EL TREN DEL PARC DE L’ ORENETA A BARCELONA

Un ferrocarril reduït a escala, al Parc de l’ Oreneta, a Barcelona

Veniu al Parc de l’Oreneta i descobriu un dels millors  ferrocarrils reduïts a escala i tripulats d’Europa. Un autèntic tren on trobareu locomotores de vapor, amb motor elèctric o de combustió. Un recorregut de 636 metres amb tres túnels, dos ponts i un viaducte. També disposa d’una estació i un baixador.


PUBLICITATUn xiulet anuncia que el tren està a punt de sortir. El cap d’estació és l’encarregat de fer-lo sonar per avisar als viatgers. El Tren del Parc de l’Oreneta no és una atracció turística sinó un autèntic tren on els més petits poden conèixer el seu funcionament complet. Viuran una aventura emocionant i al mateix temps educativa. El tren està situat situat a la part alta del parc entre una vegetació esplèndida. El recorregut que fa,  amb accidents naturals i desnivells del terreny, s’assembla a un viatge dels que feien abans els carrilets de muntanya.

orenetatren1
Els diumenges i festius de 10.30 a 13.30 hores, el Tren del Parc de l’Oreneta està obert al públic i es pot pujar als trens que hi hagi en circulació. Les locomotores de vapor són les més espectaculars. La combinació del foc i l’aigua produeix el vapor que s’utilitza com a força motriu i desprèn una olor molt característica que ens transporta a una altra època. Hi ha també altres locomotores amb motor elèctric, amb  motor de combustió interna, amb gasolina o gas-oil.

El bitllet per accedir al tren és el clàssic bitllet “Edmonson” de cartró, que al seu dia va ser el més utilitzat per les companyies ferroviàries de tot el món. El preu del bitllet, és de 3 € per persona. Els menors de 2 anys no paguen i els menors de 12 anys, han de viatjar acompanyats d’un adult.

Es va inaugurar l’any 1981 i funciona gràcies als socis del Centre d’Estudis-Modelisme Vapor Barcelona i Sabadell, un grup d’aficionats als trens d’escala, tripulats i moguts per la força del vapor.

Al circuit podem trobar material propietat del Centre i  locomotores i material remolcat de propietat dels seus socis.

➡ Mira la guia que hem preparat a Sortir amb nens on trobaràs els millors trenets per anar amb nens! Trenets per nens AQUÍ

Dies especials al tren del parc de l’Oreneta

El segon cap de setmana de juny, des de les 14 hores del dissabte fins a les 14 hores del dia següent, la circulació dels diferents trens no s’aturen. És un dia on participen altres aficionats al tren que col·laboren aportant les seves màquines. A la nit el resplendor del foc posa una nota màgica que aplega curiosos i amants dels trens.
El diumenge abans de Nadal s’ha convertit en una tradició que Santa Claus visiti el circuit i reparteixi caramels als petits viatgers del tren.

MÉS INFORMACIÓ

Comarca:

Barcelonès
Latitud i Longitud:
41.3991855, 2.110724
Web:
http://www.trenoreneta.com/calendari

Més informació

Com arribar-hi

  • Podem accedir al Parc de l'Oreneta per diferents carrers: camí de Can Caralleu, passatge de la Blada, avinguda d'Espasa i carrer de Gaspar Cassadó, al lateral de la ronda de Dalt.
  • Preu bitllet (diumenges i dies festius): 3 euros Les persones amants dels trens, poden formar part de l'Associació. L'associació ajuda als estudiants en els treballs de recerca relacionats amb el ferrocarril.
  • I si vols, pots fer la Festa d'aniversari del teu fill!
  • El trenet tanca durant el mes d'agost!

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.