LES RUÏNES D’EMPÚRIES, A L’ALT EMPORDÀ

Jaciment arqueològic i museu

Empúries és l’únic jaciment arqueològic de la península Ibèrica on conviuen les restes d’una ciutat grega –l’enclavament colonial d’Empòrion- amb les restes d’una ciutat romana, creada a inicis del segle I aC sobre les estructures d’un campament militar romà instal·lat durant el segle anterior.

Constitueix un lloc privilegiat per entendre l’evolució de l’urbanisme grec implantat a l’extrem occidental de la Mediterrània, així com per analitzar l’urbanisme romà del període final de la República i la seva transformació posterior durant l’època imperial.

A mig camí de l’itinerari es pot visitar el Museu monogràfic de les excavacions d’Empúries. Es conserven alguns dels objectes descoberts durant les excavacions, així com la sala monogràfica de l’Esculapi d’Empúries.

Els elements més destacats estan senyalitzats en un itinerari que podreu seguir amb el plànol que us donaran a l’entrada. Les restes que veureu tenen aproximadament 2000 anys d’història.

Durada aproximada: 1 hora i 30 minuts


PUBLICITATEmpúries sota la mirada dels Déus

Dates a concretar

Una visita a la ciutat de la mà de la deessa grega de la caça, Artemisa, i l’esclau romà Gallus a través d’una història plena d’intriga, mitologia i fets de la vida quotidiana.

La història comença en un moment d’incertesa pels habitants d’Empúries, la mort de Juli Cèsar…

Després de la visita s’oferirà una degustació de mulsum (vi romà aromatitzat).

Preu: 10 € (no inclou l’entrada al jaciment). Menors de 8 anys gratuït

Idioma: català

Cal inscripció prèvia. Places limitades per estricte ordre d’inscripció.

El MAC-Empúries es reserva el dret d’anul·lar i/o canviar la data o l’horari de les visites en cas de pluja o d’altres imprevistos.

MÉS INFORMACIÓ

Mac Empúries

C/ Puig i Cadafalch s/n (17130 Empúries) - L'Escala

Comarca:

Alt Empordà
Latitud i Longitud:
42.1336698, 3.118551
Telèfon:
972 77 02 08
E-mail:
macempuries.cultura@gencat.cat
Web:
http://www.mac.cat/?#