LA IMPORTÀNCIA DELS AVIS EN LA INFANTESA

importancia de los abuelos en la infancia

Les 5 claus de la importància dels avis en la infantesa

El vincle entre avis i néts és tan natural que ni tan sols cal una explicació, però sabeu que fins i tot aquesta relació té un component essencial en l’educació i futur desenvolupament del nen o nena? Perquè els avis els aporten aspectes que els pares i mares, per un motiu o per altre, no podem donar. A més a més, als avis els hi encanta participar en i estar-hi a les etapes dels seus néts. Per tot això, des de Sortir amb nens t’expliquem el perquè de la importància dels avis en la infantesa dels nostres fills.

importància dels avis en la infantesa

 

1. Els nens solen rebre una educació ‘menys estricta’. Gairebé tots els avis i àvies solen ser menys restrictius en l’educació dels néts. A vegades quan els preguntes solen dir que si ja han sigut estrictes amb els fills, per què amb els nets? Doncs sí! Per això, tot i que sempre intervenen per a bé en l’educació dels nens i nenes, també ho faran d’una manera menys estricta envers els pares.

2. Tot i això, també saben posar límits. Això sí! També saben on estan els límits, és clar. I que als nens els hi diguin què no es pot fer i què es pot fer sense que siguin els seus pares qui ho diuen, ajudarà que s’ho prenguin més seriosament.

3. Fan de referents perquè els nens vegin com cal comportar-se. Els avis poden ensenyar uns valors, fins i tot sense adonar-se’n, que serveixin de referent a la vida dels seus néts. Veient als seus pares i avis poden aprendre com han de comportar-se ells i elles amb els mateixos pares; com parlar correctament, com explicar els seus problemes…

4. Aporten molt amor. Un dels punts més importants! Perquè si una cosa saben fer molt bé els avis és a donar amor i carinyo. I tots aquests bons sentiments que transmeten als nens són les principals claus perquè el seu desenvolupament sentimental de cara al futur sigui òptim.

5. Creen records per sempre. I el punt principal, tots els records que hi deixen! Nadals,  els diumenges de dinars familiars, les tardes junts… Tot això durarà sempre a la ment dels nostres fills, i serà un dels motius principals de fer-los somriure més sovint quan pensin en els seus avis.➡ Consulta el tema de l’autoestima durant la infantesa AQUÍ

LA AUTOESTIMA DURANTE LA INFANCIA

Escrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.