CROQUETES DE PEIX

Què fer amb el peix que els nostres fills no s’han volgut menjar?

La recepta de les croquetes de peix. Quantes vegades ens hem trobat en la situació que els nostres fills no volen menjar peix?

Evidentment se’ls ha de fer entendre que el peix és molt bo i sa, i que el nostre organisme el necessita, però hi ha vegades que per més que els facis entrar en raó, el plat de peix allà es queda i el rellotge corre en contra nostra (ja fa estona que els nens haurien d’estar al llit!)

La nostra proposta, per aquest peix que no s’han menjat, és fer croquetes al dia següent… però el que és important aquí és que els nens participin en l’elaboració (fent les croquetes de la pasta), així segur que se les menjaran.

croquetes de peix
Preparació

Agafeu el peix que va sobrar ahir al vespre i el desfeu a trossos petits, mentre li aneu traient les espines. Això ho podeu fer amb les mans perfectament.

Un cop ben esmicolat i sense espines, el passem per la “picadora” (la 1-2-3 de tota la vida) i ho retirem.

Agafem una ceba (la mida haurà de ser en funció la quantitat de peix que tinguem) i la piquem també a la màquina de picar. La posem en una paella amb oli i la comencem a coure.

Quan ja comenci a estar rossa, li afegim el peix i ho remenem bé.

Just després li afegim la farina, la llet i la mantega. Ho remenem molt bé i anirem veient que la pasta es va compactant i separant de la pròpia paella.

Quan estiguem en aquest punt, li donem un parell de voltes més i ho deixem refredar.

Quan estigui la pasta freda, anem agafant petits trossos i els donem forma de croqueta (aquí és on ens poden ajudar els nostres petits xefs).

Després passem les croquetes per un ou batut i seguidament les arrebossem amb la farina de galeta.

I d’aquí directe a la paella que ja tindrem preparada amb oli ben calent. Quan estiguin ben rossetes, ja les podem retirar.MÉS INFORMACIÓ

Croquetes de peix

Ingredients

  • El peix que ja tenim fregit
  • 1 Ceba
  • 1 tassa de farina
  • 1 tassa de llet
  • 1 cullerada gran de mantega
  • 1 ou
  • Farina de galeta

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.