familiar, equipat amb lupes binoculars, pot apreciar amb detall la pell o les mandíbules dels taurons. Amb el suport de diversos materials audiovisuals, i l’observació dels taurons de l’Aquàrium, els seus participants descobreixen els aspectes més curiosos sobre aquests esquals.

 ➡ Compra les entrades (sense cues per entrar)mercat figueter en capellades

MERCAT FIGUETER DE CAPELLADES

Domingo 25 de febrero de 2018

Durant tot el dia hi ha activitats per a tota la família amb espectacles de carrer, música, una mostra d’oficis i artesans, un concurs de pintura ràpida, degustacions “L’Anoia del camp a la taula”.

A la Bassa hi haurà activitats especials per a infants: animals de granja, passejada amb poni i l’espai infantil  “Salta i Juga”

mercat figueter de capellades

Programa d’activitats del Mercat Figueter

Dissabte 24 de febrer de 2018
 • De 10h a 13.30h XXXI Concurs de pintura ràpida. Carrers i places
 • A les 14.30h Lliurament de premis – Les Voltes Casa Bas
Diumenge 25 de febrer de 2018
 • De 10h a 20h Mostra de comerç i serveis
 • Parades d’arreu / mostra de comerç local i entitats de Capellades – Carrers i places
 • 10h a 20h L’ANOIA, DEL CAMP A LA TAULA Productors de vins i caves, cerveses artesanes i productes de l’Anoia (Organitza Ajuntament i Anoia Turisme) – Plaça Verdaguer
 • 10h a 19h MOSTRA D’OFICIS ARTESANS – Carrer Major
 • 11.00h ACCIÓ DEL GRUP TEATRAL DE CAPELLADES / INAUGU- RACIÓ MERCAT FIGUETER 2018
 • Acte inaugural amb la presència del Sr. Isaac Albert Agut, Diputat Delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona.
 • L’acte comptarà amb l’acció teatral “El meu balcó” del Grup Teatral de Capellades. (Aquesta acció s’emmarca dins els actes de celebració del 40è aniversari de l’entitat) Posteriorment es farà la passejada institucional per la plaça. – Plaça Catalunya
 • 11.30h ESPECTACLE TRANSHUMÀNCIA Espectacle itinerant de la Cia. Xip Xap
  Pl. de la Bassa – Passeig I. Concepció – c/ Pilar

 • 12.00h ACTUACIÓ DE LA CATALAN BAGPIPE BAND Espectacle musical itinerant – Pl. Catalunya- c/ Pilar- Pl. Verdaguer – c/ Major
 • 12.30h CONCERT VERMUT AMB EL GRUP DOBLE CAPA + LEMON DJ’s The Lemon Day – Escales Piscina Blava
 • 13.00h CONCERT DE LA CORAL XEREMELL – Plaça Catalunya 13.30h
 • XXXI CONCURS DE PINTURA RÀPIDA JOAN CAMPOY
 • / PREMI CAPELLADES. Visita institucional – Les Voltes Casa Bas
 • 13.30h ESPECTACLE TRANSHUMÀNCIA. Espectacle itinerant de la Cia. Xip Xap – Pl. Catalunya- c/ Pilar- Pl. Verdaguer – c/ Major
 • 13.30h TASTET CULTURAL DE LA CASA D’ANDALUSIA amb el grup “Una tarde de domingo” i El Coro Morenita de la Sierra – Plaça Catalunya
 • 14.00h ACTUACIÓ DE LA CATALAN BAGPIPE BAND Espectacle musical itinerant – c/ Abat Muntadas – c/ Major – Pl. Verdaguer
 • 17.00h ESPECTACLE DE CLOWN DE CARRER “BERGAMOTTO SHOW” Pasquale Bergamotto & Co. – Plaça Catalunya

 • 18.15h CONCERT DE LA BANDA DE L’ESCOLA DE MÚSICA Plaça Catalunya

Espais de joc

D’11h a 19h

 • Animals de granja i passejada amb ponies
 • Activitats familiars amb animals
 • Parc de la Bassa

D’ 11h a 14h i de 16h a 19h

 • Espai infantil “Salta i Juga” amb La Xarranca. Jocs gegants / tobogan inflable / tallers. Pl. St. Miquel

Atraccions

 • Dissabte i diumenge a l’Esplanada
  10h a 20h Eco-carrusel Plaça Àngel Guimerà

Museus

 • 10.30h a 14.30h. Museu Molí Paperer de Capellades (entrada reduïda)

 • 11h a 14h Abric Romaní- NEAN-Parc Prehistòric de Capellades (entrades 2 x 1)

MUSEU DEL FERROCARRIL DE VILANOVA I LA GELTRÚ

Un recorregut pel món del tren, molt a prop de Barcelona

El Museu es troba a les instal·lacions de l’antic dipòsit de locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú.

Una de les col·leccions més valuoses del món

El Museu del Ferrocarril compta amb més de una vuitantena de vehicles de totes classes: nombroses locomotores elèctriques, dièsel i cotxes de viatgers de diversos tipus, entre els quals destaca la composició completa del Tren del Centenari, rèplica del primer tren que va circular a l’Estat espanyol el 1848.

De tots aquests vehicles, el conjunt amb més valor i singularitat és la col·lecció de vint-i-vuit locomotores de vapor.

Es tracta d’una de les col·leccions més completes del món.

Diverses d’aquestes locomotores són peces úniques, com ara les dues locomotores originals més antigues que es conserven al nostre país (Martorell, 1854 i Mamut, 1857), la màquina més potent i pesada d’Europa al seu moment (locomotora Santa Fe), la que va ser la més ràpida del segle XIX (Renfe 220-2005), la primera de via ampla construïda a Espanya (locomotora Caldas), l’única aerodinàmica a Espanya (locomotora Linda Tapada), la locomotora més petita d’ample nacional (Andaluces 020-04) i l’ultima locomotora de vapor en funcionament, apagada pel Príncep Joan Carles el 1975 (Mikado 141F-2348), la qual cosa va donar per acabada l’era del vapor a Renfe.

A més dels grans vehicles sobre via, el museu disposa d’altres elements representatius del món del ferrocarril. Es troben objectes que van ser utilitzats pel personal ferroviari en el passat.

També trobareu una amplia varietat de maquetes de diverses escales d’un pas a nivell original de la xarxa ferroviària, la representació museogràfica d’una antiga estació, i instal·lacions ferroviàries molt importants per a la història ferroviària de Barcelona.


PUBLICITATActivitats gratuïtes al Museu de Ferrocarril

Incloses al preu de l’entrada. Són gratuïtes per a tots els visitants que es trobin al Museu i que hagin accedit amb qualsevol de les tarifes vigents.
Estan pensades per gaudir d’una experiència en família o petit grup, alhora que s’aprenen curiositats sobre el món dels trens.


Dissabtes (visites comentades): Tots els dissabtes a les 12.30 h.

Els tastets del Museu

Tots els dissabtes a les 12.30h

Visites amenes a diversos àmbits del Museu, una de diferent cada dissabte. Voleu conèixer la raó de l’ample de via al nostre país i quants més s’utilitzen? Com es va poder fer arribar el ferrocarril a Vilanova i la Geltrú foradant el massís del Garraf? Què signifiquen els números que veiem al davant d’una locomotora de vapor?… Tindreu resposta a aquestes i altres preguntes participant en aquestes visites.

Apropa’t a l’Espai Talgo

Tots els dissabtes a les 17.30 hores

Podeu veure l’única col·lecció de vehicles de Talgo en exhibició des del primer que va funcionar al nostre país el 1950. Aquesta empresa ha estat puntera i encara ho és en la construcció i innovació ferroviària. A l’Espai Talgo podreu recórrer els darrers setanta anys de la història contemporània juntament amb els seus avenços.

Diumenges de tren al museu

La Mataró en marxa

1er diumenge d’11.30 h. a les 13:30 h.

El ferrocarril ha marcat la vida de les persones des del seus inicis fins a la nostra història contemporània. També de qui va treballar als trens des del principi i que representen els primers oficis ferroviaris, dels que són exemple els maquinistes i fogoners. Ells van ser els que portaven aquelles màquines pioneres del transport públic. Amb aquesta activitat, podreu veure en moviment l’única rèplica que existeix de la primera locomotora de vapor, que va funcionar a la península entre Barcelona i Mataró.

Els viatges de luxe

2on diumenge: D’11.30 a 13:30 h.

Visites guiades a un cotxe saló de luxe de 1928. Des de finals del segle XIX i la primera meitat del segle XX, només uns quants privilegiats van poder viatjar en els trens de luxe que recorrien les xarxes ferroviàries europees. Avui en dia, també es pot fer amb els trens que algunes companyies ferroviàries han rehabilitat per fer viatges turístics. Amb aquesta visita podeu accedir i sentir l’experiència del luxe de viatjar.

ConteTREN del Víctor

3er diumenge (i també el 4rt en els mesos que tenen cinc diumenges):
A partir de les 12h.

Els més petits i els seus acompanyants gaudiran de les històries dels vehicles de la col·lecció del Museu, explicades per un personatge molt especial i molt proper a ells. A la col·lecció de contes del Víctor s’han publicat ja tres d’aquestes històries. No us ho podeu perdre perquè aquest personatge us permetrà apropar-vos a espais i vehicles que estan fora del circuit de les visites.

Els inicis del ferrocarril i els “indianos”

Darrer diumenge del mes:
D’11.30 a 13:30 h.

Sabeu qui eren els “indianos” i què tenen a veure amb el ferrocarril? Voleu pujar al primer tren que va circular per la península entre Barcelona i Matarò? I al primer que ho va fer anys més tard entre Barcelona i Vilanova? Doncs aquesta és la vostra visita, també us explicarem quin paper tan destacat van tenir els “indianos” en els orígens del Ferrocarril. Gaudiu d’aquest “viatge”!

FAMÍLIES: Espais interiors

• El Racó del Víctor
Els nens seran feliços i voldran tornar sempre a visitar-nos per gaudir amb els jocs i elements que hem preparat per tal que s’ho passin d’allò més bé al nou espai que hem creat per a ells.

• Àrea de Descans
Just al costat del Racó del Víctor hem preparat un àrea per a que tothom pugui descansar mentre pren un cafè, una beguda o el que desitgin.

• Sala audiovisual
A la dreta de la recepció, us donem la benvinguda amb un nou audiovisual en diversos idiomes, inclosos el llenguatge de signes i l’audiodescripció per a persones cegues.

• Espai expositiu
Tot i que molts consideren els vehicles el més atractiu del Museu, en aquest espai també podreu veure alguns elements i objectes emblemàtics ferroviaris de la història del ferrocarril.

FAMÍLIES: Espais exteriors

• Parc Vall de Núria
Els nens seran feliços i voldran tornar sempre a visitar-nos per gaudir amb els jocs i altres elements que hem preparat per tal que ho passin d’allò més be.

• Zona de Pícnic
Nova àrea exterior per descansar, fer un mos i gaudir al costat dels dipòsits d’aigua que abastien les locomotores a l’antic dipòsit de locomotores de vapor de Vilanova i la Geltrú.

• Passeig Entrevies i baixador
Aquesta nova àrea permet passejar al voltant del Museu alhora que es coneixen diversos elements importants per al Sistema Ferroviari, com són les vies, els diferents tipus d’amples i travesses que s’han utilitzat al llarg del temps al nostre país, les màquines que condicionen la infraestructura i reposen el balast per a que tot funcioni adequadament.

Altres activitats

• Festes d’aniversari a la “Casa dels Trens”
Els més petits de la casa poden celebrar el seu aniversari a les nostres instal·lacions, amb una visita pel Museu i després un àpat amb coca en forma de tren i galetes personalitzades per regalar als seus convidats. Tenim dues opcions de preu.
Per a reserves contacteu amb el Museu (93 815 84 91 – reservesmuseu@ffe.es)

• Esmorzars al Tren!
Activitat que es realitza a partir de 5 persones per tal de reviure les emocions i sensacions del viatge en tren en diferents moments de la història; sobre tot en aquells en els que el viatge era molt més que un desplaçament. Un cop finalitzada la visita comentada especial als vehicles que van ser escenari d’aquestes experiències, es podrà gaudir d’un esmorzar a la zona de Pícnic o al cotxe de Tercera Classe del Museu. Tenim dues opcions de preu.
Es necessita reserva prèvia, com a mínim 2 dies abans. (93 815 84 91 – reservesmuseu@ffe.es ).

Auto-visites gratuïtes!! Demaneu-les a recepció.
 • La Santa Fe, una catalana potente.
  Saps com es diuen tots els elements que permetien funcionar a aquesta màquina. Demana’ns aquesta visita!. L’activitat està adreçada a grups petits i/o famílies que vulguin descobrir algunes històries, anècdotes i altres informacions interessants relacionades amb el ferrocarril i els continguts patrimonials del Museu. En aquest cas, podran conèixer una de les locomotores de vapor més conegudes i potents de les que van ser fabricades al nostre país. Com era, com es conduïa i que signifiquen les xifres que totes aquestes màquines porten escrites al davant.
 • Viatgers del futur, un viatge cívic al Museu.
  L’activitat està pensada per a que els petits la facin acompanyats d’algun adult i descobreixin com apropar-se a aquest mitjà de transport, el tren, amb una maqueta d’un tren de Rodalies per construir.
 • Viatgers del futur, del Museu a l’alta velocitat internacional.
  Els més petits podran descobrir com apropar-se als trens més moderns i a les destinacions internacionals a les que podem arribar des de “casa nostra” per ferrocarril i a la vegada construir una maqueta d’un tren d’alta velocitat espanyol i un altre de l’Euroduplex francès.
 • El tren pixelat
  A través de diferents peces de diverses formes, mides i colors, els nens poden posar a prova la seva imaginació i crear el seu propi tren. Demaneu les peces a la recepció del Museu!

Exposicions permanents al Museu del Ferrocarril

 • Col·lecció de vehicles ferroviaris a la Rotonda del Museu.
  Al Museu es troba una de les col·leccions de locomotores de vapor més importants del país i d’Europa per vàries característiques, com el seu origen divers, la seva representació de l’evolució i les variacions tècniques en aquest sistema de tracció. A més, el conjunt es completa amb una bona representació de màquines elèctriques i dièsels, així com un assortiment de cotxes de viatgers de diferents èpoques.
 • Exposició “Ferroviaris”, a la Rotonda del Museu.
  A la Rotonda del Museu, aquesta mostra de diferents oficis ferroviaris posa la part humana al costat dels vehicles i altres elements del sistema ferroviari. Maquinistes, fogoners, guardesses i més us acompanyen durant la visita.
 • Espai Gumà: Exposició permanent “L’obstinació d’avançar”.
  Que el ferrocarril arribés a Vilanova i la Geltrú el 1881 no va ser cosa fàcil. Un “indiano”, Francesc Gumà i Ferran, va posar tot el seu afany i mitjans per tal que fos possible aquesta fita de portar el tren a la seva ciutat a la tretzena vegada que es demanava poder emprendre el projecte del ferrocarril a Vilanova.
 • Espai Talgo: Exposició permanent de la història dels trens Talgo.
  Al Museu podeu veure l’única col·lecció de vehicles de Talgo en exhibició des del primer que va funcionar al nostre país el 1950. Aquesta empresa ha estat puntera i encara ho és en la construcció i innovació ferroviària. A l’Espai Talgo podreu recórrer els darrers setanta anys de la història contemporània juntament amb els seus avenços.
 • Espai Mercaderies: exposició de tres vagons i varis contenidors.
  En el nou Espai del Museu dedicat a les mercaderies es pot conèixer una mica més d’aquest transport per ferrocarril. Dins d’un vagó de tipus J, es projecten documentals sobre el paper que han tingut aquets tràfics a la historia contemporània.

 

jardí botànic de Barcelona

JARDÍ BOTÀNIC DE BARCELONA

Taller infantil al Jardí Botànic de Barcelona: Embranca’t al Botànic

Els primers diumenges de mes a les 12 hores
Per a infants a partir de 7 anys

Al Jardí Botànic de Barcelona hi ha una plaga de pugons! Les plantes es moren després de la sequera estival! Has de dissenyar un projecte per estudiar una espècie amenaçada!

jardi-botanic-de-barcelona

Tot superant proves i prenent decisions sobre els reptes que ens plantegin, aprendrem a construir i gestionar un jardí botànic a la nostra ciutat i anirem descobrint de ben a prop el Jardí Botànic de Barcelona.


PUBLICITATJugarem en un tauler de joc de mida gegant, on a través del coneixement de les plantes i la col·laboració entre els participants, intentarem aconseguir la màxima punturació. Serem capaços d’escollir la millor estratègia per construir un jardí botànic sostenible?

Màxim 25 persones

Durada: 1 hora i 30 minuts

Preu: gratuït (dins de la jornada de portes obertes, del primer diumenge de cada mes)

El jardí botànic, una mostra de la vegetació de clima mediterràni

Al jardí botànic de Barcelona coneixereu les plantes mediterrànies que habiten a Austràlia, Califòrnia, les Illes Canàries, Mediterrània Occidental i Oriental, el Nord d’Àfrica, Sud-Àfrica, i Xile.

Austràlia

El Jardí Botànic de Barcelona preserva col·leccions de plantes mediterrànies de tot el món. Durant la visita podreu veure una representació de la vegetació de clima mediterrani, una de les més riques en diversitat d’espècies.

Les Illes Canàries

Actualment la vegetació mediterrània es considera fortament amenaçada a causa principalment de l’acció de l’home. Per aquest motiu, el Jardí Botànic de Barcelona té com a objectiu principal conservar la biodiversitat de Catalunya i la d’altres territoris mediterranis, i fer-ne una divulgació científica per sensibilitzar el ciutadà vers el respecte al medi ambient.

Medirerrània Oriental

La conca mediterrània no és l’única regió del món amb clima mediterrani, sinó que hi ha altres zones del planeta, situades entre latitud de 30 i 40º, a l’hemisferi nord i sud, que també tenen clima mediterrani. Aquestes regions són: Califòrnia, Xile central, la zona més meridional de Sud-àfrica, i el sud i sud-oest del continent australià.

Mediterrània Occidental

La similitud de paisatges entre aquestes zones és la font d’inspiració del Jardí Botànic de Barcelona.

En primer terme, la vegetació al Jardí s’ordena segons la seva procedència geogràfica.

Nord d’Àfrica

En segon lloc, s’agrupa recreant d’una manera artificial les formacions paisatgístiques que s’observen a la natura.

I per finalitzar, els paisatges de boscos es representen a les zones més elevades del Jardí, mentre que les comunitats arbustives es mostren a les zones centrals i baixes.

Activitats familiars

Viatge naturalista a la recerca de vuit arbres mediterranis: joc de pistes per descobrir el Jardí i conèixer alguns dels arbres que hi ha. Per a nens i nenes de 7 a 14 anys. Preu: 1 euro

El Viatge naturalista és una manera molt recomanable de convertir la visita al Jardí en un repte lúdic.

Amb aquest quadern us proposen un senzill joc de pistes en el qual us heu de convertir en un naturalista del segle XVIII. Haureu d’iniciar una expedició per totes les mediterrànies del món a la recerca de 8 arbres, seguint unes pistes que us donaran.

És un viatge amb vuit etapes, on es tracta de saber, a partir d’una primera pista, la destinació del vostre viatge.

Seguidament trobareu una segona pista perquè endevineu l’arbre que heu de trobar i observar. Haureu de fixar-vos en el nom científic, o en la forma de les fulles, haureu de dibuixar l’arbre o alguna de les seves parts, per després poder-lo comparar amb d’altres de semblants.

També us explicaran algunes curiositats de cadascun d’aquests arbres. I tot això, amb la valuosa ajuda d’un mapa de ruta.

És un aventura ideal per compartir-la en família o en grup.

Armilla del naturalista

Per a nens i nenes de 4 a 12 anys.

Joc de pistes per descobrir el jardí i conèixer alguns dels arbres que hi ha.

Voleu jugar al memo de gazànies? O preferiu a les famílies? Voleu saber l’edat dels arbres? Voleu resoldre endevinalles botàniques? O aparellar fruits d’eucaliptus? Voleu pintar les fulles que veieu?

Amb l’Armilla del naturalista us proporcionaran diferents recursos per visitar el Jardí Botànic de Barcelona, amb la pretensió que la passejada amb els nois i les noies sigui entretinguda i amena i que, a més, puguin aprendre algunes coses mentre juguen. Amb aquest joc contribuireu a estimular  la seva curiositat pel regne vegetal, i fomentar, a la vegada, el desig de conèixer-lo i de respectar-lo.

L’Armilla conté diversos materials didàctics col·locats a les diferents butxaques, els quals podreu fer servir amb l’ajuda d’una senzilla guia que descriu les activitats que us proposem. La guia també us aporta alguna informació tècnica sobre el tema tractat a cadascuna de les activitats, per si voleu aprofundir-hi.

No cal seguir l’ordre de les activitats que proposa la guia, ni tan sols cal fer-les totes. Sou vosaltres qui decidiu, en funció de les edats dels nois i de les noies i dels seus interessos i inquietuds, quines poden ser les més adequades.

• Itineraris estacionals

Al Jardí Botànic, hi trobareu plafons informatius sobre cada estació.

 • Itinerari d’estiu, fins al 14 de setembre
 • Itinerari de tardor, del 21 de setembre al 14 de desembre
 • Itinerari d’hivern, del 21 de desembre al 15 de març
ruinas de empúries

ACTIVITATS FAMILIARS A LES RUÏNES D’EMPÚRIES

Visita teatralitzada romana

Dies 17, 18, 24 i 25 de febrer a les 11,30 hores

Iulia Domitia o Caius Aemilius, antics habitants de l’Emporiae romana del segle I dC, us explicaran en aquesta divertida visita com era la vida a la seva ciutat fa dos mil anys. Aquesta activitat està pensada per a descobrir d’una forma diferent els costums i la vida quotidiana de les societats grega i romana que varen viure a Empúries. Veniu a conèixer la nostra història i gaudir d’una experiència diferent en família, en la immillorable companyia d’un dels nostres curiosos avantpassats.

 • Idioma: català
 • Preu: 4 € (no inclou el tiquet d’entrada al jaciment)/Menors de 8 anys gratuït
 • Sortida de les visites: Centre de Recepció de Visitants
 • Durada: 1 hora i 45 minuts

Els tiquets es podran adquirir a partir de les 11h al Centre de recepció de visitants.

Imprescindible reserva prèvia.

Audiovisual 3D del Criptopòrtic

Obert cada dia
De dilluns a divendres: de 12h a 13h
Dissabtes, diumenges i festius: de 13h a 14h

El criptopòrtic és un espai subterrani de l’anomenada Domus dels mosaics d’Empúries. Aquest espai, ubicat just a sota del peristil o jardí de la casa, ha estat restaurat i museitzat per obrir les seves portes al públic, equipat amb audiovisuals 3D que us permetran descobrir com era una antiga domus romana.

 • Durada: 20 minuts aprox.
 • Preu: 1,5 € /persona (No inclou l’entrada al jaciment). Menors de 5 anys gratuït
 • Idiomes: Català, francès, castellà, anglès i alemany amb l’audioguia del jaciment

Aforament limitat. Es recomana adquirir l’entrada a les guixetes de la porta d’entrada al MAC-Empúries.

Empúries en joc!

Diumenge 25 de febrer de 2018 a les 11.30 hores

L’acte de jugar és tan antic que resultaria difícil aclarir què fou abans, si el joc o la mateixa civilització. Us proposem una visita molt especial a les ciutats grega i romana d’Empúries, en la que tot jugant amb els jocs que hem heredat de grecs i romans, coneixerem els espais més representatius de les dues ciutats i ens aproparem a la vida quotidiana dels seus habitants. Us animeu?

 • Preu: 3€ (no inclou l’entrada al jaciment)
 • Menors de 8 anys gratuït.
 • Idioma: català.
 • Inici de l’activitat: al punt de trobada davant la muralla de la ciutat grega

Imprescindible reserva prèvia.

Jaciment arqueològic i museu

Empúries és l’únic jaciment arqueològic de la península Ibèrica on conviuen les restes d’una ciutat grega –l’enclavament colonial d’Empòrion- amb les restes d’una ciutat romana, creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d’un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior.

ruïnes d'empúries

Constitueix un lloc privilegiat per entendre l’evolució de l’urbanisme grec implantat a l’extrem occidental de la Mediterrània, així com per analitzar l’urbanisme romà del període final de la República i la seva transformació posterior durant l’època imperial.

ruïnes d'empúries

A mig camí de l’itinerari es pot visitar el Museu monogràfic de les excavacions d’Empúries. Es conserven alguns dels objectes descoberts durant les excavacions, així com la sala monogràfica de l’Esculapi d’Empúries.

Els elements més destacats estan senyalitzats en un itinerari que podreu seguir amb el plànol que us donaran a l’entrada. Les restes que veureu tenen aproximadament 2000 anys d’història.

Durada aproximada: 1 hora i 30 minuts

ZOO DE BARCELONA

Zoo de Barcelona: Un centre de conservació de la biodiversitat i una fàbrica d’emocions

Des de 1892, el Zoo de Barcelona treballa per apropar la natura i la fauna silvestres a la societat. En l’actualitat, en un context de degradació creixent dels hàbitats, evitar una disminució dramàtica de la biodiversitat és encara possible si s’incrementen els esforços reals de conservació.

Per això, el Zoo del segle XXI centra la seva activitat en la conservació, a través de la participació en programes diversos de protecció d’espècies i hàbitats amenaçats –especialment del nostre entorn proper–, la investigació, mitjançant el desenvolupament de nombrosos projectes, i l’educació, fomentant el respecte per la natura i el medi ambient.

Tot això prioritzant el benestar dels seus animals, una gestió respectuosa amb l’entorn, i el treball conjunt amb altres zoos i entitats dedicades a la protecció i estudi de la biodiversitat i al desenvolupament sostenible. A través d’un pla estratègic ambiciós, el Zoo pretén donar el màxim impuls a aquests pilars bàsics de la seva activitat.

Zoo de Barcelona

L’esforç de la institució en el camp de la conservació es concreta en les següents dades:

 • Participació en gairebé un centenar de Programes europeus de gestió ex-situ (fora de l’hàbitat) d’espècies amenaçades.
 • Més del 85% de les espècies presents al Zoo incloses a la Llista vermella de la UICN – Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa.
 • Prop d’un 30% dels animals nascuts al Zoo en els últims anys alliberats al seu hàbitat natural
 • Una inversió directa en investigació de més d’1,5 milions d’euros en l’última dècada a través de les beques de la Fundació Barcelona Zoo i del seu Programa de Recerca i Conservació (PRIC), un 50% de les quals assignades a projectes dedicats a fauna autòctona.El treball del Zoo segueix les directrius i estratègies establertes per l’Associació Mundial de Zoos i Aquaris (WAZA) i de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA),  sota el paraigua de les principals organitzacions internacionals dedicades a la preservació del patrimoni natural (UICN i Fons Mundial per la Natura – WWF). Llegeix més AQUÍ

Zoo de Barcelona

Però el Zoo de Barcelona és molt més. Forma part del patrimoni cultural i sentimental de Barcelona i dels seus ciutadans, i és un espai de coneixement i de contacte amb la natura per a tots els seus visitants, que tenen la possibilitat de passejar a l’aire lliure en un entorn natural privilegiat, amb arbres centenaris, i alhora gaudir d’una visió propera de fauna salvatge d’arreu del món. A través d’una experiència immersiva única, sensibilitza el públic i desperta vocacions en les noves generacions, que aprenen la necessitat de valorar i protegir la biodiversitat. És doncs una autèntica fàbrica d’emocions i una eina de transformació de la consciència de la ciutadania.

Zoo de Barcelona

Ubicat en l’entorn de l’històric Parc de la Ciutadella, al casc antic de la ciutat, i amb una superfície de poc més 13 hectàrees, el Zoo acull més de 2.000 animals de més de 300 espècies diferents, allotjats ens instal·lacions naturalitzades que recreen els seus hàbitats d’origen, així com més de 1.300 arbres, arbustos, plantes i flors d’unes 320 espècies botàniques.

Zoo de Barcelona

Rep anualment al voltant d’un milió de visitants i el seu club d’associats, el Zoo Club, reuneix un important nombre de famílies que el fan una de les institucions catalanes amb més associats. El seu Departament d’Educació, pioner a l’Estat, ofereix una programació regular d’activitats i visites guiades per a les escoles i el públic general, algunes de les quals són gratuïtes i un complement perfecte d’una visita lliure (https://www.zoobarcelona.cat/ca/activitats). A l’app del Zoo, el visitant hi troba informació actualitzada de tots els serveis i activitats disponibles el dia de la seva visita, i hi pot crear la seva ruta personalitzada, entre altres opcions interessants.

Zoo de Barcelona

El treball del Zoo segueix les directrius i estratègies establertes per l’Associació Mundial de Zoos i Aquaris (WAZA) i de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA),  sota el paraigua de les principals organitzacions internacionals dedicades a la preservació del patrimoni natural (UICN i Fons Mundial per la Natura – WWF). Llegiu més informació AQUÍ

➡ Compreu les entrades AQUÍ

 
singles amb nens

CAP D’ANY PER A SINGLES AMB NENS ALS PIRINEUS

Exclusiu per a famílies monoparentals

 • Del 30 de desembre de 2017 a l’1 de gener de 2018

Aquest any, fem les campanades amb els nens!

Per acomiadar l’any tenim un programa preparat en exclusiva per a famílies monoparentals, on no només acomiadarem l’any de la millor manera, sinó que també ho gaudirem amb nous amics i una gran festa per a grans i per petits!

Comencem l’any 2018 amb la millor diversió!

Més informació, preus i reserves AQUÍ a info@opandkids.com, o al telèfon 619 956 367

Places limitades

 

Guardar

Guardar

Guardar

Navidad con niños en Granja Natura

NADAL AMB NENS AL CENTRE D’APROPAMENT A LA NATURA, A NAVÀS

Dues propostes per passar el Nadal en família al CAN

Passa el Nadal amb nens al Centre d’Apropament a la Natura!

PROPOSTA 1:

Vine a buscar el Tió + Gimcana de nadal
Dies 23, 24, 27, 28, 29 i 30 de desembre de 2017 i
Dies 2, 3, 4, 5 i 7 de gener de 2018

Visita el Centre d’Apropament a la Natura (CAN) d’11 a 13. Podràs tocar i conèixer els animals i podràs fer totes les preguntes que vulguis als monitors.

sortir-amb-nens-al-bages-granja-animals

A les 13h podràs escollir entre un dinar de pícnic (heu de portar el dinar de casa) o una barbacoa (heu de portar el que voleu coure però heu de reservar la barbacoa).

La gimcana es juga en família a partir de les 15h. Cada família participant té una targeta de felicitació de Nadal i a l’interior hi ha diferents proves que han de superar. Els Pastorets de la granja ens animaran a participar i ens guiaran per superar les diferents proves.

Prova 1. L’infiltrat del pesebre. A Granja Natura muntem un pessebre com és tradició per Nadal. Cal buscar al pessebre de Granja Natura els següents personatges:

 • El Caganer.
 • La truja.
 • La pastoreta amb la llenya.
 • Un patge reial.
 • El nen Jesús.
 • L’Àngel de l’anunciació.
 • Personatge infiltrat ( un pokémon).
 • La mula

Prova 2. Nadales. És molt similar al joc de les cadires, però la música que sona són diferents Nadales, quan la cançó para, tothom ha de córrer a seure.

Prova 3. Les boles de Nadal.  Abans que existissin els xinesos , les boles de l’arbre de Nadal eren molt delicades, es trencaven en tres i no res! Haurem de transportar amb l’ajuda d’una cullera tantes boles de Nadal (de plàstic, és clar) des d’una posició inicial a un altre on estarà el nostre arbre de Nadal. Només serviran les boles que arribin sense tocar a terra. Una variant és fer servir el front i entre dues persones transportar-les.

Prova 4. El Caganer. És molt similar al lloc de les bitlles. L’objectiu és tombar el màxim de bitlles, però enlloc de llençar les boles,  fem servir una pilota penjada d’un cordill lligat als nostres pantalons, just on acaba l’esquena. La postura que requereix aquesta tècnica ens recorda moltíssim el nostre estimat caganer.

Prova 5. Anem a buscar el tió màgic de la granja al bosc. Es tracta de buscar-lo per tot arreu, amb una mica d’ajuda dels pastorets. Els ulls ben oberts, que s’amaga molt bé i així aprofitarem també per recollir els nostres bastons que ens ajudaran a picar al Tió! Un cop el trobem a sota la manta trobarem tots els estris i complement per poder personalitzar el nostre tió de Nadal (barretina, manta, ….).

Taller del tió de Nadal. Es tracta d’anar a buscar el nostre propi Tió de Nadal al bosc. Un per família. Li posarem el nas, els ulls, la barretina i la manta. Us ensenyarem a tenir cura d’ell per engreixar-lo i aprendrem “la cançó del caga Tió”.

Preus:
 • Visita 7.5 euros  els infants + 9.5 adults
 • Barbacoa: 3 euros infants + 5 euros adults
 • Gimcana de Nadal: 7 euros (per infant).

Si no volen fer barbacoa, poden portar dinar de casa.

PROPOSTA 2:

Visita Granja Natura +dinar nadalenc a Masia Rural La Plana

Dies 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre de 2017
Dies 2, 3, 4, 5 i 7 de gener de 2018

D’11 a 13 hores: Visita a Granja Natura, veuràs animals de granja, animals salvatges, animals perillosos, podràs aprticipar al toca toca d’animals exòtics i visitar l’aviari.

A les 13:30h:  Dinar a Masia La Plana de Gaià. Escudella de Nadal + pollastre rostit + assortit de torrons.

Preu de visita + dinar: 25,50 euros adults  i 19 euros infants.

Imprescindible reservar amb un dia d’antelació. Disponibilitat segons la capacitat de la Masia La Plana.

Coneix més el CAN.

Un espai on tocar i conèixer els animals de ben a prop

Visita guiada a la granja: dissabtes i diumenges d’11 a 13 hores

Al Centre d’apropament a la natura podreu fer una visita guiada i interactiva amb monitors especialitzats.

sortir-amb-nens-al-bages-centre-apropament-a-la-natura

Itinerari:

1.- TOCA-TOCA d’animals “especials” con la taràntula, la serp, granotes, l’eriçó, la xinxilla..

sortir-amb-nens-al-bages-centre-apropament-a-la-natura

En aquest espai nens i adults podreu tocar-los tots mentre n’apreneu algunes característiques.

2.- LA GRANGETA on visitareu i donareu menjar als animals de granja com cabres o ovelles…els coneixereu i n’aprendreu les diferències com les que hi ha, per exemple, entre un ànec i una oca.

sortir-amb-nens-al-bages-centre-apropament-a-la-natura

3.- EXÒTICS (visiteu i doneu menjar a animals exòtics com l’ós rentador o el coartí).

sortir-amb-nens-al-bages-centre-apropament-a-la-natura

4.- DAINES . Les visitem dins la seva gran instal·lació i els donarem menjar.

sortir-amb-nens-al-bages-granja-animals

Elles el vindran a buscar a la vostra mà si us esteu ben quiets!

sortir-amb-nens-al-bages-centre-apropament-a-la-natura

5.- EMÚS . Els més atrevits podreu tocar aquesta gran au que no vola però corre moltíssim.

6.- Passejada per l’AVIARI on hi ha ocells de tota mena

Hi trobareu còrbids, faisans, cotorres, paons reials, gallines de races exòtiques…

El més espectacular és el Gran duc, que podreu tocar i agafar al puny.

sortir-amb-nens-al-bages-centre-apropament-a-la-natura

7.- Passejada amb la Blanca, una euga, el Mint i el Sir – cavalls- o l’Àfrica –una poni i mare de la petita Kenia que us farà companyia.
– Els tallers

Havent dinat, si voleu fer més activitats, us proposem dos tallers:

1- Plantes aromàtiques: sortirem al bosc a reconèixer i saber recol·lectar les principals plantes aromàtiques de la nostra zona (timó, espígol…) després omplirem unes bosses de roba amb aromàtiques que ens endurem a casa.

2- L’hort. treballareu una estoneta a l’hort ecològic de la granja per conèixer les principals hortalisses i les principals feines de l’hortalà. Després, cada nen farà un petit hort “portàtil” que podrà emportar-se a casa.

Activitat complementària: passejada amb cavall. Durada uns 15 minuts al voltant de la granja i bosquet adjunt.

NOTA IMPORTANT: el pare i/o la mare han de fer de conductors (a peu) i es fan responsables de la passejada. Els cavalls són molt dòcils i se saben els recorreguts de memòria!

També hi ha un servei de monitors que es fan càrrec dels nens mentres el adults feu la sobretaula ben tranquils.

sortir-amb-nens-al-bages-centre-apropament-a-la-natura

EXCURSIÓ A BANYOLES PER A SINGLES AMB NENS

Exclusiu per a famílies monoparentals

 • Diumenge 26 de novembre de 2017

Passejarem per l’ estany de Banyoles, navegarem amb vaixell i gaudirem de les seves meravelloses aigües des d’un altra perspectiva,

i anirem en tren pinxo fins al centre històric.

Farem un pícnic per dinar i a la tarda visitarem una empresa de paper artesanal fet a mà, on  grans i petits fabricarem el  nostre propi  full de paper natural que ens podrem emportar a casa.

Vinga, tasta l’experiència que t’encantarà!

Places limitades
Preus i reserves AQUÍ

Més informació: info@opandkids.com, 619 956 367

 

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

PONT DE DESEMBRE ALS PIRINEUS PER A SINGLES AMB NENS

Exclusiu per a famílies monoparentals

 • Del 6 al 10 de desembre de 2017

Us proposem una estada per a grans i petits, un programa en el que aprendrem sobre la importància de totes les coses que ens envolten, ja siguin petites com una llavor o grans com una galàxia.

Coneixerem éssers fantàstics en aquest viatge que va des del més petit fins a l’infinit, i tot això en un entorn absolutament excepcional!.

Rodejats de muntanyes i natura gaudireu d’uns dies molt familiars al Pirineu.

Places limitades
Més informació, preus i reserves AQUÍ

info@opandkids.com, 619 956 367

 

Guardar

Guardar

Guardar

PONT DE DESEMBRE A SALOU PER A SINGLES AMB NENS

Exclusiu per a famílies monoparentals

 • Del 6 al 10 de desembre de 2017
 • Del 8 al 10 de desembre de 2017

Et presentem una escapada davant del mar, pel pont de Desembre, per que gaudeixis amb el teus nens i amb d’altres famílies monoparentals com tu.
Anem a Salou, a la preciosa Costa Daurada, i tenim dues dates a escollir: 4 nits del 06 al 10 de desembre o bé 2 nits, del 08 al 10, perquè puguis triar els dies que més et convinguin.

singles amb nens

Vine i uneix-te al nostre grup, tenim planejades unes minivacances d’hivern on tots plegats ens ho passarem genial!

Places limitades
Més informació, preus ir eserves AQUÍ o bé per mail a info@opandkids.com, o al telèfon 619 956 367

Guardar

Guardar

Guardar

FESTA DEL TRENET AL PARC DE CAN MERCADER, A CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Festa del trenet al Parc de Can Mercader

22 d’octubre d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores
A Cornellà de Llobregat

La Festa del Trenet és una de les més concorregudes a Europa i la més important d’Espanya.

festa del trenet

Una Trobada Internacional de modelisme tripulat en l’escala de les cinc polzades (ample de via) amb la participació de modelistes de Catalunya, Espanya i Europa i representa una gran Jornada de joia i amistat.

Programa

Circulació dels trens artesanals.

Durant gairebé tot el dia en que els visitants gaudeixen i participen pujant-hi i fent tot el recorregut al llarg del trajecte ferroviari.

Dinar de germanor

Al restaurant on tots els maquinistes/modelistes, que molts venen de molt lluny, són convidats com a compensació pel seu esforç i fidelitat. S’aprofita aquest moment per lliurar-los unes plaques commemoratives específiques de la Trobada i diversos regals cedits gentilment pels nostres col·laboradors.

I a més, concurs d’instagram

Vine, penja les teves fotos i/o vídeos amb l’etiqueta #concursfdt2017 a Instagram i guanya diners en metàl·lic, drones, sopars, nits d’hotel, abonaments de temporada per la 2B, massatges, entrades a diferents atractius turístics del Baix Llobregat, teatre, samarretes…

Enguany farem entrega de molts premis, no us ho perdeu!

Podeu consultar les bases del concurs aquí.

Una joia de Cornellà … amb un circuit de tren elèctric al.lucinant!

El parc de Can Mercader, el més important de la ciutat de Cornellà de Llobregat, ocupa tot el que antigament foren els jardins de l’antic Palau de les famílies dels Comptes de Mercader i dels Comptes de Bell-lloc.

Entre molts d’altres, l’atractiu principal del parc és el “trenet”, que s’ha convertit en el símbol i el reclam per a milers de visitants: un entramat de vies per on hi circulen trens elèctrics en miniatura, i que ofereixen la possibilitat, tan a petits com a grans, de pujar-hi i viure un viatge d’allò més divertit.

El Palau Mercader, construït entre els anys 1865 i 1870, està situat just al centre del parc.

És un majestuós edifici digne de les famílies més importants de l’època, i actualment acull un museu d’arts plàstiques i decoratives, i on també s’hi celebren actes culturals. El Palau acull també a la planta superior el Museu de les Matemàtiques, un espai on les matemàtiques s’aborden des d’un vessant pràctic i lúdic. Exposa la col·lecció ‘Experiències matemàtiques’, constituïda per jocs, construccions i elements diversos agrupats en sales dedicades a la Geometria, els Miralls, Càlcul i estadística, Combinatòria i estratègia, i Cartografia.

L’avinguda dels plàtans, amb exemplars centenaris, és l’eix principal del part i és el camí majestuós que ens condueix fins al palau.

A la part inferior del parc hi ha una gran esplanada amb jocs infantils i elements característics dels parcs, per a garantir la diversió dels més petits.

També hi ha, de forma quasi integrada en el paisatge, zones marcades per a la pràctica de l’esport i l’exercici físic: són espais lúdics o circuits de salut per a fer exercicis i itineraris guiats amb explicacions a cada pas.

I en aquesta part també hi trobem l’element més característic del parc: el tren elèctric en miniatura que ofereix un recorregut per a grans i petits.

El Club d’Amics del Ferrocarril de Cornellà han reproduït en aquest parc una estació de trens en miniatura, els quals poden circular per uns 1.500 metres de llargada total de vies.

Tots els trens són fets a escala i recorren tota la part inferior del parc, passant per espais poblats de vegetació, per un túnel, per ponts, … i de tant en tant pel mig dels camins per on passegen les famílies, necessitant aleshores “passos a nivell” i l’ajuda acústica de campanes o botzines per avisar .. “que passa el tren!”

Una estació de trens, reproduïda amb tots els seus detall, és el punt de sortida d’aquest recorregut.

Els trens circulen els diumenges i festius (tret d’algun dia que els compromisos del Club ho impedeixin), tot i que entremig de setmana, amb reserva prèvia, també hi poden viatjar nens i nenes de diferents escoles.

Els trens estan en constant evolució, ja que les membres del Club construeixen nous vehicles i col.laboren de forma entusiasmada amb la renovació de les instal.lacions.

Actualment s’ha aconseguit que el circuit tingui un funcionament acurat i a imatge del què seria un ferrocarril de veritat, amb els canvis de via corresponents.

Podreu muntar-vos sobre l’Ave, l’Euromed, qualsevol tren de la Renfe, el tramvia de Barcelona…

A la part superior del parc, per sobre del Palau, hi trobarem la zona del llac: jardins, camins, arbres i vegetació abundant, passeigs … formen un gran jardí romàntic on és fàcil gaudir de l’entorn natural i de la tranquil·litat.

A mesura que anem avançant pels camins, anirem descobrint petites places, glorietes i miradors, però també trobarem zones d’estada i amplis espais per jugar a pilota.

En aquesta zona també hi trobarem la piscina municipal: envoltada de palmeres, és la protagonista durant els mesos d’estiu.

UN DIUMENGE ENTRE VOLCANS PER A SINGLES AMB NENS

A la zona volcànica de la Garrotxa. Grup exclusiu singles amb nens

Dies 21 i 29 d’octubre de 2017

Dissabte/diumenge entre volcans per a singles amb nens. Marxes fora per la castanyada? Perfecte, perquè tenim el millor pla per gaudir amb els teus nens i d’altres famílies monoparentals amb fills com tu.

Apunta’t amb nosaltres a l’excursió d’un dia que hem preparat a la zona volcànica de la Garrotxa a Girona.

Respirarem aire ben pur amb els nostres fills, farem esport i nous amics.

Passejarem per la Fageda d’en Jordà, un dels boscos de faig més màgics i bonics que hi ha.

Dissabte 21 d’octubre (sí, ja ho sabem, aquesta es diu “Dissabte entre volcans”) i/o diumenge 29 d’octubre.

DIUMENGE ENTRE VOLCANS PER A SINGLES AMB NENS

Les places són limitades!

Més informació i reserves: Aquí

També pots enviar un email a info@opandkids.com , omplir el formulari de CONTACTE o bé trucar o enviar un WhatsApp al 619 956 367
Comunica’t amb nosaltres com vulguis, estarem encantats de parlar amb tu.

 

Guardar

Guardar

FAMILY ART EXPERIENCE

Viatge artístic al món de Gaudí, Miró, Casals i Picasso a Costa Daurada i Terres de l’Ebre

Del 12 al 15 d’octubre de 2017 a Reus, Mont-roig, El Vendrell i Horta de Sant Joan
Per a famílies amants de l’art i la creativitat, amb nens a partir de 5 anys

El FamilyArt Experience és una experiència interactiva per famílies artístiques i creatives en la que aprendrem a mirar els paisatges que van inspirar a Gaudí, Miró, Casals i Picasso amb els seus ulls i despertarem el geni creatiu que tots portem a dins, fent grans obres!

Inclou:
 • Tallers artístics dirigits per monitors especialitzats
 • 3 nits d’allotjament especialitzat en famílies, en règim de mitja pensió
 • Kit d’artista
 • Guia acompanyant

Allotjament: Els Prats Village, beach & càmping resort park

Preu: des de 180€ adult, 100€ nens

>> També està prevista la partic­ipació només a les activitats artístiques, així com la modalitat del viatge en 1 ó 2 nits d’allotjament.

Si vols conèixer més informació o reservar l’activitat, escriu-nos a info@expeer.io de l’agència de viatges Expeerio Viatges a Tarragona o truca’ns als telèfons 977 897 327 i 680 477 298

Family Art Experience: Una gran oportunitat per treure a la llum al teu petit gran artista. Reserva la teva plaça!”

PROGRAMA FAMILYART EXPERIENCE

Vols passar quatre dies plens d’experiències amb la família mentre us descobriu com a grans artistes? Coneix els paisatges de Tarragona que van inspirar a Picasso, Gaudí, Miró i Casals i desperta el geni creatiu que tots portem a dins, fent grans obres, amb la FamilyArt Experience, del 12 al 15 d’octubre!

family art experience

Els tallers familiars

 • Activitat Miró a Mont-roig del Camp: 12/10

Estels Mironians: Taller d’art efímer a la Platja de la Pixerota de Mont-roig del Camp, imitant a Miró, qui allí recollia elements de la natura i feia dibuixos a la sorra per inspirar-se.

 •  Activitat Gaudí a Reus: 13/10

Observem, escoltem i toquem amb família al Gaudí Centre: Una visita al Gaudí Centre on a partir d’activitats i disfresses coneixerem més sobre Gaudí. Inclou un taller de manualitats basats amb la tècnica del Trencadís de Gaudí

 •  Activitat Picasso a Horta de Sant Joan: 14/10

Jugant a ser Picasso: Excursió a la cova i al convent de Sant Salvador, amb pícnic inclòs i taller de pintura cubista.

 •  Activitat Casals al Vendrell: 15/10

Sigues músic per un dia: Visita dinamitzada al Museu Pau Casals amb Robert, un músic amic de Pau Casals. També aprendrem a tocar el violoncel.

El programa dia a dia

12 d’octubre de 2017
 • Descobreix l’univers mironià a Mont-roig del Camp

10.30h. – 11h.

Arribada i check-in al càmping Els Prats Village, de Mont-Roig del Camp

11h. — 11.30h.

Benvinguda del grup i lliurament del kit d’artista (recepció de l’hotel)

11.30h. – 13.30h.

Desenvolupament del taller “Mira que he trobat!

13.30h. – 13.45h.

Desplaçament del grup a Ermita Mare de Déu de la Roca

14h. – 16h.. (Activitat opcional)

Desplaçament del grup a Ermita Mare de Déu de la Roca

16h. – 18.30h. (Activitat opcional)

Excursió guiada pel camí Vell de l’Ermita Mare de Déu de la Roca fins a Mont-roig 5 Km. apta per a tota la família

20h.-22h.

Sopar i allotjament al càmping, a Mont-roig del Camp

13 d’octubre de 2017
 • Viatja a la Ciutat natal de Gaudí, a Reus

9h. – 10h.

Esmorzar

10h. – 10.30h.

Desplaçament del grup al Gaudí Centre, a Reus (23 Kms)

11h. – 13.30h.

Desenvolupament de l’activitat “Observem, escoltem, i toquem amb família al Gaudi Centre!” i Taller de trencadís.

14h. – 16h. (Activitat Opcional)

Vermut de Reus i àpat al centre

16h. – 18h. (Activitat Opcional)

Pujada al campanar de l’església de la Prioral, visita a l’Institut Pere Mara i/o als museus de Reus per lliure

20h.- 22h.

Sopar i allotjament al càmping, a Mont-roig del Camp

14 d’octubre de 2017
 • Viu l’entorn natural dels Ports i els paisatges pintats per Picasso, a Horta de Sant Joan

8.30h. – 9.30h.

Esmorzar

10h. – 11.30h.

Desplaçament del grup al Convent de Sant Salvador, a Horta de Sant Joan (80 Kms)

11.30h. – 13.30h.

Desenvolupament de l’activitat taller “Jugant a ser Picasso” (l’activitat inclou excursió a la cova, pícnic i taller de pintura cubista)

14h. – 16h. (Activitat Opcional)

Àpat al poble

16h. – 18h. (Activitat Opcional)

Visita al Centre Picasso i indrets Picassians d’Horta

18h. – 19.30h.

Desplaçament i arribada al càmping

20h.- 22h.

Sopar i allotjament al càmping, a Mont-roig del Camp

15 d’octubre de 2017
 • Coneix la música de Pau Casals, al Vendrell

8.30h. – 9.30h.

Esmorzar i check-out

10h. – 10.45h.

Desplaçament al Museu Pau Casals, al Vendrell 60 Kms

11h. – 12.30h

Desenvolupament del taller “Sigues músic per un dia”, al Museu Pau Casals

13.30h – 14.30h. (Activitat Opcional)

Àpat al restaurant del Museu

15h Comiat de Grup

Llegeix també: La ruta del paissatge dels genis en família

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

REVISAR LA VISTA ALS INFANTS

Tornar de vacances, començar l’escola i les rutines

La vuelta al cole es un buen momento para la revisión de la vista

Consejos para que lo niños les guste leer: introducir la importancia de una buena visión para que la unión a la lectura sea más fluida.

Tono: Positivo, alegre y prescriptor.

La revisión oftalmológica de los niños

revisra la vista dels nostres infants a l’inici del curs, és important per garantir una adptació bona a l’escola i prevenir possibles afeccions oftalmològiques i garantir una correcta salut visual dels infants.

un terç dels casos de fracàs escolar està relacionat amb problemes visuals.

——–

sortirambnens.com La millor oferta d’activitats infantils i familiars de Catalunya!

recomanat per sanitat

el nen que llegeix malament s’avorreix i no rendeix

Si el nen desvia els ulls, si s’apropa molt al llibre, si li costa llegir el que hi ha escrit a la pissarra, si sovint te mal de cap, o li ploren els ulls pot ser un simptoma que no hi veu bé. problemes de concentració, postures forçades per llegir o escriure, parpadeix continuu, creuar els ulls…

També és important fer una revisió si els familiars tenen algun tpus de malaltia ocular.

Actualment està recomanat per la sanitat catalana la detecció de trastorns de la visió en els infants, com una tasca de prevenció per així, fer una correcció precoç i evita un empitjorament progressiu de la visió quan el nen sigui més gran. Tothom està d’acord que aquesta detecció del trastorn visual ha de ser precoç i corregit, sent al lloc mes adequat per fer-ho l’escola amb la col·laboració i detecció pels mestres. Aquest estan alertats i preparats per detectar possibles trastorns visuals, avisa a la família perquè es porti a l’infant a l’oftalmòleg i es faci la correcció amb les ulleres pertinents, si precisa.

Ena quest sentit, la salut ocular dels infants es troba en mas de pares, tutors, pediatres i professors.

Mai és massa aviat per fer la revisó oftalmològica i els primers anys de vida són decisius.

ACtualment les ulleres que hi ha al mercat són atractives i originals, i les fan amb diferents colors

Con la vuelta al cole en septiembre desde Óptica Universitaria cuentan con una amplia gama de monturas para niños de diferentes marcas, y un seguro infantil con varias ventajas que ayudarán a hacer la vuelta al cole más fácil y divertido.

En Óptica Universitaria disponen de una promoción especial en monturas para niños de la marca Carrera, 49€ montura + cristales con antireflejante.

GAFAS GRADUADAS DE CARRERA NIÑOS

Información sobre Carrera.

La marca Carrera se creó en 1956 y está enfocada a personas que viven bajo sus propias reglas, les gustan los desafíos y se sienten orgullosos de destacar entre la multitud. Carrera es sinónimo de diseño pionero y calidad excepcional. Destaca por: alta calidad en los materiales que utilizan, soluciones innovadoras y precios competitivos.Colección Carrera Niños: está compuesta por tres modelos, y cada modelo lo encontramos en dos colores.

1. Carrerino 63: se trata de un modelo unisex. Tiene forma rectangular hecha de acetato translúcido. Están disponibles en los siguientes colores: azul y rojo/ rojo y blanco.

2. Carrerino 56: tienen una forma cuadrada, su bisagra es flexible y su montura es de acetato. Pertenece a la Colección Mini-me – inspirada en los estilos más vendidos del segmento adulto.

3. Carrerino 60: tiene una forma panthos/redonda. También pertenece a la Colección Mini-me – inspirada en los estilos más vendidos del segmento adulto. Perfectas para niños curiosos, aventureros, extrovertidos y sociales, son los rebeldes de su tiempo. Con mente abierta y con ganas de entender y explorar más la vida, son una verdadera inspiración para todos nosotros.

Están disponibles en azul y rosa.

Esta colección está disponible desde el 1 de septiembre al 31 de octubre o hasta agotar existencias. Se puede encontrar en todos los centros y tienda online de Óptica Universitaria. Puedes encontrarlas por 49€ montura+cristales con antireflejante

Óptica Universitaria, dispone de un seguro infantil para que niños menores de 12 años puedan disponer de gafas y cristales lo más ajustados a su graduación y por lo tanto corrijan sus deficiencias visuales con el máximo rigor. El 1 de septiembre de 2016 lanzamos el seguro infantil gratuito por cambio de graduación.

El funcionamiento consiste en que si a un menor de 12 años, que se ha hecho las gafas en cualquiera de los centros de Óptica Universitaria, le cambia la graduación, se le hará y montará tantas veces como haga falta, unos cristales nuevos gratuitamente, adaptados a su nueva ficha visual.

El seguro tiene una duración de un año que empieza a contar desde el día que se hace la entrega de las gafas al menor y se aplica en cualquier gafa de cualquier marca comprada en Óptica Universitaria, de forma gratuita, tan solo comprando las gafas.

INFORMACIÓN ÓPTICA UNIVERSITARIA

Óptica Universitaria es una empresa especializada en la distribución y comercialización de productos y servicios de visión y audición. Es una óptica que busca ofrecer las mejores marcas a los mejores precios.

La fórmula del éxito de la compañía, que celebra este año su 25 aniversario, reside en ofrecer al cliente un trato personalizado, los más altos servicios ópticos y las últimas colecciones y tendencias en moda, a los precios más bajos del mercado.

Actualmente, Óptica Universitaria cuenta con más de 60 centros propios en Alicante, Barcelona, Castellón, Girona, Lleida, Murcia, Palma de Mallorca, Tarragona, Valencia y Zaragoza, además del canal de venta online; más de 750 personas en plantilla; y más de un millón de clientes.

Óptica Universitaria dispone de más de 6.000 artículos en sus ópticas y óptica online. Ofrecen en sus tiendas y en su óptica online monturas, gafas graduadas de vista monofocales y progresivas, gafas de sol, gafas deportivas, lentillas y líquidos de lentillas, productos de cuidado visual y gotas para los ojos de las primeras marcas a los mejores precios. Son distribuidores oficiales de las principales marcas de gafas de sol y de gafas graduadas como Ray-Ban, Oakley, Polaroid, Persol, DIOR, Dolce & Gabbana, Munich, Carrera, Arnette, Prada, Carolina Herrera o Tous entre las más de 50 marcas de gafas con las que trabajan.

Consciente de su compromiso con la salud visual y auditiva, Óptica Universitaria promueve el cuidado de la vista y audición entre la sociedad, buscando concienciar sobre la importancia que tiene cuidar estos dos sentidos.

Por ello, ofrecen revisiones gratuitas – tanto de vista como de oído – en todos sus centros. También es consciente de que ciertos colectivos tienen dificultad para acceder a servicios de óptica y audiología, por ello colabora con entidades sociales como Gesta África, No Més Fam o la Associació Discapacitat Visual de Catalunya.

TARDES DE CONTES AL CALL DE GIRONA

Activitats d’estiu amb nens al Call de Girona

La filla del senyor Bianchi amb la companyia Brif, Braf, Bruf

30 d’agost a les 18 hores
Per a infants a partir de 4 anys

El món dels contes està a punt de desaparèixer.

El problema és que cada vegada hi ha menys nens i nenes que vulguin escoltar contes i cada dia desapareixen colors i olors a Varese, el país dels contes i els seus habitants, cada dia estan més cansats i mica en mica van desapareixent. Les filles del senyor Bianchi, la Dàlia i la Nanook, vénen de Varese per dur a terme una missió: buscar nens i nenes que vulguin escoltar contes i així evitar que Varese, desaparegui. Intentaran obrir les maletes dels contes que fa tant i tant temps que no s’obren…, però no és fàcil, per fer l’encanteri, necessiten molts nens i moltes nenes que els ajudin!

Activitat gratuïta

Museu del Suro de Palafrugell

TALLERS FAMILIARS D’ESTIU AL MUSEU DEL SURO DE PALAFRUGELL

Manualitats d’estiu al Museu del Suro de Palafrugell

El Museu del Suro de Palafrugell ha organitzat durant el mes d’agost diferents activitats i tallers relacionades amb el suro.

El suro, tot un món

Dies 20 i 26 d’agost a les 12 hores

Visita guiada exprés al museu per conèixer l’increïble procés de transformació del suro, des de la pela de l’alzina surera fins als últims productes fets amb aquest material únic. No t’ho perdis!!

Inclòs en el preu de l’entrada. Apte per a tots els públics.

Taller de pintura

Divendres, 25 d’agost a les 18 hores
Museu del Suro de Palafrugell amb nens
Arxiu d’Imatges del Museu del Suro de Palafrugell.

Taller de pintura al Museu del Suro de Palafrugell per experimentar les tècniques pictòriques més sorprenents sobre l’aglomerat de suro.

Preu: 3€. Apte per a tots els públics.

Museu del suro

El Museu del Suro de Palafrugell, es troba a la Fàbrica surera modernista de Can Mario (una de les més importants del món en producció industrial del suro), posant en marxa diversos espais, exposicions i tallers.

El museu és un centre de referència internacional en aquest sector.

El nou Museu del Suro de Palafrugell, es troba a les naus rehabilitades de l’antiga la fàbrica surera modernista de Can Mario.

El museu compta amb els següents espais:

– La sala d’exposicions temporals de 240 metres quadrats, amb una exposició sobre la fàbrica a la dècada de 1920, anomenada “Si les parets parlessin”.

– L’auditori-sala d’audiovisuals,amb la projecció d’una producció sobre la història de la fàbrica que han realitzat Jordi Riba i Jordi Rocas.

– L’espai de tallers, amb activitats guiades vinculades al suro per a totes les edats.

La resta de la planta baixa, compta amb exposicions que permetran donar una idea global del que representa el món del suro: una exposició de Josep Capellà sobre la pela del suro, una exposició que permet resseguir tota la transformació manufacturera i industrial, l’exposició Literasuro de Prudenci Bertrana i una mostra d’artesania tradicional surera.

El mòdul d’acolliment amb la botiga especialitzada en productes de suro.

Una mica d’història

L’antiga fàbrica de Can Mario, més tard propietat de l’empresa Armstrong, es va fundar l’any 1900 i va ser la més important del sector surer català, arribant a representar més d’una tercera part d’aquest. És una de les poques fàbriques sureres que, explícitament, introdueix un concepte d’imatge en la concepció i decoració dels edificis. Formalment s’inclou en la corrent artística del modernisme.

El projecte del Museu del Suro afecta a l’entorn de protecció de la torre-dipòsit, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. Els edificis destinats a nou Museu, els més nobles de l’antiga fàbrica, estan declarats Bens Culturals d’Interès Local.

A més d’ésser un exemple de reutilització de patrimoni industrial per a finalitats culturals, aquesta rehabilitació posa el Museu del Suro en la línia dels altres museus del sistema de Ciència i Tècnica de Catalunya, tots ubicats en antics edificis industrials..

visitas familiares en cardona

VISITES EN FAMÍLIA A CARDONA

Visites en família a Cardona

Visita teatralitzada: “La veritable història de la Torre de la Minyona”

Tots els caps de setmana i dies festius
Al Castell de Cardona

Una divertida i agradable visita al conjunt monumental del Castell de Cardona,  en  format d’aventura, per descobrir el gran secret de la llegenda  medieval de la Torre de la Minyona.

Un recorregut teatralitzat per la història i la fortalesa especialment pensat per al públic familiar i infantil.

Durada aproximada: 1 hora 15 minuts


PUBLICITATVisites en família a Cardona. Consulteu preus i horaris

Visita teatralitzada al PCMS: “Projecte Alquimia: El secret del Liber Salis”

A la muntanya de sal de Cardona
Tots els caps de setmana i dies festius

Els germans Bartomeu, la Carlota i en Tomeu, són científics exploradors amb coneixements en un munt de camps de la ciència.

Són descendents d’en Guillem Bartomeu, alquimista medieval del Segle XV, autor del LIBER SALIS, el llibre de la Sal, on va recollir tots els seus coneixements sobre la Muntanya… i també el seu gran secret.

Han passat segles i ara, un dels dos germans Bartomeu, ens proposa acompanyar-lo en la fase final del Projecte Alquímia: la troballa d’un nou mineral, una pedra que canviarà la història de la humanitat.

En aquesta expedició ens endinsarem a la Muntanya de Sal, n’aprendrem la formació, la història,  les formes d’extracció, els tipus de sal… La gaudirem amb els cinc sentits al mateix temps que hi deixarem volar la imaginació per descobrir un món màgic on tot és possible.

Visites en família a Cardona. Consulteu preus i horaris

la fageda d'en jorda

LA FAGEDA D’EN JORDÀ

El bosc de faigs més cèlebre

La Fageda d’en Jordà és una de les 26 reserves naturals que forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Diuen que l’estació més bonica per visitar-la és la tardor, però la veritat és que qualsevol estació és bona, perquè cadascuna d’elles té un cromatisme diferent.

fageda d'en jorda

S’hi pot accedir a peu, en bicicleta o a cavall.

fageda d'en jorda

Des de Sortir amb nens, us proposem una aventura en carro per visitar la Fageda amb nens

fageda d'en jorda

L’excursió és d’una hora aproximadament i es fa un recorregut de 6 quilòmetres. Els nens i nenes riuen, criden i s’ho passen d’allò més bé sobre el carro i entre un paisatge increïblement bonic.

fageda d'en jorda

Però com és possible que enmig del Parc hi creixi una fageda tan extensa com aquesta? Hi ha diferents factors que la fan especial i que fan que pugui créixer.

La Fageda creix sobre la colada de lava del volcà del Croscat que s’estén pels municipis de Santa Pau, Olot i Les Presses.

És un bosc de faigs excepcional ja que es troba a 550 metres d’altitud i amb unes condicions d’humitat perfecta.

Les roques volcàniques permeten que el drenatge de l’aigua sigui molt eficaç.

La Fageda d’en Jordà es troba en un espai pla, amb turons suaus (tossols) i els arbres tenen una alçada de més de 25 metres d’alçada. És aquesta alçada la que fa espectacular aquest indret.

fageda d'en jorda

La Fageda d’en Jorda ha estat font d’inspiració d’artistes com Joan Maragall que va escriure el poema que la va fer famosa.

LA FAGEDA D’EN JORDÀ

Saps on és la fageda d’en Jordà ?
Si vas pels volts d’Olot, amunt del pla,
trobaràs un indret verd i pregon
com mai més n’hagis trobat al món:
un verd com d’aigua endins, pregon i clar;
el verd de la fageda d’en Jordà.
El caminant, quan entra en aquest lloc,
comença a caminar-hi poc a poc;
compta els seus passos en la gran quietud
s’atura, i no sent res, i està perdut.
Li agafa un dolç oblit de tot el món
en el silenci d’aquell lloc pregon,
i no pensa en sortir o hi pensa en va:
és pres de la fageda d’en Jordà,
presoner del silenci i la verdor.
Oh companyia! Oh deslliurant presó!

JOAN MARAGALL I GORINA  (1860-1911)

granja de yogures de La Fageda

LA FAGEDA, IOGURTS DE GRANJA, A LA GARROTXA

Vols convertir-te en un petit granger?

Per a infants de 3 a 8 anys

Vine a donar un cop de mà a la Granja de La Fageda.

Podràs donar de menjar a les vaques, donar de beure a les vedelles, i t’explicaran com funciona la granja.

Descobriràs la història de La Fageda amb un vídeo i podràs fer una cata dels productes que s’hi fan.

Cal reserva prèvia.


PUBLICITATLa Fageda, iogurt de granja

La visita a la cooperativa us ofereix una experiència única on descobrireu la granja i podreu acostar-vos a les vaques, tocar els vedells petits, veure com s’alimenten i fins i tot veure com es munyen.

També podreu aprendre el procés de fabricació del iogurt i de diferents postres lactics elaborats amb la llet de les vaques de la granja que no contenen ni conservants ni colorants.


PUBLICITATLa Fageda és una cooperativa catalana d’iniciativa social sense ànim de lucre, que té com a finalitat la integració sociolaboral de les persones de la comarca de la Garrotxa que pateixen discapacitat psíquica o trastorns mentals severs. Està formada per 210 persones, incloses usuaris i professionals.

La cooperativa es troba situada a la Fageda d’en Jordà, en un entorn natural dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

FIRA MEDIEVAL I FESTA DE LA SAL A CARDONA

Un viatge al passat

Dies 3 i 4 de juny de 2017

Cardona celebra una nova edició de la Fira Medieval/Festa de la Sal que recupera el passat medieval de la vila ducal.

Els carrers de la vila, s’ompliran de parades amb productes artesans i medievals i la vila recupera el seu esplendor medieval amb espectacles, musicals, recreacions històriques, concursos, activitats per als més petits i tallers que donaran vida a les places i als indrets més emblemàtics de Cardona.

Des de l’avinguda del Rastrillo fins a la plaça del Vall, el poble s’engalanarà i es vestirà de l’època.

Les novetats que presenta aquesta fira són la instal·lació d’un campament medieval que acollirà una exposició de màquines de setge, una mostra d’oficis històrics i espectacles, que mostraran com es vivia en l’edat mitjana, a més de demostracions de tècniques d’esgrima.

Al carrer Major s’hi trobarà un espai dedicat a la sal i la màgia, que comptarà amb un espectacle infantil de màgia el diumenge.

Aquest any, la Fira medieval clourà amb un espectacle d’acrobàcia de la companyia Losinfuste.

El grup d’abanderats Gruppo Storico e Sbandieratori Città di Castiglion Fiorentino representaran el seu espectacle de banderes a Cardona, amb un grup nombrós que augmentarà l’espectacularitat de la seva actuació. A més, acompanyaran la Baixada del Senyor i la Minyona fins al centre de la vila.

En arribar a la plaça de la fira, presenciaran l’espectacle Anodrac, la Dansa de la convivència, espectacle que es va consolidant any rere any i que forma part del projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural. L’espectacle compta amb nombrosos canvis en vestuari i escenografia, a banda de la música en directe amb alumnes de l’escola de música Musicant.

A la carpa de la Fira s’hi habilitarà una zona per poder seure i gaudir dels espais gastronòmics que formen part de la Fira Medieval.

 

cuinem en família

CUINEM EN FAMÍLIA

“Cuinem en família”, les receptes dels millors xefs d’Europa, a Nandibú Pagès editors

Cuinem en família és un llibre de cuina amb 20 receptes dels millors xefs d’Europa que aposta per una alimentació saludable. Està pensat perquè els més petits comencin a cuinar i perquè els pares ho puguem compartir amb ells.

Hi trobareu receptes de grans cuiners adaptades als infants. En la descripció de cada recepta trobareu els passos a seguir marcats amb culleres de colors que ens indicaran si els han de dur a terme els adults o els infants; els ingredients que ens calen; una relació d’estris i utensilis necessaris per a elaborar-lo; un comentari sobre el xef i el restaurant que presenta el plat; una ressenya sobre el plat i informació sobre alguns dels productes que utilitzarem.

cuinem-en-familia
El llibre, aposta per la cuina de mercat amb productes frescos i saludables, rebutjant salses massa denses i aproximant la gastronomia regional al lector. Tot plegat suposa una resposta fàcil i propera a la nostra preocupació creixent sobre l’alimentació, en especial la dels més petits.

A Cuinem en família hi trobareu els secrets dels plats estrella de: Mauro Colagreco, Heston Blumenthal, Andoni Luis i Haritz Adúriz, Carles Gaig, Peppe Guida, Frank Giovanni, Rocco Iannone, Joan Roca, Paquita i Lolita Rexach, Bart de Pooter, Carme Ruscalleda, Mathias Dahlagren, Pedro Subijana, Georges Blanc, Juan Mari i Elena Arzak, Hans Haas, Benoït Violier, Jean André Charial, Martín Berasategui, i Javier de las Muelas.

Els autors

Josep Vilella, escriptor

Anna Clariana,  il·lustradora

ISBN: 978-84-9975-844-2
96 pàgines
Tapa dura
250 x 250 mm
Col·lecció: Nandibú
Data de publicació: Febrer 2017BOMBOLLES DE PAPER, AL SAT! TEATRE DE BARCELONA

Bombolles de paper, amb Bàcum

Diumenge 26 de març a les 12 i 17.30 hores
Per a infants a partir de 3 anys

Dansa, música en directe i interacció multimèdia.

“Bombolles de paper” és un espectacle de dansa, música en directe i interacció multimèdia.

Una ballarina, la Irina Martínez, i un músic, el Joan Laporta, són els encarregats de crear aquest espai màgic per a tota la família.

A través de la història del Roger, un trompetista enamorat de les coses rodones, l’escenari s’omple de bombolles de colors digitals, bombolles de sabó que interactuen amb la dansa, a més d’ombres i globus.

Una proposta visual i plàstica que juga des de la imaginació del nen/a (i l’adult) transportant-lo a un espai on tot és possible.
Un recorregut per un món fantàstic ple de bombolles de sabó, de paper, digitals, de globus, amb ombres, amb llum negra,..

Un espectacle màgic i dinàmic on nens i nenes no podreu desenganxar la mirada de l’escenari i en el que acabareu participant activament.

Preu: 9,5 euros

Durada: 50 minuts

SETMANA SANTA PER A FAMÍLIES MONOPARENTALS A LA MANGA DEL MAR MENOR, AMB OP&KIDS

Exclusiu per a singles amb fills

Del 13 al 16 d’abri de 2017

Gaudeix de la platja, del sol, del bon temps i de la bona companyia amb els petits de la casa a La Manga del Mar Menor!

Vols venir amb nosaltres?

Més informació i reserves: AQUÍ

També pots enviar un email a info@opandkids.com o trucar o enviar un WhatsApp al 619 956 367
Comunica’t amb nosaltres com vulguis, estarem encantats de parlar amb tu.

Guardar

TOCA-TOCA-D’INVERTEBRATS AL CENTRE D’APROPAMENT A LA NATURA, A NAVÀS, AL BAGES

Toca-toca d’invertebrats!

Dies 25 i 26 de març de 2017  a les 15 hores

T’atreveixes a tocarlos?

toca toca invertebrats

Ens visitaran animals tant increíbles com l’insecte fulla o insecte pal, el cranc gegant dels manglars, papallones mussol, escarabats gegants, mantis religiosa de la orquídia, escorpí de roca, taràntula de genolls vermells, milpeus i molts més.

toca toca invertebrats

De 11 a 13 hores: Visita guiada al CAN

A les 15 hores: Taller de tarda

Visita guiada + taller de tarda: adults 9.5 euros i 14.5 infants.
Gimcana a la recerca d’ous de Pasqua i taller de Mona
Del 19 de març al dia 3 d’abril de 2016 a les 15 hores

Un espai on tocar i conèixer els animals de ben aprop

Visita guiada a la granja: dissabtes i diumenges d’11 a 13 hores

Al Centre d’apropament a la natura podreu fer una visita guiada i interactiva amb monitors especialitzats.

Itinerari:

1.- TOCA-TOCA d’animals “especials” con la taràntula, la serp, granotes, l’eriçó, la xinxilla..

En aquest espai nens i adults podreu tocar-los tots mentre n’apreneu algunes característiques.

2.- LA GRANGETA on visitareu i donareu menjar als animals de granja com cabres o ovelles…els coneixereu i n’aprendreu les diferències com les que hi ha, per exemple, entre un ànec i una oca.

3.- EXÒTICS (visiteu i doneu menjar a animals exòtics com l’ós rentador o el coartí).

4.- DAINES . Les visitem dins la seva gran instal·lació i els donarem menjar.

Elles el vindran a buscar a la vostra mà si us esteu ben quiets!

5.- EMÚS . Els més atrevits podreu tocar aquesta gran au que no vola però corre moltíssim.

6.- Passejada per l’AVIARI on hi ha ocells de tota mena

Hi trobareu còrbids, faisans, cotorres, paons reials, gallines de races exòtiques…

El més espectacular és el Gran duc, que podreu tocar i agafar al puny.

7.- Passejada amb la Blanca, una euga, el Mint i el Sir – cavalls- o l’Àfrica –una poni i mare de la petita Kenia que us farà companyia.
– Els tallers

Havent dinat, si voleu fer més activitats, us proposem dos tallers:

1- Plantes aromàtiques: sortirem al bosc a reconèixer i saber recol·lectar les principals plantes aromàtiques de la nostra zona (timó, espígol…) després omplirem unes bosses de roba amb aromàtiques que ens endurem a casa.

2- L’hort. treballareu una estoneta a l’hort ecològic de la granja per conèixer les principals hortalisses i les principals feines de l’hortalà. Després, cada nen farà un petit hort “portàtil” que podrà emportar-se a casa.

Activitat complementària: passejada amb cavall. Durada uns 15 minuts al voltant de la granja i bosquet adjunt.

NOTA IMPORTANT: el pare i/o la mare han de fer de conductors (a peu) i es fan responsables de la passejada. Els cavalls són molt dòcils i se saben els recorreguts de memòria!

També hi ha un servei de monitors que es fan càrrec dels nens mentres el adults feu la sobretaula ben tranquils.

semana santa con niños

PLANS AMB NENS PER SETMANA SANTA

Setmana Santa amb nens

La Setmana Santa ens convida a fer una parada en el camí i els fills esperen aquestes vacances amb molta il·lusió. Per a això, cal seguir algunes pautes i trucs perquè les poguem aprofitar al màxim i siguin el més plaents possibles.

setmana santa amb nens

És important fer una bona planificació de les vacances i programar-les amb antel·lació.

Un pla per a cada dia, amb certa flexibilitat

Els plans s’han d’adaptar a les edats dels nens i en funció de les pròpies necessitas familiars.

1. Excursions: Una excursió a la natura sempre és un bon pla per fer amb nens. No calen massa diners per programar una escapada d’un dia i sortir de la ciutat. Ens podem escapar a la muntanya, a la platja i muntar un pícnic. El cost és mínim!
També es poden fer visites a granges on els més petits poden veure els animals, donar-los menjar … O fer una excursió a cavall, ase o poni. També hi ha fundacions que recuperen animals maltractats (cavalls, gossos, micos…). L’entrada normalment és gratuïta o a un preu molt assequible i el que aprendran els nostres fills amb aquestes sortides no ho oblidaran mai.
Una altra opció és fer esport a l’aire lliure: Sortides amb bicicleta, partits de futbol, de bàsquet o aprendre a patinar.

estany gerber

2. Visites i activitats culturals: Una visita a un museu, a una exposició, al teatre… hauria d’entrar dins dels nostres plans festius. I després podem dinar en un restaurant o preparar a casa un dinar en família!

Hi ha una gran oferta de museus per a tots els gustos, com el museu de la xocolata o molts d’altres que disposen d’activitats interactives” i també biblioteques ofereixen tallers i activitats per a infants.

3. Activitats temàtiques: Per Setmana Santa, hi ha activitats religioses que podem ensenyar els nostres fills: la religió cristiana (encara que no la practiquem).


També podem tenir presents altres opcions com ara fer manualitats relacionades amb la Pasqua, com la decoració d’ous de pasqua o fer una mona o pastissos.

Activitats adaptades a cada edat

També es recomana fer activitats lúdiques que podem fer a casa en funció de l’edat dels nens:

D’1 a 3 anys: Treballar amb fang, dibuixar amb les mans, escoltar i interpretar cançons, ballar, amagar objectes importants i buscar-los (ells també han de amagar objectes).

De 4 a 6 anys: Juguem a canviar els rols a casa, jocs simples de taula com un puzle, utilitzar aquarel·les i crear.

De 7 a 10 anys: Jocs de taula més complicats, com més membres de la família involucrem millor. És una bona edat per crear jocs de paraules o de construcció.

Més de 10 anys: Podem fer activitats que no fem mai, com anar a una piscina climatitzada, a patinar sobre gel, a jugar una partida de bitlles, ensenyar-los a jugar al billar, al futbolí …

També podem quedar amb altres famílies amb nens per fer activitats conjuntes. I reservar temps per al descans, que també és molt important. Ens podem quedar a casa llegint, o veient alguna pel·lícula.


Amb aquestes activitats i el temps que els dediquem, els omplim de records, emocions i vivències que recordaran sempre.LA NENA DELS PARDALS, AL SAT! TEATRE DE BARCELONA

Un espectacle poètic i emocionant sobre els petits herois quotidians.

Dies 18 i 19 de març de 2017
Per a infants a partir de 5 anys
Dissabtes a les 17.30 hores
Diumenges a les 12 i 17.30 hores

Quan a la Xina s’intenta exterminar tots els pardals perquè es mengen gran part de les collits, la Ming-Li decideix salvar tants pardals com pugui. El valerós gest d’una nena petita serà una lliçó per als qui no van saber veure la importància de cada espècie en el cicle de la vida.


La nena dels pardals s’inspira en un conte amb el mateix nom de la Sara Pennypacker que està basat en un fet històric real situat a la Xina de Mao Zedong. Un conte amb un rerefons ecologista, que defensa la necessitat de respectar la vida de totes les espècies; que parla també de la injustícia de certes lleis i per tant, de la importància de tenir un criteri propi, i de la saviesa innata dels nens.

Amb les il·lustracions de Noemí Villamuza i la música en directe de La Tresca i La Verdesca.

Durada: 1 hora

Bombolles de paper, amb Bàcum

Diumenge 26 de març a les 12 i 17.30 hores
Per a infants a partir de 3 anys

Dansa, música en directe i interacció multimèdia.

“Bombolles de paper” és un espectacle de dansa, música en directe i interacció multimèdia.

Una ballarina, la Irina Martínez, i un músic, el Joan Laporta, són els encarregats de crear aquest espai màgic per a tota la família.

A través de la història del Roger, un trompetista enamorat de les coses rodones, l’escenari s’omple de bombolles de colors digitals, bombolles de sabó que interactuen amb la dansa, a més d’ombres i globus.

Una proposta visual i plàstica que juga des de la imaginació del nen/a (i l’adult) transportant-lo a un espai on tot és possible.
Un recorregut per un món fantàstic ple de bombolles de sabó, de paper, digitals, de globus, amb ombres, amb llum negra,..

Un espectacle màgic i dinàmic on nens i nenes no podreu desenganxar la mirada de l’escenari i en el que acabareu participant activament.

Preu: 9,5 euros

Durada: 50 minuts

ELS JOCS DE HOLLYWOOD AL MUSEU DEL JOGUET DE CATALUNYA, A FIGUERES

Joguets i cinema

Fins al 2 d’abril de 2017

Els protagonistes de les pel·lícules realitzades per les grans productores de cinema de Hollywood esdevingueren unes autèntiques estrelles.

Aquests mites cinematogràfics van establir un fort vincle amb l’espectador. Tal és així que entre el 1920 i el 1940 la imatge dels personatges cinematogràfics més populars
(Charles Chaplin, Harold Lloyd, Groucho Marx, Shirley Temple o Mickey Mouse) es plasmaren en joguets i jocs. El merchandising i el consum de masses era ja una realitat als Estats Units.

En aquesta exposició mostrem alguns dels casos més paradigmàtics de la relació cinema i joguet.

De mica en mica, els mitjans de comunicació de masses i les noves tecnologies han condicionat la indústria dels joguets. Des de principis del segle passat, aquest sistema de vasos comunicants, aquest entramat de programes de ràdio i televisió, còmics, diaris, pel·lícules i videojocs, ha servit de bressol d’una multitud de personatges enlluernadors, fantasiosos i insòlits, que s’han convertit en els heralds d’una nova mitologia popular. Aquesta legió inacabable d’herois i antiherois, capaç de seduir la imaginació d’infants i d’adults, s’ha dedicat a colonitzar els espais d’oci de la mainada a través de contes il·lustrats, figuretes, joguets, cromos i tot tipus d’elements col·leccionables; avui, però, s’ha convertit en un tsunami imparable, que s’ha estès a qualsevol tipus d’objecte consumible.

A finals del 1928, els estudis Disney van presentar Mickey Mouse dins del curt “Steamboat Willy”. La popularitat del personatge va ser quasi instantània. Convertit en estrella mediàtica, el ratolí rivalitzaria a les taquilles amb actors de renom com Clark Gable o Mickey Rooney. I les seves orelles arrodonides, durant els anys trenta, es multiplicarien a través de ninots, peluixos, figuretes de porcellana, productes fonogràfics, trens de joguet, contes, llibres infantils, cartells o rellotges de polsera.

“El màgic d’Oz” (Victor Fleming, 1939) va ser un altre cas d’èxit massiu. A diferència de l’anterior, aquest film es basava en un llibre infantil molt conegut als Estats Units: “The Wonderful Wizard of Oz” (1900), de L. Frank Baum. Tot i que Hollywood ja n’havia fet dues adaptacions, van quedar escombrades davant aquesta versió protagonitzada per Judy Garland. L’ús del tecnicolor i d’efectes especials, reforçats per una banda sonora oscaritzada, la van convertir en una obra de culte; de retruc, els joguets del Lleó covard, l’Espantaocells i l’Home de Llauna van alegrar les hores de lleure de molta mainada.

“Pinocchio” (1940), un altre llarg de la factoria Disney, també tenia les arrels en un clàssic de la literatura infantil: “Le avventure di Pinnochio” (1881), una novel·la de Carlo Collodi. Sense negar l’atmosfera màgica de la pel·lícula, plena de moments prodigiosos, aquesta també edulcorava i ometia moments bastant durs del text original. Una operació que, per desgràcia, seria força freqüent en les adaptacions literàries de la companyia Disney; és clar que, als espectadors i als compradors dels productes derivats dels films, aquesta fidelitat relativa no els treia gens la son.

L’explotació comercial del marxandatge cinematogràfic va patir un nou canvi de paradigma amb l’aparició de “Star Wars” (George Lucas, 1977), una space opera que, contra tot pronòstic, es va fer molt popular; tant, que la seva producció compulsiva d’episodis i spin-offs encara continua funcionant. El fet inèdit que Lucas pogués retenir els drets de marxandatge d’aquell primer film, li va donar una estabilitat econòmica inesperada i li va permetre posar les bases d’una invasió de joguets i objectes galàctics de tota mena –entre els quals hi havia alguns dels primers videojocs. Tot i això, l’any 1977, sobretot si ho comparem amb avui, no hi havia gaires ninots o joguets galàctics al mercat.

El film “E.T.” (Steven Spielberg, 1982) es va aprofitar, en part, d’aquesta fal·lera conjuntural pels mons còsmics i extraterrestres. Si a “Close Encounters of the Third Kind” (1977), Spielberg s’havia acostat amb traç realista cap al fenomen OVNI, aquí va canviar de registre. Va rodar una faula tova sobre un cadell alienígena, estrafet i abandonat pels seus pares, que es va convertir en un hype inesperat. Encara que avui estigui un pèl oblidat, la petjada d’E.T. encara es pot rastrejar en multitud de ninots i figuretes inquietants.

 

SETMANA SANTA PER A FAMÍLIES MONOPARENTALS ALS PIRINEUS, AMB OP&KIDS

Setmana santa amb nens al Pirineu de Lleida

De 14 al 17 d’abril de 2017

Exclusiu per a singles amb nens

Aquesta Setmana Santa preparat a viure una inoblidable experiència amb el teu fill/a.

Viatjarem fins a la preciosa localitat de Sort, al Pirineu de Lleida, on viurem una aventura molt i molt perillosa…ja que enganxa!

A més, si reserves abans del 15 de març ho faràs a un millor preu.

Atenció, les places són limitades!

Més informació per viure una aventura amb nens al Pirineu de Lleida

Guardar

SETMANA SANTA A DINOPOLIS, PER A SINGLES AMB NENS

Amb dinosaures

Del 13 al 16 d’abril de 2017

Vine a gaudir amb nosaltres aquesta Setmana Santa  d’aventures i fantasia en el més gran i al·lucinant parc temàtic dedicat als dinosaures.

Viatjarem en el temps, retrocedirem fins al Big Bang i ens trobarem cara a cara amb un dinosaure, t’hi atreveixes?

A més, visitarem un dels pobles amb més encant d’Espanya, Albarracín i ens allotjarem en un fantàstic hotel on els més petits també podran gaudir d’un Spa, especialment per a ells.

Més informació, preus i reserves de la sortida a Dinopolis per a singles amb nens

MIREU TOTES LES ACTIVITATS I SORTIDES d’OP&KIDS

Per Setmana Santa amb els nens:

Sortida a Cuenca per a singles amb nens

Sortida a Benidorm amb singles amb nens

A l’estiu amb nens:

Sortida en creuer per a singles amb nens

SETMANA SANTA PER A SINGLES AMB NENS A BENIDORM

Amb nens a Benidorm

Del 13 al 16 d’abril de 2017

Passeu la Setmana Santa a una de les localitats més càlides d’Espanya, Benidorm!

Quilòmetres de sorra daurada i aigües transparents, banyades pel sol del Mediterrani.

Gaudeix aquestes vacances de Setmana Santa d’una escapada amb el teu petit al costat del mar, amb excursions, jocs de grup, coordinador exclusiu, nous amics i molta diversió!

Més informació, reserves i preus de la sortida a Benidorm amb singles amb nens

MIREU TOTES LES ACTIVITATS I SORTIDES QUE ORGANITZEM

Per Setmana Santa amb els nens:

Sortida a Cuenca per a singles amb nens

Sortida a Dinopolis per a singles amb nens

A l’estiu amb nens:

Sortida en creuer per a singles amb nens

SORTIDA PER A SINGLES AMB NENS A CUENCA

Amb nens a Cuenca

Del 13 al 16 d’abril de 2017

Un programa ple d’activitats com ara tirc amb arc, descens de canons, escalada, travesia amb piragua…

El programa tindrà lloc a la provincia de Cuenca (a 16km), en un campament totalment equipat perquè les nostres vacances amb nens siguin senzillament…perfectes!

Una Setmana Santa plena d’aventures, famílies monoparentals amb els seus petits disposats a pasar-ho d’allo més bé i deixar anar l’adrenalina. Papis, mamis, nenes i nens, esteu tots preparats? Doncs que comenci l’aventura!

Més informació, preus i reserves de la sortida a Cuenca per a singles amb nens

MIREU TOTES LES ACTIVITATS I SORTIDES QUE ORGANITZEM.

Per Setmana Santa amb els nens:

Sortida a Benidorm amb singles amb nens

Sortida a Dinopolis per a singles amb nens

A l’estiu amb nens:

Sortida en creuer per a singles amb nens