IDEES AMB GLOBUS PER FER AMB NENS I NENES

ideas con globos

Jocs per fer amb globus

Els globus són un dels materials que, si no tenim a casa, es poden aconseguir molt fàcilment! I a més a més, hi ha un munt d’idees amb globus per fer amb els més petits, milers d’activitats per passar una bona estona i gaudir en família. Des de Sortir amb nens et donem un bon llistat!

idees amb globus

 

Com s’infla un globus sol

Comencem amb un petit experiment! Sí, els globus poden inflar-se ells sols. Només ens cal vinagre, bicarbonat, una ampolla petita de plàstic, un globus i un embut. Agreguem el bicarbonat al globus amb l’ajuda de l’embut i fiquem mig got de vinagre a l’ampolla.

idees amb globus

Col·loquem el globus a l’ampolla perquè el bicarbonat caigui amb el vinagre, i veurem com el globus creix! Això sí, no ens hem d’oblidar de les ulleres de seguretat.

Explotem globus amb dards

També podem jugar a veure qui té més punteria! Enganxem els globus a un cartó ben gran i aquest cartó el deixem a un lloc alt, bé a la paret o bé al damunt d’algun moble. Després, disparem amb dards.

idees amb globus

 

Globus amb missatges secrets

Els globus també poden ser mitjans per transmetre missatges secrets. Escrivim una nota petita a algú i inflem el globus. Llavors, el fem volar fins que arribi a aquesta persona! I quan l’exploti podrà llegir el nostre secret.

idees amb globus

 

Globus amb sorpresa, punxa’l!

O si no volem missatges secrets, també hi podem ficar alguna sorpresa! Com pintura, colors, purpurina… Han de ser objectes molt petits, i causar molta sorpresa! Nosaltres escollim què volem utilitzar per sorprendre.

idees amb globus

 

Guerra de globus d’aigua

Quan comença el bon temps també podem fer una bona guerra, però refrescant, i s’aconsegueix amb els globus d’aigua! Només ens cal aquest tipus de globus i omplir-los amb aigua, amb més millor! Així de ben segur que guanyarem aquesta refrescant guerra.

idees amb globus

 

Fer carreres amb globus

També podem fer carreres, i aquestes són especials, les fem amb globus i amb algunes característiques. Els globus han d’estar entre els nostres turmells! No poden caure ni punxar. 3, 2, 1… Comencem!

idees amb globus

 

Caminem amb un globus al front entre dos

També podem fer més carreres amb globus! Aquest cop, en parelles i units amb un globus que hem de subjectar amb tots dos caps. L’objectiu: arribar els primers i que no ens caigui.

idees amb globus

 

Pintem i decorem globus

Els globus també són elements que es poden pintar, i els podem decorar tant com vulguem! Amb cares divertides, amb els nostres personatges preferits, amb pintures. Tot allò que ens faci feliços. Sense oblidar-nos dels somriures!

idees amb globus

 

Globus elèctric

Un altre experiment! Aquest com relacionat amb l’energia estàtica. Per comprovar la força d’aquest tipus d’energia necessitem un globus ja inflat i els nostres cabells. Freguem bé el globus amb el nostre cap, i podrem veure com l’energia també està als nostres cabells.

 

Decorem la nostra habitació amb globus

I com que els globus poden personalitzar-se, agregar-hi colors, purpurina, adhesius, pintar-hi a sobre… Per què no els utilitzem per decorar encara més la nostra habitació? Amb molts colors! Poden col·locar-se a les parets, formant un dibuix, o als mobles.

idees amb globus

 

Fem formes amb globus

De ben segur que ja sabeu o ja heu vist que els globus també serveixen per fer gossets, gats, espases, o flors. I podem fer-ho nosaltres mateixos! Sempre amb ulleres de seguretat i amb la supervisió dels pares o mares.

idees amb globus

 

Esports amb globus

I si fem carreres, per què no altres esports? Els globus també poden convertir-se en petites pilotes! I, a més a més, sense que puguin fer-nos mal en xocar. Podem jugar al tenis, al futbol o al bàsquet.

idees amb globus

 

Decorem una festa d’aniversari amb globus

Els globus han estat tradicionalment un dels elements decoratius principals dels aniversaris, i si el nostre aniversari està a prop… Decorem amb globus! I decorem amb tot el que sabem ara sobre els globus, utilitzant-los per decorar, i també per a fer activitats.

idees amb globus

 

Compra globus

 

Compra globus d’aigua

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.