BENEFICIS DEL IOGA EN ELS NENS

yoga para niños

Per què és tan bo el ioga pels infants?

Quins són els beneficis del ioga en els nens? El ioga és una disciplina que treballa ment i cos a parts iguals. De fet, regula la relació entre ambdós i aporta un major control sobre nosaltres mateixos.


PUBLICITATDurant els últims anys s’han comprovat els múltiples beneficis que comporta practicar-lo. I el ioga per a infants és exactament el mateix! O fins i tot els pot ajudar encara més. T’expliquem tot el que significa aquesta disciplina pels més petits.

BENEFICIS DEL IOGA EN ELS NENS

 

Beneficis del ioga en els nens

La principal raó per la qual és aconsellable que els nens, sobretot aquells que semblen més inquiets i nerviosos, practiquin ioga és per tots aquests beneficis que presenten.

  1. Control del cos. Els exercicis que es fan amb el ioga fomenten l’augment de la flexibilitat, una millora de la coordinació i un major desenvolupament del ritme. A més a més, també ajuden a tenir més força muscular. Tot això fa que els nens, des de ben petits, aprenguin a controlar gran part dels factors que conformen el seu cos.
  2. Control i domini de la ment. El ioga ajuda a l’autoconeixement i al control de les emocions en els nens. Els exercicis i les tècniques de relaxació permeten millorar la gestió dels sentiments i de les emocions i, alhora, aprendre més sobre els límits que tenim i on podem arribar.
  3. Millora l’autoestima. Els exercicis que es practiquen impliquen treballar una mica en grup, així els nens més tímids poden millorar les seves relacions socials amb altres nens. La millora de les relacions socials també ajuda a una major percepció de nosaltres mateixos, pel que acaba afavorint l’autoestima del nen o de la nena.
  4. Canalització de l’energia. El ioga canalitza l’energia dels nens, fins i tot dels més nerviosos. Moltes mares i pares pensen que el ioga no és adequat pels fills si aquests són massa inquiets, però és just el contrari! Es treballa la relaxació i millora la concentració.
  5. Incorporació d’hàbits saludables. Com la majoria d’activitats i esports, si es comença des de ben petits, ens assegurem que els més petits siguin més actius i practiquin uns hàbits més saludables. A més a més, el ioga evita el problema de la ingesta emocional, que es presenta quan hi ha emocions negatives que no sabem gestionar correctament.

 

Quina és la millor edat per començar a fer ioga

El ioga es pot començar a practicar a partir dels 3 anys. Normalment es comencen a fer exercicis en petits grups reduïts i classificats per edats. Això es fa així ja que cada etapa amaga certes necessitats i coses a treballar.

En nens de 3 o 4 anys, per exemple, es treballarà més la motricitat i el control del cos en general. En nens més grans, potser a partir dels 8 anys, ja es comencen a treballar les emocions una mica més complicades i les gestions d’aquestes. Així, cada grup de nens treballa el que realment necessita i en un entorn igual.

 

Com funciona una classe de ioga infantil

Les classes de ioga per nens són completament diferents que la dels adults. Tot i que els objectius són els mateixos, les tècniques no ho són gens, perquè tot es fa jugant! Amb cançons, balls, o també amb dibuixos i pintures. Tot això, ben pensat i organitzat per als més petits, pot servir per fer ioga. També fan una mica de meditació, però amb un nivell bàsic. El més important és que guanyen control sobre el seu cos i sobre les seves emocions i que passen una bona estona.

 

➡  Consulta tota la informació sobre l’autoestima durant la infantesa AQUÍ


PUBLICITATEscrito por: Claudia

Periodista especialista en oci infantil i familiar amb més de 30 anys d'experiència en mitjans.